Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
165.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msaltik

daha yeni makyajlandı, bi daha mı makyajlanacak

yaw bıraksınlar makyajı da 1.6'yı koysunlar bi an önce

Hadi be tekrar mı makyajlandı.

Güzelim arabayı SLX'e çevirdiler ya ben bir şey demiyorum artık

İyi forumlar...
  • Aracım 1000 km ye geldi. Sehirici ortalama 7,5 lt tüketiyorum. araçta 2 kisi oluyoruz bagaj boş. Agresif kullanmadığım halde bence bürokratlara yüksek. Ayrıca geri geri giderken park sensörleri ötmeye başladığında müziğin sesini kismamasi bence aracın bir eksisi. Bunun bı yerden ayarını da bulamadım. Geçenlerde EDC şanziman 2. Vites sonrasi vites büyütmedi Manuel e alip büyütüp devam ettim. Sebebini anlayamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lighthouse34

Aracım 1000 km ye geldi.

Sehirici ortalama 7,5 lt tüketiyorum. araçta 2 kisi oluyoruz bagaj boş.

Agresif kullanmadığım halde bence bürokratlara yüksek.

Ayrıca geri geri giderken park sensörleri ötmeye başladığında müziğin sesini kismamasi bence aracın bir eksisi.

Bunun bı yerden ayarını da bulamadım.

Geçenlerde EDC şanziman 2. Vites sonrasi vites büyütmedi Manuel e alip büyütüp devam ettim.

Sebebini anlayamadım.

Vites büyütmüyor olusu rampa inişi bir yolda ilerlemenizden kaynaklanabilir.

Araç siz gaza basmadığınız için eğim sensöründen gelen veri ile beraber hız kesmek amacı ile 2. viteste kalmış olabilir.

Bu bağlamda direksiyondan mudahele edimiyor oluşumuz EDC nin en büyük eksiği.

Yakıt tüketimini konusuna gelir isek kardeşimde olan MST de 7 LT/100km nin altına düşemiyor. (fren ağırlıklı bir kullanım tarzı sebebi ile)

Ben ise en yüksek 5,0 /100 km değerini görüyorum. (hemen hemen hiç fren kullanmıyorum)

İyi forumlar...

• 7. ay'da 7.500km'ye geldim. Bu vites büyütmeme işi benim başına 2 kez geldi. Büyütmeyince büyütmüyor gerçektende. Her sabah evden çıkış yolumda (aynı güzargah olduğu için) hava çok soğuk ve motor yeni çalışmış bir şekilde yokuş aşağı doğru motor freniyle iniyordum. 400-500 metre sonra düzlüğe geldiğimde gaza basıp hızlanmak istediğimde 2. vitesten yukarı çıkmadı. Bende aracı durdurup P'ye alıp sonra tekrar D'ye aldım. Bir daha sorun yaşamadım.

Yine sadece 2 kere başıma geldi; aynı güzargahta bu sefer düzlükten sonra 500 metre kadar yokuş tırmanmam gerekiyor. Soğuk motorla yokuş tırmanmayı hiç sevmesemde yavaş yavaş çıkıyoruz mecburen. Yokuşu çıkarken sanki turbo'dan destek alamıyormuşçasına yokuşu çıkamadım. Gaza ne kadar basarsam basayım bayılmaya başladı. ve her ikisinde de aynı mesafeyi gidebilmişim ki sağdaki aynı cebe girip aracı P'ye alıp sonra tekrar D'ye alıp yoluma devam ettim. Tekrar D'ye aldıktan sonra turbo'da bir problem mi var diye biraz yokladım aracı ama hiç sorun yokmuşçasına yerinden ok gibi fırlıyor.

Ben bu iki sorunuda 7 aydır 2'şer kere yaşadım. Sonuçlarıma göre motordan değil şanzımandan kaynaklı bir problem var. Yinede bunu sadece evden çıktığım yokuşta başıma gelmesini şanzımanın soğuk olmasına bağladım. Gerçi -5'teyken bile yapmadı. Zaten arızanın en kötüsü sürekli tekrar etmeyen ara-sıra ortaya çıkanıdır. Ama bu kadar az görünen birşeyede arıza diyemem zaten arıza olsa servisin kafasına atardım arabayı. Birşey eksik bu EDC'de ama hadi hayırlısı.

Aracın beynini değiştiren arkadaştan EDC ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmadığını net öğrenemedik. Şu 6-5 geçişinde bir değişiklik olduysa bariz hissedecektir zaten. Bize de söylesede bizde araştırsak.

• quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Aracın beynini değiştiren arkadaştan EDC ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmadığını net öğrenemedik.

Şu 6-5 geçişinde bir değişiklik olduysa bariz hissedecektir zaten.

Bize de söylesede bizde araştırsak.

Walla bana sorarsanız hiç elletmemek.

Serivslerin bilgisizliği beni bu düşünceye itiyor.

Söktükleri parçayı tekrar aynı standartta takamıyacaklarından korkuyorum.

Arkadaşımın 2011 DOBLO PREMIUM'u garantiden şanzıman değişikliği sonrasında sürekli arıza yapar oldu.

1 defa soğutma suyu bittiği için yolda kaldı (şanzımanı söktükten sonra su dolaşım hortumunu tam takmamışlar)
    1 defa yağ bittiği için yolda kaldı (şanzımanı söktükten sonra turboya yağ taşıyan hortumunu tam takmamışlar)
    1 defa debriyaj boşaldı yolda kaldı (şanzımanı söktükten sonra hidrolik pompasının hortumunu tam takmamışlar)

Fabrikada yapıldığı gibi olmaması ihtimali beni korkutuyor.

İyi forumlar...

• Elbette bende sırf bunun için servise gitmem bile.. Durduk yere sökecekler sağını solunu ve dediğiniz gibi düzgün yapamayacaklar.. Ben emin olsam bir şeyden araştırıp bulacağım ama henüz şüphelendiğim tek nokta EDC ile ilgili. Ona da ben birşey yapamıyorum. Takipteyim..
  • quote:

Aracın beynini değiştiren arkadaştan EDC ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmadığını net öğrenemedik. Şu 6-5 geçişinde bir değişiklik olduysa bariz hissedecektir zaten. Bize de söylesede bizde araştırsak.

EDC ile ilgili ne yaptıklarını bilmiyorum.kanaatimce yazılımı değişti. 6-5-4-3 , 3-4-5-6 geçişlerinde bir sıkıntı yok. normal olarak 25 km hız 2000 devirde 3. vitese atıyor ama bazen yokuş yukarı, aşağı veya düz yolda gaza nizami bassam da 2300 -2400 devirde 2 den 3 e vites arttırıyor. 1000 devirde de vites küçültüyor.hızlanmalarda sıkıntı yok vites küçültüp devir arttırıyor yeterli hıza çıkınca ayağımı gazdan çekiyorum vitesi büyütüyor. istanbulda isen buluşalım.benim aracı kullan test et bakalım.
  • Evet istanbuldayım. Gündüzleri İMES Dudullu civarında oluyorum. PM'den orta bir yer bulursak buluşuruz. Burada da faz2 GSIII gri renkli biri var arada karşılaşıyorum buradamıdır acaba?
  • madem sıkıntı var servisleri bilgilendirmemiz lazım.ustaların birşeyden haberi yok.usta kendi söyledi ne yaptığını bilmediğini.açıklamamda belirtmiştim. fransaya arızayı bildiriyor fransa parçayı değiştir diyor al bu da yeni yazılım bunu yükle diyor hadi eyvallah.know how meselesi sanırım
  • quote:

Evet istanbuldayım. Gündüzleri İMES Dudullu civarında oluyorum. PM'den orta bir yer bulursak buluşuruz. Burada da faz2 GSIII gri renkli biri var arada karşılaşıyorum buradamıdır acaba?

JR plakamı? ben de ataşehir bel orda oturuyorum
  • Benim sehir içi tüketimim ortalama 5,7-6 lt. Îstanbul için gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Hillholder için servis ziyaretini iptal ettim. Kırk yılda bir geri harekette ihtiyaç duyduğum bir yardım için aracın yazılımı / elektronik ekipmanını elletmekten korktum doğrusu. Vites büyültmekte geç kalma durumu bazen bende de oluyor. Dik bir yokuşu çıkıp durma hızında köşeyi döndüğümde nedense ikinci vitese geçmek için çok bekliyor. Bu durumda manuel kullanmak hoşuma gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar;

FORUM DONANIM'a özel, detay temizlik fiyatlarını aşağıda sunuyorum. (FRESH CAR)

Bende fazladan verdiğim 25 TL yi gidip alayım

İlgili fiyatlar IZMIR içindir.

İyi forumlar...

BOYA KORUMA 195 YERİNE 169 TL
    DETAYLI İÇ TEMİZLİK 195 YERİNE 169 TL
    MOTOR KORUMA 60 YERİNE 50 TL
    BOYA KORUMA + MOTOR KORUMA 255 YERİNE 195 TL
    DETAYLI İÇ TEMİZLİK + MOTOR KORUMA 225 YERİNE 195 TL
    DETAYLI İÇ TEM. + BOYA KORUMA + MOTOR KORUMA 450 YERİNE 345 TL
    GÖVDE ALTI SES YALITIMI 395 YERİNE 325 TL

UYGULAMALARIMIZDA MEGUIAR'S VE 3M ÜRÜNLERİNİ KULLANARAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ GARANTİ ETTİĞİMİZ BİR KALİTE İLE ÇALIŞMAKTAYIZ.

KAMPANYAMIZ 11.02.2013 - 28.02.2013 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR.

LÜTFEN RANDEVU ALINIZ. (Deniz Bey = 0 506 535 26 55)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimboli

quote:

Evet istanbuldayım. Gündüzleri İMES Dudullu civarında oluyorum. PM'den orta bir yer bulursak buluşuruz. Burada da faz2 GSIII gri renkli biri var arada karşılaşıyorum buradamıdır acaba?

34UU8186.... genelde aşağıda göbekte karşılaşıyoruz..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cimboli

quote:

34UU8186.... genelde aşağıda göbekte karşılaşıyoruz..

Alıntıları Göster
    quote:

34UU81--.... genelde aşağıda göbekte karşılaşıyoruz..

plakanın hepsini yazmasaydın.düşünsene foruma yeni girmişin senin plaka senden önce girmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimboli -- 15 Şubat 2013; 9:00:15 >

• arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.ben uzun süredir vw kullanıyorum. şimdi büyük bi araca ihtiyacım var.uzun süredir araştırıyorum.TOURAN I DÜŞÜNDÜM.AMA 1.6 DİZEL SEÇENEĞİ YOK ŞU ANDA. SİZ GRAND SCENİC İ TAVSİYE EDERMİSİNİZ.YAKIT ,PERFORMANS ,YALITIM ,KALİTE YÖNÜNDEN.
  • BU ARADA 2007-2009 MODEL DÜŞÜNÜYORUM MANUEL.
  • bizim kasaların 2007-2009 modeli yok isterseniz scenic II forumuna bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bamuka

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.ben uzun süredir vw kullanıyorum. şimdi büyük bi araca ihtiyacım var.uzun süredir araştırıyorum.TOURAN I DÜŞÜNDÜM.AMA 1.6 DİZEL SEÇENEĞİ YOK ŞU ANDA. SİZ GRAND SCENİC İ TAVSİYE EDERMİSİNİZ.YAKIT ,PERFORMANS ,YALITIM ,KALİTE YÖNÜNDEN.

2000 yılından beri VW kullanıp 2012 Temmuzda Scenic (1.5 DCI EDC) alan biri olarak tek söyleyeceğim pişman olmazsınız. Fakat yakıtı ş.içi 9,5 lt/100 km.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.ben uzun süredir vw kullanıyorum. şimdi büyük bi araca ihtiyacım var.uzun süredir araştırıyorum.TOURAN I DÜŞÜNDÜM.AMA 1.6 DİZEL SEÇENEĞİ YOK ŞU ANDA. SİZ GRAND SCENİC İ TAVSİYE EDERMİSİNİZ.YAKIT ,PERFORMANS ,YALITIM ,KALİTE YÖNÜNDEN.

2000 yılından beri VW kullanıp 2012 Temmuzda Scenic (1.5 DCI EDC) alan biri olarak tek söyleyeceğim pişman olmazsınız. Fakat yakıtı ş.içi 9,5 lt/100 km.

sizin aracınız otomatik sanırım.ben manuel düşünüyorum.birde son kasalar biraz daha ağır sanki öyle duruyo.
    ondan yakıt biraz farklı sanırım.manuel de değerler daha düşük olmalı.manuel kullanan arkadaşlar bilgi verirse iyi olur.

• quote:

sizin aracınız otomatik sanırım.

ben manuel düşünüyorum.

birde son kasalar biraz daha ağır sanki öyle duruyo.

ondan yakıt biraz farklı sanırım.

manuel de değerler daha düşük olmalı.

manuel kullanan arkadaşlar bilgi verirse iyi olur.

Manuel'de şehir dışı 4,6~4,7 leri görmek mümkün. (manuel vites)

Bu değerler yazın ve klimasız kullanım halinde geçerlidir.

İyi forumlar...
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.