Şimdi Ara

[Rehber] Own3d.tv Livestream Yapmak ve LoL Recorder Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
19.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda boyuna yeni yeni insanlar yayın yapmaya başladı, bir çok kişi de nasıl yapcağını bilmiyor açıkçası.

• Önceliklehttp://www.own3d.tv/signup gidip üye oluyoruz. Bu basit formu doldurmakta zorlanan varsa, pek uğraşmasını tavsiye etmiyorum. -Mail aktivasyon istemiyor şu an için-

• Ardından Sağ üstte nick'in üstüne gelince açılan menü'den "My Livestreams" tıklatıp "Request a new Livestream" ya da "Add a Livestream" basıyoruz. Kafanıza göre doldurabilirsiniz kalan kısımları, pek önemi yok onların. Game olarak "League of Legends" demeniz own3d girip rasgele stream bakan tiplerin sizi bulmasını sağlıyabilir. Tabi öyle tipler pek olmadığı için onun da çok önemi olduğu söylenemez. (Yazıları bulamayanlar için resim,http://img834.imageshack.us/img834/662/own3d.png)

• Artık Own3d.tv ile olan işimizi bitirmiş bulunuyoruz diyebilirim. Şimdi işin biraz daha karmaşık ve önemli kısmı olan xsplit programı var.
    Önceliklehttp://www.xsplit.com/register/register.php burdan üye olup,http://www.xsplit.com/download/index.php burdan indiriyoruz programı. Çok büyük ve kurması çok zorlu bir program değil. Mail aktive isteyip istemediğini hatırlamıyorum, bam güm sallamazsanız sorun çıkmaz zaten.

• Programı açtığımızda karşımıza login ekranı gelicek, Üye olduğumuz mail'i ve şifremizi yazıp log on dicez.

• Log On olduktan sonra gelen ekranın benzer buna birşey olması lazım

• Burda yapcağımız şey çok basit, Sol alttan "Add" diyip, "Add Screen Region" seçicez ve Masaüstümüze tıklatıcaz. İlk başta gelen görüntü tüm siyah yeri doldurmucaktır. Onu kösesinden mouse ile tutup çekerek tam ekran yapıcaz ve ilk adım bitmiş olcak.

Hepsini doğru yaptıysanız xsplit masaüstündeyken ekranınızın yukardaki resme benzemesi gerekli.

• Screen Region'da seçtikten sonra 2 adım daha kalıyor, birisi own3d.tv'yi eklemek. Broadcast > Edit Channels > Add dedikten sonra own3d.tv seçip. User Name ve Password yazıyoruz, doğru yazdıysak 3. yere geldiğimiz de own3dtv'den daha önce yaptığımız channel'ı seçebiliriz.

Şu an aslında stream yapmaya hazırız, ama asıl önemli kısım burdan sonrası. Daha iyi sonuç almak için hangi ayarları kullanmalıyız?

Video Encoding:
    VBV Max Bitrate: Max upload denebilir, netimizle alakalı olan tek özellik bu. Upload hızınızın yarısını yazmak idealdir oyunda fazla lag olmamasını sağlar.

Preset: Bu videonun kalitesini etkileyen bişey, ne kadar hızlıyı seçerseniz o kadar daha hızlı video yapılır, kalitesi de o kadar düşer. Ancak, Upload hızınız benim gibi 300-400'den fazla yazmaya el vermicek ise faster ve veryfast arasında gidip gelin derim. Ne kadar az upload varsa bunu o kadar daha hızlı yapmanız önemli bişey.

Quality: Açıkçası baya bi denedim, kalitede fark oluyo, ama pek bi etkisi olmuyo direk 10 yazıp geçebilirsiniz.

VBV Buffer: Nerde gördüm hatırlamamakla beraber ne işe yaradığı hakkında da pek bi fikrim yok. 600den 2000'e kadar birsürü değer verdim pek bişey fark etmedi.

Audio encoding:
    Sesin uzaylı gibi gelmemesi için gereken en düşük ayarlar,
    Format: 22.050 KHz stereo
    Bitrate: 40k

Bu ayarlar ortalama bir pc'de ve Türkiye koşullarında idare eder bir bilgisayarda iyi/idare eder yayın yapmanızı sağlar. Çözünürlük olarak ise tek önemli nokta monitörün 4:3 ya da 16:9 olması diyebilriim. Biraz kurcalayarak en yakın ayarı bulabilirsiniz.

Not: çok detaylı olmadı çünkü turnuva maçını izlemek istiyorum :D bi ara tekrar okuyup resim falan eklerim. Anlamadığınız veya beceremediğiniz kısım olursa söylerseniz yardım ederim.

Not2: Oyun ayarları da biraz kurcalamanızı ister açıkçası, oyunu "Borderless" alabilirsiniz, ya da Shift Window kurup, oyunu window mode alırsınız ve shift window ile ayarlarsınız

LoL Recorder Kullanmak ve Video Kaydetmek

Konu anlatımı Lorrid'e aittir

merhabalar,
    hemen anlatmaya başlıyorum;

1. öncehttp://www.leaguereplays.com adresinden lol replay'i indiriyoruz veya buraya tıklıyoruz.

2. programı kuruyoruz. kurulum srasında "start with windows" gibi bir seçenek olur, seçmenizi tavsiye ederim, böylece oyuna girmeden açma derdinden kurtulursunuz.

3. program kurduktan sonra settings bölümüne girin, hide in system tray seçili olsun.

4. şimdi program kullanıma hazır. oyuna giriyoruz, program kendiliğinden, hiç bir müdahale gerekmeden oyunu kaydediyor ve 4-5 kb boyutunda belgelerim içindeki LoL Replay klasörüne atıyor(replay'ı izlemek için LoL Replay programından oyunu seçip play'e basıyoruz).

5. kaydettiğimiz bu replay'in formatı programın formatı olan .lrf olduğundan, vide oynatıcılarla oynatamıyoruz, düzenleme yapamıyoruz veya youtube'a uplad edemiyoruz. bu yüzdenhttp://www.fraps.com adresine girip programı indiriyoruz, veya buraya tıklıyoruz.

6. fraps'ı açıyoruz ve ilk olarak bizi ilgilendiren ayarları yapıyoruz;
    - folder to save movies in: burası videoların kaydedileceği yer, istediğimiz bir yeri seçiyoruz.
    - video capture hotkey: kaydı başlatacak ve durduracak kısayol tuşu.
    diğer ayarlara ellememize gerek yok.

7. şimdi fraps açıkken, penta kill aldığımız oyunun replayini açıyoruz. kayda başlamak istediğimiz an f9'a basıyoruz(varsayılan kayıt kısayol tuşu f9), bittiği zaman tekrar f9'a basıyoruz. bu iki f9 arasında en iyi görüntüyü almaya çalışıyoruz tabi, penta kill aldığımız sırada bot lane'deki dr. mundo'ya bakmıyoruz.
    not: kaydı erken başlatıp, geç bitirmek daha sonradan videoyu düzenlemeyi gerektirebilir, en uygun zamanda başlatıp bitirmek sizi uğraştan kurtarır.

8. videomuz hazır. fraps için seçtiğimiz kayıt klasörüne kaydetti videomuzu. şimdi sıra youtube'a uplad etmekte. ama o da ne? 30 saniyelik video 2gb mı??? küçültmemiz lazım.

9. movie maker indiriyoruz. windows 7 kullanıcılarında movie maker olmayabilir, ben live movie maker ile sıkıntı yaşadım, movie maker 6.0 kullanıyorum, eğer mevcut değilse 64 bit için buradan, 32 bit için buradan indiriyoruz. kurulum için sık sık next'e basmanız lazım, ekran görüntüsü koymayacağım.

10. işte şimdi ekran görüntüsü koymam gerekecek :(

11. işlem video uzunluğuna ve sisteminize bağlı olarak 5-10 dakika sürebilir, bitince vide'nun boyutu küçülmüş ve youtube'a uplad etmeye hazır bir hale gelmiş olacak.

bu arada ben de fark ettim 2 farklı video kullanmışım, neden bilmiyorum.
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapmayı düşündüğüm birşeydi sağolasın yardımcı oldun .
  • PhTx3 yapta izleyelim be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papy0n -- 20 Ağustos 2011; 20:44:15 >
  • bi bunun rehberi kalmıştı , ne zaman yapılcak diye bekliyordum teşşekkürler rehber için bütün rehberlerin 1 başlık altında toplandığı konu vardı oraya koymak lazım :)
  • Beta'dan ne zaman çıkıyor?
    Paralı bir program bu.
  • ben yaptım da görüntü berbat ötesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamkardeş -- 20 Ağustos 2011; 20:57:15 >
  • http://www.own3d.tv/live/84669

Kalitesi buna yaklaşınca haber verin Türk Streamler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: paNcho maNcho

http://www.own3d.tv/live/84669

1 mbit uploadla gayet kaliteli bir stream. Eee ne de olsa Türkiye 5.sisin.
  • quote:

yayının kasıyor şampiyon.

bir de sorum olacak konuyu açan arkadaşa, hoca eğer bilgin varsa aydınlat, benim xsplit ekranında masaüstü görüntüsü gelmiyor, mal gibi bembeyaz kalıyor, herhangi bi sorun oluşturmuyor yayına ama neden görünmediğini bulmak istiyorum. bilgin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-902357F9E -- 20 Ağustos 2011; 22:11:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lorrid

quote:

yayının kasıyor şampiyon.

bir de sorum olacak konuyu açan arkadaşa, hoca eğer bilgin varsa aydınlat, benim xsplit ekranında masaüstü görüntüsü gelmiyor, mal gibi bembeyaz kalıyor, herhangi bi sorun oluşturmuyor yayına ama neden görünmediğini bulmak istiyorum. bilgin var mı?

screen olarak masaüstünü seçtiğine eminsin demi? ayrı tema falan varsa o da olabilir

• Bunun kadar kaliteli stream yapabilen varsa haber versin.

http://www.own3d.tv/live/68724/cCcDoNaNiMHaBeRcCc
  • Açıkçası her şeyi yaptım ama Xsplite owned3tv yi eklerken channels kısmında hiç birşey çıkmıyor ne yapıcam?
  • Rehber için teşekkürler ayar tavsiyelerini dinledim 1mbit baglantı olmasına karşın gayet iyi verim aldım."Üst konu yapılmalı..."
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Aynen üst konu yapılmalı.
  • O ayarları nerden yaptın ? vbv max bitrate felan bunların ayarı nerden yapılıyor bulamadım,mic nerden açıp kapanıyor onuda bulamadım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Broadcast > Edit Channels > Add dedikten sonra gelmedi mi karşına bunlar
  • Tamam şimdi buldum
  • Xsplit açık iken oyunda bir gariplik var,lag gibi ama lag değil,fps yine aynı 60,ms düşük zaten stream yapmadığım için ama bi garip birşey var başımı döndürüyor,karakterim takıla takıla gidiyor sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sweet Mother of Mercy

Xsplit açık iken oyunda bir gariplik var,lag gibi ama lag değil,fps yine aynı 60,ms düşük zaten stream yapmadığım için ama bi garip birşey var başımı döndürüyor,karakterim takıla takıla gidiyor sanki

Borderless ya da window mode mu? ya da ekran kartın rahat mı çalışıyo, hem video yapıp hem uplarken zorlanıyo olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

Orijinalden alıntı: Sweet Mother of Mercy

Xsplit açık iken oyunda bir gariplik var,lag gibi ama lag değil,fps yine aynı 60,ms düşük zaten stream yapmadığım için ama bi garip birşey var başımı döndürüyor,karakterim takıla takıla gidiyor sanki

Borderless ya da window mode mu? ya da ekran kartın rahat mı çalışıyo, hem video yapıp hem uplarken zorlanıyo olabilir

ekran kartı rahat evet,borderless veya window mode da değil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.