Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.047
Cevap
21
Favori
734.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: moondance

quote:

Orjinalden alıntı: adu040

arkadaşlar şu ara benim bi sorunum var frene ilk bastığımda fren tutmuyor iki-üç defa pompalarsam anca tutmaya başlıyor sebebi ne olabilir vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

Bana kalırsa sistemde bir kaçak olup olmadığını kontrol etmek gerekir.Kaputu açınca fren hidrolik sıvısının bulunduğu bir kap var.Eğer bunda eksilme yoksa havasını almak gerekebilir.Değilse fren balatalarını kontrol ettirmekte fayda var.

yağ seviyesi normal balatalarda da hiçbir sorun yok asıl mesele 2 ay boyunca doluyum ve sanayiye gitme imkanım yok kendim acaba halledebilir miyim diye düşünüyorum

• quote:

quote:

benim arabada sadece plaka lambalarının orda çok az pas var gerisi tamamen ilk boyası. ben arabamı makam arabası gibi korurum nasıl derseniz arabaya binmeden elimde bi bezle tüm tozunu alırım,kışın arabayı sadece silerim yazın da kovayla kendim yıkarım asla güneşte bırakmam ve tazikli suyu hiç değdirmem nisanda ve eylülde bir de cila çekerim.(babam arabayı ilk aldığında her sene pasta cila çektiriyordu 2000 e kadar sürdü)

Araba kuruyken bezle silmek boya için zararlı değil mi? İnce toz tanecikleri beze yapışıyor ve silerken ince çiziklere sebep olabiliyor.Ben açıkçası iyice tazyikli suyla kirini akıtmadan şampuanla temizlemeye bile geçmiyorum.

arabayı hafif ıslak bir bezle siliyorum bu sayede çizilme riski ortadan kalkıyor zaten makam arabalarının renginin sürekli diri durmasının sebebi budur makam şöförü elinde hafif ıslak bir bez sürekli arabanın tozunu alıyor

• quote:

arkadaşlar bu fun clubtan çevremizdeki tüm reno 9 sahiplerini haberdar edelim bu yolla sayımız hızla artar ve daha büyük bir kulüp oluştururuz ben de haber vermek isterim ama tüm arkadaşlarım şahin ve doğan kullanıyor ve bizlerin arabasına bayan arabası diyorlar sayımızı her geçen gün artıralım ve herkes reno 9 ların gerçek sahiplerini tanısın

kesinlikle katılıyorum.herkes duysun.büyük bir klüp olalım inş.herkese iş düşüyor tabii

• vay be renault dokuzcuları tesadüfen gördüm. eski anılarım canlandı. 96 model orta kasa beyaz broadwayim vardı. son çıkanlardan. cillop gibiydi. 2003 yılında bir arkadaşım ilk defa gördüğünde bu arabanın sıfırı çıkıyor mu hala? diye sormuştu. o denli temizdi yani. ilk arabamdı. satarken çok üzülmüştüm. pırıl pırıldı. herkes sorardı satar mısın diye. teklif edenlerin hiçbirine satmamıştım. kısmet bir galericininmiş. biniciye gitmedi diye çok üzülmüştüm. r9 kullanıcılarına nacizane tavsiyem 96 broadwaylerde standart olan bagaj içi ses izolasyonunu yaptırabilirler. yol sesi azalıyor. bir de kapı direklerini söküp içine yine izolasyon süngerleri koysunlar rüzgar sesinde azalma oluyor. aynı süngeri ön cam önündeki boşluklara sudan etkilenmeyen izolasyon süngerleri koyabilirsiniz. kazasız belasız iyi sürüşler dilerim.
  • İsterseniz işe renault 9 imzasını araçların arkasına asacak bir sticker yaptırarak başlayalım. Bu işle uğraşanlar ya da uğraşabilecekler varsa ben arabamın camına seve seve asarım. Belki trafikte birbirimizi görüp muhabbet edip tanışmaya bile vesile olabilir. Ne dersiniz?
    quote:

Orjinalden alıntı: jordan83

quote:

arkadaşlar bu fun clubtan çevremizdeki tüm reno 9 sahiplerini haberdar edelim bu yolla sayımız hızla artar ve daha büyük bir kulüp oluştururuz ben de haber vermek isterim ama tüm arkadaşlarım şahin ve doğan kullanıyor ve bizlerin arabasına bayan arabası diyorlar sayımızı her geçen gün artıralım ve herkes reno 9 ların gerçek sahiplerini tanısın

kesinlikle katılıyorum.herkes duysun.büyük bir klüp olalım inş.herkese iş düşüyor tabii

• quote:

Orjinalden alıntı: muratinkaya

İsterseniz işe renault 9 imzasını araçların arkasına asacak bir sticker yaptırarak başlayalım. Bu işle uğraşanlar ya da uğraşabilecekler varsa ben arabamın camına seve seve asarım. Belki trafikte birbirimizi görüp muhabbet edip tanışmaya bile vesile olabilir. Ne dersiniz?
    quote:

quote:

bende yapıştırırm çokta güzel olur

• quote:

İsterseniz işe renault 9 imzasını araçların arkasına asacak bir sticker yaptırarak başlayalım. Bu işle uğraşanlar ya da uğraşabilecekler varsa ben arabamın camına seve seve asarım. Belki trafikte birbirimizi görüp muhabbet edip tanışmaya bile vesile olabilir. Ne dersiniz?
    quote:

quote:

güzel fikir.hatta harika.yapalım böyle bişey.çok güzel olur.sayımızıda arttırmak lazım tabi.

• Arkadaşlar siz de katılır mısınız bilmiyorum,R9 araçların özellikle şehir içi kullanımına ve vites oranlarına bayılıyorum.Başka marka araçlar kullanma imkanı buluyorum bazen ama R9'un keyfini vermiyor bana..Bu araçları bilmeyen arkadaşlarım arabama bindiğinde 6.7. ve 8.viteslere takmayacak mısın diyorlar Malum,kısa vites oranları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moondance -- 14 Şubat 2007; 9:07:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

quote:

quote:

quote:

bende yapıştırırm çokta güzel olur

ben de yapıştırırım üstelik babamın mercedese(binek sanmayın ticari amaçlı minübüs) de yapıştırırız farklı olur

• quote:

Arkadaşlar siz de katılır mısınız bilmiyorum,R9 araçların özellikle şehir içi kullanımına ve vites oranlarına bayılıyorum.Başka marka araçlar kullanma imkanı buluyorum bazen ama R9'un keyfini vermiyor bana..Bu araçları bilmeyen arkadaşlarım arabama bindiğinde 6.7. ve 8.viteslere takmayacak mısın diyorlar Malum,kısa vites oranları

bazen ben de 6. vitesi istiyorum malum arabalar hem hızlı hem de vites oranları kısa bu kısa vites oranları bazen başımı ağrıtsa(kısa mesafelerde ve motor frenine ihtiyaç olduğu zamanlarda) da genelde iyi oluyor 70 le giderken 5 e takıyorum ondan sonra gayet rahat. memlekete giderken yolda hiç vites sorunum yok 60 a kadar düşsem yine de vites düşürmüyorum(çünkü arabanın toplayabilme yeteneği var) sanki otomatik araba kullanıyormuşum gibi geliyor

• quote:

Arkadaşlar siz de katılır mısınız bilmiyorum,R9 araçların özellikle şehir içi kullanımına ve vites oranlarına bayılıyorum.Başka marka araçlar kullanma imkanı buluyorum bazen ama R9'un keyfini vermiyor bana..Bu araçları bilmeyen arkadaşlarım arabama bindiğinde 6.7. ve 8.viteslere takmayacak mısın diyorlar Malum,kısa vites oranları

zaten araçlarımızın az yakmasının sebeplerinden biride bu.

• evet kısa ornalışanzıman sayesinde yeni nesil birçok arabaya kafa tutabilecek bir seriliğe sahip araçlarımız.ama uzun yolda 90kmyi geçtiğinizde gürültü ve yakıt tüketimi artıyor...keşke 1-2-3-4 sabitkalsada 5.vites dişlisini biraz daha uzun tutsalardı...mesela 3000devirde 110-120km ye denk gelecek şekilde.
  • bir kaç kere 5 ten çekip 6 yı aradığım oldu zaten
    daha sabah denedim 3500 devirde 110 diyor tabi bu arada alçaktan uçmaya başlıyor
    uzun vites oranı isteyen arkadaşlar 2 de kalkın 50 ye kadar basın 4 e atın mükemmel oluyor
    quote:

quote:

bazen ben de 6. vitesi istiyorum malum arabalar hem hızlı hem de vites oranları kısa bu kısa vites oranları bazen başımı ağrıtsa(kısa mesafelerde ve motor frenine ihtiyaç olduğu zamanlarda) da genelde iyi oluyor 70 le giderken 5 e takıyorum ondan sonra gayet rahat. memlekete giderken yolda hiç vites sorunum yok 60 a kadar düşsem yine de vites düşürmüyorum(çünkü arabanın toplayabilme yeteneği var) sanki otomatik araba kullanıyormuşum gibi geliyor

• bu arada arkadaşlar benim araba uzun süreli dur-kalk kullanımlarda bir süre sonra 1.viteste kalkarken çok sallıyor heleki rampada falan berbat; ne oluyor acaba baskı balatamı bitiyor?
  • quote:

bu arada arkadaşlar benim araba uzun süreli dur-kalk kullanımlarda bir süre sonra 1.viteste kalkarken çok sallıyor heleki rampada falan berbat; ne oluyor acaba baskı balatamı bitiyor?

Anladığım kadarıyla baskı balata sinyal vermeye başlamış.
  • quote:

bu arada arkadaşlar benim araba uzun süreli dur-kalk kullanımlarda bir süre sonra 1.viteste kalkarken çok sallıyor heleki rampada falan berbat; ne oluyor acaba baskı balatamı bitiyor?

kardeş arabanı çok el frenli,patinajlı falan kullanıyorsan baskı balatanın bitmesi normal (ya da 3 e takıyosundur şaka yaptım bir reno 9 kullanıcısı hata yapmaz diye düşünüyorum) ama çok dert etme fazla masraf çıksa 100-150 lira tutar ama sıfır baskı balataları taktırınca yakıt tüketimindeki azalmayla belki onu amorti edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adu040 -- 14 Şubat 2007; 13:26:22 >

• quote:

quote:

Anladığım kadarıyla baskı balata sinyal vermeye başlamış.

tahmin ettim zaten 85000km oldu değişeli...
    quote:

kardeş arabanı çok el frenli,patinajlı falan kullanıyorsan baskı balatanın bitmesi normal (ya da 3 e takıyosundur şaka yaptım bir reno 9 kullanıcısı hata yapmaz diye düşünüyorum) ama çok dert etme fazla masraf çıksa 100-150 lira tutar ama sıfır baskı balataları taktırınca yakıt tüketimindeki azalmayla belki onu amorti edersin.

aksine çokta efendi kullanırım(askerde makam şöförüydümde)baskı balata değişince yakıt düşermi yaw? zaten 18ykrş yakıyor daha nereye düşecek ki?

• biz baskı balatayı değiştirince yakıt baya bi azalmıştı ondan söyledim. ama biraz felsefe yaparsak yeni parça olduğundan işlevini yapması için daha az enerjiye ihtiyaç duyacak ve yakıt azalacak diye düşünüyorum
  • quote:

biz baskı balatayı değiştirince yakıt baya bi azalmıştı ondan söyledim. ama biraz felsefe yaparsak yeni parça olduğundan işlevini yapması için daha az enerjiye ihtiyaç duyacak ve yakıt azalacak diye düşünüyorum

balata kaçırmayacağı için boşa güç harcanmamaış olacak ve tabiiki daha az yakıt
  • peki bu baskı balatanın ömrü nekadardır bizim araçlarda bilen varmı?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.