Şimdi Ara

*** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu *** (578. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13.304
Cevap
99
Favori
1.367.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 576577578579580
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca düşünceniz için teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    2011- ile 2012 hatta 2013 aynı 2014-2015 el frnei tuşlıu döşeme siyah deri :D boş dediğm o kadar parayı evrceksin bari değişik bir opsiyonel olsun 2012-2015 farkalrı enelr bak bi varsa farkalrı fluence :D paket olarak privagele icon tocuh bu 3 sunrof yok birinde

Orijinalden alıntı: leon_kral_mustafa

2011- ile 2012 hatta 2013 aynı 2014-2015 el frnei tuşlıu döşeme siyah deri :D boş dediğm o kadar parayı evrceksin bari değişik bir opsiyonel olsun 2012-2015 farkalrı enelr bak bi varsa farkalrı fluence :D paket olarak privagele icon tocuh bu 3 sunrof yok birinde

Siyah iç kabinden ben de haz etmesem de avantajları da yok değil. Temizlendiği zaman simsiyah görünmesi oldukça hoş bir görüntü ve ağırlık sağlıyor, ancak kasvetli görünüm konusunda haklısınız. Evet 2010-2016 arasındaki araçlara baktığınızda neredeyse bire bir aynı, dikkat çeken ciddi farklılıklara gitmediler.

28 KİŞİYİZ HOS SOHBET VE SEVIYELI ARKADASLIĞIMIZA KATILMAK ISTEYEN HERKES DAVETLIDIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALENJEKTAZİ -- 10 Ekim 2016; 21:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımhaberiçin -- 12 Ekim 2016; 8:28:35 >

Hazır klasik %20 indirim kampanyası da başlayınca, 4. yıl bakım fiyatını sormak için Ankara Renault Mais i aradım bugün..

Servis danışmanı %20 indirim uygulandıktan sonra çıkan rakamı 1320 tl olarak söyleyince iyi bir rahmet okudum..

Hemen sonra güvendiğim bir arkadaşımın ustasına (Ümit Usta) sorduk ve aşağıdaki kalemlerin tümü için 600 tl gibi bir rakama ulaştık..

Bakım sonrası yorumlarımı paylaşacağım..

Yağ (Elf 5/30)
    Yağ Filtresi (927)
    Mazot Filtresi
    Hava Filtresi
    Polen Filtresi
    Triger Seti
    V Kayışı
    V Kayışı Bilyesi
    İşçilik

Ekleme : Kafam allak bullak oldu. İnsanların neden garantisi bitmiş aracını yetkili servise götürdüğünü anladım. Kimseye güvenilmeyecek bir ortamda insanlar en azından markaya güvenip fazla para ödemeye razı oluyorlarmış meğer. Başka birkaç yere daha parça fiyatlarını sordum. Sormaz olaydım. Bir ustanın ak dediğine bir diğeri kara diyor. Herkes birbirinin arkasından sallıyor. Yok onun kullandıkları orijinal değil, en orijinal benimki diyor. Bir başkası diyor ki şu parçacının sattığına kefil olmam ama benimki on numara beş yıldızdır. Bir başkası da eğer bilmem ne ustaya gidersen aracının başında dur, değiştirdim der parçayı değiştirmez diyor. Yetkili servisin 1320 TL dediği bakıma Kurtay Oto 1100 lira fiyat çekti. Ne anlamı kaldı o zaman özel servisin. En temizi garantisi biter bitmez aracını satacaksın ama öyle bir ekonomi de bende yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scripter35 -- 15 Ekim 2016; 12:10:08 >

• scripter35 S kullanıcısına yanıt
    Sayın scripter,
    aynı durumunuzu bende 77 binli km deki arabamda yaşadım.
    bu forumun 190. sayfasında o yetkili servisin verdiği 1320 liralık listeyi bayinin ekran resmini çekmiştim orada paylaştım.
    neyi ne kadara yaptığım ise yine resimler ile 189. sayfada görebilirsiniz.
    Sanayide yada özel serviste orjinal malzeme bulmak neredeyse imkansız. sadece sırf renault dacia yazan özel servislerde bulunabiliyor.
    sizde içiniz rahat olsun istiyorsanız orjinal malzemeyi kendiniz alın (benim yaptığım gibi) götürün özel servise yaptırın, en emin olma yolu bu.
    Intel i7 - Viewsonic VP2468A - Sapphire HD7850 - 55W905A - TechniSat Digicorder - Fidelio BDP/9700 - Souncore Liberty Pro 3 - M52 5G - 2013 Fluence Icon EDC - 2011 Meriva B Cosmo 1.3 ecoFlex - 2019 Captur Icon EDC
  • sabitkale kullanıcısına yanıt
    Paylaşımlarınız için çok teşekkürler hocam.

EKLEME..

Bugün sabah 08:30 için Renot Otomotiv - Ümit Usta'dan randevumu almıştım ve biraz da tereddüt ederek kalktım gittim. Ümit usta yerinde yoktu ama yardımcısı Özkan Usta karşıladı ve aracımla ilgili bir şikayetim olup olmadığını sordu. Sadece periyodik bakım ve triger için geldiğimi başka bir sıkıntım olmadığını belirterek aracı kendisine teslim ettim.

Lifte kaldırmadan önce silecek, silecek suyu, korna, far, stop ve sinyalleri kontrol etti. Sonrasında da bakıma geçtik ve 4 saat gibi bir sürede aşağıda saydığım işlemleri yaptı. Bu arada hiç sıkılmadan bütün sorularıma da tek tek yanıt verdi.

Yağ dışındaki tüm parçaları ustam alıp geldi. Yağı (Elf Full-Tech 5W30 DPF 5 LT) N11 den kendim aldım.

Periyodik Bakım Kapsamında Değişenler

Yağ ................................. 90 TL
    Yağ Filtresi ....................... 15 TL
    Hava Filtresi ..................... 20 TL
    Polen Filtresi Karbonlu ....... 30 TL
    Mazot Filtresi .................... 75 TL
    Triger Seti ........................ 125 TL
    V Kayışı ........................... 30 TL
    V Kayışı Bilyesi ................. 20 TL
    TOPLAM........................ 405 TL

Periyodik bakım dışında ustam,

Devir daim pompasının iyi durumda olduğunu ve değişim gerekmediğini, ancak ben istersem değiştirebileceğini söyledi. Değiştirmedik.
    Ön fren balatalarının iyi durumda olduğunu, ancak arka fren balatalarının yarım olduğunu söyledi. Arka balataları değiştirdik.
    Antifrizin 17 derece olduğunu söyledi. Değiştirdik.

Periyodik Bakım Dışında Değişenler

Antifriz Alpet 3 lt ................ 30 TL
    Arka Fren Balata Takımı ..... 55 TL
    TOPLAM......................... 85 TL

Tüm bu işlemler için 200 lira işçilik aldı.

Sonuç olarak 605 liraya aracımın periyodik bakımını ve triger değişimini yaptırmış oldum

85 lira da ustamın tavsiyesi üzerine yapılan değişiklikler tuttu ve 690 liraya bakımı halletmiş olduk.

Tabii ki benim için en önemlisi Ankara'da güveneceğim bir usta bulmuş olmam.

MAZOT FİLTRESİ

*** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu ***

YAĞ FİLTRESİ

TRİGER SETİ

POLEN FİLTRESİ

HAVA FİLTRESİ

ARKA FREN BALATALARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scripter35 -- 24 Ekim 2016; 10:45:18 >

• S.A arkadaşlar yaklaşık 1.5 senelik fluence kullanıcısı olarak bugün katıldım aracım 2010 fluence expersin plus modeli 154 binde aldım yaklaşık 14 bin km yaptım araçtan memnunum yakıt on numara iki gez genel bakım yaptırdım polen filitresi hariç mersinde 250 tl yaptırdım castrol 10–40 yağ kullanıyorum bakım aralını kısa tutuyorum 8 bin km bir yaptırıyorum Shell wipower hariç yakıt kullanmıyorum yakıt araçta çok fark ediyor bu bakımda trigeride değiştircem allah izin verirse

• Benim aracı aldığımda direksiyon çok hafifti şuan ağır sayılır sebebi nedir elektronik direksiyon yağda yok akü sıkıntılı değil herhangi bir ayar varmı hoş geçen 6 binde 2016 model fluence kullandım o benimkindende sert geldi

• Aracını satmak isteyen arkadaşlara ön bilgi olsun.2011 privilage plus (sanruf navi tam deri 17 inc jant) 67000 km de servis bakımlı boya değişeni yok.51.500 sattım.

Fluyu satıp 2014 joy paket 1.y dci clio 4 aldım 72.000 km de 2 parça boya var servis bakımlı garanti devm ediyor.39.000 tl ye...

Benim fluda füme idi ve bir daha koyu renk araba almayı inanın düşünmüyorum.istediği kadar gösterişi olsun.
    Bejin tonları kahverengi ,beyaz favorileirm arasında suanki clio 4 de beyaz renk...

Diğer tüm parçaları ustam kendisi gidip aldı.

Hatta şunu belirteyim, gittiği bir parçacı "Ne olacak ki, nasılsa müşteri anlamaz kapalı kutu" diyerek orijinal olmayan bir triger seti vermiş.

Ustam adamı tersleyip başka birkaç yere sormuş ve resimde görüldüğü gibi birebir aynısını bulup onu almış.

http://www.renaulttoptancisi.com/

http://www.renaulttoptancisi.com/Fluence-15-dCi-10000-Km-Periyodik-Bakim-Malzemeleri,PR-1536.html

Ankarada şaşmaz a gittiyseniz ustanız malzemeleri aşağıdaki yerden almıştır kesin, orjinal ve öyle iyi fiyata ancak akbay da bulunur.

http://www.akbayrenault.com/

ŞAŞMAZ OTO SANAYİ SİTESİ 2551.CAD.2539.SK.NO:35 ETİMESGUT

Ankaradakilerin uygun fiyata orjinal renault malzemesi alabileceği yerdir.

200 lira işçilik çok gibi görünsede aslında değil, çünki ustanın yedek parçadan para kazanmadığını düşünürseniz sadece bu kadar para kazandığını düşünürsek normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabitkale -- 24 Ekim 2016; 14:42:26 >
    Intel i7 - Viewsonic VP2468A - Sapphire HD7850 - 55W905A - TechniSat Digicorder - Fidelio BDP/9700 - Souncore Liberty Pro 3 - M52 5G - 2013 Fluence Icon EDC - 2011 Meriva B Cosmo 1.3 ecoFlex - 2019 Captur Icon EDC

• 
Sayfa: önceki 576577578579580
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.