Şimdi Ara

Reglet hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bağlı olduğum saha dolabı uzun uğraşlarım sonucunda nihayet değiştirildi. Fiberide çekildi fakat sayaç yeni takıldı elektrik bağlantısı yok direğe bağlanmayı bekler vaziyette açıkta elektrik kabloları.

    Evimiz müstakil sadece bizim hizmet aldığımız bir ankastre ve 10 pair yer altı kablosu var dairemizin içinde. Önümüzdeki hafta içi aktarmaları yapacaklarmış. Sizce reglete 2 yerine 4lü bağlantı yaptırsam hat değerlerine olumlu etkisi olur mu ? Yani bir abone için aynı yuvaya bir çift yerine iki çift kablo çakılsa fayda yada zarar getirir mi ? Olursa erişim planlamaya rica edicem kıracaklarını sanmıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

    Dirençten ohm'dan pek anlamam bilgisi olan var mı :)




  • Ne alaka

  • Ne ne alaka ?

  • Olmaz tek kablo olması daha sağlıklı hatta bunun üstüne epey yabancı kaynaklarda makaleler yer alıyordu kabloyu ikiye bölmek değerleri olumsuz etkiliyor diye

  • Miga kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. 35b vectoring ile ilgili bi tabloda 4 pair bağlantı şekli vardı normal 2 pair 35b bağlantıdan daha hızlıydı tabloya göre oradan aklıma geldi konu. Demekki orda farklı birseyler daha var, belki voltajı falanda ona göre gönderiyorlar 4 pair için.

  • BlackMarlin kullanıcısına yanıt

    Olabilir onu çok detaylı incelemedim ama TT genel olarak VDSL2-17A profili kullanıyor

  • Miga kullanıcısına yanıt

    Evet 17a veriliyor sadece, merak ettiğim 1 çift yerine 2 çift kabloyla bağlanmanın pozitif etkisi olur mu kısmıydı temelde kablo kalınlığı artmış olacak teller aynı aynı slota çakılacağı için. Ama bu olumlu mu olur olumsuz mu onu merak etmiştim.

  • Benim evim de müstakil ankastre sokakta 20 metre civarı mesafesi var modemime, bahçeden yer altından gelen kablom koptuğunda CAT6 çektirdim, ne de olsa boş kalıcak birsürü uç diye 4lü bağlantı yaptık(2+2), ulaşılabilir down yönde hızım 51 mbps'den 56 mbps'e çıktı. +1 civarı da SNR aldım. Denemenizde fayda var. Ama saha dolabından ankastreye normal 20 yıllık telefon kablosuyla geliyor tabi sizin durum farklı, dolaptan direk modeme çiftli bağlantı çekmek ne tepki verir bilemem. Saha dolabına 260 metre mesafedeyim TT'li olduğum için gelen ekip sağolsun baya detaylı bilgi verdi uzun uğraştılar ve kendi işleri olmadığı halde ankastreden eve olan kısmı da hallettiler. TT'nin altyapısını TT'den başka firmadan kullanmamakta fayda var zira aynı ekip bir kaç ay önce Turknet'li iken 10 saniye bile durmadan gitmişti arızamı geçici olarak çözüp.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 18 Kasım 2020; 23:5:20 >
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    Malesef türknet abonesiyim ama taşeron firmayla tanışıklığımız var rica edicem en azından, tek onları yoracak kısım dolaba 2 çift çakıldıktan sonra evdeki diğer perleri bulabilmek, çevir sesini yakaladıkları cihaz gerekecek sanırım orada onunla uğraşır mı bilemiyorum. Yanıt için teşekkürler demekki az da olsa fayda sağlıyormuş...

  • BlackMarlin kullanıcısına yanıt

    siz onlara çift çaktırın, ev tarafındaki perleri bulma kısmını herhangi bir elektrikçi getirtip 40-50 liraya hallettirebilirsiniz. İlla TT görevlilerindeki milyarlık xdsl tester cihazlar falan gerekmiyor. Hat elektriğiyle çalışabilen analog bir telefon yeterli. Çoğu elektrikçide var.

  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    Tamamdır rica edicem teşekkürler :)

  • BlackMarlin kullanıcısına yanıt

    Türkiye de sadece türknet 35b profilini kullanıyor oda pilot olarak belli yerlerde

  • Keşke telekomda buna geçse, ama çok yazıldı çizildi vectoring uyumlu modem dağıtma ve dslam kurma maliyeti fiber döşemekten pahalı dendi bilemiyorum artık nedendir. En azından mevcutta destekleyen dslam cihazlarında bunu açabilselerdi... Türknette şanslı kullanıcı gerçekten azınlık ya kendi fiberi olan muhit olacak ya da yapaya yakın olacak evin yoksa pek yüz güldürmüyor...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.