Şimdi Ara

[REHBER] Asus Hotwire Hakkında Herşey ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir aksilik olmaz ise yakın zamanda Asus GTX780 Ti DCII + GTX750 Ti ikilisini PhysX destekli oyunlarda test edip, 2. kartın bize neler kazandırdığına beraber bakmış olacağız. Onun için ayrıca inceleme konusu açacağım fakat bu Hotwire oalrak kendi başına bir konu olacak kadar detaylı olduğundan bunun hakkında bazı bilgileri şimdiden vermek istedim.

HOTWİRE NEDİR ? :

Asus DirectCU II veya Matrix serisi bir kartınız varsa, kartın arka kısmında bulunan ve asus tarafından belirlenen yerler ile yine Asus marka rog extreme serisi bir anakartın hotwire noktalarını birbirine bağlayarak ekran kartının voltajlarına anakart biosu üzerinden müdahale etmektir.

HOTWİRE NASIL YAPILIR ? :

Arkadaşlar öncelikle hotwire yapmanız için gerekli araçları yazayım;
    -PC kasalarının hdd,pwr led gibi kablolarına ihtiyacınız olacak, eski bir pc kasasından sökebilirsiniz.
    -Lehim makinası , lehim teli ve biraz cesaret :)
    Karta yapacağımız işlemler şu şekilde;
    -Kartın arka kısmında bulunan ilgili deliklere (resimde sarı ile işaretli) hotwire için edindiğimiz kabloları lehimliyorsunuz, bu kabloların diğer ucu ROG extreme serisi anakartımızın ilgili soketine takılacak.
    -Kartın yine arka tarafında bulunan “PGR100” (resimde mavi ile işaretli) adlı direnci kaldırıyoruz çünkü 1,175v olan limiti geçebilmek için
    -Hotwire kablolarını lehimlediğimiz noktaların yakınında bulunan boş bırakılmış 2 bakır yüzeyi (resimde kırmızı ile işaretli) lehimle birbirine bağlıyoruz yani kısa devre yapıyoruz çünkü kartın hotwire özelliğini aktif edebilmek için.

HOTWİRE IN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NEDİR, TAVSİYE EDER MİSİNİZ? :

-Kartınıza sıvı blok takarak, sıvı ile soğutacaksanız veya Accelero Hybrid tarzı bir soğutmanız varsa bu uygulamayı yapmanızı tavsiye ederim onun dışında kendi soğutucusu yada farklı bir hava soğutma kullanacaksanız bu uygulamayı yapmanızın bir anlamı olmayacaktır.
    Avantajları;
    -Ekran kartının gpu/memory/pll voltajlarını anakart biosu üzerinden değiştirebilme ve anlık olarak takip edebilme
    -Ekran kartına uyguladığınız voltaj değerleri anakart biosuna kaydedildiği için pc nizi her başlattığınızda veya her yeni açışınızda bu voltajları tekrar ayarlamak zorunda kalmıyorsunuz tıpkı cpu ya overclock yapmak için verdiğiniz voltajı her defasında ayarlamak durumunda kalmadığınız gibi.
    -Asus un AI Suite yazılımı ile Windows ortamında da ekran kartının gpu/memory/pll voltajlarını değiştirebilir ve anlık olarak takip edebilirsiniz, stabilize testlerini ve optimum voltajı bu program vasıtasıyla bularak son değerlerinizi anakart biosuna uygular ve kartınızın 3D yük altına girdiğinde stabil olarak çalıştığını test ettiğiniz voltaj değerlerine otomatik çıkmasını sağlamış olursunuz.
    Dezavantajları;
    -Bu uygulamada kart üzerindeki ilgili direncin birini sökmek durumunda kaldığımız için kartımız otomatik olarak garanti dışı kalmış oluyor, bu uygulamayı yapacaksanız bu durumu da göz önünde bulundurun

BİZ ZATEN REFERANS TASARIM KARTLARA DAHİ AFTER BURNER ÜZERİNDEN SOFT-MOD İLE VOLTAJ UYGULAYABİLİYORUZ, BUNCA ZAHMETE GİRMEYE GEREK VAR MI?

-Ben OC yi sadece anlık Benchmark kastırmak için yapıyorum günlük yaptığım OC de yüksek voltaj vermeye ihtiyaç duymuyorum derseniz tabiki bunca zahmete gerek yok,
    -Ama, ekran kartımı her oyunda çıkabildiği ve stabil olduğu max hızda kullanmak istiyorum derseniz burada karşınıza 2 yol çıkıyor; biri hotwire , diğeri yazılımsal yani soft-mod.
    -Soft mod sürekli kullanacaksanız, hem kartınız hemde güç sarfiyatı yönünden iyi olmayacaktır.Çünkü soft-mod ile karta voltaj uyguladığınızda kart, sürekli olarak o çıkarttığınız voltajda zorlamalı olarak çalışacaktır yani siz masaüstünde müzik dinlerken veya web de gezerken bile kart sürekli yüksek voltajda çalışmaya devam edecektir, bunun sonucu; çabuk tükenen gpu ömrü ve boşuna tüketilen elektrik ve buna bağlı gereksiz sıcak çalışması.
    -Hotwire yaparsanız yukarıda yazdığım tüm olumsuzluklardan kurtulmuş oluyorsunuz, çünkü hotwire ile anakart biosundan verdiğiniz voltaja kart sadece 3D load da yani tam yük altına girdiğinde çıkıyor onun haricinde voltajını def. olarak masaüstü voltajı ne ise ona çekiyor.

SONUÇ :

Sonuç olarak arkadaşlar hotwire gerçekden güzel bir deneyim, yapıp kullanmanızı tavsiye ederim, ben daha önce GTX780 de yapmıştım , inş. GTX780 Ti de 2. olacak. Benim için vazgeçilmez bir özellik oldu. MSI Lightning , Gigabyte SOC , Evga Classified gibi özel overclock kartlarını kullandım ama hiçbirisinden bu hotwire daki rahatlığı alamadım.Bu konu hakkında sorularınız varsa yine bu başlık altında cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 18 Haziran 2014; 23:57:32 >

•  [REHBER] Asus Hotwire Hakkında Herşey ###

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimlerin birçoğu çıkmıyor nedense?
  • Hocam Asus ROG anakart bulamam ancak merakımdan soruyorum

Bu Hotwire'a uyumlu ekran kartlarının tam listesinin olduğu bir yer var mı?

• Bende ilk resimde kırmızı sarı mavi işaret arıyorum 5dk dır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Hocam Asus ROG anakart bulamam ancak merakımdan soruyorum

Bu Hotwire'a uyumlu ekran kartlarının tam listesinin olduğu bir yer var mı?

Öyle biryer yok sanıyorum, ama aklıma gelenleri söyleyeyim :

Asus GTX680 DCII
    Asus GTX770 DCII
    Asus GTX780 DCII
    Asus GTX780 Ti DCII

Asus HD7970 DCII

Ayrıca GTX580 den sonra çıkan tüm Matrix versiyon kartlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Bende ilk resimde kırmızı sarı mavi işaret arıyorum 5dk dır

site altından "mini" sürüme tıklarsanız ancak o zaman görülebiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Resimlerin birçoğu çıkmıyor nedense?

http://forum.donanimhaber.com/m_92970241/f_//tm.htm#93082744

Fotoğraflara oylama seçeneği geldiğinden beri durum böyle.
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Burda gorsel olarak yapılısı ve kurulumu bulunmakta

http://www.youtube.com/watch?v=0fD8e6d9ymM

http://rog.asus.com/technology/republic-of-gamers-motherboard-innovations/vga-hotwire/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 19 Haziran 2014; 3:57:24 >
  • Citizen iş başında

• Rehber için teşekkürler..

Forumda bunu yapacak pek insan yok.Şahsen bende stok kullanımdan yanayım.Şuan için kartın performansı yeterli ise sadece limitleri görmek amaçlı oc yapılmalı ki onuda yazılım sayesinde yapıyoruz.Açıkçası ben bulaşmam bu işe.Hem garanti dışı kalıyor kart.Hemde elime ne alırsam kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Citizen iş başında

karta hotwire yapınca 750 ti ile beraber PhysX testleri yapmayı düşünüyordum ama şuan yapmamaya karar verdim , resimler bu gibi görünmeyecek ise hiçbir anlamı olmaz çünkü.
  • İlk defa duydum daha neler öğreneceğiz acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.