Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (243. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.047
Cevap
21
Favori
734.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sseker

quote:

Orijinalden alıntı: LA LA LAKERS

quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

quote:

Orijinalden alıntı: asewes

2000 model 138binde karbüratörlü broadway rn sahibiyim brc bristol lpg sistemi 100kmde 10lt civarı yakıyor şehiriçi-dışı karışıkta heralde normaldir şu arabada bir klima olsa hidrolik direksiyonu bile aramayacağım 12 senede hiç sorun yaşamadık silecek suyu haznesi delinmişti 8-10 tlye aldım yenisini kapı kolunu kırdım 6 tl orjinali parça ucuzluğu ve dayanıklığı süper birtek izmirde yazları sıkıntı oluyor sıcakta

Evet bende İzmirdeyim hocam.Yaz aylarında biraz bezdiriyor sıcak.Araştırmalarıma göre çıkma klimalar takan yerler varmış sanayilerde.500-600 liraya takıldığını söylediler ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.Yaza girmeden taktıracağım eğer o fiyata bulabilirsem.

Bende tam 11 senedir kullanıyordum halada çok iyiydi arabam ve sadece 62 bin km deydi. Ama İzmir'de klima zorluğundan dolayı bugün sattım ama çok özleyeceğim keratayı

hocam hayırlısı olsun, hayırlı işlerde kullanın inşallah paranızı.
    aracınız hangi modeldi acaba(rn,rl,rni)
    model yılı kaçtı ve ne kadar sattığınızı öğrenebilir miyim acaba?

Teşekkürler.

RN idi 1999 Modeldi ve 10 binden sattım 62bin Km de idi.

• quote:

kışa girdik yaza doğru satsaydınız bari kışın arabasızlık daha zor, klima bulursanız taktırınca tecrübelerinizi paylaşınız

Çok uzun zamandır kullanıyordum hocam biraz param vardı bunu da satıp daha iyi bir şey aldım hocam satıp arabasız kalmadım yani
  • Arkadaşlar birkaç gün önce 94 model broadway ile 200 kmlik yol yaptım Ve yaklaşık 100 TL lik benzin yaktı. (Litresini 4.69 dan almıştık.) Araçta 3 kişi + bagaj tamamen yüklü + yolcu kısmındada yük vardı. Viraja hızlı girdiğimde çamurluğun yere sürtme sesini duyabiliyorsun. Mersin ermenek arasında Sizce yakıtı nasıl ? Birde mersine yaklaştığımızda araçta rolanti sorunu tekrar ortaya çıktı. Aracı boşa attığım zaman araç stop ediyordu. Sorun ne olabilir? Arada sırada ortaya çıkıyor daha sonraları kayboluyor. Özellikle uzun yol yaptığımızda ortaya çıkmakta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2000 model 138binde karbüratörlü broadway rn sahibiyim brc bristol lpg sistemi 100kmde 10lt civarı yakıyor şehiriçi-dışı karışıkta heralde normaldir şu arabada bir klima olsa hidrolik direksiyonu bile aramayacağım 12 senede hiç sorun yaşamadık silecek suyu haznesi delinmişti 8-10 tlye aldım yenisini kapı kolunu kırdım 6 tl orjinali parça ucuzluğu ve dayanıklığı süper birtek izmirde yazları sıkıntı oluyor sıcakta

Evet bende İzmirdeyim hocam.Yaz aylarında biraz bezdiriyor sıcak.Araştırmalarıma göre çıkma klimalar takan yerler varmış sanayilerde.500-600 liraya takıldığını söylediler ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.Yaza girmeden taktıracağım eğer o fiyata bulabilirsem.

Bende tam 11 senedir kullanıyordum halada çok iyiydi arabam ve sadece 62 bin km deydi. Ama İzmir'de klima zorluğundan dolayı bugün sattım ama çok özleyeceğim keratayı

Teşekkürler.

hayırlı olsun hocam. hakettiği parayı almışsınız.
    yeni aracınızı da kazasız belasız kullanın

• Saolun hocam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

hayırlı olsun hocam. hakettiği parayı almışsınız.
    yeni aracınızı da kazasız belasız kullanın

Bedava satmışsın abi arabayı, hayırlısı olsun...

• Merhaba arkadaşlar bende 92 model spring var.Geçen sene almıştım.Aslında arabadan bu zamana kadar bazı masraflar çıkartsa da memnundum ama satmayı düşünüyorum artık fakat bu aralar araba da trafikte 5-10 dk dur-kalk yaptığımda gaz kesme ya da gaz verdiğinde kesik kesik alıyo(gaz yemiyo tabiri caizse) bazen almıyo moturu açtığımda görüyorum ki motor suyunda su kalmamış.Önceden çok fazla trafikte dur-kalk yaptığımda oluyordu şimdi ise sık sık yapmaya başladı ve yolda kalıcam diye korkuyorum.Problem nerdedir acaba? yardımcı olacak arkadaşlara ihtiyacım var tam satma arifesinde böyle yapması canımı çok sıkıyo.Sorunu halletmeden de satmak yakışık almaz ne olabilir problem arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: interpol10

Merhaba arkadaşlar bende 92 model spring var.Geçen sene almıştım.Aslında arabadan bu zamana kadar bazı masraflar çıkartsa da memnundum ama satmayı düşünüyorum artık fakat bu aralar araba da trafikte 5-10 dk dur-kalk yaptığımda gaz kesme ya da gaz verdiğinde kesik kesik alıyo(gaz yemiyo tabiri caizse) bazen almıyo moturu açtığımda görüyorum ki motor suyunda su kalmamış.Önceden çok fazla trafikte dur-kalk yaptığımda oluyordu şimdi ise sık sık yapmaya başladı ve yolda kalıcam diye korkuyorum.Problem nerdedir acaba? yardımcı olacak arkadaşlara ihtiyacım var tam satma arifesinde böyle yapması canımı çok sıkıyo.Sorunu halletmeden de satmak yakışık almaz ne olabilir problem arkadaşlar?

Su eksiltmesinin birçok sebebi vardır. Hortum yırtığı, radyatör deliği, radyatör yırtılması, devir-daim kaçakları, motordan kaynaklı sebepler olarak liste uzar. Motor sıcakken araç çalışır halde kaputu açıp radyatörün altındaki sacda su veya antifriz lekeleri arayınız. Yoksa V kayışını takip edip devir-daim üzerinde herhangi bir damlama görmeye çalışınız. O da yoksa hortumların özellikle ek yerlerine elinizi sürüp ıslaklık oup olmadığını kontrol ediniz. O da sağlamsa araç içindeki halının ıslak olup olmadığını(özellikle konsol çevresi) kontrol ediniz.

Bulursanız ustanın işi kolaylaşır yoksa ustaya gidip baktırınız.

• tşk ettim cevap için.Sorun bujilerdeymiş, o kadar eskimiş ki herhalde orjinalleri duruyordu hala arabada ama bu seferde antifiriz koydugumuzda arabaya devir daim pompasından sızıntı yaptı bide ona masraf yaptık araba şimdi eskisinden çok çok iyi oldu sesi bile baya azaldı satmasam mı acaba bile dedim pasta-cila da yapmıştım neyse bakalım hayırlısı

• Akadaşlar, benim de 92 model Broadway'im var. İki ay önce almıştım (7000 TL) .Bayram dönüşü otobanda iki saat boyunca 130-140 km hız ile kullandım. Memlekete geldiğimde bir litreye yakın yağ eksilttiğini gördüm. Bu durum normal midir? Bir başka sorum: Arabanın yağını kaç km'de değiştirmeliyim? Hangi marka yağ (20/50) kullanmamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.
  • Akadaşlar, benim de 92 model Broadway'im var. İki ay önce almıştım (7000 TL) .Bayram dönüşü otobanda iki saat boyunca 130-140 km hız ile kullandım. Memlekete geldiğimde bir litreye yakın yağ eksilttiğini gördüm. Bu durum normal midir? Bir başka sorum: Arabanın yağını kaç km'de değiştirmeliyim? Hangi marka yağ (20/50) kullanmamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

Eğer arabayı aldığın zaman yağ değiştirmediysen aracın yağını değiştirip kontrol et. Alacağın yağın markası çok önemli değil. Eğer arabayı aldıktan sonra yağ değişimi yapmış isen araban motor veya sekman istiyor demektir.
  • Arabayı aldığım gün yağını değiştirmiştim. Yağın markası da yanılmıyorsam Shell'di. Arabanın motor ya da sekman istediğini anlamanın kesin bir yolu var mı? Çünkü arabayı gösterdiğim usta, motorunun sağlıklı olduğunu, üfleme felan yapmadığını söylemişti. Motorun çalışmasında, çekişinde ya da sesinde bir sorun yok. Bir motor testi felan mı yaptırsam? Cevap için teşekkürler...
  • 130-140 ile 2 saat yol yaptığına göre 250 kilometre kadar yol yapmışsın 250 kilometrede 1 litre yağ eksiltiyorsa bir araç aşırı derecede yağ yakıyor demektir. (bir yerden çok aşırı bir kaçak yoksa o da çok düşük bir ihtimal) bu kadar yağ eksiltiyorsa sekmanla kurtarmanda zor ihtimal gözüküyor. Eski araba yağ eksiltebilir ama bu çok fazla bende 95 model spring var 3000 kilometre kullandım yağ değişiminden sonra yarım litre var yok eksilttiği yağ zaten 5 binde yağ değişiyor o da normal .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKCE

Akadaşlar, benim de 92 model Broadway'im var. İki ay önce almıştım (7000 TL) .Bayram dönüşü otobanda iki saat boyunca 130-140 km hız ile kullandım. Memlekete geldiğimde bir litreye yakın yağ eksilttiğini gördüm. Bu durum normal midir? Bir başka sorum: Arabanın yağını kaç km'de değiştirmeliyim? Hangi marka yağ (20/50) kullanmamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

Yağ eksiltme sorunu sadece segman değişimi veya motor yapılması anlamına gelmez. Ayrıca üflemeye bakılarak motor durumu anlaşılmaz. Öncelikle karter ve çevresine ve karter korumasına baktırın yağ kaçağı gözüküyor mu? Araç rölantide çalışırken ve gaza basınca egsozdan mavi duman atıyor mu? Bir de kompresyon testi yaptırın motorun durumu anlaşılır zaten. Saygılar.

• karter kapağından 250 kilometrede 1 litre yağ eksilmez.
  • Arabanın egzostundan mavi duman çıkmıyor. Hatta rolantide denedim; 4000-5000 devirdeyken bile egzosttan bariz bir duman çıkmıyor. Arabayı aldığımdan beri özellikle dikkat ediyorum, her sabah park ettiğim yere bir damla yağ damlatıyordu. Dün tanıdığım bir ustaya götürdüm. Küçük bir bilezik gibi beyaz bir halka (yanlış anlamadıysam krankla ilgili bir parça) değiştirdi (Parça 5 tl) ve eksiltmenin nedeninin bu olduğunu söyledi. Karter kapağı feci şekilde yağlıydı. Dün akşam kerterin altına, yere serdiğim gazete kağıdına bu sabah baktığımda yağ damlamadığını ama LPG beynine giren hortumlardan birinden su damladığını gördüm. Bu gün LPG hortumlarının ikisini de değiştirdim (2 metre hortum, 4 metal kelepçe ve bir kaç platik kelepçe 20 TL + 10 TL işçilik). Eğer yarın sabah damlamış bir sıvı görmezsem yağ damlamasını kesmiş olacağım. Dün arabanın yağ ve yağ filtresini de değiştirdim (Castrol 3 litre yağ + yağ filtresi 35 TL). Usta, her 3.000 kilometrede yağ ve yağ filtresini; bujileri de her 10 bin kilometrede bir değiştirmem gerektiğini söyledi. İnşallah araba bir daha yağ eksiltmez. Cevap için teşekkürler...

• arkadaşlar kışlık lastın aldınız mı?babamda petlas almayı düşünüyor ama önerırmısınız veya petlas kışlık lastık kullanan varmı?malum michelin pahalı arada 200 tl gıbı fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKCE

Arabanın egzostundan mavi duman çıkmıyor. Hatta rolantide denedim; 4000-5000 devirdeyken bile egzosttan bariz bir duman çıkmıyor. Arabayı aldığımdan beri özellikle dikkat ediyorum, her sabah park ettiğim yere bir damla yağ damlatıyordu. Dün tanıdığım bir ustaya götürdüm. Küçük bir bilezik gibi beyaz bir halka (yanlış anlamadıysam krankla ilgili bir parça) değiştirdi (Parça 5 tl) ve eksiltmenin nedeninin bu olduğunu söyledi. Karter kapağı feci şekilde yağlıydı. Dün akşam kerterin altına, yere serdiğim gazete kağıdına bu sabah baktığımda yağ damlamadığını ama LPG beynine giren hortumlardan birinden su damladığını gördüm. Bu gün LPG hortumlarının ikisini de değiştirdim (2 metre hortum, 4 metal kelepçe ve bir kaç platik kelepçe 20 TL + 10 TL işçilik). Eğer yarın sabah damlamış bir sıvı görmezsem yağ damlamasını kesmiş olacağım. Dün arabanın yağ ve yağ filtresini de değiştirdim (Castrol 3 litre yağ + yağ filtresi 35 TL). Usta, her 3.000 kilometrede yağ ve yağ filtresini; bujileri de her 10 bin kilometrede bir değiştirmem gerektiğini söyledi. İnşallah araba bir daha yağ eksiltmez. Cevap için teşekkürler...

Arkadaşım selam.
    İnşallah sorununa çare bulmuşsundur.
    Bir bilgi paylaşmak isterim:
    Arabanın bakımları düzenli olarak yapılırsa; serviste uygulanan prosedür şu:
    Her 7.500 km'de yağ + yağ filtresi + hava filtresi değişimi yapılır.
    Her 15.000 km'de yağ + yağ filtresi + hava filtresi + buji değişimi yapılır + dört tekerlek iner, bakımı yapılır.

Özel bir durum yoksa, ustanızın söylediği 3.000 km'de yağ değişimi bana biraz fazla geldi. (Tüple ilgiliyse bilemem)

Kolay gelsin.

• r9 broadway kullanıcıları selamlar merak ettiğim bu arabanın motoru kerbiratörlü 1.4 olduğu halde neden bukadar az yakıt tüketiyor?
  • sprinlerde 1 lt gaz ile araç kaç kilometre civarında gider bilen varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.