Şimdi Ara

Reflü Hastalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pazartesi günü doktora gidecem reflüden şüpheleniyorum endeskopi uygulanıyormuş bende tırsıyorum acaba bu dertten muzdarip arkadaşlar var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dew!Lso0n.^

Arkadaşlar pazartesi günü doktora gidecem reflüden şüpheleniyorum endeskopi uygulanıyormuş bende tırsıyorum acaba bu dertten muzdarip arkadaşlar var mı ?

Hocam midemde sanki ateş var ağzıma doğru cıkıyor ve karnım devamlı şiş gazı çıkarınca acayip yanıyor çok can yakıcı bir durum bende gidicem ama endeskopiden tırsıyorum
  • banada ilaç verdi, 3 ay sonra endoskopi demişti doktor. gitmedim çünkü korkuyorum.

hamur işi ve acı yedikten sonra yanma oluyor. Rennie ile geçiştiriyorum.
  • Arkadaşlar bende şöle oluyor yemeklerde sonra kuru öksürük oluyor ve bazen yediğim şeyler genellikle sabahları boğazıma kadar gelebiliyor kusacak gibi oluyorum
  • up up
  • Bendede var haftada 1 gececyatarken bogazim midem yaniyor
  • Reflü ise çözüm ya ameliyat yada dikkatli beslenme önüne geleni yemicen doktor detaylı bilgi verir.
    ama endoskopi çok fena bişey ya dua et kolonoskopi istememiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Reflü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende de var ama ağır değil. Acıktığımda haddinden fazla (ama cidden fazla, mesela; çorbanın üstüne bol ketçaplı, mayonezli, biberiye ya da jalapeno turşusu takviyeli 2 tabak makarna) yediğimde boğazıma kadar geliyor mide asidi. Haliyle yakıyor ama bir defa oluyor en fazla.

Doktorun yasaklayacağı şeylerin listesini yapmaktansa yasaklamayacağı şeylerin listesini yapmak daha kolay. Tuzlu, asitli şeylerin alayı... Domates ve domatesten imal edilen her türlü yiyecek-içecek (salçalı şeyler özellikle), hamur işleri gibi can alıcı noktalar var.

En güzeli az ve sık yemek. Deli gibi acıkıp bir öküzü devirmeye niyetlenirseniz reflünün sonu ameliyat.
  • Yanma olduğu sırada süt içerseniz anlık olarak direk geçiriyor.
  • Arkadaşlar bende yanma olmuyor ama sadece yemeklerden sonra kuruöksürük oluyor :s
  • Reflü basit gibi gözüken ama çektiren bir hastalıktır ve tedavisi yoktur ömür boyu yediklerinize içtiklerinize dikkat etmenizi gerektirir. Endoskopiden korkucak bişey yok aslında 5 dakikalık bir işlem ama mideden hortum geçme fikri insanı sıkıyor biliyorum (: Reflü mide yanmasını azaltıcı ilaçlar var doktorunuz bunları yazacaktır fakat endoskopide mide asit sıvı oranınız ve varsa mide yaralarınız ortaya çıkar mide yanmasının ağza acı su gelmesinin bir çok sebebi olabilir. Bende yaklaık 10 yıldır çeken biri olarak yediklerime dikkat ediyorum koca baharatlı şeyler yememeye çalışıyorum fakat dozunu kaçırırsam başlıyor yine. Geçmiş olsun.
  • hocam sende havaya karşı bir alerji olabilir. bende aynı durumdaydım çünki.
  • Endoskopiden korkmayın çok da dert bir şey değil rahat olursanız sorun olmaz. 3 kere yedik bizde Reflü genelde yemek yedikten sonra yatıyorsanız olur. Rennie Duo var ilaç olarak iyi gelebilir sorarsınız doktorunuza. Siz doktorunuzla konuşun umarım bir sıkıntı yoktur.
  • Peki başlangıç seviyesindeyse henüz tamamen iyileşme gibi bir şansımız olmaz mı ? Şuan yukarda yazılanlar ben sizin anlattığınız kadar sancılı geçmiyor sadece yemeklerden sonra kuru öksürük ve bazı sabahlar boğazıma geliyor yediğim şeyler yanma falan olmuyor yani :)
  • Hocam annem endoskopide çalışıyor çok fazla birşey yoksa nexium gibi ilaçlarla giderilebiliyor.Bir doktora sor istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHXS

Hocam annem endoskopide çalışıyor çok fazla birşey yoksa nexium gibi ilaçlarla giderilebiliyor.Bir doktora sor istersen.

Peki teşekkürler :)
  • quote:

Peki başlangıç seviyesindeyse henüz tamamen iyileşme gibi bir şansımız olmaz mı ? Şuan yukarda yazılanlar ben sizin anlattığınız kadar sancılı geçmiyor sadece yemeklerden sonra kuru öksürük ve bazı sabahlar boğazıma geliyor yediğim şeyler yanma falan olmuyor yani :)

sende reflü falan yok ozaman dostum bildiğim midem yanıyor haftanın 5 gunu böyle çok can yakıyor yaşam kalitemi düşürüyor o derece kötü benimki ilerlemişmi acaba
  • ben endoskopi oldum ki hayatımda doktor yüzü görmemiştim.Sabah hiçbişey yemeden hastaneye gidiyosun.Önce bi ilaç veriyorlardı yanlış hatırlamıyosam sonra boğazına bi kaç kez fıs fıs sıkıyolar.Sonra yatıyosun ve 2 dk ağzın açık kalıyo hepsi bu.

Şimdi korktun gitmedin.Nolucak kendi kendin geçicek mi.Fişi çıkartıp bi daha taktığında çalışacak mı :)

Bir an önce doktora git sağlığına kavuş , kendine eziyet etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Peki başlangıç seviyesindeyse henüz tamamen iyileşme gibi bir şansımız olmaz mı ? Şuan yukarda yazılanlar ben sizin anlattığınız kadar sancılı geçmiyor sadece yemeklerden sonra kuru öksürük ve bazı sabahlar boğazıma geliyor yediğim şeyler yanma falan olmuyor yani :)

sende reflü falan yok ozaman dostum bildiğim midem yanıyor haftanın 5 gunu böyle çok can yakıyor yaşam kalitemi düşürüyor o derece kötü benimki ilerlemişmi acaba

İlerlemiş olabilir allah korusun bugün uzmantv de izledim bağırsak kanserine falan çevirebiliyormuş çok dikkat etmek lazım, pazartesi günü anlicaz bakalım ama benimki henüz ilk safası olabilir

• Bende pazartesi endoskopi olacam hic öyle korku filan yok bende , mide bulantisi ve kusma yuzünden bayadir haşır nesirim doktorlarla son care endoskobi dediler umarim artik ögreneceğiz sorunumu kurtulacam bende inş , resmen yaşam kalitdsi birakmiyor insanda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.