< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Virüsten önce de dolar 6 lira civarındaydı zaten. 6 dan 7 e çıktı. Ülkedeki bütün fabrikaları, kaynakları yabancılara satarlarsa olacağı budur. Akp ülkeyi geliştirmek için çok yanlış bir taktik uyguladı. Amacı oy alarak, anı kurtararak ülkeyi yönetmek. Kısaca açıklayayım:
Şimdi akp nin düşüncesi şu. Ben bol bol köprü, hastane, yol, okul vs yapayım. Bunlardan zaten para kazanacağız. Bu bizim için kaynak olur diye düşündüler. Ama bu kadar şeyi yapacak para da yok devlette. Bu parayı bulmak için bir kaç yöntem izlediler. Birinci yöntem dünya bankalarından borç almak, bu parayla önce İmf ye olan borcumuzu kapattılar. Daha sonra dünya bankalarından borç almaya devam ederek yol, köprü vs bir şeyler yaptılar. İkinci yöntem olarak halkın yediği gıdalardan, giyeceklerden kısıp, vergileri çok yüksek seviyede arttırarak bu vergilerle bir şeyler yaptılar. Halkın refah seviyesi çok aşağılara düştü. Üçüncü yöntem ise fabrikaları, üretim kaynaklarını ve devlete ait bir çok kurumu yabancılara sattılar. Bu yaptıkları en büyük yanlış politika oldu. Burdan elde ettikleri kazançla hastane, okul, köprü yol vs yaptılar. Peki üretim yok olursa, bir ülke nasıl gelişebilir, ihracat yapabilir. Bu şekilde yönetilen bir ülkede dolar ve euro tabi ki artacaktır. Zira öyle de oldu. 2002 den bu yana dolar ve euro hep arttı. Akp malesef ekonomiden hiç anlamıyor. |
Haberi yoktur belki, yiğit bulut hala doların 3 lira olduğunu söylüyorsa
![]() |
2018 seçimleri dolar 4 lira civarı
Tayyip bey : Ahdım olsun dolar düşüreceğim beni seçerseniz. 24.04.2020 resmi TCMB 1 dolar : 6,96 tl |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Nisan 2020; 13:0:21 > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 24 Nisan 2020; 17:57:36 > |