Bildirim
Remote işler daha mı az?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hangi alan ?
-
Ürün, satış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılım vs alanında değilsen tabi ki daha azdır
Ya da denetim sektörüne bakabilirsin. Ben aralıkta girdim 7 aydır çalışıyorum bunun 6 ayını remote çalışmışımdır. Ofis uzak olduğu için taşınana kadar uzaktan idare et diyorlar (50km).
Fakat şunu söyleyim boşu boşuna insan sosyal bir varlıktır demiyorlar. Evde bulunduğum haftalar aşırı sıkılıyorum. Ofiste en azından sohbet muhabbet oluyor.
Not: big4 şirketlerinden birinde audit departmanında çalışıyorum iş hep pc üzerinden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 20 Haziran 2022; 23:56:26 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam siz en son iş zekası alanında falan iş arıyordunuz denetim sektörüne nasıl geçtiniz ?
Biraz kariyer hikayenizi anlatır mısınz ?
-
Selam hocam
Telefondan giriyorum ama kısaca anlatmaya çalışayım.
Üniversite son sınıfta iş zekası alanına merak sarmıştım. Veri görselleştirme, data analizi, istatistik cart curt baya bir araştırma yapmıştım ve araştırmakla da kalmayıp udemy üzerinde baya bi kurs bitirmiştim.
Python
Sql
Tableau
Excel
Bunlar öğrendiğim şeylerdi; fakat Python’da özellikle data analizi alanında kariyer ilerletmek çok büyük bir emek istiyor. Her gün saatlerce çalışmak lazım. Ben o an hali hazırdaki bilgi birikimim ile iş bulamadım.
Sonrasında mezun oldum zaten dedim alanımla ilgili bir iş kovalayım bari ve kariyer takıntılı olduğum için global şirketlere başvuru yapıp durdum.
Big4 şirketlerini hep duyuyordum (zaten iibf de olup da o şirketleri duymayan yoktur). Bilen bilir marka değeri çok yüksek firmalar. 7 kıtada binlerce ofis hepsi beyaz yakalı çalışan milyarlarca ciro, forbes şirketleriyle içli dışlı network vs.
İlk başta bunlara başvuru yaparken bana niye dönsünler orta halli bir ünivden işletme mezunuyum diyordum fakat kader yüzüme güldü.
O çetrefilli (4 aşamalı) mülakat sürecini geçtim ve uzun dönem stajyer olarak başladım.
Bu arada stajer dediğime bakmayın full maaş + dolgun yemek parası veriyorlardı.
Aralıkta stajyer olarak girdiğim iş yerinde nisan ayında associate (a1 seviye diye geçiyor) teklifi aldım ve kabul ettim ve resmi olarak kadroya dahil oldum.
Ha tüm bunları bir kenarı koyarsak işten cidden zevk alıyorum ve ofis ortamı çok güzel. Mobbing diye bir şey yok.
Bey ve hanım kelimesini kullanmıyoruz. Kıdemli müdürlere (15-16 senelik çalışan) bile ismiyle hitap ediyoruz. Onların odaları yok zaten bizlerle birlikte oturup kalkıyorlar. Tam bir aile ortamı var.
İş zekası kurslarından hiçbiri işine yaramadı mı diye sorarsan sadece excel yaradı. Zaten denetim sektörü = excel
Genel olarak kariyer hayatım böyle başladı hocam
Ağustos 2021 de mezun oldum
Aralık 2021 de big4 a girdim (öncesinde 2.5 ay çalıştım bir şirketin ihracat departmanında, big4 teklifi gelince ayrıldım)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam hangi üni ? ve ingilizceniz hangi seviyedeydi ?
İlk işi bulma konusunda şansta çok önemli sanırım ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 21 Haziran 2022; 1:13:32 > -
İzmir katip çelebi üniv - işletme hocam
İngilizcem iyi seviyedeydi
1 erasmus ve 1 tane yurtdısı gönüllülük projem (ingilizce öğretmenliği) vardı. Bunları çok beğenmişlerdi hocam
Evet iş bulma konusunda şans gerekiyor biraz katılıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ne mezunu olursan satış primi olan iş bul yoksa satışçının primi kadar maaş alırsın
-
Remote ne la ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oo hocam o zaman sizin speaking falanda iyi seviyedir. Sevindim sizin adınıza,başarılar dilerim
-
Callcenter'da bulabilirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam
Aynen iyi seviye diyebiliriz. İngilizceyi taze tutmak adına son 2-3 senedir tüm film ve dizileri orijinal dilinde izliyorum ingilizce altyazı ile birlikte
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X