Şimdi Ara

Renault 11 txe flash

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
15.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 91 model flash sahibiyim. Araba yağ yakıyor ve performansı düştü. Motoru rektefe ettirmem gerekiyor. Sizce rektefeden sonra motor adam olurmu ve bu masrafa değermi? Yaklaşık 1500 ytl masraf açacak başıma. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• rektefeden sonra yağ yakmayacağı kesin
    performansı da eskiye göre düzelir
    yani yapacağın masrafa değer
  • kardeş uğraşama bu işler kesin böyle 'bir araba masraf açmaya başladımı hemen elden çıkar' çok eski bir atasözü böyle der. masrafını üzerine koy bir iki yıl üstünü ara hayatta değişiklik güzeldir belkide daha iyisini bulusun.
  • Kardeş satmayacaksan rektifiye iyi olur, fiyat konusunda bu işlemin piyasasını bilmiyorum ama 1500 tutacak bi işçiliği veya malzemesi olmaması lazım, eğer bu fiyatı servisten aldıysan bide dışarı sormanı tavsiye ederim, normal bir ustanın da hatasız becerebileceği bi işlem...

Rektifiyeden sonra (eğer başka bi kusuru yoksa) yenisinden farksız olması gerek, yaptırdıktan sonra motoru iyi test etmelisin, sesini falan da dinlemelisin, anormal gelen (supap çarpması-vuruntu v.b) sesler olmamalı...
  • Eger arabanin diger kisimlari(kaporta v.s.) temiz ve bineceksen,iyi bir ustada kuralina gore orijinal parcalarin degisimiyle yapilacak olan rektifiye sonucu motorun sifir gibi olacaktir.
    Asagidaki parcalar rektifiyede degismesini oneririm.

Pistonlar-Gomlekler-Segmanlar(Saniyorum renault 11 lerde de alistirilmis piston-segman-gomlek takim halinde satiliyor)
    Krank mili yataklarinin tamami
    Krank mili bilyalari ve yag keceleri
    Yag pompasi kontrolu,gerekiyorsa degisimi
    Silindir kapagi kontrolu(cogu zaman taslama ile duzelen hafif egrilik olur)
    Silindir kapak contasi
    Manifold contalari
    Egzantrik mili ve zinciri kontrolu
    Subaplar
    Subap yuva ve kilavuzlari

Bu parcalar degisip kuralina gore(civatalarin uygun sira ve torkla sikilmasi v.s.) de monte edilirse aracinin motoru yepyeni ve sorunsuz olacak.Hatta tekrar motoru sifir arac gibi belirli bir sure rodaj(alistirma)yapman bile gerekecek.
  • pcdata76 arkadaşımın dediği gibi ütün parçaları rektefiye oldu. Bu parçaların tamamı özel bir reno servisinde değiştirildi . Motorda şu anda tipik reno motoru sesi, bilirsiniz hafif metalik bir ses. Benzinde resmen kanatlanıyor araba. Tüpte ayarını yaptılar. Benzinliden farkı yok. 1000 km ye kadar basma 110 km yi geçme dediler. Daha sonra bas dediler. Geçen şeytana uydum tüpte 3. viteste 120 yi görüyor. İşçilik başarılı performans başarılı çekişi çok iyi motor resmen sıfır araba motoru gibi oldu. Teşkkür ederim ilgilenen ve cevap veren herkese.
  • hiç acıma kardeş sen ustalara bakma ben reno 11 1400cc sıfır yaptırdım sanayiden çıkar çıkmaz 175 km yi bağırtıra bağırtıra gösterttim hiç acıma bas sıfırken ne basarsan araç öle kalır sonuçta araç karbütörlü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardes bikere flashlar 1700cc dir 1400cc olanlar broadway ve düz 11 o arabaları sen zor bastırırsın 175 e brodway motoru hele 95 ten düşük modelse broadwaylar 160ı zor geçer
  • walla bende fairway war , geçen bende segman attırdım şu an çok çok memnunum , önceden epey yağ yakıyodu ara hızlanmaları biraz daha iyiydi ama şu an ara hızlanma we alt dewir biraz tutuk ama üst dewirlerde açılıyo lpg ile rahat 180 185 görülüyo
  • fairway çıkar ama broadway 170 ten sonrasını bilemem görürmü ama hız yapmak istersen ya 11 flashS alıcan yada concorde ama concorde çok yakar benim concorde ile 190-200 arasına çıktım birkere ama çok fazla zorlamadım yani 210 çıkabileceğini düşünüyorum flashS arkadaşda vardı oda bayağı seri bi araç bana 190 a çıkardığı söyledi ama doğru olduğuna inanıyorum çünkü bayağı gezdik araba rahat hızlanıyor broadwatlarda seri ama maksimum hızı çok fazla değil
  • broadwayde çıkar çıkmasına ama ne kadar güvenli olur?
    175km yapar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

broadwayde çıkar çıkmasına ama ne kadar güvenli olur?
    175km yapar...

eet aynen öyle her araba basmasına basar sal bayır aşağı bastır ama güvenlimi o var o motor ne hale gelir acaba
  • motorda sorun çıkmıyoda durmak istediğinde sorun çıkıyo :D kapıyı açıp ayağını yere sürtsen daha çabuk duruyo :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sardar Uzun

değişiklik arayan arkadaşlara nacizhane bir tavsiyem olacak ******* paylaşmanın otomobil dünyasıyla kesiştiği nokta..!

tekrar uyarıları önemsemez ve reklam yaparsan
    ceza alabilirsin.
  • eskiden bende de vardı 160 dan sonra direksiyon adeta boşta gibi olıyordu,bende 160 üstünü bu yüzden zorlayamadım.ama 140 o aracın en rahat maksimum suratidir.
    quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

broadwayde çıkar çıkmasına ama ne kadar güvenli olur?
    175km yapar...
  • öyle ya çok sakat yüksek hızlar r9-11 serisinde,ama yapmaz diye bişey yok tabiki...kelle koltukta yapanlar var ben akıl sır erdiremiyorum.dediğin doğru 140max.ama genede 120yiaşmamak lazım...
  • işte sürat...

Renault 11 txe flash

( alıntıdır )

Renault 11 txe flash

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 27 Ekim 2006; 18:18:54 >
  • yanlış anlamayın ama broadway ile bu hızı yapacagıma 10. kattan aşağı atlardım..

O anki adrenalinden bahseder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimBeam -- 27 Ekim 2006; 19:16:53 >
  • işte o adrenali yaşayabilmek için bir çok insan bir dünya para ödüyo. sana beleş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kudal

işte sürat...

Renault 11 txe flash

( alıntıdır )

Renault 11 txe flash

araç lpg limiydi hocam bu hızı yaparken ama o hızda o arcı durdurmak büyük bir başarı tebrikler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.