Şimdi Ara

RENAULT CLİO III 1,2 PERFORMANSI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu buraya 3 üncü konu açışım biraz abarttım cart curt konu açıyorum ama şuan gerçekten çok kararsız kaldım.renault clio 3 için açılan konularda yeterli bilgi alamadım.şimdi ben aklımda hiç yokken renault clio III gördüm ve araç çok hoşuma gitti.ama araç 1.2 miş.en son geçici olarak bi twingo almıştık araç çok temizdi ama izmir den istanbul a giderken manisa dağlarında resmen araba tıkandı kaldı.zaten 3 ay sonra sattık aracı.şimdi biz 5 kişilik bi aileyiz.birazda iri yarıyız acaba biz şimdi araca 5 kişi bindiğimizde bu araçta twingo gibi tıkanıp kalırmı yoksa daha mı rahat tırmanır yokuşları yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler benim için makul bi performans yeterli olur

• hocam bana sorarsan clıoya hıc yaklasma derım motoru cok zayıf bı arac cunku 1.2 motorlu bı arac rampada mutlaka tıkanır bıde 5 kısı oldugunuzu soyluyorsunkı tıkanıp kalmaması mumkun degıl bızım mılletımızde soyle bı dusunce vardır arabanın motor hacmı dusuk olursa az yakar boyle bırsey olmaz sen sımdı az yaksın dıye 12 motor bı arac alırsın arac gıtmıyo cekısı dusuk dıye mecbur gaza yuklenırsın bu hem aracın motoru ıcın zararlı hemde 1.4, 1.5 motorlu bır aracla aynı yakmasına sebep olur yanı her halukarda zararlı olan sen olursun tekrar soyluyorum clıoya yanasmamanı tavsıye ederım
  • 5 kişilik ailenin clioyla ne işi var? he clio sw dersen belki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AB 158

hocam bana sorarsan clıoya hıc yaklasma derım motoru cok zayıf bı arac cunku 1.2 motorlu bı arac rampada mutlaka tıkanır bıde 5 kısı oldugunuzu soyluyorsunkı tıkanıp kalmaması mumkun degıl bızım mılletımızde soyle bı dusunce vardır arabanın motor hacmı dusuk olursa az yakar boyle bırsey olmaz sen sımdı az yaksın dıye 12 motor bı arac alırsın arac gıtmıyo cekısı dusuk dıye mecbur gaza yuklenırsın bu hem aracın motoru ıcın zararlı hemde 1.4, 1.5 motorlu bır aracla aynı yakmasına sebep olur yanı her halukarda zararlı olan sen olursun tekrar soyluyorum clıoya yanasmamanı tavsıye ederım

az yakmasıyla alakası yok hocam paramın limitiyle alakası var.bu araç 2008 model 25 binde bi araç fiyatı 19000 tl o yüzden ya bide sonuçta yılda bir kez gidiyoruz istanbul a ondan başka hep şehir içi kullanılacak araba ama tıkanacağı kesin galiba rampalarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 16 Ocak 2011; 23:01:11 >

• 1.4 - 16V/98 HP'liklerine bak derim bence.
  • O fiyatsa al derim ben sana.

Motor denildiği gibi biraz zayıf kalır ancak süspansiyonu bu sınıftaki yeni poloya binmediğim için en konforlusu.

İç mekanıda oldukça geniş ve sessiz bir araç.

Bana göre en kötü tarafı yüksek oturma pozisyonu, direksiyon açısı ve bazı yerlerde vasat malzeme kalitesi.

Bir tavsiyem daha olacak bir de yeni fabialara bak istersen isteklerini oldukça iyi karşılayacaktır.
  • sınıfının en geniş iç hacmine ve bagaj hacmine sahip araç
    ayrıca yine kendi sınfıında 1.4 motorlu bir çok araçtan,,clio 1.2 olmasına rağmen daha atak bir araba...
    yakıt tüketimi şehirler arası 5 litre
    şehir içi:6.5 litre tüketimi var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio II 1.2 16v nasıl?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasomen

quote:

Orijinalden alıntı: AB 158

hocam bana sorarsan clıoya hıc yaklasma derım motoru cok zayıf bı arac cunku 1.2 motorlu bı arac rampada mutlaka tıkanır bıde 5 kısı oldugunuzu soyluyorsunkı tıkanıp kalmaması mumkun degıl bızım mılletımızde soyle bı dusunce vardır arabanın motor hacmı dusuk olursa az yakar boyle bırsey olmaz sen sımdı az yaksın dıye 12 motor bı arac alırsın arac gıtmıyo cekısı dusuk dıye mecbur gaza yuklenırsın bu hem aracın motoru ıcın zararlı hemde 1.4, 1.5 motorlu bır aracla aynı yakmasına sebep olur yanı her halukarda zararlı olan sen olursun tekrar soyluyorum clıoya yanasmamanı tavsıye ederım

az yakmasıyla alakası yok hocam paramın limitiyle alakası var.bu araç 2008 model 25 binde bi araç fiyatı 19000 tl o yüzden ya bide sonuçta yılda bir kez gidiyoruz istanbul a ondan başka hep şehir içi kullanılacak araba ama tıkanacağı kesin galiba rampalarda?

rampada kesın tıkanır sunuda soylıyım bıraz fazla sıkıstırırsan motor blogunu catlatırsın clıoların yag kanalları ve su kanalları bırbırıne cok yakındır zorladıgın zaman catlatır ve basına daha buyuk dertler acarsın yanı su ankı butcenı dusunurken ılerde daha buyuk masraf acabılırsın ayrıca aracık kmsıne de her zaman guvenme ben 3 yasında arabanın 150 000 kmde olduguna cok sahıt oldum hıc anlamıyorsan surucu koltuguna oturdugunda koltugun cokmesıne bak cunku koltuk arac yol yaptıkca ezılır uzerınde sureklı oturuldugu ıcın bıde dıreksıyon sımıdının ve vıtes topuzunun asınmasına dıkkat et

• Ben 1.4 16V 100PS LPG ile kullanıyorum.Aracı kullandığım yer bayır bol olan yerler.Aracın performansından çok memnunum.180-190 civarı son hızı var.100km hızda genelde rampalarda vites düşürmek zorunda kalmıyor.Çünkü küçük oranlı 5.vites var.Bu motorlu versiyonunun sizi tatmin edeceğinden eminim.1.2'ye binmedim ama 1.4 temizi yine o civarlara bulunabilir.Veya 20bin TL verip LPGli alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Ben 1.4 16V 100PS LPG ile kullanıyorum.Aracı kullandığım yer bayır bol olan yerler.Aracın performansından çok memnunum.180-190 civarı son hızı var.100km hızda genelde rampalarda vites düşürmek zorunda kalmıyor.Çünkü küçük oranlı 5.vites var.Bu motorlu versiyonunun sizi tatmin edeceğinden eminim.1.2'ye binmedim ama 1.4 temizi yine o civarlara bulunabilir.Veya 20bin TL verip LPGli alınabilir.

ecay senın arabanlakıyaslayamazsın 1.2 ıle 1.4 arasında coksey degısır senın araban 100 hp 1.2 ler 75 hp arada daglar kadar fark var 1.2 lıtrelık bır motorun rampada bayılmama gıbı bır ıhtımalı yok
  • kardeş clio 1.2 expression modelini yaklaşık 2.5 yıl kullandım aracı sıfır aldım. performans konusunda şunu söyleyim kesinlikle çok yüksek beklentilere girme. özellikle rampalarda bayırlarda. ara hızlanmaları çok iyi değildi. ancak sürüş konforu ve yol tutuşu sorunsuzluğu benim kesinlikle unutmayacağım durumlar. 2.5 yıl 50bin km boyunca sadece ve sadece rutin bakımları için servise uğradım. aracıma temiz baktım oda beni üzmedi. kış performansı düzgün kışlık lastiklerle çok iyiydi asla zorda bırakmadı. şehiriçi ve şehir dışı sakin kullanımda sizi tatmin edecektir. ancak spor kullanım modunda yakıt sarfiyatı 9litrelere kadar çıkacaktır. ben sivasta yaşıyorum sakin kullanan bir insanım 6-6,5litre ortalamalarda kullanım değerleri yakaladım. bakımları masrafsız bir araç olduğunu söyleyebilirim. çok samimi bir arkadaşımla aynı gün aldık araçları o grande punto 1,4 70ps aldı ben clio 1,2 75ps birincisi vergide fark attım ikincisi yakıtta 3.sü serviste 50bin km de ben 3defa servise girdim bakım için toplamda 450tl para ödedim. o 5 defa girdi her girişinde 350ile 450 arası ödedi. oda arabasını seviyor bende. özet olarak sollamalarda rampa tırmanırken çok büyük beklentilere girmezsen ben efendi efendi kullanırım dersen seni mükemmel şekilde taşıyacak araçtır. arada bende gaza gelip sürat yaptığım zamanlar olmuştur verdiği güven hissi çok hoşuma gidiyordu. bu arada küçük bir not ben 178cm boyunda 116 kiloluk bir adamım ön kabin farahlığı benim tercih sebebim olmuştu ama arka koltuklar için aynı şeyi söyleyemeceğim umarım yardımcı olabilmişimdir

• sınıfının en geniş iç hacmine ve en geniş bagajına sahip
    bende 1 yıl süre ile clio 3 1.2 75 hp kullandım
    şehirler arası yollarda ve şehir içinde gayet tatminkar bir araç

B sınıfına göre geniş-------C sınıfına yakın
    1.2 motoru gayet atik ve seri---------------bir çok aracın 1.4 motorundan daha iyi

en önemlisi ise sorunsuz bir araç
    kesinlikle tavsiye ederim
  • 12800'de 2008 1.4 clio III extreme var değiştirmeyi düşünüyoruz biz de ilgilerinize sunulur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: flihsan06

12800'de 2008 1.4 clio III extreme var değiştirmeyi düşünüyoruz biz de ilgilerinize sunulur...

sağol hocam teklifin için ama aracı aldık bugün ford tourneo connect glx+plus paket aldık
  • 1.2 ARAÇTAN PERFORMANS BEKLENMEMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. RAMPALARDA DA HER TÜRLÜ BAYILIR. ARKADAŞIN BİRİ MOTOR KÜÇÜK HACİMLİ OLUNCA DAHA ÇOK BASMAK ZORUNDA KALIYORSUN BU DA YAKITI VE MOTOR ÖMRÜNÜ OLUMSUZ ETKİLİYOR DEMİŞ TAMAMEN KATILIYORUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afrasyab77

kardeş clio 1.2 expression modelini yaklaşık 2.5 yıl kullandım aracı sıfır aldım. performans konusunda şunu söyleyim kesinlikle çok yüksek beklentilere girme. özellikle rampalarda bayırlarda. ara hızlanmaları çok iyi değildi. ancak sürüş konforu ve yol tutuşu sorunsuzluğu benim kesinlikle unutmayacağım durumlar. 2.5 yıl 50bin km boyunca sadece ve sadece rutin bakımları için servise uğradım. aracıma temiz baktım oda beni üzmedi. kış performansı düzgün kışlık lastiklerle çok iyiydi asla zorda bırakmadı. şehiriçi ve şehir dışı sakin kullanımda sizi tatmin edecektir. ancak spor kullanım modunda yakıt sarfiyatı 9litrelere kadar çıkacaktır. ben sivasta yaşıyorum sakin kullanan bir insanım 6-6,5litre ortalamalarda kullanım değerleri yakaladım. bakımları masrafsız bir araç olduğunu söyleyebilirim. çok samimi bir arkadaşımla aynı gün aldık araçları o grande punto 1,4 70ps aldı ben clio 1,2 75ps birincisi vergide fark attım ikincisi yakıtta 3.sü serviste 50bin km de ben 3defa servise girdim bakım için toplamda 450tl para ödedim. o 5 defa girdi her girişinde 350ile 450 arası ödedi. oda arabasını seviyor bende. özet olarak sollamalarda rampa tırmanırken çok büyük beklentilere girmezsen ben efendi efendi kullanırım dersen seni mükemmel şekilde taşıyacak araçtır. arada bende gaza gelip sürat yaptığım zamanlar olmuştur verdiği güven hissi çok hoşuma gidiyordu. bu arada küçük bir not ben 178cm boyunda 116 kiloluk bir adamım ön kabin farahlığı benim tercih sebebim olmuştu ama arka koltuklar için aynı şeyi söyleyemeceğim umarım yardımcı olabilmişimdir

Grande Punto 1,4 77 hp dir.Grande Puntoların benzinlileri her 20.000 km de bir bakıma girer.Arkadaşınız bilmeden her 10 binde bir bakıma girmiş olabilir.Clio 3 benimde beğendim bir araç.Az ve şehir içinde kullananlar için 1,2 güzel bir seçenek.

• 2007-2008 grande punto araçların bakım aralığı 10bin kmdir. 20bin bakım aralığı sonradan uygulanan bir durum. aracı kötülemek bir niyetim kesinlikle yok emin olabilirsiniz. hatta işin ilgincini söyleyeyim 40bin km de 2 defa fren balata setleride değişti 20bin ve 40binde fiat oto sabır sivasın yaptığı bir uygulama. balatalar sağlam kardeşim daha itirazlarımıza garanti kapsamından çıkar cevabı alıyorduk. ha şu olabilir bizim bilmediğimizden değilde burdaki servisin çakallığından bu durum böyle olmuş olabilir. çünkü sivas oto sabırla inanılmaz sorunlar yaşadı arkadaşım.not: 70ps ruhsattan alınan bilgidir. sonuç olarak dediğiniz doğru yakıt olayı clionun gerçekten güzeldi servis durumu dönemi içerisinde bakım aralığı ve masraflandırması olarak güzeldi. yol tutuşu hele sınıfının çok çok üzerinde bir araç.
    ama asıl olan 1.2 75ps in çok ötesinde bir araç. puntoyu burda kıyasa sokmam 1,470ps olması durumuydu. bir arkadaşımız rampada kesinlikle tıkanır çok yüklenirsen blok çatlatırsın falan demişte kullanıcı olarak öyle bir durum yaşanmayacağını belirtmek istedim gerçi ben sonra farkettim başlığı açan arkadaşımız zaten tourneo connect almış hayırlı olsun kaza bela görmesin demek kalır

• quote:

quote:

12800'de 2008 1.4 clio III extreme var değiştirmeyi düşünüyoruz biz de ilgilerinize sunulur...

sağol hocam teklifin için ama aracı aldık bugün ford tourneo connect glx+plus paket aldık

Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerakin34

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

sağol :)

• quote:

quote:

hayırlı olsun iyi günlerde kullanırsınz inş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.