PX9500GT HDMI NVIDIA GeForce 9500 GT 1GB marka ekran kartım var. kartın açıklamasında ''Tümleşik HDMI portu ile yüksek tanımlı ses ve görselleri kayıpsız aktarmanızı sağlar.'' şeklinde bir şey yazmışlar sadece hdmı kablosu ile ekran kartı üzerinden seside taşıyabiliyor muyuz?
Evet taşınabiliyor...Sanırım hdmi çıkışa sahip ekran kartları üzerinde ayrıyeten bir de ses yongası bulunuyor...Pc üzerinden ses çıkış ayarlarından da gerekli değişikliği yapmayı unutma yalnız...
HiGHWAYMOUSE
detaylı anlatımın için teşekkürler ATI ekran kartım var ve toshiba kullanıyorum
bağlantıyı yaptığımda kablo bağlı değil uyarısı veriyor sony tv de. mini notbookla denediğimde direk açıldı
birde masaüstünde sağ tıkladığımda ekran kartının ayar özelliğine dair bir menüm yok
bilgisi olan arkadaş varsa şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: bilen1
HiGHWAYMOUSE
detaylı anlatımın için teşekkürler ATI ekran kartım var ve toshiba kullanıyorum
bağlantıyı yaptığımda kablo bağlı değil uyarısı veriyor sony tv de. mini notbookla denediğimde direk açıldı
birde masaüstünde sağ tıkladığımda ekran kartının ayar özelliğine dair bir menüm yok
öncelikle topic için teşekkürler dostum çok işimize yaradı...bende sony sr 140e marka notebook var ve bunun ekran kartı intel...samsung40c650 lcd ye vga to hdmi kablo ile bağlamaya çalışıyorum ama sinyal kablosunu kontrol edin diyor...bir türlü ekran görüntüsünü lcd ye veremedim...pc ikinci bir ekranı görüyor ama samsung vs. yazmıyor...ikinci ekrana görüntüyü ver diyorum onda da 15-20 saniye pc nin ekranı kararıyor ama görüntü iletilmeden tekrar pc ye dönüyor...kafayı yememek elde değil...çözünürlüklerin hepsini denedim...çok uzattım galiba kusura bakmayın...teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: hanmanas
öncelikle topic için teşekkürler dostum çok işimize yaradı...bende sony sr 140e marka notebook var ve bunun ekran kartı intel...samsung40c650 lcd ye vga to hdmi kablo ile bağlamaya çalışıyorum ama sinyal kablosunu kontrol edin diyor...bir türlü ekran görüntüsünü lcd ye veremedim...pc ikinci bir ekranı görüyor ama samsung vs. yazmıyor...ikinci ekrana görüntüyü ver diyorum onda da 15-20 saniye pc nin ekranı kararıyor ama görüntü iletilmeden tekrar pc ye dönüyor...kafayı yememek elde değil...çözünürlüklerin hepsini denedim...çok uzattım galiba kusura bakmayın...teşekkürler...
Sorun kabloda olmalı dostum. Vga to hdmi demişsin. Ben bu tip sözde dönüştürücülü kablolar ile daha sonuç alabileni görmedim. Normal vga-vga kablo alıp onunla denemeni tavsiye ederim.
cevabınız için teşekkürler...bencede kabloda, çünkü bütün ihtimalleri denedim...bakalım bugün vga to vga kablo alıp deneyeceğim...tabi diğer kablo da elimizde kaldı...
ben bugün dvi to hdmi kablo aldım.
asus laptopum var. 9500M GS nvidia ekran kartı var.
1920 1080 çözünürlüğünde kullanamadım. 1280 800 de çok iyi ama neden 1920 1080 olmuyor?
quote:
Orijinalden alıntı: caddydsg
ben bugün dvi to hdmi kablo aldım.
asus laptopum var. 9500M GS nvidia ekran kartı var.
1920 1080 çözünürlüğünde kullanamadım. 1280 800 de çok iyi ama neden 1920 1080 olmuyor?
Uzun zamandır tv'ye notebook'u bağlamadım. Bu yüzden hatırlamakta zorlanıyorum ama nvdia ayarlarında "panel ölçeklendirmesini kullan" gibi bir seçenek olacak. Onu deneyebilirsin. Veya az ihtimal ama tv'deki farklı bir hdmi girişine bağlayıp deneyebilirsin. Ayrıca Tv'den de Samsung'ları pek bilmem ama "sadece tara" gibi ekrana 1920*1080 görüntüyü 1:1 örtüştüren ayar vardır; onu eğer 1920*1080 görüntü alabildiğin taktirde seçmen gerekir. Aklıma gelenler bunlar dostum. Umarım faydası olur...
sorunu çözdüm teşekkrüler
Selam arkadaşlar, Ender123 arkadaşımızın önerisi üzerine başka bir başlıkta atmış olduğum mesajı burayada yazıyorum.
Yeni bir sıkıntım var paylaşmak istedim , yardım bekliyorum.
Laptopu Vga kablo ile Tv'nin pc girişine bağladım,sorunsuz çalşıyor.Normalde laptop 1280*800 çözünürlük sağlarken şimdi 1920*1080 nide destekliyor.ekran kartı samsung olarak ekranı tanımlıyor.Fakat ben 1920*1080 çözünürlüğü seçtiğimde tv aynı çözünürlüğü ve 60 hz algılıyor fakat ekranın sol tarafında 10-15 cm kadar bir boşluk kalıyor.Şu anda 1680*1050 olarak kullanıyorum.Ekran kartı ayarlarında özelleştir seçeneğinde hz yükseltebiliyorsunuz aynı zamanda çözünürlükte fakat ordan hz yükslttiğimde bu ekran bunu desteklemiyor diyor. harici harddiskten film izlerken motion plus özelliğini açabiliyoru yada diğer ayarlar.Acaba Pc vga bağlandığında bu ayarlar yapılamıyormu.
laptopun Hdmi çıkışıda var VGA yerine ordan bağlarsam daha kaliteli çözünürlük alırmıyım, yada tv farklı bir sinyalmi algılar yada gönderir.
Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.1920*1080 çözünürlük alamamın sebebi laptop yada ekran kartında mı yoksa tv de bir ayar falanmı yapmam lazım.Tekrar belirteyim tv 1920*1080 olarak algılıyor ekranda yazıyorda fakat ekranın solunda siyah boşluk bırakıyor.
Laptopun ekran kartı Nvidia Geforce 8600m gs256mb up to 1024 turboCache.
Not:tv Samsung c650 Laptop Acer5920g
Teşekkürler.
@kesepera
Bilgisayar işleri biraz çetrefilli oluyor. Bazen aynı model iki pc aynı olaya farklı tepkiler verebiliyor. Bu da sorunu çözmeyi zorlaştırıyor. Ama hemen aklıma gelen bir-iki şeyi yazayım...
1- Tv'den (markasına göre değişebilir) 1920-1080 sinyallerde "sadece tara", "tam piksel" gibi ayarların seçili olması lazım. Bu ayar sinyal ile tv'nin piksellerinin 1:1 örtüşmesini sağlar.
2-Bazı tv'lerde yatay ve/veya dikey pozisyon ayarlamaya yarayan menü komutları vardır. Senin durumunda bunlardan yatay ayarı atıyorum -3 de kalmış olabilir. Bunu sıfıra getirmek gerekir.
3-Fazla bilgim yok ama benzer bir ayar ekranı ekran kartının ayarlarında da olabilir. Bir kontrol etmek lazım.
4-Hdmi bağlantı ile çok fazla olmasa da daha iyi bir görüntü alırsın. Denemekte fayda var... Sonuçta notebook'ta hdmi çıkış olduğuna göre fazla bir masrafın olmayacak. Bir kablo ile biter bu iş...
@HiGHWAYMOUSE
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Herbirini deneyip gelişmeleri burada yazarım,çözüm bulurum yada bulamam her sonucuda yazıp paylaşırım.
Ama o bahsettiğiniz dikey yatay ayarlar kısmına girmiştim onunla galiba alakalı değil.Ama ne ile alakalı olduğunuda tam bulamadım.Tv otomatik algılama yapıyor ve otomatik olarak ayarlıyor sinyale göre fakat bilmediğim bir ayarı var mutlaka.
Çok teşekkür ederim.
Vga dan bilgisayarı televizyona bağladım fakat analog ekran olarak görünüyor bende ekran. Samsung 40c6000 televizyon var. Bunu görme imkanı varmı orda acaba.
quote:
Orijinalden alıntı: rza_35
Vga dan bilgisayarı televizyona bağladım fakat analog ekran olarak görünüyor bende ekran. Samsung 40c6000 televizyon var. Bunu görme imkanı varmı orda acaba.
Ekran kartının driver'ını güncelleyip deneyebilirsin. Çünkü marka model tanıma işleri driver içindeki bilgilerden elde ediliyor olması lazım. Yine de olmuyorsa aynen devam edersin. Çok önemli bir husus değil...
ben de laptopumu lcd ye bağladım. vga-vga ile 1360*768 görüntü elde edebiliyorum fakat diğer yuksek çözünürlük secenekleri olmasına rağmen seçtiğimde tvde DESTEKLENMEYEN VİDEO BİÇİMİ diye bir hata alıyorum. laptopta hdmı cıkıs yok sadece vga var. görüntüyü de sadece lcd ye veriyorum. çözünürlüğü artırmanın bi yolu var mıdır?
quote:
Orijinalden alıntı: bozkurtlu85
ben de laptopumu lcd ye bağladım. vga-vga ile 1360*768 görüntü elde edebiliyorum fakat diğer yuksek çözünürlük secenekleri olmasına rağmen seçtiğimde tvde DESTEKLENMEYEN VİDEO BİÇİMİ diye bir hata alıyorum. laptopta hdmı cıkıs yok sadece vga var. görüntüyü de sadece lcd ye veriyorum. çözünürlüğü artırmanın bi yolu var mıdır?
Bazı tv'lerin vga'dan video sinyal algılama değeri kendisi 1920*1080 olsa bile 1360-768 gibi daha düşük değerler olabiliyor. Bu durumda benim bilgim dahilinde yapacak bir şey yok maalesef.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme