Şimdi Ara

Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
40.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevabın için teşekkürler. Anlaşılan cihazı aldıktan sonra,en azından benim Dell 6000 laptopu değiştirene kadar, VGA-VGA bağlantısı yapmaktan başka alternatifim yok. Aslında TV'yi monitör olarak veya çok fazla oyun amaçlı kullanmayacağım. Düşündüğüm tek şey indireceğim HD filmleri Laptop-LCD TV bağlantısı ile güzel bir şekilde izleyebilmek. Laptop, maksimum 1280-800 çözünürlüğünü destekliyor. Sanırım alternatif olarak kılavuzda yer alan 1280-768 çözünürlüğünü denemem lazım. Sence bu çözünürlükle filmleri HD kalitesinde izleyebilir miyim?

    Bir de uydu alıcısında aşağıdaki çıkışlar var:
     Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı


    En azından bir süreliğine HD olmayan bir uydu alıcısıyla Televizyon izleyeceğim için, bu çıkışlarla sence görüntüyü en iyi nasıl elde ederim? Elde edeceğim görüntü,CRT'den LCD'ye geçecek biri olarak SD yayınlarda beni hayal kırıklığına uğratır mı?




  • Aslında notebook ekran kartı 1280*800 den yukarısını destekleyebilir. Bu sınır değer ekran kartından ziyade notebook ekranının max. çıkabildiği çözünürlüktür. Tv bağlantısında 1360*768 veya en azından 1280*768 gibi değerler elde edebileceğini düşünüyorum. Önemli olan ekran karıtının çıkabileceği çözünürlüktür.

    Örneğin: Bende bir tane HP notebook var. O da 1280*800 ekrana sahip. Ama Tv'yi bağlayınca hdmi'den 1920*1080'e vga'dan 1360*768'e çıkabiliyor. Burda dikkat edilmesi gereken nokta bu yazının içeriğinde anlattığım gibi ekran kartı ayarlarından çıkışı sadece tv'ye yönlendirmelidir.

    Uydu alıcından da scart bağlantı en ideali gözüküyor. Zaten bir tane daha alternatifin var. O da sarı-kırmızı-beyaz olarak gözüken composite çıkışlardır. Bu az daha scart'a göre kötü olabilir. Çok fark olmasada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 30 Kasım 2008; 14:01:27 >




  • Peki diyelim ki VGA-VGA'dan maksimum 1260x768 gibi bir çözünürlük elde ettim. Sence bu çözünürlükle laptoptan TV'ye HD kalitesindeki filmi aktarmada bir problem olur mu? Yani gerçekten bir HD performansını alabilir miyim bu bağlantı ile?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

    Peki diyelim ki VGA-VGA'dan maksimum 1260x768 gibi bir çözünürlük elde ettim. Sence bu çözünürlükle laptoptan TV'ye HD kalitesindeki filmi aktarmada bir problem olur mu? Yani gerçekten bir HD performansını alabilir miyim bu bağlantı ile?


    Bir blu-ray film gibi olmaz. Onu baştan kabul edelim. Bunun sebeb-i mümessili de sadece bu çözünürlük değildir. İnternetten indireceğin hd-rip fimlerin pek çoğu zaten 720p denen 1280*720 çözünürlüğünde olur. Bu riplenmiş filmin bit-rate'inden, kullanılan kodeklere vs. kalitesini etkileyen pek çok unsur vardır. Bunlara detaylı girmeyeceğim. Deneyimlerimden yola çıkarak özetlersem:

    Filmin rip kalitesine bağlı olarak oldukça güzel netice alırsın. Beyenmemek bence zor. Ha..daha iyisi var mı? Var...Alırsın bir blu-ray player veya ps3, takarsın blu-ray filmini olur.




  • Anlaşıldı, teşekkür ederim.
  • arkadaşlar ben lcd ile laptopumu bağladım görüntü elde ettim ancakgörüntü kalitesi kötü, ekranda sürekli kırmızı çizgiler kayıyor ve ses de kesik kesik geliyor neden olabilir ne yapabilirim.(hdmi to hdmi kablo kullanıorum)
  • ben de dvi hdmi ile tv nin son çözünürlüğünde kullanıyorum ama sağ ve solda 1-2 cm lik boşluklar var. bunların sebebi nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: undertakermert

    arkadaşlar ben lcd ile laptopumu bağladım görüntü elde ettim ancakgörüntü kalitesi kötü, ekranda sürekli kırmızı çizgiler kayıyor ve ses de kesik kesik geliyor neden olabilir ne yapabilirim.(hdmi to hdmi kablo kullanıorum)

    "Ses kesik kesik geliyor" dediğin filmler hd-rip mi acaba? Eğer öyleyse notebook'un yetersizliği veya uygun kodek/payer seçimi yapılmamış olması nedeniyle oluyordur diyebilirim.

    Kırmızı çizgiler ile ilgili ise aklıma pek bir şey gelmiyor. Fakat şöyle bir deneyim yaşamıştım. Notebook'umun şarj cihazı bozulduktan sonra orijinal olmayan bir şarj adaptörü almıştım. Eğer tv'ye bağlı iken notebook2u elektrik prizine takarsam karıncalanma tarzında bir sürü çizgi beliriyordu tv'de.

    İşin içine pc girince ihtimallerde çoğalıyor. Kablo kaynaklı bir sorun da olabilir seninki...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tingle

    ben de dvi hdmi ile tv nin son çözünürlüğünde kullanıyorum ama sağ ve solda 1-2 cm lik boşluklar var. bunların sebebi nedir?


    Bazı tv'ler ve bazı ekran kartları ayar menülerinden bu tip durumları düzeltmeye izin veriyor. Bunları dikkatlice kurcalamalasın. Gerekirse kullanma kılavuzlarına bakmalısın.
  • Merhabalar
    Benim birkaç sorum olacak.
    HP Pavilion DV6000 serisi dizüstü bilgisayarım var. Philips 3PFL5603D Full HD LCD var.
    Laptopta 7 pin svideo ve vga var. DVI ve HDMI yok. TV de ise 4 pin svideo ve 4 tane HDMI var. Bir türlü ikisini bağlayamadım.

    TV yeni piyasaya çıkanlardan bunların eskilerinde DVI varmış. HDMI daha yeni diye 4 port HDMI koymuşlar. 1 tane DVI koymamışlar. Ne yapabiliriz?
  • Samsung farkı diyim dell xps 1330 nvidia 8400 ekran kartı ile full hd hdmi vga farketmiyor 1920*1080 24p film seyrediyorum dell i seviyorum
  • ARKADAŞLAR KAFAYI YİYCEM NE YAPARSAM OLMUYOR HP TX1000 MODEL BİLGİSAYARDAN SONY KDL40L4000'E VGA-VGA KABLO İLE BAĞLANMAK İSTİYORUM. FAKAT BİR TÜRLÜ TV PC MODUNDA SİNYAL ALMIYOR. BİLGİSAYARIM WINDOWS MOBILITY CENTER'DAN DIŞ EKRAN OLARAK BİR EKRAN ALGILIYOR. NVIDIA GEFORCE GO 6150 EKRAN KARTINA AİT KONTROL PANELİ DİZÜSTÜ VE ANALOG EKRAN OLARAK İKİ EKRAN ALGILIYOR. YUKARIDA ARKADAŞIN BAHSETTİĞİ GİBİ "SONY TV" ŞEKLİNDE ALGILAMIYOR. BEN DE ANLAMADIM. YARDIM EDEBİLECEK ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
  • Sorunumun kablodan kaynaklanığını anladım. Başka bir kabloda görüntü alıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: elektrog

    Sorunumun kablodan kaynaklanığını anladım. Başka bir kabloda görüntü alıyorum.

    Gözün aydın. Her ne kadar yardımcı olamasakta, önemli olan sorunun çözülmesi. Paylaştığın için teşekkürler...
  • Bende de aynı problem var yukarıdaki gibi tv yi algilamıyor sadece analog ekran dediğim zaman tv de görüntü çıkıyor ama o zamanda dizüstünün ekranındaki herşey gözükmüyor, masaüstündeki sadece resim gözüküyor yani programlar filan gözükmüyor veya film çalıştırdığımda film gözüküyor ama alt yazı gözükmüyor.
  • Üstad, sayende sıradan DVD oynatıcımı rafa kaldıracağım galiba. Sayende öğrendik bunu da. Emeğine sağlık.
  • Highwaymouse, gerçekten güzel bilgiler. Bende senin tvden almak istiyorum. Öğrenmek istediğim, benim için pc bağlantısı olmazsa olmaz, elimde 1080p medyalar var. Vgadan en fazla 1360x768 destekliyor tv gördüğüm kadarıyla, peki dvi-hdmi şeklinde bağlanınca durum nasıl? Masaüstü tam oturuyor mu 1920x1080 olarak? 1-1 varmı? Vga çıkışı gibi netlikte oluyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yilmaz196

    Highwaymouse, gerçekten güzel bilgiler. Bende senin tvden almak istiyorum. Öğrenmek istediğim, benim için pc bağlantısı olmazsa olmaz, elimde 1080p medyalar var. Vgadan en fazla 1360x768 destekliyor tv gördüğüm kadarıyla, peki dvi-hdmi şeklinde bağlanınca durum nasıl? Masaüstü tam oturuyor mu 1920x1080 olarak? 1-1 varmı? Vga çıkışı gibi netlikte oluyor mu?

    Hdmi ile 1920*1080 alınıyor. Dolayısyla DVI ile de alınır. ve bu değerde 1:1 yapıyor. Vga'dan ise çok daha iyi. Biraz daha detay istersen imzamdaki 52v4000 konusuna bakabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blackice_serkan

    Üstad, sayende sıradan DVD oynatıcımı rafa kaldıracağım galiba. Sayende öğrendik bunu da. Emeğine sağlık.

    Teşekkürler...Faydalı olabildiysem ne mutlu bana..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE


    quote:

    Orjinalden alıntı: blackice_serkan

    Üstad, sayende sıradan DVD oynatıcımı rafa kaldıracağım galiba. Sayende öğrendik bunu da. Emeğine sağlık.

    Teşekkürler...Faydalı olabildiysem ne mutlu bana..


    Üstad, iki gündür bu şekilde notebook'taki filmleri izlemeye başladım. Bir sorum daha olacak; görüntü ve sesi tv'ye aktarıp, tv'nin sesini kısıyorum, ev sinema sistemini açıyorum. 5.1 destekli filmlerden bu şekilde ses alabilir miyim? 3,5" jack, eğer kaynak 5.1 ise bu şekilde TV'ye aktarabilir mi?
    Veya; senin de konu başında belirttiğin gibi, bir ucu 3,5"jack, diğer ucu RCA olan kablolardan alıp jack ucunu laptop'a, RCA ucunu sinema sistemine mi bağlayayım? ses kalitesi fark eder mi sence?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.