Motoruna laf atanlar, merak ettim passat ve suberb ne motoru kullanıyo acaba. 105 hp yi passat koyunca güzel 110 hp latitude koyunca kötü. Zaten tam polemiklik konu, açan arkadaşta pimi çekmiş kaçmış
quote:
Orijinalden alıntı: over and under
Herhangi bir arkadaşında var mı bu?
Öğle yemeğine, akşam yemeğine falan gidiyor musunuz?
isim ilginç benim dizüstü de Dell latitude araç resimlerdekinden daha iyi duruyor birde 130 yada 160 bg 1.6 dci'lar EDC ile sunulduğunda çok daha iyi olacak ama Renault ısrarla bu motoru ne zaman koyacağını açıklamıyor önceki plana göre yeni 1.6 energy dci motorlar(130 bg 320nm ve 160 bg 380nm) aşağıdaki sıraya göre konulacaktı: megane scenic Laguna Latitude Kaleos Master trafic ama şu anda sadece Scenic'te ve Quashai'de var
Çok ilginç bir forum burası. saçma sapan yorumlardan geçilmiyor.
Saçma yorumlardan örnekler
- "100.000 TL verilmez ": 100.000 TL'ye satılan model 2.0 motorlu ve TR'deki vergi sistemine uygun olmayan model. Zaten bu aracın en çok TR vergi sistemine uygun olan 1.5dci modeli satılıyor ve onun da en full'ünün fiyatı 100.000'e yakın bile değil.
- "O motor o kasayı çekmez" : Bana D-segmenti dizeller içinde performansı çok iyi diyebileceğiniz 1 tane 1.6 dizel gösterin. En güçlüsü Mondeo 1.6 TDCI 115hp, Latitude 1.5dci 110hp, Passat 1.6TDI 105hp, Superb 1.6TDI 105hp, 508 1.6HDI 112hp, vs. vs. Bunların hangisi Lattude'e göre çok performanslı.
Fiyattan bahsedilirken 2.0 dci 175hp'nin fiyatı baz alınıp giydiriliyor, performanstan bahsederken de 1.5 dci'den bahsedilip bu defa oradan giydiriliyor . - "Sümbül motorlu" : Sümbüldeki motor da 1.5dci ama gücü az, yazılım ve turbo farkı var. Aynı mantıkla Passat 1.6TDI - Polo 1.6TDI - Superb 1.6TDI --> Polo motorlu Passat, Superb Mondeo 1.6TDCI - Fiesta 1.6TDCI --> Fiesta motorlu Mondeo 508 1.6HDI - 207 1.6HDI --> 207 motorlu 508.
Ben Latitude'yi çok fazla beğenmiyorum, muhtemelen tercih edeceğim bir araba olmaz ama bu kadar saçma yorumlar karşısında da dayanamadım artık. DH, resmen çoluk çocuğun eğlence yerine döndü, aklı başında paylaşımları mumla arıyoruz artık .
Not : Başlığı açan arkadaş da fitili ateşleyip kaçmış.
Bu eleman dünde Latitüd için yılın aracı diyordu.
Fake_Can_of_xx yapsın yeni adını.
quote:
Orijinalden alıntı: barisozyurt
- "100.000 TL verilmez ": 100.000 TL'ye satılan model 2.0 motorlu ve TR'deki vergi sistemine uygun olmayan model. Zaten bu aracın en çok TR vergi sistemine uygun olan 1.5dci modeli satılıyor ve onun da en full'ünün fiyatı 100.000'e yakın bile değil.
- "O motor o kasayı çekmez" : Bana D-segmenti dizeller içinde performansı çok iyi diyebileceğiniz 1 tane 1.6 dizel gösterin. En güçlüsü Mondeo 1.6 TDCI 115hp, Latitude 1.5dci 110hp, Passat 1.6TDI 105hp, Superb 1.6TDI 105hp, 508 1.6HDI 112hp, vs. vs. Bunların hangisi Lattude'e göre çok performanslı.
Fiyattan bahsedilirken 2.0 dci 175hp'nin fiyatı baz alınıp giydiriliyor, performanstan bahsederken de 1.5 dci'den bahsedilip bu defa oradan giydiriliyor . - "Sümbül motorlu" : Sümbüldeki motor da 1.5dci ama gücü az, yazılım ve turbo farkı var. Aynı mantıkla Passat 1.6TDI - Polo 1.6TDI - Superb 1.6TDI --> Polo motorlu Passat, Superb Mondeo 1.6TDCI - Fiesta 1.6TDCI --> Fiesta motorlu Mondeo 508 1.6HDI - 207 1.6HDI --> 207 motorlu 508.
Ben Latitude'yi çok fazla beğenmiyorum, muhtemelen tercih edeceğim bir araba olmaz ama bu kadar saçma yorumlar karşısında da dayanamadım artık. DH, resmen çoluk çocuğun eğlence yerine döndü, aklı başında paylaşımları mumla arıyoruz artık .
İmzamı atıyorum. NOKTA!!!!
Fiyattan bahsedilirken 2.0 dci 175hp'nin fiyatı baz alınıp giydiriliyor, performanstan bahsederken de 1.5 dci'den bahsedilip bu defa oradan giydiriliyor .
arkadaş olaya noktayı koymuş...okuduğum en aklı başında yorumlardan biri...
quote:
Orijinalden alıntı: CAD34
quote:
İmzamı atıyorum. NOKTA!!!!
quote:
Fiyattan bahsedilirken 2.0 dci 175hp'nin fiyatı baz alınıp giydiriliyor, performanstan bahsederken de 1.5 dci'den bahsedilip bu defa oradan giydiriliyor .
arkadaş olaya noktayı koymuş...okuduğum en aklı başında yorumlardan biri...
KONU KAPANMIŞTIR....
Renault'a karşı çok saçma bir önyargı var forumda hemde çoğu kişi bahsedilen araca ne binmiş nede hayatında renault kullanmış.
Ben nerdeyse 2 yıl'a yakın bir süre megane 3 kullandım açıkcası araç beni üzmedi oldukçada memnundum sınıfının gerektirdiği herşeye fazlasıyla sahip bir araçdı.
Latitude ben dış tasarım olarakda iç tasarım olarakda oldukça hoş parasını hakeden bir araç kesinlikle test sürüşü yapmadan buna karar vermeyin.
Araca çirkin diyenler var superb,passat çok daha çirkin tasarıma sahipler bence.
Açıkcası forum eski yapısını kaybetti çoluk çocuk toplanıp kafasına göre dalga geçip burda eğleniyorlar ne düzgün bir paylaşım nede başka birşey.
quote:
Söylenecek herşey söylenmiş zaten. Ben de aynen katılıyorum yorumlarınıza
quote:
Orijinalden alıntı: omerf
Renault'a karşı çok saçma bir önyargı var forumda hemde çoğu kişi bahsedilen araca ne binmiş nede hayatında renault kullanmış.
Ben nerdeyse 2 yıl'a yakın bir süre megane 3 kullandım açıkcası araç beni üzmedi oldukçada memnundum sınıfının gerektirdiği herşeye fazlasıyla sahip bir araçdı.
Latitude ben dış tasarım olarakda iç tasarım olarakda oldukça hoş parasını hakeden bir araç kesinlikle test sürüşü yapmadan buna karar vermeyin.
Araca çirkin diyenler var superb,passat çok daha çirkin tasarıma sahipler bence.
Açıkcası forum eski yapısını kaybetti çoluk çocuk toplanıp kafasına göre dalga geçip burda eğleniyorlar ne düzgün bir paylaşım nede başka birşey.
AYNEN KATILIYORUM KARDEŞ
Renault un karından feraget edeceği bir model; bakalım kaç zaman daha bantlarda tutunmayı başaracak!
araç güzel ama lagunadan pek farkı yok gibime geldi sadece kasa değişmişler sanki daha egzantrik bişe yapsalarmış keşke
ben hiçbir zaman motor gücünden vs araçları eleştirmem.benim gözümde araçlar,göze hoş gelen,donanımı ve konforu olan araçlar,ve bu kritere uymayan araçlardır.
sonuçta ralliye katılmıyoruz,trafik kuralları çerçevesinde kullanacağınız bir araç.motor gücü vasat vs. vs.drag yarışına mı katılıyorsun arkadaşım?
bence fiyatı biraz pahalı ama gerek tasarım,gerekse donanım olarak çok başarılı bir otomobil diyebilirim.
Renault bu segmentte eskiden beridir çok çabalıyor aslında. Safrane, Laguna da aslında oldukça kendine has orjinal arabalardı ama bizim ülkede cidden bu arabalara karşı anlamsız bir karşıt duruş var. Safrane ve laguna hakettikleri ilgiyi göremediler, latitude ne kadar kaliteli olursa olsun aynı kaderi paylaşacaktır diye düşünüyorum.
latitude için o fiyat gerçekten yüksek42.000 gibi başlaması lazım
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
quote:
Orijinalden alıntı: RelaPse-TR
bence renaultun tasarımı ve motoru çok iyi yalnız tek dazavantaj fiyatı oldukça yüksek. latitudenin özelliklerinden bahsedelim
Bugun enistenin dukkana arkadan hasarli bir latidude gelmis yapilcak Hemen inceleme firsatim oldu Arac gayet guzel arka koltuk diz mesafesi on numara deri koltuklar panoromik cam tavan xenon far bagaj gayet genis Yasam alani gayet kaliteli aracin kalkisi durusu on numara ben cok begendim hatta ilerde alabilirim Bence reno en sonunda araba yapmis sahsen d sinifinda ilk 4 aractan biri olmus Birde 1.6 dci 130 beygir edc gelicek diye biliyorum makul olursa kesin cok satar Pejo 508 den cok daha kaliteli geldi bana araba tek eksik 1.5 dizel otomatik Bu sefer olmus reno emegi gecenlerin eline saglik diyorum Siralamam degisti valla Audi a4 Skoda superb Reno latidude Ve passat ::)))) Hadi kavga baslasin artik ::)))
ağlatcan beni cihanair
sakın alınma takılmak için yaptım forumda sevdiğim üyelerden birisin
Arkadaşlarında belirttiği gibi tek eleştirilmeyecek yeri aracın motorudur.
Hiç turbo boşluğuna düşmüyor. Düşük devirlerde bile motorun sürülebilirliği üst düzeyde. İstikrarlı olarak tüm devir bandı boyunca hızlanma sağlıyor. Yumuşak bir çalışma karakteri var. Tüketimin ana saç ayağını uzun vites oranları oluşturmuyor ki bir çok rakip çok uzun vites oranlarına bel bağlamadan çok düşük tüketimi yakalayabiliyor. Sürülebilirliği olduğundan dizelin klasik söylemi olan dizel kullanmak tecrübe ister sözünü saf dışı edecek şekilde vites tembelliğine izin vererek ister düşük ister yüksek devirde istikrarlı olarak kullanılabiliyor. Güvenilir bir ünite Görece düşük ağırlığı var(1.3mj 130kg,1.5dci 127kg)
Eleştirilecek bana göre tek yeri motor işleyişinde kayış yerine zincir kullanılmayışı ki o da kadı kızında olacak farklar.
VW nin 1.6 motoru ise en son geliştirilen bu güç klasmanındaki ünite olmasına rağmen neden bu kadar turbo boşluğuna düştüğünü anlalmak mümkün değil.Çok büyük bir itiş gücü de hissedilmiyor motordan ki kağıt üzerindeki veriler bu işleyişten sonra fazla romantik geliyor insana.Motorun çok yumuşak çalıştığını söylemekte mümkündeğil ancak çok iyi araccın kapsüllendiği ortada.Ancak en büyük şansı harika dsg şanzımanı ki motorun tüm dezavantajlarını kapatmak için neredeyse çaresizce uğraşıp duruyor.
Sonuç olarak vw direkt enjeksiyonlu dizel motorlar konusunda en deneyimli firma ,bilerek böyle çekingen bir motor yaptıklarını sormak gerek ancak asıl söylenecek şey tsi larla rakiplerine göre ne kadar iyi iş çıkarmışlarsa en son ortaya çıkan güç klasmanındaki motor için bana göre dağ fare doğurmuş denebilecek sonuçlar elde etmişler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme