Şimdi Ara

*** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu *** (584. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.297
Cevap
101
Favori
1.336.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    saolun hocam bunlara dikkat edeceğim. Bende motoru sıkıştırmam aracı zorlamam 10 bin km de bir yağ değiştiririm filtrelerini değiştiririm aküde yeni aldım. Kışın karda araç kullanmam buna göre radyatör suyuna hemen bir el atayım. Hocam enjektör temizleyici işe yarıyormu ne marka önerirsiniz aracım 61-62 bin km civarında. Yada motor için turbo için tavsiyeleriniz nedir.Ben aracımı alalı 6 ay oldu ilk dizel aracım yanlış iş yapmayayım unutmayayım yapılması gerekenleri diye soruyorum. saygılarımla...
  • imreqicide İ kullanıcısına yanıt
    hocam aynı sorun bendede var şoför kapısı tutukluk yapıyor herzaman değil ama bazen açılmıyor burdan sorunu paylaştım ama cevap alamadım...
  • mert kartal 1903 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Enjektör temizleyici tekzenden alıyorum autokit marka. Yılda bir iki defa würth koyuyorum. Dizel araba kullanmaya başlayalı 13. Yıldayım. Hep kullandım katkı. Hiçbir zararını görmedim. Sesi azaltır. Arabanın rahatladığını hissedersiniz. Turbo ile ilgili bir sıkıntı hiç olmadı. Sabah arabayı 30 snden daha fazla bekletmeden hareket ederim. Ama asla gaza yüklenmem. Yağı ben de 12 13 binde değiştiriyorum. Araba hakkında sorularınız olursa tecrübelerimin yettiği kadar cevaplarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1şahıs

Merhaba. Enjektör temizleyici tekzenden alıyorum autokit marka. Yılda bir iki defa würth koyuyorum. Dizel araba kullanmaya başlayalı 13. Yıldayım. Hep kullandım katkı. Hiçbir zararını görmedim. Sesi azaltır. Arabanın rahatladığını hissedersiniz. Turbo ile ilgili bir sıkıntı hiç olmadı. Sabah arabayı 30 snden daha fazla bekletmeden hareket ederim. Ama asla gaza yüklenmem. Yağı ben de 12 13 binde değiştiriyorum. Araba hakkında sorularınız olursa tecrübelerimin yettiği kadar cevaplarım.

Hocam tam olarak Würth'ü nereye döktüğünüzü, ne kadar döktüğünüzü anlatır mısınız? Ben aldım ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kataruna

quote:

Hocam tam olarak Würth'ü nereye döktüğünüzü, ne kadar döktüğünüzü anlatır mısınız? Ben aldım ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum.

Aldığınız ürün enjektör temizleyici ya da yakıt katkısı ise mazot deposuna döküp üstüne mazot dolduracaksınız. Böylece tüm depoya yayılmış olacak. Üzerinde başka bir şey yazıyorsa bilmiyorum. Würthün birçok ürünü var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kataruna

quote:

Aldığınız ürün enjektör temizleyici ya da yakıt katkısı ise mazot deposuna döküp üstüne mazot dolduracaksınız. Böylece tüm depoya yayılmış olacak. Üzerinde başka bir şey yazıyorsa bilmiyorum. Würthün birçok ürünü var.

Cevap için çok teşekkürler Hocam. Würth Enjektor temizleyici aldım. 5 yıldır dizel araba kullanırım keşke önceden öğrenseydim bunları.

• Arkadaşlar bugün araç servise gitti bizim ön çakmaklıkta ısıtma var ama şarj cihazı çalıştırmıyor. Arkada sıkıntı yok ama. Serviste normal olduğunu söylemişler de dün aynı modelde daha düşük donanımlı fluence araçta ön taraftan şarj edildiğine kendim şahit oldum.
    Bunların bu işi halledeceği yok kendim yapabilir miyim, direksiyon altındaki sigorta kutusunu açıyorum ama şema yok. Kaput altındakini açmaya çalıştım beceremedim, belki direksiyon altındaki iş görüyordur.

• Aracım Fluence business ve lastikleri 205/65/15, sadece ön 2 lastiği değiştirmek istiyorum fakat bu ara ebat olduğu için fiyatlar %50 pahalı, yerine 195/65/15 taksam, muayenede ön lastik 195 arka lastik 205 diye arıza çıkarırlar mı? yerimde olsanız ne yaparsınız
  • Arkadaşlar touch donanımlı (düz vites 90'lık) flunce'e yazılım veya başka şekilde sonradan

Anahtarsız giriş çalıştırma (orjinalini) yakışabiliyor mu?ve yokuş kalkış aktif hale getirilebiliyor mu???

Bu konuda bilgisi olan var mı?

Symbol'ü olan arkadaşlarda sonradan yol bilgisayarı olmayanlar bazı servislerde yazılım ile yol bilgisayarı açıldığı ve yokuş kalkış devreye sokulduğu belirtmişlerdi.
  • Lastik farklılıkları hızlı viraja girmelerde özellikle karlı havalarda virajdan çikamamaniza sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yabani

Bugün sabah aracımı (dci) 5 yada 6. marş denemesinde çalıştırabildim. Bu esnada hava -8 derece civarındaydı, gece ise -15'e kadar düşmüş(bildiğin dağ başındaydım). çalıştıktan sonra da bol bol tekledi, bir dakika kadar sonra normal düzende çalışabildi. sonrasında ise hiçbir sıkıntı olmadı, havanın 0 yada -3 civarında olduğu zamanlarda çalışmasında bir sıkıntı olmamıştı.

bobine benzer sarı ikaz işareti sanırım kızdırma bujisine ait olan işaret, bir saniye kadar yanıp sönmüştü, fakat zaten araca marş basmadan önce fonksiyon testi'nin okey yazmasını bekliyorum.

Soğuk havalarda dci motorlu aracın kolay çalışması için nelere dikkat etmek gerekli?

Eğer aracınız anahtarlı ise tasshelhoff dediği gibi bir kaç kez kontak açıp kapatıp yaptıktan sonra basmak iyi olur.
    Bendeki gibi düğmeli ise normalde düğmeye bastıktan sonra 2sn sonra çalışan araç bu günlerde 5 - 6 derede iken 4-5 saniye sonra kızdırma ışığı söndükten sonra çalıştırıyor.

• zgronrn kullanıcısına yanıt
    evaporatör polen filtresinin biraz ilerisindedir. polen filtresini söküp köpüğü her iki yana da sıkın bir taraf evaporatör diğer taraf pervanedir o dan köpüklensin. ayrıca her havalandırma deliğinden 50 -60 cm olan sondaj borusunu içeriye gittiği yere kadar sokun sonra sıkarak köpüğü sondayı çekin ki ucu gelirken her yere köpük temas etsin.
    bu kötü koku durumu maalesef iç hava sirkülasyonunu sürekli açık tutan araçlarda hep olur. aslında sadece duran sıkışık trafikte, kötü koku içeriye girmesin diye, tünellerde falan kullanılması lazım ama sürekli iç sirkülasyon açık olunca zamanla maalesef koku yapıyor.
  • redboxer82 kullanıcısına yanıt
    farklı ebat lastik oldumu tüvtürk den geçmez ama aynı ebat farklı marka desen olursa hafifkusurlu olarak geçer. yani ya 4 ünüde değiştirmeniz lazım yada aynı ebat almanız lazım.

Bende aracımın radyosuna ayar oluyorum sırf bu yüzden gül gibi arabamdan soğuyorum bende çünki biraz arızalı bir tipimdir.
    radyoda auto seek yok. ya hafızadakileri dinleyecen yada numarasını bildiğin istasyona kadar tuşa basacan. ülen tek tuşla otomatik bir sonraki istasyonda dur yooook. ancak ileri tuşuna 3 sn basılı tutacan da öyle. o tuşta zaten küçücük, hatta basacam diye üzerindeki kaplama aşındı. 2013 77 binde orj er300 lastikler var kış çıksın (ayrı kar lastiği var şu an) bende yaza doğru lastik alacağım, 205/55R17 yerine 215/55R17 michelin primacy 3 98W XL alacağım. zaten araç çok az yakıyor bi büyük ebat ne kadar çok yaktırır ki, hiç olmazsa adam gibi yer tutsun.
  • sabitkale kullanıcısına yanıt
    Yarın hava iyi olursa hava kanallarını iyice temizlemeyi düşünüyorum evaporatörü dediğiniz yerde bulurum umarım:)

Fotoğraftaki tuşlarla tek tuşla otomatik diğer radyo kanalına geçiliyor doğru anladıysam dediğinizi :)

*** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgronrn -- 10 Aralık 2016; 1:20:5 >
  • zgronrn kullanıcısına yanıt
    Bendeki bu tip ve dediğim gibi bir defa basınca 98,20 oluyor 98,25 ancak 3 saniye basılı tutup bıraktıktan sonra bir sonraki istasyonda duruyor. tuş zaten 1 2 3 4 5 6 yazan radyo istasyon tuşlarının arasına sıkışmış ve küçük. *** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabitkale -- 10 Aralık 2016; 9:45:57 >
  • Telefonu bağlayamadım arkadaşlar. İphone kullanıyorum görmüyor cihazı.

• Arkadaşlar 2015 için prestij paket obd girişi nerdedir acaba vitesin önündeki küçük kapağı açtım ancak orda öyle bir giriş yok sigorta kutusundan göremedim

Buldum küçük kapakçığın değil onun hemen üstündeki kapağın içerisinde.

şimdide multimedya sistemine tanıtamıyorum. bluetooth ayarlarından cihaz ekleniyor fakat torgue programı bağlanmıyor sürekli taramada kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankerh -- 10 Aralık 2016; 18:1:15 >
  • sabitkale kullanıcısına yanıt
    Siz de kartı takıp çıkarın iki kere daha kolay çalışır bence. Sonuçta anahtarla aynı olay kartı takıp çıkarmak.

• Arkadaşlar merhaba. Hayırlı kandiller. 1.5dci 110 bg EDC İcon Fluence le aranıza katıldım. Size sormak istediğim bir kaç problem var araçta. Araç 45.000 km de ve servis bakımlı servise 41 binde girmiş en son.
    1)Şimdi soruma gelirsek aracı ankarada kullanmaktayım ve alalı 10 gün oldu. 10 gündür ankarada sıcaklığın 7-8 dereceyi pek geçmedi. Bununla ilgilimidir bilmiyorum ama hararet çizgisi ilk kare yandıktan sonra herhalde 90 a gelen çizgiye kadar olan yeri hiç yakmamıştı. Bugün hava biraz ısındı o ikinci seviye lambasınıda yaktı. Araçta bir problem mi var yoksa normal işleyişi mi böyle?
    2)İkinci sorumda sabahları işe gidip gelirken birde normal şehir içi kullanıyorum aracı. İş yerim yaklaşık 5 km ve çoğu zaman soğuklardan dolayı ısınmadan gideceğim yere varmış oluyorum. Ortalama 8.3 gösteriyor bu normal mi?
    3)En son sorumda antfriz olarak ne koyuyoruz araca ben baktığımda sarı renk anfriz var araçta daha önce hiç görmedim sarı renk antfriz bu normal mi bilmediğim bişey mi var? Şimdiden teşekkür ederim

• HERKESE MERHABA. FLUENCE ANKARA WHATSAPP GRUBUMUZ VARDIR. 30 KİSİYİZ. BULUSMALAR , ETKILINLIKLER VE BILGI ALISVERISI İCİN ARAMIZA KATILMAK ISTEYEN HERKES DAVETLIDIR. ÖZELDEN IRTIBATA GECEBILIRSINIZ.

SAYGILAR

• 
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.