Şimdi Ara

Reflü yüzünden uyuyamıyorum (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Blonde -- 15 Şubat 2012; 21:09:59 >

• Reflü? Yediğinin boğazına kadar geldiğini hissedip asidin yavaş yavaş acılı urfayı çiğnemeden yutuyormuşsun gibi hissettirdiği hastalık mıydı o?
  • Aynı sorun bndede var ya :( doktora felanda gitmedim hap felanda kullanmıyorum daha kötü olursa mecbur gidecez bunun çözümü yok felan diyorlar cevreden ama bilmiyorum .
  • ed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Blonde -- 15 Şubat 2012; 21:10:10 >
  • Malesef bendede aynı sorun var
  • Bendede ayda 2-3 kere ortaya çıkıyor.

Çok fazla asitli içecek tükettiğimde ve çok hızlı yemek yediğimde oluyor.
  • Yatmadan 1-2 yudum süt iç yavaşça, 1 bardak değil ama bir kaç yudum sadece. Sonra yüksek bir yastıkla yat uyu. Yıllardır öldürüyo beni, kuru öğürtüsü ve boğaza kadar çıkan asit... Allah belasını versin bu hastalığın Kompensan da etki etmiyo artık.

EDIT:

Sigara içiyorsan yatmaya yakın içmemeye çalış, bir de nargile kültürün varsa naneden uzak dur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 9 Eylül 2011; 4:24:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gaviscon içiyorum ben rahatsızlık hissedince direk geçiriyo.
  • Bende de var da, uyurken problem oluyorsa doktora görünmen lazım (boğazına 1 metrelik hortum sokacaklar dikkat et ).

Asitli şeyleri fazla tüketme. Soğan, sarımsak, biber gibi acılı şeyleri de yememeye çalış oldukça.
  • ed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Blonde -- 15 Şubat 2012; 21:10:29 >
  • Dediğim gibi sadece bir kaç ufak yudum ve yavaş yavaş. Bardağı kafaya dikersen ters tepki yapar
  • askerdeyken çok çektim bu hastalıktan,rennie isminde çiğnenebilir tablet vermişti doktor,faydası oluyor,tavsiye ederim.
  • mideni doldurmadan , çok doymadan yani az ve sık sık yemen lazım , yastığın yüksek olucak , asitli şeylerden kaçınıcaksın vs. vs.

ağır bi hastalık değil ama dikkat etmezsen yaşam standardını düşürücek cinsten , verdiği rahatsızlık fazlaysa doktara gidebilirsin basit ilaç takviyeleriyle hastalık azaltılabiliyor

3 yaşındaki emmoğlunda vardı ve çok çekti bende onun sayesinde biraz bilgi edindim hastalık hakkında
  • tüm gün az ye , akşam erken ye o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeysteBirVidyo

ne yapsak yahu

ya ben evde her zaman yogurt bulundururum yatarken icerim biseyim kalmaz daha dogrusu ayran yaparim onu super oluyor
  • Bol Bol su kardeşim, maden sodasıda işe yarar... Rennie'de işe yarar 7 TL sanırım....

Bu arada asitli tüm içecekleri bırakmalısın,Mideni çoşturucak ağır yağlı yemekler yeme herzaman... Geçmiş olsun... Geçiçi birşey... Ne zaman geçeceği sana bağlı çünkü beslenmede dikkat ettiğin anda kesiliyor...
  • Valla doktor bisürü ilaç yazmıştı anneme ama iyi geliyor diyordu.
  • 2005 den bu yana reflü hastasıyım.Son zamanlarda biraz azaldı hastalığım sana önerim Rennie emme tableti al yanma olunca em (ben 3 taneyi aynı anda kullanıyodum anca kesiyodu).Bide her doktor farklı marka yazıyor ama proton pompası inhibitörü var sabah aç karnına içiyosun mide çepherine iyi geliyormus sanırım bu ilaç baya azaltıyor hastalığı.ama rennie ilacın mutlaka olsun.beslenme olarak çikolata,kahve,kola gibi şeyleri azaltmaya çalış azaltamasan da hepsini aynı günde tüketmemeye bak.sonra soğanın mide asidini arttırdığını söylüyorlar gerçekten de soğan tükettiğimde yanma oluyor ben de.Geçmiş olsun.
  • Mutlaka doktora görünün. Buradaki arkadaşların iyi niyetli tavsiyeleri sizde başka bir komplikasyona neden olabilir.

Az yemek yemeli, asitli içeceklerden uzak durmalı ve stresi bırakıp tevekkül etmeyi öğrenmelisiniz.
  • Gecmis olsun bendede reflu var hortum soktular bogazdan yemek borusundan mideye kadar indiler baska yere cekmeyin tiptaki ismi endoskopi :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.