Şimdi Ara

Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
40.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar,nvidia ekran kartı kullananlar ve gerek notebook,gerekse masaüstü pc ile panel bağlantısında,nvidia ayarlarından hangi modu ve hangi seçeneği seçersek seçelim aynı anda,her ekranın doğal çözünürlüğünü kullanamıyoruz.hatta 3.parti yazılımlar da dahil.ancak monitör ve panelin çözünürlükleri aynı olursa kullanabiliyoruz.başka türlü mümkün değil.

    galiba bunuda sebebi,ekran kartlarında tek video işlemcisinin olması.
  • Bu güzel çalışman için tebrik ederim fakat bende laptop u bağlamaya çalışacağım laptopta sadece vga çıkışı var sony 40s4000k ya bağlantı için kablonun diğer ucu nasıl olmalı vga-vga mı vga-hdmi mı vga-component mi hangisini almalıyım acep ? görüntü kalitesi olarak hangisi daha iyidir.
    diğer 40s4000k konusuna da yazdım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkanky

    Bu güzel çalışman için tebrik ederim fakat bende laptop u bağlamaya çalışacağım laptopta sadece vga çıkışı var sony 40s4000k ya bağlantı için kablonun diğer ucu nasıl olmalı vga-vga mı vga-hdmi mı vga-component mi hangisini almalıyım acep ? görüntü kalitesi olarak hangisi daha iyidir.
    diğer 40s4000k konusuna da yazdım

    İyi dileklerin için Teşekkürler...

    Diğer topikte arkadaşlar cevap vermiş. Yine de ben biraz birşeyler karalayayım.

    Dönüştürücüler mecburiyet gerektiren durumlarda kullanılmalı. Örneğin: Notebook'ta vga çıkış vardır ama tv'de yoktur. Dvd player'da combosite çıkış vardır ama tv'de sadece scart vardır gibi.

    Bu yüzden senin şartlarında en ideali bu rehberde de değindiğim gibi iki ucu erkek monitör kablosu ile bağlamandır. Çeviricilerle uğraşmana gerek yok, zaten vga-hdmi gibi çeviriciler ya yoktur varsa da dünyanın parasıdır.




  • Sevgili arkadaşlar,
    Bende laptopumu VGA-VGA kabloyla sony s400k lcd tv me bağladım.

    İntel graphics media accelerator driver for mobile programından ''görüntü aygıtları''seçeneğinden 'tek ekran/monitör' seçeneğini işaretlememe rağmen bilgisayarımda tam ekran olan görüntü lcd tv de ortalanmış olarak gözüküyor(Bu arada görüntü orantısı 'en boy oranını' koru şeklinde. Çünkü tam ekran-sınır yok şeçeneğini şeçtiğimde bu sefer 'sinyal yok' uyarısı veriyor ve tvmde görüntü oluşmuyor) . TV nin ayarlarından pc ayarlarından ekran formatını full1 den full2 yapıyorum, ekran birazcık yatay olarak uzuyor ama yinede tvmi doldurmuyor. Nerdeyse yarısı kadar kalıyor.

    Bu problemi nasıl giderebilirim. Bilen varsa yazsın lütfen...teşkkür ederim..
  • Peki o bahsettiğin ayar kısmında bahsettiğin "en boy oranını koru" ve "tam ekran sınır yok" seçenekleri dışında üçüncü bir seçenek mealen "Tv ölçeklendirmesini kullan" şeklinde yok mu?

    Birde dostum. Çözünürlüğü kaça ayarlıyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 25 Ekim 2008; 18:34:28 >
  • bende dün zorla kurcalıuya kurcalıyo birşeyler yaptım ve görüntüyü vga vga kabloyla nvidia7600 g0 ekran kartlı notebook umdan aktrarabildim ama görüntü lcd tv min ortasında kaldı bunu nasl ayarlıycaz sanırım tv dne ayarlıyormuşuz birde çok kurcaladım notebook un görüntüsüde bozuldu :D çözünürlüklerle oynarken tma olarak bir ayar varmı acaba.kaç yapmak lazım çözünürlüğü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okko

    bende dün zorla kurcalıuya kurcalıyo birşeyler yaptım ve görüntüyü vga vga kabloyla nvidia7600 g0 ekran kartlı notebook umdan aktrarabildim ama görüntü lcd tv min ortasında kaldı bunu nasl ayarlıycaz sanırım tv dne ayarlıyormuşuz birde çok kurcaladım notebook un görüntüsüde bozuldu :D çözünürlüklerle oynarken tma olarak bir ayar varmı acaba.kaç yapmak lazım çözünürlüğü

    Vga bağlantıda en ideal çözünürlük 1360*768 dir. Ekranın ortasında kalması şu nedenle olabilir: Ekran kartı ayarlarında "tv ölçeklendirmesini" kullan şeklinde bir seçenek olmalı. İlk önce onu işaretlemelisin. Daha sonrada kumanda üzerinde normal yayınlarda geniş, 4:3 gibi ekran ebatını değiştirdiğimiz tuşa basarsan full1 ve full2 gibi iki ayar çıkar. Buradan uygun ayarı seçerek tam ekrana oturtabilirsin.




  • sağol dostum akşam bir deneyeyim buraya sonucu yazarım
  • bu arada sonys4000 de çözünürlüğü kaça ayarladınız dostlar yapan varmıacaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okko

    bu arada sonys4000 de çözünürlüğü kaça ayarladınız dostlar yapan varmıacaba

    Bendeki v4000 ama önemli değil. Bunların hepsi aynı familyadan. Pc algılamallarıda aynı. Tabi 32" değilse... Bu durumda tabi ekran kartın destekliyorsa 1360*768 en uygunudur. Eğer zorluk yaşarsan sırasıyla 1280*768 ve 1024*768 deneyebilirsin.
  • ya bende bir problem çıktı sağ tıkladıımda control panel yok :D kart nbvidia ama notebook olduundanmı acaba çıkmıyo o menu ve ayarları karman çormqn yerlerden yapıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okko

    ya bende bir problem çıktı sağ tıkladıımda control panel yok :D kart nbvidia ama notebook olduundanmı acaba çıkmıyo o menu ve ayarları karman çormqn yerlerden yapıyorum


    Geç oldu ama sürücüleri güncellememişsen bir denemelisin. Normalde çıkması lazım çünkü...
  • Hocam Ati ekran kartlı dizüstü bilgisayarımı VGA ile bağlıyorum Sony Bravia 40L4000 galiba modeli tv nin. Sorun kırmızı renklerde, tv ekranında kırmızıları alamıyorum. sebep ne olabilir ?
    ayrıca HDMI bağlantı şansım var mı ? nasıl yapılır ne gerekir ? bilgi verirseniz çok iyi olur.
    tşk
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nomak71

    Hocam Ati ekran kartlı dizüstü bilgisayarımı VGA ile bağlıyorum Sony Bravia 40L4000 galiba modeli tv nin. Sorun kırmızı renklerde, tv ekranında kırmızıları alamıyorum. sebep ne olabilir ?
    ayrıca HDMI bağlantı şansım var mı ? nasıl yapılır ne gerekir ? bilgi verirseniz çok iyi olur.
    tşk

    Ekran kartında hdmi çıkış varsa bir hdmi kablo ile rahatlıkla bağlarsın. Veya dvi çıkış var ise pc tarafı dvi, tv tarafı hdmi olan bir kablo alıp bağlantı sağlarsın.

    Sorununa gelirsek, bilemiyeceğim. Herşeyden olabilir. Ekran kartı ayarlarından, driverlarından, kablodan vs. Driver güncellemek fayda etmez ise kablo üzerinde yoğunlaşıp ilk etapta mümkünse başka bir kablo ile denemelisin.
  • Yarın büyük ihtimal bir dvi-hdmi kablo alcam fakat bir ucu VGA bir ucu hdmi olan kablolardan mevcut mu bilgisi olan var mı ? Dizüstünde DVI çıkışı yok mlsf.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nomak71

    Yarın büyük ihtimal bir dvi-hdmi kablo alcam fakat bir ucu VGA bir ucu hdmi olan kablolardan mevcut mu bilgisi olan var mı ? Dizüstünde DVI çıkışı yok mlsf.


    Dvi çıkış yok ise niye dvi-hdmi kablo alacaksın ki? vga'yi dönüştürmek hdmi gibi digital kaynaklara çok zordur. Ve bu tür aygıtlarıda bulmak zordur. Bulsanda çok paradır. Bu yüzden bu ihtimali göz ardı edebilirsin.

    Eğer kablo alacaksan, vga kablonun arızalı olması ihtimaline karşı...yeni bir vga kablo almalısın sadece. Senin şartlarında... Yani sadece vga çıkış var ise pc'nde...
  • >.<
    cahillik işte, neyse öğrendim. tşk. evdeki diğer kablolarla bir deneyim VGAdan olmazsa, masaüstünün kasayı taşırım artık, onda dvi çıkış var.
    çok saol highway
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nomak71

    >.<
    cahillik işte, neyse öğrendim. tşk. evdeki diğer kablolarla bir deneyim VGAdan olmazsa, masaüstünün kasayı taşırım artık, onda dvi çıkış var.
    çok saol highway

    Estağfurullah dostum. Deneme yanılma çözersin inşallah...
  • HIGHWAYMOUSE arkadaşım bu güzel çalışman için teşekkürler. Açıkçası bugün senin çalışman sayesinde çok şey öğrendim ve birçok arkadaşta bu çalışmandan faydalanacaktır. Herkese de elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmışsın, tebrikler valla.

    Ben de 32 e-4000 almayı düşünenlerdenim ve almadan önce laptopla TV'yi nasıl bağlayabileceğimi öğrenmek istedim. Maalesef diğer topiktede belirttiğim gibi bende DVI çıkışı yok.
    Yalnız VGA çıkışının yanında üzerinde TV-Out yazan sanırım 7 pinli bir giriş daha var. Bu neyin nesidir ve ileride benim işime yarayabilir mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

    HIGHWAYMOUSE arkadaşım bu güzel çalışman için teşekkürler. Açıkçası bugün senin çalışman sayesinde çok şey öğrendim ve birçok arkadaşta bu çalışmandan faydalanacaktır. Herkese de elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmışsın, tebrikler valla.

    Ben de 32 e-4000 almayı düşünenlerdenim ve almadan önce laptopla TV'yi nasıl bağlayabileceğimi öğrenmek istedim. Maalesef diğer topiktede belirttiğim gibi bende DVI çıkışı yok.
    Yalnız VGA çıkışının yanında üzerinde TV-Out yazan sanırım 7 pinli bir giriş daha var. Bu neyin nesidir ve ileride benim işime yarayabilir mi?



    Vga çıkışının yanında görülen yuvarlak şeklindeki O senin basettiğin çıkışın adı S-Video çıkışıdır. Görüntü kalitesi olarak Vga'dan oldukça aşağıda kalır. Ancak mecburiyet nedeniyle kullanılır. Örneğin Tv'inde hdmi, vga giriş olmayıp s-video giriş olanlar gibi...Tüplü tv'ler gibi...

    Güzel sözlerin içine teşekkürler. Sağolasın...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.