Şimdi Ara

Reenkarnasyon Nedir? TEK ÇARE !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Reenkarnasyon (tekrardoğuş, yeniden bedenlenme) ruhsal ilkenin yeni bir tensel kabuğa (et bedene) geri dönüşüdür. Bir insan varlığı için bu kabuk (dış zar) daima bir insan bedenidir. Ancak, bir önceki hayatın yaşanmış olduğu gezegene reenkarne olunabileceği gibi, başka bir gezegene de reenkarne olunabilir.

Nasıl ki yeryüzü hayatı için belli bir süre tespit edebilmek mümkün değilse, yeni bir bedene geri dönüş öncesi için de belli bir süre saptayabilmek mümkün değildir. Kimi insan varlıkları dünyada üç yıl, kimileri ise doksan yıl yaşarlar.

Yeryüzü hayatının süresi kişisel bir etkendir; aynen bunun gibi, dünyaya yeniden gelmeden önce geçirilen zamanın süresi de pek çok şartlara bağlı olan kişisel bir etkendir. Hemen şunu da belirtelim ki, bir gezegende reenkarne olmaya gelmeden evvel, ruh varlığı daha önceki yaşamlarının anılarını yitirmeye razı olur.

Reenkarnasyon, Antik Çağın tüm inisiyasyonlarında ezoterik bir sır olarak öğretilmiştir.

EDIT : Şimdi size sorarım. Reenkarnasyon ile italya'da bi genelevde hayat kadını olma şansınızda var bunumu istersiniz yoksa geri dönmemeyi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimonPili -- 13 Ağustos 2010; 1:28:30 >

• önümüzdeki hayatlara bakıcaz o zaman
  • Şimdi size sorarım. Reenkarnasyon ile italya'da bi genelevde hayat kadını olma şansınızda var bunumu istersiniz yoksa geri dönmemeyi mi?
  • Özet geç
  • Reankarnasyon falan inanmayın mümin kardeşlerim, adam on bir ayın sultanı ramazan ayında bizi dinden çıkarmak için türlü türlü şeyler yapıyor bunlara yüz vermeyelim kardeşlerim şikayet et butonuna basalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli

Reankarnasyon falan inanmayın mümin kardeşlerim, adam on bir ayın sultanı ramazan ayında bizi dinden çıkarmak için türlü türlü şeyler yapıyor bunlara yüz vermeyelim kardeşlerim şikayet et butonuna basalım.

yürüü beeee

Benden sana cennette villa
  • bencede çok saçma

böyle bişey olacağına inanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    8 yıl önce açıldı
    Ruh diye bir şey yoktur.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar neden çok eminmişsiniz gibi saçma diyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamikaze57

arkadaşlar neden çok eminmişsiniz gibi saçma diyorsunuz ?

Allah (c.c)'ın dediğine karşı çıkıyorsun ne biçim Türksün, ne biçim Müslümansın sen?
  • quote:

Reankarnasyon falan inanmayın mümin kardeşlerim, adam on bir ayın sultanı ramazan ayında bizi dinden çıkarmak için türlü türlü şeyler yapıyor bunlara yüz vermeyelim kardeşlerim şikayet et butonuna basalım.

Deccal kanka bu, tübe tübe bir an aklım gitti dinden çıkıyordum senin bu yazını okumasaydım:S:S
    paylaşım için sağol emeğe saygı +rep terazine tıkladım kank

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kamikaze57

arkadaşlar neden çok eminmişsiniz gibi saçma diyorsunuz ?

Allah (c.c)'ın dediğine karşı çıkıyorsun ne biçim Türksün, ne biçim Müslümansın sen?

her türk müslüman, her müslüman türk mü olmak zorunda? buradan öyle anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexille -- 12 Ağustos 2010; 23:17:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LimonPili

Reenkarnasyon (tekrardoğuş, yeniden bedenlenme) ruhsal ilkenin yeni bir tensel kabuğa (et bedene) geri dönüşüdür. Bir insan varlığı için bu kabuk (dış zar) daima bir insan bedenidir. Ancak, bir önceki hayatın yaşanmış olduğu gezegene reenkarne olunabileceği gibi, başka bir gezegene de reenkarne olunabilir.

Nasıl ki yeryüzü hayatı için belli bir süre tespit edebilmek mümkün değilse, yeni bir bedene geri dönüş öncesi için de belli bir süre saptayabilmek mümkün değildir. Kimi insan varlıkları dünyada üç yıl, kimileri ise doksan yıl yaşarlar.

Yeryüzü hayatının süresi kişisel bir etkendir; aynen bunun gibi, dünyaya yeniden gelmeden önce geçirilen zamanın süresi de pek çok şartlara bağlı olan kişisel bir etkendir. Hemen şunu da belirtelim ki, bir gezegende reenkarne olmaya gelmeden evvel, ruh varlığı daha önceki yaşamlarının anılarını yitirmeye razı olur.

Reenkarnasyon, Antik Çağın tüm inisiyasyonlarında ezoterik bir sır olarak öğretilmiştir.

EDIT : Şimdi size sorarım. Reenkarnasyon ile italya'da bi genelevde hayat kadını olma şansınızda var bunumu istersiniz yoksa geri dönmemeyi mi?

Ruh ata biner gibi bedene girer ve onu kontrol eder. Canda bedenin mülkü olur. Her Ruh Allah ın vermiş olduğu makama ulaşmak için tekamül sürecine girer. Bir Ruh önceki hayatında bir Papaz iken diğer bedende bir Müslüman olabilir. İnsanlar tekrardan gelişin Müslümanlığa aykırı olduğunu söylerler peki ben burada bir şey idda etmiyorum fakat herkez inandıklarını söylemekte özgürdür. Allah İnsanı yaratacağı zaman Melekler söylendiler, Allah ta benim bildiğimi siz mi biliyorsunuz der. Peki soruyorum hangi büyük din alimi bunu inkar eden bir açıklama yapmıştır yada bunun olması kötü birşey mi? Ancak hocayım diyen çıkıp tutarsız biriki açıklama yapıp insanları hemen yola getirirler. Kuran da geçmiyor derler peki bu bir sır ise Allah bunu bilmemizi istemiyorsa bu onun olmadığı anlamına gelmez fakat bu yüzden isteyen körü körüne inanabilir buna birşey demem ama ben çocukluğumdan beri neden diye yaşayan ve düşünen birisi olduğum için ben kırmızı hapı tercih ederim.

Eğer kırmızı hapı almayı tercih ediyorsanız okuyun yoksa mavi hapı alıp bildiğiniz dünyaya geri dönün. Ruh hakkında pek bir bilgi verilmemiştir Allah tarafından fakat Ruhun Allah tan geldiği bilinmektedir. Ben ruhumdan üfürdüm diyor ayetlerinde. İnsan boş bir ney gibidir mevlananın öğretilerinde. Ney e üflemezseniz işe yaramayan boş bir tahtadır, ama üfürürseniz 7 deliğinden değişik renklerde sesler çıkar. Ruh ile Allah arasında ki anlaşmayı kalbimiz bile bilmez. Ancak kemale erebilen birisi bunları ve daha önceki hayatlarını bilebilir. Ruh her bilgiyi tutar fakat bedene girdiğinde hafıza dediğimiz bilgileri alarak işler bu yüzden beyin öğrenmediği tüm bilgileri bilmediğini sanar ancak beynimize hakim olabilirsek üst benliğimizin bilincine erişir ve herşeyi görürüz. Bunun sebebi şudur, insan hep hata yapan ve unutmadığı şeyler üstünden hareket eden bir varlıktır yani mesela birisi size yanlış yapsa hemen intikam duygularınıza yenilip öç almak istersiniz fakat bu duygulardan arınan bir kişi kemale erebilir ve gerçekleri görür. Bu gerçeklri görenler bunları bir sır olarak tutar ve kimseye açıklamazlar çünkü bu bir kademedir bu kademeye yükselmeyen kişilere bunu anlatmanız bir sonuç vermez, ya anlayamazlar yada sizi öldürmeye kalkarlar. Burada ki amaç ruhun aşama aşama gelişerek Allah a saf bir halde varabilmesi içindir. Hamdım Piştim Yandım, yanmadan güneşe varmaya kalkarsak kül oluruz ölürüz bu yüzden insan dünyada hiç mutlu olamaz, devamlı çile çeker belalardan geçer ve yanar ki güneşi görebilsin ona kavuşabilsin. Ama insanlarımız takmış bir cennet cehennem dünyasına ve herşeyi onun üstüne kurmuş. Topraktan geldik toprağa gideceğiz. Buradaki toprak deyimi şudur, cennetin yeşil olduğu söylenir aynı bir çim gibi peki yeşilliği aradan çıkartırsanız ne kalır; Toprak çıkar ortaya.

Yunus Emrenin dediği gibi Sensiz neyleyeyim Cenneti. Amaç cennet cehennem olsaydı dünyada zaten Allah bizleri cennette gibi yaşatmazmıydı? Açın bakın ayetlere; Ben sizi en yüce görev için yarattım ama siz dünyada boş işler ile meşgulsünüz. Amaç cennet ise Allah herkezi cennete koymayı bilirdi. Ama çoğu kişi sanıyor ki, Akşama kadar aç olayım akşamda Allah tarafından mükafatlandırıldığım için doya doya yemek yiyeyim. Aynı cennet misali, dünyada bu nimetlerden uzak durayım cennette de bunlar helal edilecek. Nahhhhhhh işte öyle değil. Orucu nefsi öldürmek temizlenmek aç insanları anlamak için tutuyoruz, dünyada da bir sınavdayız doğru ama cennet cehennem için değil O' na ulaşmak için temizleniyoruz. Bana daha açık açık söyletmeyin bunları anlayan anlıyor zaten anlamayanda zaten konuyu silerse şaşmam. Neden Kuran da yazmıyor diyor arkadaşlar, Kuran evrensel bir kitap bu yüzden herkeze hitap etmesi gerekiyor. Cehennem terimi kullanıldığı halde müslümanım diye geçinenlerin 100 de 95 i boş işler ile uğraşıyor birde gerçekleri yazsaydı Allah kim O nu dinleyecekti. Tabi burdan kimsenin aklına yanlış fikir gelmesin cehennem var fakat anlatıldığı şekilde tam olarak değil. Mesela yılan sokması deniliyor , insanın zaten aklını devalı birşeyler sokmuyor mu?? Kim rahat bana söylermisiniz?? Şunu alayım bunu alayım , şunu satayım bunu değiştireyim, devamlı hep nefsimiz bizi sokmuyor mu?? Peki yılan sokması mı daha feci yoksa devamlı aklınızı benliğinizi huzurunuzu rahat bırakmayan sinsi bir nefis mi?? Cennette yemeden içmeden söz edilir, bunu fizikçilere sorsanız size gülerler , bu işler maddi alem olan 3 boyutlu dünyaya hastır. Ahiret gibi mana aleminde nasıl yiyip içiyorsunuz?? Bir bedenin olmadığı yerde bunları yapacağınızı sanıyorsanız aldanıyorsunuz.

Peki bunlar haşa yalan mı? Tabi ki doğrudur demem tabir olarak doğru olmayacak (haşa sanki ben hüküm vermiş gibi olacağım), ayetler hep hakkın gerçeğini anlatıyor ama biz hep zahiri görebiliyoruz, az önce atlatmıştım Allah bizlere gerçekleri anlatıyor evet ama biz batından habersiz olduğumuz için beynimiz bildiği şekilde yorumlayabiliyor. Kuran da yazar ben Alemlere sığmam Kulumun Kalbinde zuhur ederim. Allah bile bu kalbi ev edinmişte bizler neden dört duvara eğilip kalkıyoruz bunu hiç düşündünüz mü? Veya neden Allah ı bırakıp değersiz bir cennet peşine düştük? Sonuçta cennette yaratılan bir yer. İnsan hep kendisini kandırıyor inanın bana , bu yazıyı bile okurken nefsiniz sizi aldatmaya çalışıyor, yeter çok uzadı bu yazı, sıkmaya başladı, yemişim kırmızı hapı ben uyumaya gidiyorum, bu adam neler saçmalamış ; bu gibi şeytani düşünceler ile size bu yazıyı okutmuyor. Bu yazı için örnek verdim aslında fakat herşeyde bu şekil sizin öğrenmenizi engeller. Bunları öğrenmekten ziyade gidip tv izleyin, maçları takip edin, playstation oynayın , msn de face de takılın bunlar size ne katacak , bugüne kadar ne kattıysa emin olun fazlasını katmaz ama siz genede hep birşeyi arayarak mutsuz bir şekilde geçireceksiniz. Toprağı kaybettiğiniz için ya çime sarılıyorsunuz ya ağaca yada dallarına Ama kestirmeden gidip toprağa kavuşursanız hayatınız boyunca neden hep dönğp dolaşıp aynı şeyleri yaptığınızı anlarsınız. Soruyorum size ben yaratılan hiç birşeye benzemem diye kendisini anlatan Allah ı bırakıp neden hep boş işlerle meşgul oluyoruz , şu beynimizin alabildiğince yorumlayabildiğimiz küçük dünyadan daha ne bekliyoruz ki bize Allah tan daha güzel birşey verebilsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.