Şimdi Ara

Redsn0w iOS 4.2.1 Jailbreak rehberi (GreenPoison RC5 Windows çıktı) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
2
Favori
30.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

3-4 saniye çok geç hocam,bir değişiklik olmaması lazımdı
    yani en azından bende hiç bir değişiklik yoktu

Installous'dan 7-8 tane oyun indiriyordum ve o arada mt menüsünü açınca bu olayla karşılaştım. Ama download bittiğinde böyle bir sorun yoktu. O zaman o kadar fazla dosyayı aynı anda indirmek kastırıyor olabilir.

Bir e merak ettiğim birşey var. Installous download yaparken, bir oyuna girersem veya telefonu kilitlersem (lock screen), indirme işlemi duruyor ve bitmiş gibi gözüküyor ama aslında bitmemiş durumda. İndirmeyi durduruyor. Bu normalmi? Installous'tan download yaparken ekran açık olmak zorunda mı?

• Tethered de kapaninca telefonmu acilmiyor cydiami?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

Tethered de kapaninca telefonmu acilmiyor cydiami?

Telefonu kapatıp açınca jb'siz oluyor. Tekrar jb yapmanız gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

quote:

Installous'dan 7-8 tane oyun indiriyordum ve o arada mt menüsünü açınca bu olayla karşılaştım. Ama download bittiğinde böyle bir sorun yoktu. O zaman o kadar fazla dosyayı aynı anda indirmek kastırıyor olabilir.

Bir e merak ettiğim birşey var. Installous download yaparken, bir oyuna girersem veya telefonu kilitlersem (lock screen), indirme işlemi duruyor ve bitmiş gibi gözüküyor ama aslında bitmemiş durumda. İndirmeyi durduruyor. Bu normalmi? Installous'tan download yaparken ekran açık olmak zorunda mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

quote:

• Cydia'dan Four Icon Dock'u yükledikten sonra reboot istedi. Yaptım ama apple logo ekranında takılı kaldı. Araştırdım ve tek çözümün dfu moda alıp restore etmek olduğunu öğrendim. Şimdi itunes son iOS'u indiriyor, bitince restore yapacak. Niye böyle olduğu hakkında fikriniz var mı? Ayrıca indirilen iOS da 4.2.1 dir umarım. Tekrar jb yapacağım çünkü.
  • Bendekide elmada kaldi ve restore ettim
    ama prgrama baglayip just boot deyince aciliyomus galiba.
    inen surumde 4.2.1 baskasi inmez,ust surum ciksa haber verirlerdi
  • bende islem tamamen duzgun ilerledi

ama simdi hat bulamiyor

yurt dlsl 3g bu cihaz

bunu unlock da ml etmek lazlm?

hangi programi onerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogi_can

quote:

Orijinalden alıntı: Milenoux

Bende uploading ramdisk bölümünde takılıyor. Ipod'a baktığımda downloading jailbreak data kısmında takılıyor ama bir süre sonra cihaz kendiliğinden açılıyor. Bu arada redsn0w'a baktığımda hala uploading ramdisk'te aynı yerde takılmış olduğunu görüyorum. Bu problemi nasıl çözebilirim ?

Şimdi uploading ramdisk kısmını aşmayı başardım. Cihazda komut üstüne komut gözükmeye başladı. redsn0w işlemin tamamlandığını söyledi. Cihaz normal bir şekilde açıldı ve cydia falan gözükmüyor, herşey normal.

muhtemelen win 7 veya vista kullanıyorsunuz. Sağ tıklayın redsn0wa özellikler diyin, uyumluluk modunun xp service pack 3 yapın ve alttaki yönetici olarak çalıştırı tıklayın bir daha deneyin :)

hocam vista kullanıyorum dediğiniz işlemi yapmayı denedim ama service pack 3 görünmüyor bende o liste de.. bi yardım ederseniz çok sevinirim.

• koskoca forumda ayrdımcı olacak bi kişi bile yok mu ??
  • iOS 4.2.1 için untethered jailbreak (GreenPoison RC5) en sonunda çıktı. Şimdilik sadece Mac versiyonu var.

GreenPois0n ile iOS 4.2.1 untethered jailbreak anlatımı için:http://elmablog.net/rehber-greenpois0n-ile-ios-4-2-1de-untethered-jailbreak-mac-icin/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgur -- 19 Ocak 2012; 14:59:34 >
  • @owin

Telefonunuz sim kilitli miydi yksa fabrika çıkışı kilitsiz miydi? Telefonu aldığınzda hattınızı kullanmak için unlock işlemi yapmış mıydınız?

@efe_0690

Ben windows7 kullanıyorum. Programa sağ tıklayıp uyumluluk ayarlarından xp sp3'ü seçince, benden izin istiyor sanki hesabım admin hesabı değilmiş gibi. Ayrıca xp sp3'ü seçtikten sonra, programı açıp görev yöneticisinden "benzeşmeyi ayarla" dediğimde (bahsedilen tek çekirdeği seçmek için) buna iznim olmadığını söylüyor. Ama herhangi bir uyumluuk modunu seçmezsem, benzeşmeyi ayarlayabiliyorum.

Ben tüm işlemleri xp sp3'ü seçmeden yaptım. Yani herhangi bir uyumluluk modunu seçmedim. Sadece redsnow'u her açışımda görev yöneticisinden benzeşmeyi ayarla'yı seçip, sadece CPU 1'i işaretledim ve işlemleri gerçekleştirdim.
  • Windows için iOS 4.2.1′de untethered jailbreak yapabilen GreenPois0n RC 5 çıktı.
    Rehber için; GreenPois0n ile iOS 4.2.1 iPhone, iPod Touch ve iPad untethered jailbreak rehberi (Windows).
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgur

Bu rehberde iOS 4.2.1 yüklü iPhone, iPod Touch ve iPad’in Redsn0w 0.9.6b4 kullanılarak nasıl jailbreak yapıldığını bulabilirsiniz.

Güncelleme: Windows için iOS 4.2.1′de untethered jailbreak yapabilen GreenPois0n RC 5 çıktı.
    Resimli anlatım için; GreenPois0n ile iOS 4.2.1 iPhone, iPod Touch ve iPad untethered jailbreak rehberi (Windows).

Beklenildiği üzere iOS 4.2.1′in çıkışından kısa bir süre sonra Dev Team’in jailbreak aracı Redsn0w’un 0.9.6b4 sürümü yayımladı. Redsn0w, geohot’un bulduğu açığı kullanıyor ve bütün iCihazlar için jailbreak imkanı sunuyor. Fakat başlamadan önce sizleri uyarmamız gereken birkaç nokta var.

Bunlardan ilki; eğer Ultrasn0w uygulamasını kullanarak unlock yaptıysanız bu uygulama henüz 4.2 ile uyumlu değil. Ayrıca iTunes üzerinden iPhone’unuzu iOS 4.2.1′ e yükseltireseniz gelecekte hiç unlock yapamama ihtimaliniz var. Bu yüzden, Dev Team’in baseband güncellemeden iOS 4.2.1′e güncelleme imkanı veren bir uygulama (PwnageTool gibi) yayımlamasını beklemeniz gerekiyor.

İkincisiyse; daha öncede bildirdiğimiz gibi 4. jenerasyon iCihazlar (iPhone 4, iPad, iPod Touch 3G/4G ve yeni model iPhone 3GS’ler) henüz untethered jailbreak yapılamıyor. Bunun yerine jailbreak işlemi tethered oluyor. Bu da demek oluyor ki, cihazınızı her reboot yaptığınızda veya pili bittiğinde jailbreak işlemini bilgisayara bağlayıp tekrar yapmanız gerekiyor.

Tethered Jailbreak olan cihazlar:

iPhone 3GS (yeni bootrom)
    iPhone 4
    iPad
    iPod touch 2G (MC Modeli)
    iPod touch 3G
    iPod touch 4G

Untethered Jailbreak olan cihazlar:

iPhone 3GS (eski bootrom)
    iPhone 3
    iPod touch 2G (Non-MC Modeli)

Bu iki sorunda büyük ihtimalle yakında çözülecektir ama şu an için kesin bir tarih belli değil.

Redsn0w 0.9.6.b4 ile iOS 4.2.1 jailbreak:

1. Redsnow′u indirin. Windows versiyonu, Mac versiyonu.

2. iPhone, iPod Touch veya iPad’inize uygun iOS 4.2.1 firmware’ini indirin. Firmwareler için.

3. iTunes versiyonunuz güncel değilse (şu an için 10.1 güncel) güncelleyip bilgisayarınızı yeniden başlatın.

4. Cihazınızı bilgisayara bağlayın ve Redsn0w 0.9.6b4′ü çalıştırın.

5. Browse’a basın ve önceden indiridiğimiz iOS 4.2.1 firmware (ipsw) dosyasını seçin.

6. Install Cydia‘yı seçin.

7. Bu adımda iPhone’unuzu DFU moduna sokmak için Redsn0w’daki yönergeleri takip etmek gerekiyor. Bunun için: iPhone, iPod Touch veya iPad’inizin üst kısmındaki Kapama tuşu ile ekranın altındaki Ana Menü tuşuna 10 saniye boyunca basılı tutmak; sonra Ana Menü tuşuna basmaya devam ederken Kapama tuşunu bırakmak gerekiyor.

8. DFU moduna girince jailbreak işlemi başlayıp tamamlanacak.

9. Daha öncede belirttiğimiz gibi 4. jenerasyon iCihazlar için Jailbreak işlemi Redsn0w’un bu versiyonuyla Tethered oluyor. Bundan dolayı cihazınızı yeniden başlattığınızda bilgisayara bağlamanız, Redsn0w’u çalıştırmanız ve "Just boot tethered right now" seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Eğer bu adımı yapmazsanız jailbreak işlemi tamamlanmamış olur.

[kaynak ve resimler:http://elmablog.net/redsn0w-0-9-6b4-ile-ios-4-2-1-iphone-ipod-touch-ve-ipad-jailbreak-rehberi/]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgur -- 19 Ocak 2012; 13:42:39 >

• hocam yapabilmek için telefona restore atmaya calsııyorum hata veriyor yapılamadı diye :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 9 0 7

hocam yapabilmek için telefona restore atmaya calsııyorum hata veriyor yapılamadı diye :S

Telefon RedSn0w'lu muydu? Öyleyse ve restore'da takıldısa, telefonu kapayıp başka bir porttan bağlayıp tekrar deneyin.
  • ipod 2G

için ios 4.2.1 kullanıp,başarılı jb yapan var mı ona göre yapıcam bende
  • İphone 4 4.2.1 ile daha önceden redsnow ile tetherad jailbreak yaptığım vodafone cihazı sorunsuz bir şekilde Greenpois0n ile jailbreak yaptım.
    Benim durumumda olanlara duyrulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman
    ipod 2G

GreenPoison ipod 3g ve 4g uyumlu. Sizin RedSnow kullanmanız gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: teomanr

İphone 4 4.2.1 ile daha önceden redsnow ile tetherad jailbreak yaptığım vodafone cihazı sorunsuz bir şekilde Greenpois0n ile jailbreak yaptım.

Tebrikler, sevindim GreenPois0n'dan önce Restore ettiniz mi yoksa direk mi jb yaptınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgur -- 6 Şubat 2011; 22:37:17 >

• quote:

quote:

ipod 2G

quote:

İphone 4 4.2.1 ile daha önceden redsnow ile tetherad jailbreak yaptığım vodafone cihazı sorunsuz bir şekilde Greenpois0n ile jailbreak yaptım.

Tebrikler, sevindim GreenPois0n'dan önce Restore ettiniz mi yoksa direk mi jb yaptınız?

teşekkürler

• quote:

quote:

ipod 2G

quote:

bu restore sart mı ? ben direk jb yaptım sıkıntıda yok ama

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.