Şimdi Ara

Refresh Lock Ve Sonrası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Refresh lock programını kullanan ve çok memnun kalan arkadaşların yorumlarına güvenerek indirip kullandım fazla bir yararını göremedim ve kaldırdım fakat şu an oyunum ilk zamankinden çok daha fazla kasıyor fps yerlerde sanki 1 fps ile oynuyorum refresh locku kullanmadan önce böyle bir sorun yoktu kafayı yemek üzereyim kurmaz olaydım refreshi..

• Ee Dimyata pirince giderken elde ki bulgurdan oldun...
  • Masaüstüne Sağtıkla Özellikler >> Ayarlar >> Gelişmiş >> Monitör ordan ekran yineleme sıklığını 60 Hertz'e al.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FoxitcL

Masaüstüne Sağtıkla Özellikler >> Ayarlar >> Gelişmiş >> Monitör ordan ekran yineleme sıklığını 60 Hertz'e al.

Öyle olmasına rağmen aynı sorun..
  • RefreshLock'un ayarlarını yaptınız mı ? CRT monitör için, kendi kullandığınız çözünürlükte 85hz'e ayarlamanız gerkeir monitörü.

LCD Monitörlerde de 60 veya 70- 75 modele göre değişir.
  • Refresh Lokcu yüklediğimde ayarları yapmışdım.Görüntü ayarlarında 60 mhze ayarlı.Hala aynı sorun devam ediyor oyun aşırı şekilde kasıyor oynanmaz durumda
  • RefreshLock'un ayarlarını yap.

Örneğin 800x600 32 Bit oynuyosun diyelim refreshlock'tan 800x600 32 BPP seç ve Set to yazan yere monitörün Hz sini yaz diyelim 75 Save de oyuna gir fps_max 74 yaz tamam işte çakılı

Ekleme:Ayarlarını yaptım demişsin

fps_max falan kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The MasteR -- 3 Nisan 2009; 18:03:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: The MasteR

RefreshLock'un ayarlarını yap.

Örneğin 800x600 32 Bit oynuyosun diyelim refreshlock'tan 800x600 32 BPP seç ve Set to yazan yere monitörün Hz sini yaz diyelim 75 Save de oyuna gir fps_max 74 yaz tamam işte çakılı

Ekleme:Ayarlarını yaptım demişsin

fps_max falan kontrol et

Refresh Locku kaldırdım sorun devam ediyor.Fps max 101 idi bide şimdi refreshi yeniden kurup senin dediğin gibi yapıcam.Refresh yüklü iken refreshin ayarları tam dı mhz 100 e ayarlıydı oyunda fps max 101 di vede oyun aşırı derece kasıyordu.Sorun şu an devam ediyor..

• Monitorünüzün desteklemediği hertze ayarlarsanız bunlar gayet doğaldır.
  • Doğru ayarları yaptığınızdan emin misiniz ?
  • Evet..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fenerbahçe.

Monitorünüzün desteklemediği hertze ayarlarsanız bunlar gayet doğaldır.

Bu yorumu dikkate aldın mı ? Cevap yazmadında .
  • quote:

Orjinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orjinalden alıntı: Fenerbahçe.

Monitorünüzün desteklemediği hertze ayarlarsanız bunlar gayet doğaldır.

Bu yorumu dikkate aldın mı ? Cevap yazmadında .

Monitorum LCD 60 hertzi gayet rahat kaldırıyor..
  • 60Hz zaten tüm monitörlerin desteklediği bir frekanstır. LCD monitörlerde tazeleme frekansı 60'ın üstüne ayarlanmaz genelde, o yüzden de akıcı oyunlarda sorun yaşanır.

Monitörünüzü yine 60hz olarak ayarlayın, oyunda da fps_max 101 yaparak deneyin.
  • Hocam anlayamadığım bir şekilde fps'yi 99 a ktiledim şimdi burdan bütün arkadaşları bilgilendirmek amaçlı başıma gelenleri anlatıcam.

Şimdi o kadar şey yapmama rağmen bir türlü yükseltemediğim fps'mi bir anda nasıl yükselttim

İlk başta fps max 101 yapıp refreshdeki ayarıda 100 yapıp girdiğimde fps'm 40 dan yukarı çıkmıyordu.Geçen deneme amaçlı 75 yaptım bi baktım fps

99 kitlendi

Vede emin olmak için refresh ayarını 70-80-90 yapıp denedim hiçbirinde fps'm bu kadar yükselmedi

Demekki 75 de bi keramet var.Yada işin için anlamadığımız bi kaç ayar var.(en azından benim anlamadığım)

Neyse sonuç olarak fps'm 99 ve mutluyum fakat sadece ice da denedim d2 inf nuke gibi özellikle inf. gibi fps yien maplerde denemedim.Yarına inşlallah.İyi geceler iyi forumlar ve teşekkürler.

• Allah Allah deli oldum yine fps düştü oyuna refreshi açıp girmeme rağmen
  • merhaba ben şimdi teknoloji özürlüsü olarak bi kaç soru sorcam
    1- monitörümün lcd yada crt oldugun nasıl anlayabilirim
    2- bu programı lol oynarken kullanmak istiyorum fps düşük oluyor ve kasmalar oluyor bu yüzden onu çözermi?
    3- şimdi bu program ekran kartına veya baska birşeye zarar veriyormu tam olarak anlamadım

birisi aydınlartırsa çok mutlu olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAlucard -- 10 Aralık 2013; 11:41:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAlucard

merhaba ben şimdi teknoloji özürlüsü olarak bi kaç soru sorcam
    1- monitörümün lcd yada crt oldugun nasıl anlayabilirim
    2- bu programı lol oynarken kullanmak istiyorum fps düşük oluyor ve kasmalar oluyor bu yüzden onu çözermi?
    3- şimdi bu program ekran kartına veya baska birşeye zarar veriyormu tam olarak anlamadım

birisi aydınlartırsa çok mutlu olurum

crt monitor bildiğin tüplü monitor.
    senin fpsnin düşük olması monitörün yenileme hızıyla değil bilgisayar özellikleriyle alakalı büyük ihtimal. fps fazla yenileme hızı düşük olunca fps düşükmüş gibi oluyor. bu program yenileme hızını artırmak için.
    ben 4 yıllık 85 hz crt monitörümde 2 yıl boyunca 120hzde cs oynadım. çok fazla yüksek tutmanın monitör için sakıncalı olabileceğini duymuştum ama benimkine bir şey olmadı. ekran kartına zararı olmaz.

ha bu arada monitörünün senin girdiğin hz değerini desteklemesi gerekiyor. çoğu lcd-ledde max 60-75 oluyor. 120 hz destekleyen led monitörler de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rest -- 10 Aralık 2013; 19:59:20 >

• f0rest kullanıcısına yanıt
    anladım benim fps genelde 25 40 arası değişiyor açıkcası 20 civarına indiğinde kasmalar baslıyor ve ayarlarım düşükte açıkcası biraz kaliteli oynamak isterim bu programı yüklersem bu fps yüskelicek mi şimdi ve ayarları yükseltirsem ?
  • TheAlucard kullanıcısına yanıt
    hayır fps yükselmez
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.