Şimdi Ara

Redoks tepkimeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acil cevap lazım beyler bi konu hakkında kimya görenler zaten bilicektir bayadır kimya görmediğim için unutmuşum

Ni^+2 + 2e- → Ni(k) E° = - 0,25 V
    Cu^+2 + 2e- → Cu(k) E° = 0,34 V

bunların toplamı nasıl olucak hangisi yükseltenen hangisi indirgenen, neye göre belirliyoruz bunları kısaca anlatıcak var mı?

• ni anot cu katot-----ni yükseltgenicek cu indirgenicek
  • Cu (k) → Cu+2 + 2e- E° = -0,34 V
    Ni+2 + 2e- → Ni (k) E° = - 0,25 V
    Cu(k) + Ni+2 → Cu+2 + Ni (k) ΔE° = - 0,59 V
    cevap öyle demiyor :S
  • yukarı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: WiCKeD.

Cu (k) → Cu+2 + 2e- E° = -0,34 V

ewet üzgünüz cevap - olmalı ki kendiliğinden gerçekleşsin ben + alıp yaptım o cevap doğru
    cu yükseltgenir ni indirgenir
  • quote:

biri 2 elekron alırken diğerinin 2 elektron vermesi lazım. enerjininde negatif çıkması lazım. yani ekzotermik bir tepkime olması lazım. bakır elektron verecek yani yükseltgenecek nikel ise elektron alıp indirgenecek. eğer tam tersi olsa endotermik bir tepkime olur ve tepkimelerin ilerlemesi için dışardan enerji verilmesi gerek. ekzotermik olursa dışardan enerjiye gerek yok tepkime kendi ilerler...

vay be iyi hatırladım kimyayı
  • Verticall sağol ama şunu açıklarmısın birde neye göre Cu yükseltgeniyorda Ni indirgeniyor ne belirliyo onu E°lar belirliyoda yani nesine göre :)) başka örneklere bakıyorum uyuşmuyo kafamda kurduğum yöntemle :S
    İşe bak be elektronik okuyoz kimya çalışıyoz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yanma Redoks mu?
    8 yıl önce açıldı
    ayt çözünme çökelme
    7 yıl önce açıldı
    Asit Baz Dengesi Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her iki tepkimeyi de yükseltgenme tepkimesine çevir sonra bak hangisinin potansiyeli daha yüksekse o yükseltgenme tepkimesi olarak kalacak diğeri ise ters çevrilip indirgenme tepkimesi olarak gösterilecek.Sonuç olarak bu çevrilmiş tepkimeleri de toplarsan toplam potansiyeli bulursun.

Yanlış yapmadıysam cevap -0,09 çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 18 Ağustos 2010; 15:21:16 >
  • elektronik müh. okuyorsun ve elektrokimya bilmiyorsun?
  • şimdi bakır indirgenirse elektron alması ve nikelin yükseltgenmesi lazım. bu durumda enerji pozitif çıkarki böyle bir durumun olması için dışarıdan tepkimeye enerji vermek gerekiyor. fakat bakır yükseltgenip nikel indirgendiği zaman enerji negatif çıkıyor. ve ekzotermik bir tepkime. bu demek oluyorki tepkime kendiliğinden gerçekleşebilir. birde dikkat edeceğin husus redoks tepkimelerini denkleştirirken açıkta elektron kalmayacak biri alıp biri verecek illaki (en son aşamada). birde dışardan enerji verilmiyorsa illaki tepkime ezotermik olmak zorunda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

elektronik müh. okuyorsun ve elektrokimya bilmiyorsun?

battı mı?
  • yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler hatırladım sonunda elde kaynak olmayınca böyle oluyor :))
  • quote:

quote:

battı mı?

hayır insan biraz utanır.millet ilkokulda öğreniyor.
  • quote:

quote:

quote:

battı mı?

sana ilkokulda redoksmu öğrettiler

• Eee hocam cevap ne -0,09 mu?

Hayır hatırladıklarımdan tam emin değilim eğer cevap öyleyse bilgilerimi yenilemeye gerek kalmayacak.
  • quote:

quote:

quote:

battı mı?

zamanında bizde öğrendik ve burayı kazanabildik ama belli bir süre bu konuları görmeyince unutuluyor utancımda yok endişelenme ;)

şeklinde toplamış kitap.

• Hatırlayamadım ama bakır ya da nikelin orbital durumunda tam dolu veya yarı dolu olmasının elektron verme eğilimi yani yükseltgenmesi güçleşiyor. Atom numaralarından orbital durumuna bakmak lazım.
  • Nikel 28, bakır 29. O zaman yükseltgenme eğilimlerine listeden bakıp hangisi daha yüksekse o yükseltgenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

quote:

biri 2 elekron alırken diğerinin 2 elektron vermesi lazım. enerjininde negatif çıkması lazım. yani ekzotermik bir tepkime olması lazım. bakır elektron verecek yani yükseltgenecek nikel ise elektron alıp indirgenecek. eğer tam tersi olsa endotermik bir tepkime olur ve tepkimelerin ilerlemesi için dışardan enerji verilmesi gerek. ekzotermik olursa dışardan enerjiye gerek yok tepkime kendi ilerler...

vay be iyi hatırladım kimyayı

Olm bunlar karaktersiz işte problem orda doğuyor 2 elektron alıyor geriye vermiyor.

• Nikel 28, bakır 29. O zaman yükseltgenme eğilimlerine listeden bakıp hangisi daha yüksekse o yükseltgenir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.