Şimdi Ara

regülatör devresi girişi artırmak yardım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu devre 24volt AC girişe karşılık 0-24V DC gerilim veriyor. Bu devrenin 0-30V vermesi için ne gerekir?

Teşekürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NasılYaniYa -- 19 Şubat 2012; 19:41:04 >

• bu arada devre 5 amperlik...
  • zener diyottan negatife giden yola bir direnç koyman gerekir. bu şekilde çalışmaz.
    30 volta kadar çıkmak için R5 i 620 ohm ile değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

zener diyottan negatife giden yola bir direnç koyman gerekir. bu şekilde çalışmaz.

teşekkür ederim. zener diyotun negatif kısmına ne kadarlık direnç koymam gerekir?

Ayrıca trafo yine 220/24V mu kalacak?

Bir de proteusta 2N2904 yoktu bu yüzden 2N2905 kullandım farkeder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NasılYaniYa -- 20 Şubat 2012; 12:22:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *yns*

quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

zener diyottan negatife giden yola bir direnç koyman gerekir. bu şekilde çalışmaz.

teşekkür ederim. zener diyotun negatif kısmına ne kadarlık direnç koymam gerekir?

Ayrıca trafo yine 220/24V mu kalacak?

Bir de proteusta 2N2904 yoktu bu yüzden 2N2905 kullandım farkeder mi?

giriş voltajından zener voltajını çıkar ,10mA' e böl. (örneğin:18V zener için 1.8K )
    bu direnci R3 solundaki yola koyacaksın. 2905 in betası biraz daha yüksek ama transistörlerin çok kritik olduğunu sanmıyorum.
    betaları ve akımları kontrol edip uygun değerde başka transistörler bulabilirsin.
    220/30 trafo daha iyi olur.

• bende 0-24 volt güç kaynağı yapmıştım, okul yıllarında. fakat çıkış voltajı 33 volta kadar çıkıyordu.

Bunun sebebini alternatif akımdaki Vrms değerinden kaynaklandığını düşünüyorum
    Yani sinüs eğrilerindeki tepe noktaları(Vmax), normalden yüksek olmalı ki sekonderden 24 yerine 34 volt çıkış versin veya sarım yapılırken Vmax değeri hesaplanmadan sarılıyor ve yüksek volt elde ediyoruz...
    Ben başka bir açıklama bulamadım bilen varsa öğrenelim bizde

Vrms=Vmax . 0,707
    24 = Vmax . 0,707
    Vmax = 34 Volt'a yakın bir değer çıkıyor.

Eğer devreyi kurmadıysan, bu dediğimde onaylanırsa, değişiklik yapma kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy93 -- 25 Şubat 2012; 16:01:07 >
  • *yns*
    bu devreyi sen mi tasarladın???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.