Şimdi Ara

RENAULT 19 HATCHBACK ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM SORULARIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısmetse 5-6 ay içersinde birikimi tmm layıp 1998 model ve üzeri hatcback renault 19 almayı düşünüyorum.
    sorularım
    konforu nasıldır ( aynı fiyatdaki araçlara göre )
    piyasası tam olarak nedir (5 bin 8 bin arası gibi )
    yedek parça fiyatları (tampon,far,stop lambası,çamurluk gibi)
    yakıt ve lpg uyumu nasıldır çokmu yakar azmı yakar lpg le uyumlumudur
    en yükske donanımlı model hangisidir hidrolik direksiyon,klima yeterli bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESUT52_34 -- 9 Ekim 2011; 19:54:54 >

Renault 19 Hatchback Satın Almayı Düşünüyorsanız Bilmeniz Gerekenler

Renault 19 hatchback, 1988-1996 yılları arasında üretilen popüler bir kompakt otomobildir. Araba, güvenilirliği, kullanımı kolay olması ve geniş iç mekanı ile tanınır. Renault 19 hatchback'i satın almayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce bilmeniz gereken birkaç şey vardır.

Performans ve Yakıt Verimliliği: Renault 19 hatchback, çeşitli motor seçenekleriyle gelir. En yaygın olanı, 1.4 litrelik benzinli motordur. Bu motor, 80 beygir gücü ve 124 Nm tork üretir. Yakıt verimliliği açısından, Renault 19 hatchback, şehir içinde 100 km'de yaklaşık 8,5 litre ve otoyolda 100 km'de 6 litre yakıt tüketir.

Donanım ve Özellikler: Renault 19 hatchback, temel, orta ve üst donanım seviyeleriyle gelir. Baz model bile klima, elektrikli camlar ve hidrolik direksiyon gibi temel özellikleri sunar. Daha yüksek donanım seviyelerinde ise alaşım jantlar, sunroof ve deri döşeme gibi ek özellikler bulunur.

Güvenlik Özellikleri: Renault 19 hatchback, ABS frenler, hava yastıkları ve emniyet kemerleri gibi çeşitli güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Ancak, aracın günümüzün modern güvenlik standartlarını karşılamadığını belirtmek gerekir.

Bakım ve Onarım Maliyetleri: Renault 19 hatchback genel olarak bakımı kolay ve ucuz bir otomobildir. Ancak, yaşlı bir araç olduğu için bazı parçaların bulunması zor olabilir. Bu nedenle, satın almadan önce bakım ve onarım maliyetlerini araştırmanız önemlidir.

Renault 19 hatchback, güvenilir, kullanımı kolay ve geniş bir otomobil arayanlar için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, satın almadan önce aracın yaşını, güvenlik özelliklerini ve bakım maliyetlerini göz önünde bulundurmanız gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 19'lar için bir ara parçası çok pahalı denirdi.

Gerçi bunu diyenler taksicilerdi ve Şahinden sonra pahalı gelmiştir doğal olarak. :)

Diğer kısımlarla ilgili bir bilgim yok maalesef ama başka birşeyler yazasım geldi:)

Eskiden ne güzeldi.

Bazı araçların sedan ve hb versiyonları vardı.

(Bazı araçların hala var, ve bazı araçların zaten vardı, konuyu oraya çekmeyiniz. )

Renault 19 hb ve sedanda olduğu gibi Corolla hb ve sedan vardı.

Megane 2 hb ve sedan vardı.

Modellerin özgünleşmesi adına bunları öldürdüler ve hb ya da sedan versiyonları ayırmaya başladılar.

Auris geldi, Fluence geldi.

Gerçi sport tourer ve coupe olanlar hala Megane sayılıyor.

Ben olsam onlara da Fatiha okur ve yeni isim verirdim madem.

Paylaşayım dedim. :)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• quote:

Orijinalden alıntı: MESUT52_34

Arkadaşlar kısmetse 5-6 ay içersinde birikimi tmm layıp 1998 model ve üzeri hatcback renault 19 almayı düşünüyorum.
    sorularım

Ben sana Bir Europa Sahibi olarak aracın İyi ve Kötü yanlarını söyleyeyim hemen

1- HB olsada bagaj hacmi gerçekten tatmin edici ve yeterli
    2- Konfor olarak bi şahin,brodwaydan daha üstün olduğu kesin ve süspansiyonları darbeleri daha emici olduğu için konfor olarak gayet verimli
    3-1998 Model ve üstü düşünüyorum demişsin piyasası 9500 TL'DEN başlayıp 11.250 TL'ye kadar gider daha fazla verilmez zaten
    4-Bende sedan 1995 model vardı yedek parça fiyatları
    - ön cam (sıcaktan parfüm patlaması sonucu) kırıldı 2004 senesinde 250 TL
    - Ön marka ambleminin oldugu panjur var farların arasında orası 150 TL -2005 YILINDA
    - arka far set sormuştum 80 TL - 2005 YILINDA
    o gün için parçası pahalıydı şimdi nasıldır bilmiyorum NOT: Sadece kaporta yedek parça pahalıydı . diğer aksamlar normel fiyattaydı.

5- LPG uyumu gayet güzel 1.6 Enjeksiyonlu motorLarı . her motoru için uygun zaten sorun çıkartmaz SAKIN 1.4 MOTOR ALMA ÇOK YAKAR VE O KASAYI TAŞIYAMIYOR ARAÇTAN ZEVK ALAMAZSIN
    1.6 MOTOR ENJEKSİYONLU ( YANİ MEGANE MOTOR ) OLANDAN AL

6-En yüksek donanım H.Direksiyon,Klima,Sürücü Airback,Enjeksiyon motor yani ALİZE VE RNE MODElleri sanırım

Tavsiye Ederim Çok güzel Araçtır 5 SENE Bindim tek değişenler yukarıda yazdıklarımdı Başka arıza yaşamadım Şimdi özlüyorum valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lego95 -- 9 Ekim 2011; 21:31:21 >

• sakın 1.4 karbüratörlülerini alma 16 enjeksiyonlusu nu al hem daha az yakar hem daha performanslıdır bide alize modelini alırsan daha iyi olur klıma vardır bu moddelerde ama senin birikim yetmez böle bi 19 a 9500 le 11000 arasında bulabilirsin

Orijinalden alıntı: bykush99

quote:

Arkadaşlar kısmetse 5-6 ay içersinde birikimi tmm layıp 1998 model ve üzeri hatcback renault 19 almayı düşünüyorum.
    sorularım

2- Konfor olarak bi şahin,brodwaydan daha üstün olduğu kesin ve süspansiyonları darbeleri daha emici olduğu için konfor olarak gayet verimli
    3-1998 Model ve üstü düşünüyorum demişsin piyasası 9500 TL'DEN başlayıp 11.250 TL'ye kadar gider daha fazla verilmez zaten
    - Ön marka ambleminin oldugu panjur var farların arasında orası 150 TL -2005 YILINDA
    o gün için parçası pahalıydı şimdi nasıldır bilmiyorum NOT: Sadece kaporta yedek parça pahalıydı . diğer aksamlar normel fiyattaydı.

5- LPG uyumu gayet güzel 1.6 Enjeksiyonlu motorLarı . her motoru için uygun zaten sorun çıkartmaz SAKIN 1.4 MOTOR ALMA ÇOK YAKAR VE O KASAYI TAŞIYAMIYOR ARAÇTAN ZEVK ALAMAZSIN

6-En yüksek donanım H.Direksiyon,Klima,Sürücü Airback,Enjeksiyon motor yani ALİZE VE RNE MODElleri sanırım

Tavsiye Ederim Çok güzel Araçtır 5 SENE Bindim tek değişenler yukarıda yazdıklarımdı Başka arıza yaşamadım Şimdi özlüyorum valla

peki bu çok noktadan enjeksiyonlu modelleri hangisi ve 98 model olana bütçem yetmiyor 95+ olsa 5-6 ya iner herhalde klima illaki şart değil standart kalorifer var herhalde dimi ? ısıtma olsun yeter yazın pencereyi açarız hidrolik direksiyon lazım çeivirnce kendi düzleşmesi .
    bunu alırsam ilk arabam olcak 22 yaşındayım genç olduğum için modern görünümlü olsun istedim motor seçenekleri çok geniş bu aracın megane motorlu olanlar kaç model ve hangisi rte rna rn vs ?

• quote:

Orijinalden alıntı: apsuva16

sakın 1.4 karbüratörlülerini alma 16 enjeksiyonlusu nu al hem daha az yakar hem daha performanslıdır bide alize modelini alırsan daha iyi olur klıma vardır bu moddelerde ama senin birikim yetmez böle bi 19 a 9500 le 11000 arasında bulabilirsin

motor konusunda kafam çok karışık bu araca illaki lpg şartmı benzini çokmu yakar mesela istanbulda oturuyorum pendik kadıköy arası veya pendik gebze arası kaç tl tutar benzinle kaba hesap ilk arabam olcağı için hiç anlamam ama teknik terim kullanabilirsiniz makine teknikeriyim.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: apsuva16

benim kuzende var 1.6 enjeksiyomlu o 35 kuruş yakıyor diyor araba da tüp yok bu motorlar az yakıyor muadillerine göre ben bursada oturuyorum şimdi pendikle gebze arası ne kadar bilemem

o zaman iyi pendik kadıköy arası 20 km ve dur kalkları hesaba katarsak 10 tl ye gidebiliriz çokmuş ya :D
    lpg taksak 20kr yaksa km de 4 tl ye denk gelir hadi de 5 tl bak bu iyi az basarız 80-90 dan çıkmayız
  • 1.8 rti lerede bakabilirsiniz.4 sene kullandım ve zor ayrıldım.orjinal fransızdır ve klimalıdır.fiyatlarıda 1.6 lardan daha ucuzdur.yakıtı kesinlikle 1.6 dan fazla değil 1.4 ten ise azdır.ayrıca yerli üretim olmadığı için daha sağlam ve konforludur.şu an focusum var ve kesinlikle eski aracımdaki performans yok.aklınızda bulunsun....1.8 diye korkmayın...

Orijinalden alıntı: met995

1.8 rti lerede bakabilirsiniz.4 sene kullandım ve zor ayrıldım.orjinal fransızdır ve klimalıdır.fiyatlarıda 1.6 lardan daha ucuzdur.yakıtı kesinlikle 1.6 dan fazla değil 1.4 ten ise azdır.ayrıca yerli üretim olmadığı için daha sağlam ve konforludur.şu an focusum var ve kesinlikle eski aracımdaki performans yok.aklınızda bulunsun....1.8 diye korkmayın...

bu seride hatchback yok herhalde şuan inceliyorum.
    ama hepsinde hidrolik direksiyon,klima, sis farı ve uzaktan kumandalı merkezi kilit var

quote:

Orijinalden alıntı: bykush99

quote:

sorularım

peki bu çok noktadan enjeksiyonlu modelleri hangisi ve 98 model olana bütçem yetmiyor 95+ olsa 5-6 ya iner herhalde klima illaki şart değil standart kalorifer var herhalde dimi ? ısıtma olsun yeter yazın pencereyi açarız hidrolik direksiyon lazım çeivirnce kendi düzleşmesi .
    bunu alırsam ilk arabam olcak 22 yaşındayım genç olduğum için modern görünümlü olsun istedim motor seçenekleri çok geniş bu aracın megane motorlu olanlar kaç model ve hangisi rte rna rn vs ?

akrabam 95 model aldı europa sedan 1.6 rn karbiratörlü klimasız ama hidrolik direksiyonlu 7800 e 1000tl de masraf yaptı suan sorunsuz biniyor kmde 20 ile 18 kuruş arası yakıyormus lpgli

• cidden kafam çok karışık
    ilk arabam olcak çarpar çurparsak başımız ağrımasın araba parası ödemeyelim + gerektiğinde annemle babamla seyahat edebileyim ve param çöpe gitmesin istediğim zaman satabileyim istiyorum
    birde sorum var bu arabalarda klima delikleri var ama bunlar klima değilde kalorifer için dimi ,hidrolik direksiyon olsun 95 modelden yüksek olsunki fazla yaşlı olmuş olmasın 97-98-99 hatta :) motoru zırt pırt sorun çıkarmasın malum acemi sürücüyüz ve yakıtı ekonomik olsun azda olsa, lpg yede razıyım ama bu dediğim şartlara uyan hangi modeldir.

1. hactback olcak
    2. yedek parça ucuz
    3. fazla yaşlı değil 95-96-97
    4. klima ve hidrolik direksiyon (klima olmasada olur)
    5. hafifde olsa modern görünümlü
    6. fiyatı 6 bini geçmemeli
    7. km si 150-160 bini geçmemeli
    8. en önemlisi yolda bırakmasın ben istanbulda oturuyorum ordu luyum gerektiğinde orduya gidebilelim bakımlarını yapıp.
    9. lpg ile uyumlu ve çekişi güçlü bir motoru olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESUT52_34 -- 10 Ekim 2011; 22:38:46 >

• up

bu fiyata 1.6 enjeksiyonlu-hidrolik direksiyonlu R19 yok.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ankara-vergi-dairesi-baskanligi-hacizli-arac-satisi-61303895/detay/
  • Europa muhtemel alıcısı olarak konuya Up
  • Geçen sene arkadaşım 2001 rne idi sanırım 11.000 e aldı.Şimdi ne mi veriyolar ? 14.500 Bu piyasaya göre o fiyata o araç çok zor..

Orijinalden alıntı: RekLii

Geçen sene arkadaşım 2001 rne idi sanırım 11.000 e aldı.Şimdi ne mi veriyolar ? 14.500 Bu piyasaya göre o fiyata o araç çok zor..

saçma o paraya megane full alınabilir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.