Şimdi Ara

Reis neden hiç dolardan bahsetmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dolarin 7 tl ve üzeri olmasi cok olağanüstü bir durumken
    Reis her televizyona çıktığında kemal kılıçdarogluna kadar iniyor ama dolardan hic bahsetmiyor
    Simdi diyeceksiniz yok kuresel kriz var yok her ülkede para deger kaybetti falan
    Ee madem böyle mantikli bir aciklamasi var reis neden aciklamiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Virüsten önce de dolar 6 lira civarındaydı zaten. 6 dan 7 e çıktı. Ülkedeki bütün fabrikaları, kaynakları yabancılara satarlarsa olacağı budur. Akp ülkeyi geliştirmek için çok yanlış bir taktik uyguladı. Amacı oy alarak, anı kurtararak ülkeyi yönetmek. Kısaca açıklayayım:

Şimdi akp nin düşüncesi şu. Ben bol bol köprü, hastane, yol, okul vs yapayım. Bunlardan zaten para kazanacağız. Bu bizim için kaynak olur diye düşündüler. Ama bu kadar şeyi yapacak para da yok devlette. Bu parayı bulmak için bir kaç yöntem izlediler.

Birinci yöntem dünya bankalarından borç almak, bu parayla önce İmf ye olan borcumuzu kapattılar. Daha sonra dünya bankalarından borç almaya devam ederek yol, köprü vs bir şeyler yaptılar.

İkinci yöntem olarak halkın yediği gıdalardan, giyeceklerden kısıp, vergileri çok yüksek seviyede arttırarak bu vergilerle bir şeyler yaptılar. Halkın refah seviyesi çok aşağılara düştü.

Üçüncü yöntem ise fabrikaları, üretim kaynaklarını ve devlete ait bir çok kurumu yabancılara sattılar. Bu yaptıkları en büyük yanlış politika oldu. Burdan elde ettikleri kazançla hastane, okul, köprü yol vs yaptılar.

Peki üretim yok olursa, bir ülke nasıl gelişebilir, ihracat yapabilir. Bu şekilde yönetilen bir ülkede dolar ve euro tabi ki artacaktır. Zira öyle de oldu. 2002 den bu yana dolar ve euro hep arttı.

Akp malesef ekonomiden hiç anlamıyor.
  • Haberi yoktur belki, yiğit bulut hala doların 3 lira olduğunu söylüyorsa
  • Virüsten önce de dolar 6 lira civarındaydı zaten. 6 dan 7 e çıktı. Ülkedeki bütün fabrikaları, kaynakları yabancılara satarlarsa olacağı budur. Akp ülkeyi geliştirmek için çok yanlış bir taktik uyguladı. Amacı oy alarak, anı kurtararak ülkeyi yönetmek. Kısaca açıklayayım:

Şimdi akp nin düşüncesi şu. Ben bol bol köprü, hastane, yol, okul vs yapayım. Bunlardan zaten para kazanacağız. Bu bizim için kaynak olur diye düşündüler. Ama bu kadar şeyi yapacak para da yok devlette. Bu parayı bulmak için bir kaç yöntem izlediler.

Birinci yöntem dünya bankalarından borç almak, bu parayla önce İmf ye olan borcumuzu kapattılar. Daha sonra dünya bankalarından borç almaya devam ederek yol, köprü vs bir şeyler yaptılar.

İkinci yöntem olarak halkın yediği gıdalardan, giyeceklerden kısıp, vergileri çok yüksek seviyede arttırarak bu vergilerle bir şeyler yaptılar. Halkın refah seviyesi çok aşağılara düştü.

Üçüncü yöntem ise fabrikaları, üretim kaynaklarını ve devlete ait bir çok kurumu yabancılara sattılar. Bu yaptıkları en büyük yanlış politika oldu. Burdan elde ettikleri kazançla hastane, okul, köprü yol vs yaptılar.

Peki üretim yok olursa, bir ülke nasıl gelişebilir, ihracat yapabilir. Bu şekilde yönetilen bir ülkede dolar ve euro tabi ki artacaktır. Zira öyle de oldu. 2002 den bu yana dolar ve euro hep arttı.

Akp malesef ekonomiden hiç anlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Nisan 2020; 13:0:21 >

• 2018 seçimleri dolar 4 lira civarı

Tayyip bey : Ahdım olsun dolar düşüreceğim beni seçerseniz.

24.04.2020 resmi TCMB

1 dolar : 6,96 tl
  • Bi şekilde konuyu okusa şuan ya niye eşşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürüyorsunuz derdi
  • daha iyi günler bunlar
  • Bunlardan farklı ne diyecek ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    piyasada neden hiç eşek yok
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2023 'de bugünlere gülerek bakacağız.Teğeettt geçecek teğeeettttt.
  • Turk Telekom'un 25 milyar dolar tokatlanmasini sorusturalim su isi diyen muhalefete kufrederek, terorist olmakla suclayarak, kaybolan parayi halkin sirtina bindirerek hayatini idame ettiren bir kisinin hicbir sey umurunda degildir. Hamaset de kurtaramiyor artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çaktırmayın beyler...taktiğini uyguluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

Haberi yoktur belki, yiğit bulut hala doların 3 lira olduğunu söylüyorsa

• İşine gelmeyen hiç bir şey ağzından çıkmaz geç oldu ama ben bunu öğrendim siz öğrenemediniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Turk Telekom'un 25 milyar dolar tokatlanmasini sorusturalim su isi diyen muhalefete kufrederek, terorist olmakla suclayarak, kaybolan parayi halkin sirtina bindirerek hayatini idame ettiren bir kisinin hicbir sey umurunda degildir. Hamaset de kurtaramiyor artik.
    Türk Telekom ve 15 Temmuz olayında araştırma fezlekelerinin reddini verende AKP+MHP idi.Peki hiç sorulmuyor bu zatlar neden korkuyor.Bakın bu olaylar devran değiştiğindeki o günler çok yakın bu olay deşilecek herşey su üstüne çıkacak ama giden harap olmuş yıllar geri gelmeyecek.
  • Yid lerin odemeleri kesilmesin diye tahkim olarak Londra mahkemeleri neden atandi diye sordum bir ak-mal'a, herif utanmadan bizim mahkemeler hala cehape li dedi. Senin Allah belani versin dedim. Bir mevcut guruh var, bunlar dogru ve guzel olan her seye dusman. Dogaya, kadina, cocuga, emekciye, mazluma... Gozleri kin ve nefretten kor olmus, kalpleri ise tas... Hepsi kufurbaz, yalanci ve genelde cinsi sapik. Kesinlikle ikna edilemezler.

Ama yolun sonuna iyice yaklastik, iyice belli olmaya basladi. 50 kurusluk maske dagitmaktan acizler, devleti boyle batirirlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Yid lerin odemeleri kesilmesin diye tahkim olarak Londra mahkemeleri neden atandi diye sordum bir ak-mal'a, herif utanmadan bizim mahkemeler hala cehape li dedi. Senin Allah belani versin dedim. Bir mevcut guruh var, bunlar dogru ve guzel olan her seye dusman. Dogaya, kadina, cocuga, emekciye, mazluma... Gozleri kin ve nefretten kor olmus, kalpleri ise tas... Hepsi kufurbaz, yalanci ve genelde cinsi sapik. Kesinlikle ikna edilemezler.

Ama yolun sonuna iyice yaklastik, iyice belli olmaya basladi. 50 kurusluk maske dagitmaktan acizler, devleti boyle batirirlar.

tabanı ne ise tepede o açıkçası fırıldak.

Ayrıca bugün yaşananan bir başka rezalet daha

Ensar Vakfı yöneticisi, Türk Tarih Kurumu Başkanlığına atandı.

Bunlarda yüz kızartıcı suç işleyen her kim varsa görevden alınacağına üst mevkilere atanıyorlar ödül gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 24 Nisan 2020; 17:57:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.