Şimdi Ara

<<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>> (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.052
Cevap
42
Favori
606.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Brujeria35

quote:

Orijinalden alıntı: milalci

arkadaşlar merhaba
    geçen hafta tatildeydim yaklaşık 1500 km yol yaptım 95 RTİ 1.4 aracımla;
    izin dönüşünde eve ulaşmama 40-50 km kala akü sarj lambası yandı, ve o şekilde yola devam ettim,
    kısa bir süre sonra geri söndü... bu şekilde 4-5 defa yandı söndü o şekilde eve geldim;
    eve geldiğimde sarj lambası yine yanıyordu, fakat aracın devrini 30000 ve üzerine çıkarınca sönüyor.
    aracı oşekilde otoparka bıraktım. dün akşam ş.içinde tekrar binmem gerekti çalıştırdım sarj lambası söndü 6-7 km sonra geri yandı.
    yani biyerler ısınıyor,, soğuyunca geri yanıyor gibi geldi bana... ayrıca 3000 km kadar önce sarj dinamosu üzerindeki konjöktör denen parçayı kömürleriyle beraber orjinali ile değiştirdim...
    sizce neden olabilir, bu şekilde deneyim yaşayanların cevaplarını bekliyorum....

Lambanın diyotlarından dır. Şarj ediyorsa sorun yoktur içim rahat etsin diyorsanız şarj dinamosunun diyotlarını değiştirin yerinzde olsam kayış sağlam ise Akü şarj ediyor marş'da sorun yoksa Okadar Önemli değil

sorunu hallettim, diğer arkadaşlara yardımcı olması açısından burada paylaşayım.
    sorun sarj dinamosunun diyot tablosundandaki çatlayan bir lehimdenmiş bu lehim yeniden yapıldı ve düzeldi. fakat birşey daha belirmek isterim. yukarıda ben konjöktörü orj. ile değiştirdiğimi yazmıştım fakat yanlış hatırlıyormuşum orjinali değilmiş benim aldığım. çünkü arada bariz fiyat farkı var yan san. 20 tl. civarındaiken orj. 65 tl. ye aldım. önceki aldığım konjöktör kömürleride bitmiş bu arada onuda değiştirmek zorunda kaldım. size tavsiyem konjöktör arızalanırsa orj. parça kullanmanız. değilse benim gibi kısa süre sonra yeniden değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

] http://www.resimupload.com/ds967042795_Temmuz09-0020.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milalci -- 25 Ağustos 2009; 9:31:01 >

• slm arkadaşlar bende yeni aranıza latıldım. benimde 1.6 motor 2000 model lpg li alizem var. benim sürekli ön tamponu düşürüyorum. 4 yıldır kullanıyorum 4 defa değiştirdim. benim gibi olan var mı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAZUSAGI_61

valla uastam bi arkadaşımız sanırım yanıtlamış sizin sorunuzu. ben arabayı almasına aldım ama sadece 10 gün kullanabildim zaten periyodik bakımı yeni yapılmıştı yağ değişimi filan yazılıydı kağıtta. benimde bi sorunum var aslında yoktuda olmuş. araç rölantide çalışırken devir saati bazen düşüp bazen çıkıyo ve sonrada stop ediyo. enjektördemidir problem yoksa pislik filanmı tıkamıştır? aklıma gelen en kötü şey beyinle alakalı ama ondada sorun olsa servis ışığı yanmazmıydı yaf

LAZUŞAĞI kardesim bu sorun bende de var.arabayı calıştırdığımda ibre bi asağı bi yukarı cıkıyo ve stop ediyo.yolda giderken de gazdan ayağını cekince stop ediyo.benim arabada r19 RNE. sorun neymiş,yaptırdın mı sen.cevap yazarsan cok SEVİNİRİM

• arkadaşlar selam benim sorunum arabamın ön iç kapı döşemelri nasıl temin edebilirim ve kaça arabam 95 model ege mavisi şimdiden teşekkürler
  • LAZUŞAĞI kardesim bu sorun bende de var.arabayı calıştırdığımda ibre bi asağı bi yukarı cıkıyo ve stop ediyo.yolda giderken de gazdan ayağını cekince stop ediyo.benim arabada r19 RNE. sorun neymiş,yaptırdın mı sen.cevap yazarsan cok SEVİNİRİM

Aynı Sorun Benin Arabadada var. 98 1.6 RNE sıralı sitem lpg var. Bazen çalışması normal bazende rolanti ayarı bir iniyor bir çıkıyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Aracımın tum bakımları yapıldı. Lpg enjektörleri temizlendi. Yine aynı sorun. Yardımcı olabilecek ustalar varsa diğer arkadaşlarla birlikte yararlanalım. Çok teşekkürler.
  • Dostlar merhaba,
    Bizim dayı renault 19 RNE 1999 model karbüratörlü 1.6 motor, klimalı araba aldı..
    Şuanda çelik jant taktırmak istiyor öğrenmek istediğimiz acaba bu renault modeline taktırmamız gereken çelik jant ebatı ne olmalıdır ?
    Sorduklarımızdan bazıları 14' lük jant taktır demişler bazıları 13'lük jant taktır demişler..
    Orjinal jant ebatları ne olmalıdır ? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
  • Yardımlarınızı bekliyorum dostlar dayı da merak ediyor
  • rölanti sorunu olan arkadaşlar.aynı sorun bendede vardı.motorun üst kısmında rölanti motoru diye küçük bi parça var.onu söktüm benzinle iyice temizledim ve saç kurutma makinesi ile kuruttum. sorunum kalmadı.aracım 95 model 1.8 rne .
  • uzun bi süredir yoktum herkesi selamlıyorum.
    Arabamla belalı bir aşk yaşıyorum. Akşamdan kızıp satıyorum sabahtan vazgeçiyorum. Ne yapayım bizim imkanlarımıza göre en rahat konforlu araba bunlar.

Bu yaz iki şey dikkatimi çekti arabada:
    Yüksek rakımda rampada çabuk devirden düşme hatta 1. vitese kadar ve akabinde hararet yükselmesi.
    Göstergede hararet 3. çizgiye gelince (yani su ve derece işareti olan çizgi kaçıncısıysa) hemen sağa çekiyorum. Bu biraz can sıkıyo. O kadar da sıkıştırmamaya çalışıyorum ama yine de yükseliyo. Ustalara anlttığımda normal diyolar ama ben kullandğım arabayı biliyom daha önce bukadar olmazdı. Radyatör iyi antifiriz var su eksilme yok. hava yok. bu karburatörün hava girişi yazlık kışlık yönü varmış galiba nasıl ayarlanır nerdedir filtrenin girişinde mi yoksa hortumun çamurlukla birleştiği yerdemi. Termostattır diye termostat aldım ustaya değiştir şunu dedim değiştirmedi. İyi termostat dedi. Rampayı aşağı inerken hararet bu sefer tersine orta çizginin altına düşüyo motor soğuyup duracak :) dedim termostat iyi o zaman değişmaya gerek yok dedi. Bunları bi şekilde hallolurda bu çekişten düşme işi kafa kurcalıyo. Hiç buji değişmedim ben bi 12000 yaptım öncesi ne kadar bilmiyorum.
    Geçen kış lpg beyni değiştiğimde ortaya çıktı daha çok 300-400 km yap ayar yapılacak düzelir dendi yok eski tadı vermedi bi daha

• karb. kutusunun hava giriş bölümünde yaz kış ayarı var, yazlığa getir ;) araçta LPG varsa kışlığa ayarlamışlardır ;)
    muşuru yazlık yaptır... sorunun çözülür, birde yokuş çıkarken 2500 - 3000 devir git, zorlama motoru, yawaş çık ama temiz çık ;) fazla devir kaybettirme, hız kesme, yoksa radyatöre gelen hava azalıyo yawaşlayınca motor sıcaklığını atamıyor... devvamlı izmir manisa gidip geliyorum, benim de radyatör çok ısınıyordu 120 C ye falan geliyordu, meğer karb. girişi kışlıktaymış, yazlığa aldım araç acayip rahatladı ;)
  • Ben bunu bi öğreneyim bakalım bu ayarın nasıl değiştirildiğini sağol kardeş.
    Hayret bugüne kadar hiç bi usta bunu söylemedi hararet yükseliyo dediğimde.
    Bir de şimdi aklıma geldi 7-8 ay önce tüp beyni değiştirirken hava girişi daha önce bantlıydı o bandı ustadan sökmesini istemiştim. Çekişi etkiler mi bilmiyom şu an bant yok. Ve beyin değiştikten sonra asla eski ataklığını bulamadı araba. Ya o bandın sökülmesinden ya da beyinden bi sıkıntı var.
    Termostadın yazlığı kışlığı olduğunu duydum ama müşürün yazlığı kışlığı olduğunu bilmiyordum.
    Bu gün araçla bi 200-250 metre geri gitmek zorunda kaldım hararet orta çizgiye gelmeden fan çalışmaya başladı en sonunda motorun arka tarafındaki ikinci bi müşür varmış sökecem onu zararı olacağını sanmıyom zaten direk fanım var içerde.
    Rampalarda özellikle bire düşünce zaten pek basmıyom 1800-2000 arası hafif gazla gidiyom daha fazlasında aşırı yükselme yapıyo radyatöre önden hava fazla vurmayınca. Birinci viteste 3000 gitsen ne kadar hızlanıpda rüzgar alacak ki . Rampada 2. vites 200-2500 devirle 2-3 km den sonra tehlike sınırına yaklaşıyor. Dediğin gibi ne sıkıştırmaya ne zırt pırt devirden düşürmeye geliyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim_995

Dostlar merhaba,
    Bizim dayı renault 19 RNE 1999 model karbüratörlü 1.6 motor, klimalı araba aldı..
    Şuanda çelik jant taktırmak istiyor öğrenmek istediğimiz acaba bu renault modeline taktırmamız gereken çelik jant ebatı ne olmalıdır ?
    Sorduklarımızdan bazıları 14' lük jant taktır demişler bazıları 13'lük jant taktır demişler..
    Orjinal jant ebatları ne olmalıdır ? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

normal ölçüleri 175/70 R13 dir.
    en yüksek ölçüde 195/50 R16 dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAZUSAGI_61
    valla uastam bi arkadaşımız sanırım yanıtlamış sizin sorunuzu. ben arabayı almasına aldım ama sadece 10 gün kullanabildim zaten periyodik bakımı yeni yapılmıştı yağ değişimi filan yazılıydı kağıtta. benimde bi sorunum var aslında yoktuda olmuş. araç rölantide çalışırken devir saati bazen düşüp bazen çıkıyo ve sonrada stop ediyo. enjektördemidir problem yoksa pislik filanmı tıkamıştır? aklıma gelen en kötü şey beyinle alakalı ama ondada sorun olsa servis ışığı yanmazmıydı yaf

Bilmiyorum ama aracındaki sorunu yaptırdınmi sanırım aracında lpg takılı benim aracımda 19 alize rölanti sensöru arızili olabilir gaz kelebeğine takılı siyah bi malzeme ondan olabilir benimki ordan yapiyormus değiştirdim düzeldi

• selam arkadaşlar bende reno 19 cuyum siteye yeni üye oldum herkese selamlar
  • Benin Aracım Europa19 1.6E RNE
    bu araç için tavsiye edeceğiniz bi LPG markası hangisi ?
    yardımcı olabilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sungur59 -- 30 Eylül 2009; 9:00:10 >
  • aynı arac bende var 2000 model 1.6 e rne atiker enjeksiyonlu sistem taktırdım. sıralı sistem degıl. 1 yılı gectı 18000 km yol yaptım cok memnunum sorun yok
  • araç bu yıl izine gittiğimde su hortumunu patlattı. fazla uzun bi yolada gitmemiştim rampa çıkarken oldu suyu ilave edip kapıya kadar zor bela getirdim. sonra patlayan kısmı kesip yeniden ekledim. o haliyle 150-160 km saatle araç aydına gidip geldi. üstelik 3 ü kilolu 5 kişiyle ve tık demedi. neden oldu anlayamadım. servise götürdü bizimkiler ama adam denemiş sürmüş bişey yok demiş. rölanti sorunu halletmişler ama nasıl yaptırdıklarını sormadım. bide devir 2500 ü geçince sanki bi tenekeye seri şekilde vuruyo gibi ses çıkarıyor araba gazı biraz kesip tekrar basınca ses kayboluyor. onada bi yorum getiremediler. ses gelirken araba sadece bağırıyor ama hızında artış olmuyor. gazı kesip tekrar basınca ses gelmiyor ve araba normal şekilde hızlanıyor. ne olursa olsun parasını sonuna kadar hak ediyor bu araçlar. alanlar güle güle kazasız belasız sürer inşallah.
    saygılar...
  • merhabalar arkadaşlar bende aracımı yeni sattım renault 19 almayı düşünüyorum 1.4 karbiratörlü acaba tavsiye edemisiniz.
    1. trabzonluyum trabzon koşullarına uyum saglayabilen bir araç mı kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.özellikle yayla yolları köy yolları doluyken hararet sıkıntısı veriyormu.
    2.ortalama olarak km de ne kadar yakıyor şehir içi şehir dışı
    3.sık sık arıza veren bi araç mı tofaş gibi her köye gidiş gelişte sanayi yüzü görürmü.
    4.2. el piyasası nasıl karadeniz bölgesinde tutuluyor mu.
    5.1.4 enjeksiyonlu veriyonu var onun performansı nasıl.enjeksiyonlu olunca itici geliyo biraz özellikle tofaş kullananlar bilir tofaşın enjeksiyonlusu tutulmadığı gibi.bu eride nasıl tutuluor mu? sık sık arıa veren cinsten mi?
    6.acaba kaç bin km dekiler alınabilir.örneğin tofaş 100 bin yukarısını almam ben :)
    7. birde arakadaşlar bu kendi sorunum olacak ama :):) arabada en sinir olduğum şey kapıdan bagajdan ön takımdan vs vs ses gelmesi beni hasta eder acaba renault 19 da böyle sıkıntılar olur mu ? tofaşla bi yayla yolu gittin mi sag sol her taraf ses gelmeye başlar ondan soruyrum.
    arkadaşlar çok oldum şuan aklıma gelen bunlar daha çok rahasız etcem sizi öyle görünüyor arabayı almadan önce kullanan arkadaşlardan yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler allaha emanetsiniz...

• +1 oldum klübe, renault 19 kullanmak iyidir iyi
  • merhabalar arkadaşlar bende aracımı yeni sattım renault 19 almayı düşünüyorum 1.4 karbiratörlü acaba tavsiye edemisiniz.
    1. trabzonluyum trabzon koşullarına uyum saglayabilen bir araç mı kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.özellikle yayla yolları köy yolları doluyken hararet sıkıntısı veriyormu.
    2.ortalama olarak km de ne kadar yakıyor şehir içi şehir dışı
    3.sık sık arıza veren bi araç mı tofaş gibi her köye gidiş gelişte sanayi yüzü görürmü.
    4.2. el piyasası nasıl karadeniz bölgesinde tutuluyor mu.
    5.1.4 enjeksiyonlu veriyonu var onun performansı nasıl.enjeksiyonlu olunca itici geliyo biraz özellikle tofaş kullananlar bilir tofaşın enjeksiyonlusu tutulmadığı gibi.bu eride nasıl tutuluor mu? sık sık arıa veren cinsten mi?
    6.acaba kaç bin km dekiler alınabilir.örneğin tofaş 100 bin yukarısını almam ben :)
    7. birde arakadaşlar bu kendi sorunum olacak ama :):) arabada en sinir olduğum şey kapıdan bagajdan ön takımdan vs vs ses gelmesi beni hasta eder acaba renault 19 da böyle sıkıntılar olur mu ? tofaşla bi yayla yolu gittin mi sag sol her taraf ses gelmeye başlar ondan soruyrum.
    arkadaşlar çok oldum şuan aklıma gelen bunlar daha çok rahasız etcem sizi öyle görünüyor arabayı almadan önce kullanan arkadaşlardan yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler allaha emanetsiniz...

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.