Şimdi Ara

RENAULT CLIO STOP ETME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar buraya yazmadan önce konuyu uzun uzun araştırdım ama dişe dokunur bir bilgi bulamadım. Yada bulduklarım bir işe yaramadı.
    Şöyle anlatayım, 133,000 km 2005 Model 1.2 Aut. Renault Clio Hb zavoli Lpg'li aracım var. Aracı 127.000 km''de aldım ilk aldığımda problem yoktu ama 1-2 bin km sonra sabahları soğuk havada yada durdurup 3-4 saat sonra çalıştırdığımda araç sallantılı çalışıyor devir saati devamlı 500 ile 1300 arası gidip geliyor. Gaza dokunduğumda titreme yapıp stop ediyor tekrar çalıştırıyorum yine aynı oluyor ama gaza dokunmazsam bir problem yok 1 dakika kadar bekledikten sonra düzelme eğilimine giriyor ama bu seferde gaza sonuna kadar basıyorum motor 3-4 saniye sonra kendine gelip gaz yemeye başlıyor. Araçta sorunu ararken önce benzin pompasını değiştirdim. Sonra boğaz kelebeğini temizlettim, sonra sübap ayarı yapıldı ama düzelmedi bende kendimce araştırdığım kadarıyla arayışlara girdim.
    Önce aracı direkt gazda çalıştırdım yukarıda bahsettiğim problemler olmadı bunun sonucunda benzin pompasını değiştirdim. Sonra aracı 150-200 km kadar benzinde kullandım hiçbir problem olmadı. bu durumu iki kere tekrarladım önce benzinde kullandım 200 km kadar çok temizde çalıştı hiç birşey olmadı, sonra lpg'ye geçtim ertesi gün yine aynı problemler başladı. aradan 1 ay sonra denemek için tekrar aynı şekilde benzinde kullandım sonuç yine aynı benzinde hiç bir problem yok ama lpg'ye geçtim mi ertesi gün problemler başlıyor. ustaya sordum deneme yanılma yoluyla dedi. ama o kadar ne zamanım var nede bütçem. yardımcı olabilecek arkadaşları canı gönülden dinlemeye hazırım. teşekkürler.







  • Aynı model ve motordan bizde de vardı. Hb ve lpg takılıydı. Araç sizinki gibi problemler yaratmaya başlamıştı. Kelebek boğazını değiştirttik düzelmişti. Çıkmayı 250 liraya taktırdık 4 sene önce. Bozukken gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen 1. Viteste araç hızı zor alıyordu. Elektronik olduğu için gaz pedalı gaz yemediğinden stop ediyordu. O kelebek boğazı üzerine yoğunlaşın. Gerekirse bir çıkma bulup taktırın deneme amaçlı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son ustamda öyle söyledi bide ona baktırıcam bende. teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ybhr

    en son ustamda öyle söyledi bide ona baktırıcam bende. teşekkürler.

    Bogaz kelebegi cikma dene muhtemelen ondandir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.