Şimdi Ara

Regülatör Montajı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
14.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir dönüşüm firması regülatörün dik monte edilmesi gerektiğini sebebini v.s yazmış.Sizler ne diyorsunuz montaj ustaları?

quote:

Montajı :
    Karbüratöre en yakın noktaya ve araca dikey olarak monte edilmelidir.LPG tankından bakır boru aracılığı ile gaz valfine gelen LPG, valften geçtikten sonra PVC kaplı bakır boru aracılığı ile başına havşa açılarak veya yüzük geçirilerek regülatörün girişine bir rekor ile monte edilir.
    Regülatörde buharlaşan gazın mikser aralıcığı ile motora gönderilmesi için üstü metal kaplı örgülü hortum kullanılmaktadır. Regülatörün sıcak motor suyunu alan giriş ve çıkışına basınca dayanıklı su hortumları kelepçeler vasıtası ile monte edilir. Bu sıcak su sayesinde likit olan LPG, regülatör içinde bulunan bir elektromanyetik valf aracılığı ile motora gaz olarak gönderilir.
    Valf 12 Voltluk elektrik ile çalışır. Bir kablo aracılığı ile seçici anahtardan komut alır. Regülatörün yağ, cüruf ve yabancı partikülleri tutan haznesi mevcuttur. Gaz valfinden likit halde gelen LPG, regülatörde gaz haline dönüşürken, özgül ağırlık farkı nedeniyle gaz haline dönüşemeyen yağ ve partiküller cüruf haznesinde toplanır. Bu haznede birikenler 15.000-20.000 Km.de bir tahliye tıpasından boşaltılmalıdır.

Bu dikey montaj nasıldır resimli göstermeniz mümkünmü acaba?

Bu duruma göre aşağıda verdiğim benim montaj doğrumu yanlışmı?

Regülatör Montajı!

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

Bir dönüşüm firması regülatörün dik monte edilmesi gerektiğini sebebini v.s yazmış.Sizler ne diyorsunuz montaj ustaları?

Regülatör Montajı!

lavato yazan yönünü sag tarafa/yana cevrilmi$ sekilde olsaydi dogru olurdu

regulatörden motorun su sistemine bagli olan borulari regulatörün dik pozisyondayken a$$agisinda olmasi lazim
    ve güvenlik-ventili yukarda olmasi gerekir.

Regülatör Montajı!

resimde görülen regulatör montaji yanli$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 25 Temmuz 2010; 23:31:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cinfo

quote:

Bir dönüşüm firması regülatörün dik monte edilmesi gerektiğini sebebini v.s yazmış.Sizler ne diyorsunuz montaj ustaları?

Regülatör Montajı!

lavato yazan yönünü sag tarafa/yana cevrilmi$ sekilde olsaydi dogru olurdu

regulatörden motorun su sistemine bagli olan borulari regulatörün dik pozisyondayken a$$agisinda olmasi lazim
    ve güvenlik-ventili yukarda olmasi gerekir.

Regülatör Montajı!

resimde görülen regulatör montaji yanli$
    Bu şekilde olmasının ne gibi bir zararı olur calcutta ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 26 Temmuz 2010; 8:19:21 >

• quote:

Bu şekilde olmasının ne gibi bir zararı olur calcutta ?

magnetik ventil assagiya dogru ve hortumlar yukari dogru (kafa üstü) montaj edildiginde magnetik ventilin zamanla bozulabilecegini biliyorum

bundan haric sorun olucagini zannetmiyorum.

Prins fabrikasi Regulatörün nasil monte edilmesi gerektigini bak a$$agida nasil tarif etmi$

• quote:

Orijinalden alıntı: calcutta
    magnetik ventil assagiya dogru ve hortumlar yukari dogru (kafa üstü) montaj edildiginde magnetik ventilin zamanla bozulabilecegini biliyorum
    bundan haric sorun olucagini zannetmiyorum.
    Prins fabrikasi Regulatörün nasil monte edilmesi gerektigini bak a$$agida nasil tarif etmi$

Arkadaşım sen montaj işimi yapıyorsunda bu kadar emin konuşuyorsun nette baktım gittim bi sürü lpg işi yapan yerlerde araçlara baktım hep bendeki gibi bi doğru senmisin yoksa ustaların hepsimi yanlış?
  • quote:

Arkadaşım sen montaj işimi yapıyorsunda bu kadar emin konuşuyorsun nette baktım gittim bi sürü lpg işi yapan yerlerde araçlara baktım hep bendeki gibi bi doğru senmisin yoksa ustaların hepsimi yanlış?

yukarda gördügün resim benim yazim ve resmim degil

AVRUPANIN EN ÖNDE GELEN LPG FABRIKASININ MONTAJ KURALLARI (PRINS)
    REGULATÖRÜN TAKILMA $EKLININ RESIMLERI

ben türkiyede ya$amiyorum ve avrupada gördügüm monte edilmi$ regulatörler cogu DIK $EKILDE MONTE EDILMI$

evet türkiyede monte edilen LPG´lerin cogu yanli$ montaj

Türkiyede iyi LPG Monte eden Firmalar az

Düzgün soru sordun düzgün cevap verdim! $imdi bana öfkeleniyosun....

Ama sen sanayide OdunKöfteci ve yarim bilgilere sahib LPG Ustalarina kulak verip güveniyorsan burda Forumda i$in ne?

• quote:

quote:

yukarda gördügün resim benim yazim ve resmim degil

AVRUPANIN EN ÖNDE GELEN LPG FABRIKASININ MONTAJ KURALLARI (PRINS)
    REGULATÖRÜN TAKILMA $EKLININ RESIMLERI

ben türkiyede ya$amiyorum ve avrupada gördügüm monte edilmi$ regulatörler cogu DIK $EKILDE MONTE EDILMI$

evet türkiyede monte edilen LPG´lerin cogu yanli$ montaj

Türkiyede iyi LPG Monte eden Firmalar az

Düzgün soru sordun düzgün cevap verdim! $imdi bana öfkeleniyosun....

Ama sen sanayide OdunKöfteci ve yarim bilgilere sahib LPG Ustalarina kulak verip güveniyorsan burda Forumda i$in ne?

Alıntıları Göster
    Konuyu okumuyormusunuz ey montaj ustaları arkadaş iddaa ediyor çıkında savunun kendinizi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BRC lpg anahtarı değişimi?
    14 yıl önce açıldı
    Kaliper kapağı montajı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Konuyu okumuyormusunuz ey montaj ustaları arkadaş iddaa ediyor çıkında savunun kendinizi

• quote:

Hay Allah, bu sabah yanıt yazdım ama burada yok ???
    @raver uyarınız için teşekkürler.

Sevgili arkadaşlar bu konuyu okuduğumda heriki görüşlü arkadaşlarında ''kendilerine göre'' haklılıkları var.

Önce bir örnekle söze başlamama müsaade edin lütfen.

Cep telefonu alan arkadaşlar yeni telefonu aldıklarında (TEZCANLI OLANLAR) telefonun manuelini okur ve yarın bir arkadaşı ile sohbet ederken Yaww bu telefonu kalbin üstünde taşımak zararlıymış der ...

Dikkatli kullanıcı ise manueli sayfa sayfa okur ve yarın arkadaşlarına anlatırken Yaw bu cep telefonu kalp pili olanlara zararlıymış der

Şimdi gelelim konumuza :)

Eski nesil dediğimiz mikserli sistemlerin regülâtörleri çift odalıydı ve ikinci odada ince ipeksi diyaframı vardı ve rolanti ayarı bu ipeksi diyaframı kontrol eden yay kuvvetiyle ayarlanıyordu.

Bu yüzden bu regülâtörler yatay veya paralel monte edildiğinde rolanti veya performans sorunu yaratıyordu.
    Her zaman dik monte edilmek zorunda idiler.

Yeni nesil dediğimiz sıralı sistemlerde ise tek odalı regülâtörler kullanıldığı için, böyle bir hassasiyet söz konusu değildir.
    Hatta ben teknisyenlerime AYARA GELEN ARAÇLARDA EN KOLAY MÜDAHELE EDİLEBİLECEK GİBİ MONTAJ YAPINKİ MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLETMEDEN SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE HİZMET VEREBİLELİM.

REGÜLATÖRÜ GİZLEMEYE ÇALIŞAN ANKARA GİBİ YERLERDE MONTAJ YAPILMIŞ ARAÇLARDA İSE MAALESEF GİT GEL SORUNU YAŞANMAKTADIR.
    Araç ateş gibi kızmış, regülatöre el yanaşmıyor, bekleyin araç soğusun dediğinizde müşteri acelem var diyor, kusura bakmayın oraya elimi kolumu sokup 1. derece yada 2. derece yanıkla dolaşamam tabiiki :((

Ayara gelen bir araçta basınç ayarını en kolay yapabilecek şekilde monte edilmiş regülâtör benim için en iyi monte edilmiş regülâtördür
    Hepinize saygılarımı sunuyorum efendim

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Lütfen arkadaşlar ...

Ben buradan bilgilendirmek amaçlı yanıt verdim, yanlış bilinenler varsa doğruyu öğretmekti amacım .
    Yoksa kimseye altlıkta olmak istemem kapakta ,
    Sükûnete davet ediyorum sizi.

Amaç öğrenmek amaçlı olduğu takdirde kimseden bildiğimi saklamam.
    Benden fazla bilenin karşısındada susmasını bilirim.

Herkese iyi akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

Lütfen arkadaşlar ...

Ben buradan bilgilendirmek amaçlı yanıt verdim, yanlış bilinenler varsa doğruyu öğretmekti amacım .
    Yoksa kimseye altlıkta olmak istemem kapakta ,
    Sükûnete davet ediyorum sizi.

Amaç öğrenmek amaçlı olduğu takdirde kimseden bildiğimi saklamam.
    Benden fazla bilenin karşısındada susmasını bilirim.

Herkese iyi akşamlar.

Alıntıları Göster
    Üstelik yukarıdaki Lovato montajı çok kullanışlı , delta-pi ayarı kolaylıkla yapılabiliyor, sızdırmazlık testi kolaylıkla yapılabiliyor.
    Tek hatası Klima borusuna yakın olması itibari ile araya bir seperatör konmamış olması,
    İleride Klima borusuna zarar verebilir.
    Takanın ellerine sağlık.

• quote:

Üstelik yukarıdaki Lovato montajı çok kullanışlı , delta-pi ayarı kolaylıkla yapılabiliyor, sızdırmazlık testi kolaylıkla yapılabiliyor.
    Tek hatası Klima borusuna yakın olması itibari ile araya bir seperatör konmamış olması,
    İleride Klima borusuna zarar verebilir.
    Takanın ellerine sağlık.

Alıntıları Göster
    $imdiye kadar avrupada kimin arabasinda LPG Montaji gördüysem
    hangi ustaya sorduysam ayni cevabi aldim
    her marka regulatör ayni olmasada Montaj Bicimi genelinde ayni; DiK

EN ÖNEMLISi ÜRETICI FABRIKANIN MONTAJ KURALI NEDIR? BUNUN EN IYI
    CEVABINI LOVATO´DAN ALMAK LAZIM

Prins Marka LPG Montajlarinda yukarda gösterdigim kurallara uyulur!
    Bu Montaj kurallarini Prins Firmasi belirlemi$!! Ben sana Prins´den örnek verdim.

Ama türkiye bu, her aslanin bir yogut yeme $ekli var
    Montaj Kurallarina göre degilde montaj en kolay nasil yapilirsa.....I$TE AYNEN O $ekilde yapilir!
    Üretici firmanin ne dedigi/söyledigi pek önemli olmadigindan her montaj nizamina görede olmadigindan....
    Sorunlarin sebeplerini genelinde mü$teri kapi kapi gezerek sorarak ara$tirarak ögrenir.

Bu sadece Regulatörde degil, LPG Enjektörlerinin montaji, manifold´a olan montaj her konuda LPG Montaj yapan firmalar
    nerde kolay var hep oraya kaciyorlar. Avrupada düzgün LPG Montaji ortalama 3 gün sürer, türkiyede 1 günde i$ bitiyo!
    Neden acaba????

Türkiyede; Mü$teri LPG montaj sonrasinda arabasindaki cikan yeni sorunlarin sebeplerini ara$tirarak ögrenir demi$tim.
    Montaj yaptirdigi yere gittiginde o Firma icin Montaj´da hata yoktur....taaaaaki Üretici Firma ile irtibata gectikten sonra hatalarini kabul eder ve düzeltir.
    Ben bu örnege $ahit oldum!

Ben burda kimseyi bir $eylere ikna etmek istemiyorum, isterseniz regulatörünüzü bagaja monte edin isterseniz yan koltuga benim icin hava ho$
    Türk Adetidir bu; uymazsa uydururuz, sorun degil.

Regulatör nasil monte edilmelidir sorusuna tekrar cevap veriyorum; DiK

Cok terbiyesizce "Kapak" konularina LafDalaverilerine hic girmek niyetim ve hevesim yok!

yani böyle "seviyesiz" muhabbetlerede ihtiyacim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 28 Temmuz 2010; 1:04:02 >

• quote:

$imdiye kadar avrupada kimin arabasinda LPG Montaji gördüysem
    hangi ustaya sorduysam ayni cevabi aldim
    her marka regulatör ayni olmasada Montaj Bicimi genelinde ayni; DiK

EN ÖNEMLISi ÜRETICI FABRIKANIN MONTAJ KURALI NEDIR? BUNUN EN IYI
    CEVABINI LOVATO´DAN ALMAK LAZIM

Prins Marka LPG Montajlarinda yukarda gösterdigim kurallara uyulur!
    Bu Montaj kurallarini Prins Firmasi belirlemi$!! Ben sana Prins´den örnek verdim.

Ama türkiye bu, her aslanin bir yogut yeme $ekli var
    Montaj Kurallarina göre degilde montaj en kolay nasil yapilirsa.....I$TE AYNEN O $ekilde yapilir!
    Üretici firmanin ne dedigi/söyledigi pek önemli olmadigindan her montaj nizamina görede olmadigindan....
    Sorunlarin sebeplerini genelinde mü$teri kapi kapi gezerek sorarak ara$tirarak ögrenir.

Bu sadece Regulatörde degil, LPG Enjektörlerinin montaji, manifold´a olan montaj her konuda LPG Montaj yapan firmalar
    nerde kolay var hep oraya kaciyorlar. Avrupada düzgün LPG Montaji ortalama 3 gün sürer, türkiyede 1 günde i$ bitiyo!
    Neden acaba????

Türkiyede; Mü$teri LPG montaj sonrasinda arabasindaki cikan yeni sorunlarin sebeplerini ara$tirarak ögrenir demi$tim.
    Montaj yaptirdigi yere gittiginde o Firma icin Montaj´da hata yoktur....taaaaaki Üretici Firma ile irtibata gectikten sonra hatalarini kabul eder ve düzeltir.
    Ben bu örnege $ahit oldum!

Ben burda kimseyi bir $eylere ikna etmek istemiyorum, isterseniz regulatörünüzü bagaja monte edin isterseniz yan koltuga benim icin hava ho$
    Türk Adetidir bu; uymazsa uydururuz, sorun degil.

Regulatör nasil monte edilmelidir sorusuna tekrar cevap veriyorum; DiK

Cok terbiyesizce "Kapak" konularina LafDalaverilerine hic girmek niyetim ve hevesim yok!

yani böyle "seviyesiz" muhabbetlerede ihtiyacim yok.

Alıntıları Göster
    Lütfen arkadaşlar herkes bilgisini paylaşsın, polomik yaratmak kimseye yarar sağlamaz.

Sizlerin soruları karşılığında verdiğimiz yanıtlar Türkiyemdeki herkese bilgi kaynağı oluşturuyor.

Saygılar.

• quote:

Lütfen arkadaşlar herkes bilgisini paylaşsın, polomik yaratmak kimseye yarar sağlamaz.

Sizlerin soruları karşılığında verdiğimiz yanıtlar Türkiyemdeki herkese bilgi kaynağı oluşturuyor.

Saygılar.

Lovato Regulatörleri yatay bicimde Montaj ediliyo olabilir, üreten Italyan Firmasi bunu onayliyoda olabiliir, ama Prins Firmasi Regulatörlerin kesinlikle DiK $ekilde monte edilmesini

söylüyor. Bu ne anlama geliyor?; Her Marka Regulatör icin yukarda yazdiklarinizi uygulayamazsiniz, yani sirf Servisi kolay olsun diye Regulatörün Markasini ve özelligini

dikkate almadan bütün regulatörleri yatay $ekilde monte edemezsiniz!
    Bunu Firmanizda yapiyorsaniz eger LPG Montaj kurallarina uymadiginizi , bunlara aldiri$ etmediginiz vede

titiz cali$madiginiz anlamina gelir.

Saygilar

• quote:

quote:

Saygılar.

Lovato Regulatörleri yatay bicimde Montaj ediliyo olabilir, üreten Italyan Firmasi bunu onayliyoda olabiliir, ama Prins Firmasi Regulatörlerin kesinlikle DiK $ekilde monte edilmesini

söylüyor. Bu ne anlama geliyor?; Her Marka Regulatör icin yukarda yazdiklarinizi uygulayamazsiniz, yani sirf Servisi kolay olsun diye Regulatörün Markasini ve özelligini

dikkate almadan bütün regulatörleri yatay $ekilde monte edemezsiniz!
    Bunu Firmanizda yapiyorsaniz eger LPG Montaj kurallarina uymadiginizi , bunlara aldiri$ etmediginiz vede

titiz cali$madiginiz anlamina gelir.

Saygilar

Alıntıları Göster
    http://www.lpg-car-conversion-london.co.uk/index.php?m=04&y=08&entry=entry080423-134136

yukarıdaki siteyi incelersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MSC Elektronik

http://www.lpg-car-conversion-london.co.uk/index.php?m=04&y=08&entry=entry080423-134136

Alıntıları Göster
    o zaman sadece prıns takan arkadaşlara hitab ediniz, bunu genellemeyiniz,
    Bizim disiplinimizde bilgimizde bizim olsun,

bu hafta içinde
    3 adet focuc
    2 adet totota corolla
    1 adet hyundaı

OEM montaj yaptım , plakasız sıfır, ve bu araçların montaj kitapcığındada montaj yatay olarak gösterilmektedir.
    Yani biz BRC nin montaj klavuzundaki resme aynen uyarak montaj yapıyoruz, Ki buna mecburuz.

Sizin beğenmediğiniz Türkiyemde tüm BRC servisleri Tüm HYUNDAI lere aynı fotokopi gibi montaj yapmak zorundadır. Aksi takdirde o montaj OEM olmaz.
    Yurt dışında yaşadığınız için OEM in açınımını bildiğinizi düşünerek ingilizcesini yazmıyorum.

Yani Türkiyede her yiğit aynı şekilde yoğurt yiyor.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

Lovato regulatör´lerinin yatay yada DiK $ekilde monte edilip edilmemesini "EMIN OLMAK ICIIN" sadece Üretici Firmadan yani sadece LOVATO´dan ögrenirdim

Internetde cogunlukla dik pozisyonda monte edilmi$ Regulatör buluyorum

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

Regülatör Montajı!

daha bir cok örnek gösterebilirim ama bence yeterli

• quote:

Buna kesinlikle Katilmiyorum

ISTANBUL ATILIM OTOGAZ

FIAT LINEA 2008 ( BRC - Montaji )

ISTANBUL MUCIB OTOGAZ

FIAT GRANDE PUNTO ( BRC - Montaji )

ISTANBUL EMKAR LPG
    HYUNDAI ERA ( BRC Montaji )

ISTANBUL MUCIB OTOGAZ
    HYUNDAI i20 (BRC Montaji)

Daha istermisiniz örnekler?

hadi bir tane daha vereyim

ISTANBUL MUCIB OTOGAZ
    FORD FUSION (BRC Montaji

ISTANBUL EMRE Mühendislik
    FORD MONDEO ( BRC Montaji )

Türkiyede her yiğit kendine göre Yogurt yiyor - Montaj kurallarina uyduklarina inanmiyorum!
    Ben bu söylediklerimde ATIKER de $ahit oldum. Ege bölgesinde olan bir Montaj Firmasiyla ya$adim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 28 Temmuz 2010; 12:50:46 >

• quote:

quote:

Buna kesinlikle Katilmiyorum

ISTANBUL ATILIM OTOGAZ

FIAT LINEA 2008 ( BRC - Montaji )

ISTANBUL MUCIB OTOGAZ

FIAT GRANDE PUNTO ( BRC - Montaji )

ISTANBUL EMKAR LPG
    HYUNDAI ERA ( BRC Montaji )

ISTANBUL MUCIB OTOGAZ
    HYUNDAI i20 (BRC Montaji)

Daha istermisiniz örnekler?

hadi bir tane daha vereyim

ISTANBUL MUCIB OTOGAZ
    FORD FUSION (BRC Montaji

ISTANBUL EMRE Mühendislik
    FORD MONDEO ( BRC Montaji )

Türkiyede her yiğit kendine göre Yogurt yiyor - Montaj kurallarina uyduklarina inanmiyorum!
    Ben bu söylediklerimde ATIKER de $ahit oldum. Ege bölgesinde olan bir Montaj Firmasiyla ya$adim!

Alıntıları Göster
    Hyundaı Accent era örneği, (EMKAR LPG) oem montajdır, yatay montajdan bahsederken kasteddiğim montaj pozisyonu ve şekil budur.
    İ-10-20-30 larda hepsinde farklı montaj şekli vardır. Ve standarttır.

tabiiki sizinde dediğiniz gibi sair araçlarda bir standart olmadığı gibi herkes kendi estetik bakışına göre yada tarzına göre montaj yapabilir.

Ama SGI sistemlerin regülatörlerinde duruş şartı yoktur.
    Saygılar.

• quote:

Hyundaı Accent era örneği, (EMKAR LPG) oem montajdır, yatay montajdan bahsederken kasteddiğim montaj pozisyonu ve şekil budur.
    İ-10-20-30 larda hepsinde farklı montaj şekli vardır. Ve standarttır.

tabiiki sizinde dediğiniz gibi sair araçlarda bir standart olmadığı gibi herkes kendi estetik bakışına göre yada tarzına göre montaj yapabilir.

Ama SGI sistemlerin regülatörlerinde duruş şartı yoktur.
    Saygılar.

yazdiklariniza anlam veremiyorum....

Prins Markasindan örnek verirsem;
    Regulatör Montajinin belli bir kurallari vardir ve BU KURALLARI Prins firmasi belirler
    Bu kurallar BÜTÜN Montajlar icin gecerlidir.
    OEM Olsun olmasin yani SIFIR olsun OLMASIN fark etmez.

Saygilar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.