Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
479
Cevap
24
Favori
123.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Smile lazer tekniğiyle 6 ay ya da benim gibi 1 yıl önce bu ameliyatı olan başka kimse yok muuuuuu!!!! Benim de sorularım var yav :D

    (Sorulan soruları sabırla cevaplıyorum ama geçmiş tarihteki yazdıklarımı okumadan sormayın lütfen çünkü aynı şeyleri tekrar uzun uzun anlatmak durumunda kalıyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAROFCHER kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim içim rahatladi. Bende ayni seyi dusunuyorum 2. Ameliyat olunabilir bi aksilik durumunda. Ama doktorlara da guvenemiyor insan maddi olarak mi bakiyorlar bize diye. Umarim uygun cikar ve ameliyat olabilirim. Bi 6 7 yildir ayni numaram👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebruklarinet E kullanıcısına yanıt
    Önemli değil. Büyük ihtimal uygun çıkar diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    25 Nisan 2018 tarihinde Bursa Osmangazi Göz Merkezinde Smile lazer yöntemi ile ameliyat oldum. Sağ 3.25 Sol 2.50 astigmat 1 küsür de miyop vardı. Uzun zamandır fırsat kolluyordum ameliyat için. 5 yıl kadar önce çok iyi bir doktor buldum ve 5 yıl boyunca sürekli aynı doktora muayene oldum, Sağolsun çok iyi ilgilendi her seferinde. yaklaşık 4 yıl boyunca takip ettiğim kadarı ile numaralarım hiç değişiklik göstermedi. Ve dedim artık zamanı geldi :). Osmangazi göz de lazer uygunluk testi yaptırdım ve Doktor Bülent Bey tüm yöntemlere uygun oldugumu söyledi. Randevu aldım hemen zaten 1 hafta sonraya gün verdiler. Operasyondan detaylı bahsetmeme gerek yok videoları izleyin derim ben size çok basit ve özellikle acıyor mu diyenleri görüp gülüyorum sadece, korkmayın kesinlikle acı falan yok. 15 dk sürdü zaten toplamda. ameliyat sonrası 1 gün biraz sıkıntı yaşıyorsunuz sadece kırpıştırma-kızarıklık vs falan. birinci gün kontrole gittiğimde astigmatlarım 0 a düşmüştü. yazıları okumakta biraz zorlandım ancak doktor az sabret dedi. 1 ay sonraki kontrolde rahatça okuyabildim herşeyi . Zaten gün geçtikçe düzeldiğini hissediyorsunuz. Ameliyat bayağı başarılı geçmiş çok şükür. şu an sadece gözyası damlası kullanıyorum günde 1 kere. 2-3 ay kadar daha kullanmam gerekiyormuş sanırım kuruluğu engellemek için .

    Operasyonu yapan Doktor Abdullah Bey'di. Ancak muayene ve operasyona kadar geçen sürede Bülent Bey de ilgileniyor.
    Ben kampanya dahilinde ameliyat oldum. AMELİYAT ÜCRETİ 4000 LİRA. Ancak şu an fiyatı nedir bilmiyorum.
    Diğer yöntemler daha uygun fiyatlı olması gerekiyor. Ancak ben son teknoloji olduğu için ayrıca sporcu olduğum için smile lazeri tercih ettim. Eğer imkanınız varsa siz de olun derim kesinlikle. Hastanedeki tüm ekip ve hekimler gayet iyi ve uzman herkese tavsiye ederim. Kafanıza takılan birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım.

    Yaşım 28, 12 yaşımdan beri kullandığım gözlüklerimden sonunda kurtuldum. Ben şahsen çok memnun kaldım.

    Gidin hastaneyi görün derim hatta ücretsiz lazer uygunluk testi hala yapıyorlar diye biliyorum.




  • Merhaba Uğur bey ...ben de osmangazi göz de 25 mayısta smile tekniğiyle operasyon geçirdim ancak sizin kadar şanslı değilim.. 1 ay olmasına rağmen hala bulanık görüyorum ve gözümde 0.50 astigmat kalmis daha şimdiden.. umarim ilerlemez daha da:(( bana muayenede mükemmel olduğu söylendi ancak ben mükemmel görmüyorum o yuzden de baska dr lara da gittim... acikcasi pişman oldum bu tekniği tercih ettiğime.. flap kaldırma olayı yok diye istemiştim.. cok endişeliyim gözümde gözlük gerektiren numara kalacak diye.. umarim 6 ay içinde duzelir dr un dediği gibi... damlalı muayenede tam olarak belli olurmuş kaldıysa numara.... sizde 1.aydan sonra düzelme ve netleşme devam etti mi.. gece görüşleriniz nasil.. benim hic düzelmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Durumunuza üzüldüm. Birinci ay kontrolümde astigmatlarımın 0 a düştüğünü görmüştüm. Miyopta yapılan 5 ölçümün birisi 0.50 çıkmıştı sadece. bu geçen 2 aylık süreçte görüşümün düzeldiğini hissettim gerçekten. Ancak benim numaralarım son derece yüksek olduğu için, şu anki görüşüm ile ameliyat öncesi görüntü arasında çok büyük fark var elbette. Doktorumun bana da söylediği 6 aya kadar daha da düzeleceği yönünde. Smile lazer in dezavantajı görüşün keskinleşmesi sürecinin flapli yöntemlere göre daha uzun olması. Ben bu durumu bilerek tercih ettim. Ancak şu an gözlük ile görebildiğim kadar net görüyorum. Bence bir süre daha beklemenizde fayda var.
  • Bugün bir hastanede göz randevusu oldum. Smile lazer ameliyatı olalı bir yıl geçti. Ama bilgisayar oynarken gözlerim çok yanıyor. Kitap okuyunca biraz gözümde yanma hissediyodum. Bugün gittiğim doktor göz tomografimi çekti baktı v.s. göz kuruluğu varmış biraz. Durumu anlattım ameliyat geçirdiğimi. Ömür boyu böyle mi kalacak dedim. Yok dedi sen gözlerini fazla yormuşsun dedi. (Bilgisayar oynuyorum ve KPSS ye hazırlanıyorum yoğun bi şekilde) Geçici bir durum olduğunu söyledi yani. doktorun yönlendirmesiyle şu anda göz nemlendirici damla kullanıyorum . Yalnız sağ gözümde 1.0 numara astigmat olduğunu söyledi. Gündüzleri pek farketmiyorum bu numarayı ama geceleri loş ışıklarda farkediliyor. Ama gözlük kullanmayı gerektirecek seviyede değil. Sadece dinlendirici olarak bi gözlük alacağım. Tabi numaralı sağ taraf 1.0 astigmat solda bi şey yok galiba. Durum şimdilik bu. 1 yıl önce Dünya Göz Etiler şubesi Bozkurt Şenere oldum ameliyatı 1 yıl önce. Bugün ise farklı bi hastanede muayene olduktan sonra yukarıdaki sonuçları aldım. Merak edenşer için bunları da belirtmiş olayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAROFCHER -- 3 Temmuz 2018; 19:51:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir güncellemede ben yapayım. :)
    Bugün ameliyat olalı tam bir ay oldu. İlk bir hafta yakını hiç göremedim, öyle ki parmaklarımdaki tırnakları keserken bile zorlandım. Hatta evham yapıp böylemi kalıcak acaba diye çok endişelendim. Forumdan bazı arkadaşlara mesaj atıp durumlarını bile sormuştum neyseki korktuğum başıma gelmedi. Şimdi iğneye iplik takacak kadar düzün ama daha iyileşme süreci devam ediyor.
    Şuan ise uzakta herhangi bir sıkıntı yok, gözlük kullanırken görebildiğim kadar görebiliyorum. Bu ay içinde başka bir doktara muayene olmak için gidicem. Sonucu tekrar paylaşırım :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SAROFCHER kullanıcısına yanıt
    1 astigmat fazla değilmi bu derece kalacak ise hiç olmayalım bunu doktorla görüşmek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smile Lazer S kullanıcısına yanıt
    Şu anda gözleriniz nasil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 7-8 aydan beri araştırıyorum. Smile yöntemi ile ameliyat olmayı çok istiyordum fakat gözlerim astigmat agırlıklı miyop oldugu için ilasik önerdiler. Etilerde efekan hocaya bide bursada bülent hocaya ikisinede muayene oldum. Aynı şeyleri söylediler. Astigmatlar için iris tanıma sistemi çok önemli (eye tacker) çünkü göz muayenesini ayakta oluyoruz ama ameliyatı yatar pozisyonda oldugumuz için gözümüzün çokda az olsa dönme ihtimali var. Yatar pozisyonda gözümüz dönse bile iris tanıma sistemi o dönmeyi ayrlayıp lazerle olması gerektigi yere uyguluyo. Smile lazerde bu sistem yok hatta göz numarasını elle giriliyo diye biliyorum. İlasikte iste yattıgımız zaman gözü tanıyıp hatta 2.50 degil 2.45 gibi ince ayarla lazeri uyguluyo. Flep olayından çekiniyorum yoksa hemen gidip olacam. Aslında onuda konuştum doktorla flep yerinden oynasa bile gerçi bu çok zor bi durum diyolar tekrardan yıkanıp eaki yerine getiriliyomuş. Hatta kopsa ne olur diye sordugumda dikilebiliyormuş. Hala beklemedeyim bu arada gözlerim 2.50 astigmat 0.50 miyop ikiside aynı. Kornea kalınlıgımda baya yeterli 620 microndu. Herkese sağlıklı görüşler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • senzizim12 S kullanıcısına yanıt
    Gündüzleri bu farkı hissetmiyorum. Akşamları farkedebiliyorum ancak. Ama hedefkenenden biraz fazla numara kalmış. Şimdi doktora muayene olmaya gitsem etilere bi ton muayene ücreti alacaklar. Üstüne de yapacak bi şey yok diyip geri gönderecekler. Hiç gerek yok :) Ama buna rağmen ben lazer tedavisinin olunması taraftarıyım. Sadece çok pahalı hastanelerde, yüksek ücret alan doktorlara gitmenize gerek yok. Basit bi ameliyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün gittim bursada Bülent beyin yanına smile yapamayacağını söyledi femtosaniye yapılabilir dedi amaliyat olmaktan vazgeçtim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba bülent beye smile ameliyati oldum 2 gun önce. Görmem super ama batma var. Doktor bey smile dan sonra normal dedi. Ne zmn geçiyor batma bilginiz var mi tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat olalı yaklaşık 5 ay oldu. Başkalarına referans olur diye yazayım.
    Sabah uyanınca bir iki saat kadar hafif bir puslu görüş var fakat çok olumsuz etkilemiyor, arabayla işe gidebiliyorum daha sonra görüşüm mükemmele yakın oluyor. Nedense geceleri görüşüm daha iyi başkalarında olan şikayet bende hiç olmadı. Ameliyat öncesi yakın görememe sıkıntım yoktu fakat ameliyat sonrası bu problem oluştu ve hala geçmiş değil. Günlük hayatımı etkilemiyor işlerimi halledebiliyorum ama can sıkıntısı yaratıyor.
    Doktor iyileşme süreci 6 ay demişti, ve 6 ay sonrasına kontrole gelmemi söylemişti. Bir ay daha bekleyip dr ne diyecek bakalım. Gelişme olursa yazarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EFSANEBRAD kullanıcısına yanıt
    Amelyat kaç para hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Illusive Man kullanıcısına yanıt
    300 tl muayene ücreti, 7000 tl ameliyat hocam. 5 ay önce oldu benim ameliyat, şu an fiyatlar ne durumda bilmiyorum. Ülkede herşeye zam geldi malum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFSANEBRAD -- 15 Eylül 2018; 18:28:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim gözler 175 e 150 ama asıl takıntım asigmat okuduğum kadarıyla smiley olanların çoğunda astigmat tekrar yükselmiş şüpheye düştüm şümdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 3 Eylül 2018'de saat 15:00'da Konya Dünyagöz Hastanesi'nde Smile Lazer'e uygun olup olmadığımı öğrenmek için muayene oldum. Muayenenin içeriğini sizlerle paylaşacağım. Buna ek olarak muayene öncesinde konuyla ilgili detaylı araştırma yapıp önemli olduğunu düşündüğüm bazı soruları hazır etmiştim ve muayene esnasında da bunları doktoruma yönelttim. Bu soruları ve aldığım cevapları sizlerle paylaşacağım ki aklınıza takılabilecek bazı noktalar netleşsin.

    Öncelikle doktorum Konya Dünyagöz Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Ümit Kamış'a teşekkür etmek istiyorum. İşinin hakkını sonuna kadar veren, hastalarının sorularını cevaplayabilmek için değerli vaktini sakınmadan ayıran ve mümkün olan en iyi sonucu almak için elinden ne gelirse yapan çok değerli bir doktor kendisi. Konya'ya yakın illerden birinde ikamet ediyorsanız ve smile lazer teknolojisinin de var olduğu bir yerde muayene olmak istiyorsanız bence kesinlikle Ümit beye muayene olmalısınız.

    Muayeneden önce teknisyenler çeşitli ölçümler aldılar. Muayenede camların derecesini incelikli bir şekilde belirledikten sonra Ümit bey, gözyaşı miktarlarımı ölçmek için alt göz kapaklarıma birer aparat yerleştirdi ve 1dk boyunca bekletmemi söyledi. Ardından gözyaşı miktarımın (ölçümde 15 çıkmış) iyi olduğunu söyledi. Sonrasında göz bebeklerimin büyümesi için damla damlatacağını belirtti ve ilk damlayı damlattı.Son olarak da sorularımı alabileceğini bildirdi.

    Ümit beye sorduğum sorular ve aldığım cevaplar şöyle:



    1)Relex Smile'da sadece femtosecond laser mı kullanılıyor?


    Ü: Aynen.

    Excimer laser yok mu?

    Ü: Excimer laser dokuda buharlaşma yapıyor. Excimer laser'i biz PRK ve Lasik yöntemlerinde kullanıyoruz. Lasik yaparken flap(kapakçık) kaldırıp, excimer laser ile korneayı adeta yakıyoruz, dokuyu buharlaştırıyoruz. Mantıkları farklı. Femtosaniye laser ise kesme özelliği olan bir cihaz. Excimer laser dokuyu buharlaştırıyor yakıyor. Femtosaniye laser ise kesiyor.O yüzden teknolojileri birbirinden farklı. Yani excimer laserle smile yapamayız. Smile yaparken cihaz, korneanın 120 mikron derinliğinden önce üstten bir kesi yapıp sonra alttan kesip, dairesel 7,5 mm çapında bir halka dilimcik oluşturuyor. Bu dilimciği alabilmek için, çok küçük, 2.3 mmye kadar indirdim ben kesiyi, oradan girip alıyorum. Mantıkları böyle.


    2)Wavefront teknolojisi ve kişiye özel tedavi Relex Smile'da da mümkün mü?

    Ü: Henüz yok. Wavefront yok. Bir handikapı o.



    3)Relex Smile'da eyetracking özelliği var mı? Gözün yatay konumda içeride dönmesine karşı?

    Ü: Onu henüz tanıyacak sistem yok.

    Herhangi bir markerla işaretliyor musunuz gözün yatay konumda dönmesine önlem olarak?

    Ü: İşaretliyorum. Yüksek astigmatların olduğu için sedyeye yatmadan önce şuradan 0 ve 180 derecelik aksları işaretleyeceğim yatay pozisyonda. Onu işaretlemeden yaparsak zaten sklerotasyon dediğimiz şey olur, yani dönmeden dolayı tam tedavin olmaz, eksik ya da fazla düzeltme olabilir.


    4)Gözün vakumlanması sırasında hasta çok basınç hissediyor mu?

    Ü: Yoo. Relex Smile'da diğer, intralasik dediğimiz o ILasik yönteminde uygulanan basıncın 3te 1i kadar bir basınç. Çok az. Çok küçük bir halka bak bu(elindeki halkayı gösteriyor) Sadece şu korneanı kaplayacak kadar bir bölgeyi vakumluyor. Lasikte basınç 115-120 mm civaya kadar çıkıyor. Smile'da ise basınç 35-40 mm civaya çıkıyor.



    5)Operasyon esnasında lentikülü çıkarmak için ara yüzeyleri birbirinden ayırırken( gülüşmeler ) hangi aletleri kullanıyorsunuz? Onun da çeşitleri varmış sanırım.

    Ü: Spatül dediğimiz bir alet var onu kullanıyoruz.Ucu gaga şeklinde. Bende her iki tarzı da var.Fotoğraflarını istersen gönderirim sana.


    6) 2mmlik kesiyi korneanın alt kısmında mı yoksa yukarıda mı açıyorsunuz?

    Ü: Yukarıda.Kapağın olduğu bölgede. Sana hiçbir şekilde şey olmuyor.


    7) Tek elinizle mi işlem yapıyorsunuz iki elinizle mi?

    Ü: İki elimle.


    8) Relex Smile'da dereceler ve diğer ayarlar lasere manual olarak mı giriliyor? Hangi ayarlamaları yapmak mümkün?


    Ü: Bilgisayar ekranına manuel giriyoruz. Öbüründe de (lasik'i kastediyor) manuel giriyoruz zaten.


    9)Operasyon ücreti ne kadar?

    Ü: Operasyon ücreti pahalı işte.Bütün bu kadar teknoloji olunca pahalı. Bizim liste fiyatımız şuan 9500 lira. Muhtemelen euro farkından dolayı da bunu güncelleyecekler çünkü euroda biliyorsun %40lık bir devaluasyon oldu. Neden güncelllemek zorundalar çünkü her bir göz için firmanın sattığı bir alet var şu halka. Bunun her göz için 0'ını açıyoruz ve firma bunun tanesini 450-500 euroya satıyor. Euro yüksek olunca da haliyle...


    10) Operasyon sırasında gözlerin 0.50 derecenin altına ineceğini garanti edebiliyor musunuz?

    Ü: Onu garanti edemem. Şundan dolayı: Senin numaraların bir hayli yüksek. Özellikle astigmatın da yüksek. Astigmatın sağ 3.75 sol 2.25. Hastaların %90'ı 0.50 ye kadar düşüyor. Biz bunu %100 başarı kabul ederiz. Tüm dünyada + - 0.50 başarıdır. Zaten 0'ı garanti etmeyiz biz hiçbir zaman.

    Peki bende en azından 0.50 mümkün olacak mı? Çünkü şöyle bir durum var: Bu operasyonu tamamen gözlüklerden kurtulmak için istiyorum ben.

    Ü: Sana benzer yüksek astigmatlı olan 3 tane hastam oldu onlarda 0.25 ya da maksimum 0.50 kaldı.


    Bu kısımdan sonra diğer randevulu hastanın alınması ve bana da 2. ve 3. damlaların yapılması için dışarı alındım. Hala birkaç sorum kaldığını belirttim. Damlalardan sonra gözbebeğim büyüyünce zaten tekrar doktorun yanına alınacağımı o zaman kalan sorularımı sorabileceğimi bildirdiler.

    Dışarıda 15 er dakika aralıklarla 2. ve 3. damlam yapıldı. Sonrasında tekrar ölçüm alındı ve ardından içeriden takrar çağırıldım.


    Ü: Damlalı ölçümler ile damlasız ölçümler arasında 0.75lik bir fark çıktı. Miyop değerin sağ göz damlasız ölçüm 3.75ken damlalı ölçüm 2.75. Miyop değerinde güvendiğimiz değer damladan sonraki değerdir. Sol gözün ise 5 iken 4 çıktı. Neden? Damla yokken, gözbebeğinin arkasında göz merceğimiz var, mercek ölçüm sırasında numarayı olduğundan fazla çıkartabiliyor.Göz merceği uyum yapıyor.Uyum yapınca da göz numaranı yükseltebiliyor miyop değerlerini. Astigmatını etkilemez ama. Damlalı muayene yaptığımız zaman gözbebekleri büyüyor ve göz merceğinin uyum kabiliyetini devre dışı bırakıyoruz ve gerçek değerlerini ölçüyoruz. 3.75 ken 2.75. Bu bizim işimizi biraz karıştırıyor. Neden? Gerçek değerin aslında 2. 75 ama sen 3.50 ile net görüyorsun. Lazer yaparken 3.50 girdiğim zaman fazla düzeltmiş olurum bu sefer. 2. 75 girersem, küçüldükten sonra 2.75 ile deneyeceğim ben, ne kadar gördüğün önemli benim için.Yani 2 farklı değerin var senin.Gerçek değerin bu (sağ 2.75). Ama senin gerçek değerini girdiğimiz zaman yetersiz gelip bulanık görmen olabilir.

    Bu genelde olan bir şey mi?


    Ü: Olabiliyor. Bu kadar olmuyor ama mesela normalde 0.25, belki 0.50 fark olabilir ama seninkinde burada 0.75 fark var.


    O zaman beni merceğimin uyum kabiliyeti yüksek

    Ü: Mesela sol 4.50 ile gösterdim ben orada çok problem yok yarım numara kadar fark var ama sağ gözüne tekrardan bakmam lazım. Damlanın etkisi geçince yarın tekrar cam deneyeceğiz

    Ama biz şehir dışından geliyoruz.

    Ü:Başka türlü denemeden böyle ezbere yapamayız. Zaten lazeri bugün yapamayacağız göz bebeğinin küçülmesi lazım. 2.75le 3 ile ya da 3.25 ile net görürsen sorun yok. Ama 3.50ye ihtiyaç duyarsa o zaman ben lazer yapamayacağım seni. Bu sefer fazla düzeltmiş oluruz numaranı. Bu sefer de gözün hipermetropiye kayar fazla düzelttiğimiz zaman. 3te net göremezsen yapacak birşey olmayacak, o zaman gözlüğünü eksiltip seni 6 ay sonra bir daha göreceğim. Daha önce damlalı muayenen yapılmış mıydı hiç?

    Hayır.

    Ü: Damlalı muayene lazer yapılacağı zaman bizim olmazsa olmazımız çünkü gerçek değerlerini öyle öğrenebiliyoruz.


    Bu kısımdan sonra Ümit bey göz dibi muayenemi yaptı.


    Ü: Burada kalacak yeriniz var mı?


    Maaalesef ayarlamadık.


    Ü: Yukarıda ben istirahat ettirebilirim olmazsa sizi. Gözünün net gördüğü değer benim için önemli. Net gördüğü değer ile damlalı ölçüm değeri birbiriyle uyum içinde olursa yarım numaraya kadar toleransımız var bizim ama yarım numaranın üzerinde bir ihtiyaç duyarsa, mesela sağ gözün 3.75 ile net gördü. Şuan gözbebeğin büyüdüğü için cam denemesi yapamıyorum ama 6 saate kadar küçülüp normal hale döner.Yarın sana cam denemesi yapacağım. Yukarıda kalabilirsiniz bugün.Ben biraz hassasım titizim. Çoğu insan belki de damlasız muayene yapar da öyle üstünkörü bakar ama lazer yapar. Ama ben ömür boyu net görebilmen için... Sana bir oda verelim. Sabah cam denemesi yapalım uygun olursa yarın gün içinde yaparım ben lazerini. Uygun görmezsem gözlük numaralarını damlalı ölçümü baz alarak azaltırım, bi 6 ay sonra tekrar görürüm seni.

    Bundan sonra doktora birkaç soru daha yönelttim:

    1)Operasyonun ardından %100 oranında görme en geç ne kadar zaman sonra sağlanıyor?

    Ü: Smile'da 1. aya kadar net görme oturuyor. Bazen 3 aya kadar da sürebiliyor.Smile'da öyle bir durum var. Lasik olsa da zaten yüksek astigmatta 1 ya da 3 ay veririz biz. Smileda da sadece miyop olsan en geç 1 ay ama astigmatın olunca belki 3 aya kadar sürebilir o.Ama en kötü ihtimalle ilk zamanlarda bile %70-80 görürsün.

    2)Operasyondan sonra istenmeyen bir şekilde gözlerde numara kalırsa, yüksek,

    Ü: Öyle birşey beklemiyorum şuan

    1, 1.50 gibi mesela bir numara kalması mümkün mü?

    Ü: Hiç şuana kadar başıma gelmedi. Miyop olduğun için 0.50den yukarısı kalmaz ama astigmatın yüksek olduğu için belki 0.50 değil 0.75 kalabilir.

    3)Herhangi bir şekilde düzeltme operasyonuna gerek kalırsa peki hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

    Ü: Smile değil de PRK ile yaparız.


    4) Diyelim ki böyle bir düzeltme operasyonuna ihtiyaç duyuldu. Kaos kendisini gösterdi. Bunun ücretini ben mi ödeyeceğim yoksa Dünyagöz hastanesi mi karşılayacak? (Gülüşmeler)

    Ü: Onu sen ödeyeceksin. (Gülüşmeler) Bize bağlı bir şey olmaz kolay kolay. 3 ay içinde bir numara olursa biz onu düzeltebiliriz.Diyelim 2 yıl sonra 5 yıl sonra bir numara oluştu ona bişey diyemem çünkü bu gözün yapısıyla alakalı. ama 3-6 ay içerisinde birşey kalırsa biz bunu kendimiz telafi ederiz ücretsiz. Farzet ki 5 sene sonra 10 sene sonra oluşan numaralara birşey yapamayız.


    Bundan sonra doktora teşekkür ettim ve bize verilen odaya geçtim. Lavabosu ve duşu içerisinde olan, 2 kişilik özel bir odaydı. Burada 1 gece ücretsiz olarak kaldık. Akşam yemeği ve sabah kahvaltımız da odamıza getirildi. Oda veya yemekler için hiçbir ücret ödemedik. Verdiğimiz tek ücret doktorun muayene ücretiydi. (255 tl). Ertesi sabah gözbebeklerim küçülünce tekrar ölçüm alındı ve Ümit bey tekrar cam denemesi yaptı.

    Ü: Cam denemesi yapacağım şimdi. Bir de smile daha teknik ama sklerotasyon dediğimiz astigmatın açısını belirleyemiyor. İlasik'de var bu özelllik.Göz yatay pozisyonda ve otururken aynı olmuyor. Yattığımız zaman biraz dönebiliyor.Döndüğü zaman da astigmatın açısı oynayabiliyor. Biz bunu yatarken yapıyoruz smile'da. Gözün akslarını elle kalemle işaretliyoruz. Ama ilasik'de gözün fotoğrafını çekiyor ya, gözbebeği detaylarından iris detaylarından dönme açısını kendisi tespit ediyor.Göz tanıma sistemi var. Smile'da yok bu. Tek bir eksiği o smile'ın. Ama yakın zamanda belki de o geliştirilecek.İstersen bir bakalım sen mükemmeliyetçisin biraz onun geliştirilmesini de bekleyebiliriz. Astigmatın yüksek olduğu için. Yoksa miyop olsa sorun yok. Miyopta çünkü aks yok.Sadece numara var ama açı yok. Bunda (astigmatta) ama 0 ile 180 derece arasında bir açı var.


    Bu konuşmadan sonra cam denemesi yapıldı ve maalesef damlalı ölçümde 2.75 miyop çıkan sağ gözüm, şimdi damlanın etkisi geçip de gözbebeklerim küçülünce 3.50 ile net görebiliyordu. Bu yüzden şimdilik lazer olamayacağımı belirtti doktor. Gözlük numaralarımı, damlalı ölçümlere yaklaşacak şekilde düşürdü ve yeni bir gözlük almam için reçete yazdı. Gözlerim bu derecelere alışsın diye 6 ay beklememi sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi.

    Her ne olursa olsun ben sonuçtan çok memnun kaldım. Smile olmayı düşünen herkes gönül rahatlığıyla Ümit beye muayene olabilir. 6 ay sonra tekrar muayene olunca buraya yeniden yazacağım. Şimdilik operasyon hakkkında bilgi edinmek isteyenler şu playlistten yararlanabilirler:


    https://www.youtube.com/watch?v=bgabwW9Wr84&list=PLd909ZDQXQ5MdUCKo7EWFVKCLyc3eQYLb


    Playlistte operasyonun nasıl yapacağı en ince ayrıntısına kadar öğretiliyor.




  • Merhaba bende bu ameliyati olmak istiyorim yasim 18 ama doktorlar simdi olma diyor.Fakat lazere uygunluk testleri varmis bunun ve benim numaralarim 2 yildir ayni hic ilerlemedi.Birde benim gozlerimde 7 numara miyop 5 numara astigmat var.Ayrica retinada sıkıntılarim var diye bu yontemi sectim baska bana uygun yontemler yok cunku korneam ince ve retinaya baski olursa hemen yirtilir



    Tavsiyelerinize acigim seneye yazin dusunuyorum bu ameliyati pisman olur muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.