Şimdi Ara

REDMİ NOTE 13 (PRO - 5G) SERİSİ [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
201
Cevap
15
Favori
15.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yurtdışı fiyatları vermemin nedeni; illa yurtdışı telefon alıp, imei çaktırıp kullanın gibi bir nedenden değildir. Zaten xiaomi markasının bütün modellerinde, dirençli imei yükletilmesini akılcı bulmuyorum. Telefonun arka kapağını açtırmak demek, cihazı ampute ettirmek demektir.


    Bir önceki mesajımda, note 13 serisinden, özellikle 2 modelin kıyaslamasını yaptım ki, kullanıcı fiyatlara bakarak, hangi modelde avantaj ya da dezavantaj olduğunu görüp, anlayabilsin diye... Avantaj ya da dezavantajı gördükten sonra da, kendisi için doğru modele yönlenebilsin diye...


    Yani özetle; kullanıcıların kıyaslama yapabilmesine yardımcı olmak maksadıyla, yurtdışı fiyatlarda oynama oldukça, çeşitli modellerin fiyatlarını veriyorum.

  • Dirençsiz imei attırma yandasıyım bende aslında çünkü dediğin gibi cihaz açılmıyor o açıdan iyi ama bazı modellerde mecburi oluyor malesef. Seçime gelirsek şimdi 12 pro 5g ile 13 pro plus 5g karsılastırma yaparsak plus gerçekten cok daha iyi. bu yüzden mecburen dirençe ok diyoruz aslında.


    Bu yorumları yaparken sakın sana hak vermediğimi düşünme. Sadece bir 3. kişi gözüyle bakıp değerlendiriyorum bende.

  • Ama işte yurtiçi piyasasında iş yapan simsarlar, pro plus 5g'nin donanım özelliklerini hiç kaale almıyor. Almadığı gibi, pro 5g modelini, pro plus 5g modelinden pahalı satıyor. Yani anlatmak istediğim, yurtiçinde farklı bir mantık yürüyor.


    Fiyat/performans + yazılımla kalıcı imei yükletip kullanma arayışındaysanız, Infinix gt 20 pro modeline göz atmanızda yarar var.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    ben aldım direnç te attılar ikisine hal oldu hatta çoook memnunum ama diğer arkadaşlar alırken bu seçeneğide düşünebilirler. Yani infinix dedğiniz markayı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 12 Haziran 2024; 11:24:26 >
  • Elinden geldiğince kuru kullanmaya gayret etmelisin. Yağmur çiselemesi gibi en ufak sıvı temasında, cihaz kendini koruyamayacaktır.


    Cihazlar fabrikada arka kapağı ve ekranı kapatılırken, özel makineler tarafından basınç altında kapatılmaktadır.


    Yani "cihazın arka kapağını açtırmak, ampute ettirmektir" derken, ikinci paragraftaki fabrikasyon işlemin bozulduğuna işaret etmiştim.

  • zaten normalde firmanın sundugu su geçilmez ibaresine bile inanmıyorum çünkü mikrofon hoparlör şarj kısımları delikli acıkacsı her telefonda aynı özeni göstermeye çalısıyorum.

  • Akıllı telefonlarda, delikli olarak gördüğünüz ne kadar nokta varsa, tamamı içten "oring" ile kapatılmıştır. Sim tepsi girişi dahil...


    Tabi, en az koruma sağlayanından, en yüksek koruma sağlayanına varıncaya kadar, su geçirmezlik sertifikasına sahip telefonlardan bahsediyorum ! Yani her bir sertifika düzeyinde farklı koruma koşulları var.


    Oysa arka kapağı açtırdığınızda, basınçla kapatılan bir bölgenin korumasını kaldırmış oluyorsunuz.

  • bana sorarsan en baba su geçirmez dedikleri cihazı bile sudan uzak tutacaksın :)

  • En babası ip68 sertifikalı olanlardı, sanırım. Belli bir su derinliğinde, 1 saate kadar dayandığı kanıtlanmıştı. Hatta ip68 sertifikalı olan telefonlar, sıvı testinden geçtikten sonra satışa sürülüyor, diye hatırlıyorum.

  • işte bu bendeki redmi note 13 pro plusta o sertifika var ama direnç için açtırmadan bile test etmeyi düşünmedim dediğim gibi tavsiye etmiyorum asla mecburi kazara olmazsa hiç bulaşmamalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 12 Haziran 2024; 12:2:38 >
  • Tamamen dikkatinizle alakalı bir konudur.


    Günlük hayatta yolda, çarşıda, pazarda telefonu elimizden düşürmüyoruz. Her zaman aynı dikkati gösteremeyebiliriz.


    İşte dalgınlık anımız ya da görünmez kaza diyebileceğimiz durumlarda, telefon elimizden düştüğünde, su korumasının olması önemlidir.

  • Arkadaşlar merhaba, geçen hafta yurt dışı direnç kayıtlı redmi Note 13 pro 4g telefon aldım. Güncellemeleri yukleyebilmek için direnç kayıtlı aldım. Satıcı, telefonda bootloader kilidi kapalı olduğunu benim hattımı taktıktan sonra bir dizi işlemler yapıp açmam gerektiğini söyledi. BL kilidi açmadan update yapma imei gidebilir demişti. BL kilidi nasıl açılır diye baktım hem telefon üstünde hemde telefonu pc ye bağlayıp bir dizi işlemler yapıldığını görünce gözüm kesmedi doğrusu. Az önce telefonuma hyperod güncellemesi geldi ama imei gidecek diye korkudan kuramıyorum.
  • BL kilidi açmadan hyperod güncellemesini yüklesem gerçekten imei bilgim gider mi? Bunu anlayabilmenin bir yolu var mı? Ayrıca BL kilidi telefoncularda ortalama kaç tl ye açılıyor?
  • crossfire C kullanıcısına yanıt

    Bootloader kilidini açarsanız, cihazın google sertifikası L1'den L3'e iner. Paralı platformlardan içerik izlerken, L3 seviyesinin sunduğu çözünürlük seviyesinde izleme yapılabilir. L1'de yüksek çözünürlükte izlemek mümkündür.


    Bootloader kilidini açmaktan maksat; telefona farklı bir yazılım yükleyecekseniz, bootloader kilidini açmaya ihtiyaç var.


    Cihazın yazılımından bu hali ile memnunsanız, güncellemeden kullanmaya devam edebilirsiniz.

  • Serkan bey cevap için teşekkür ederim. Cihazı alalı 1 hafta oldu. Genel olarak memnunum. Bir şikayetim yok. Ama sürekli hyperos güncellemesi karşıma çıkınca merakta etmiyor değilim. İmei gitmeyecegini bilsem hemen indirip kurcam. Ama emin emin olamıyorum işte. Hem güncelleme alabilmek için riske girip telefonu açtırıp direnç kayıtlı yaptır, hem de güncelleme gelince yükleme. Yaman çelişki. En baştan BL kilidi açmanın kullanıcının yapması gerektiğini bilseydim daha farklı bir yol izlerdim
  • crossfire C kullanıcısına yanıt

    Dirençli cihazlara güncelleme yapınca, normalde imei'lerin uçmaması gerekir. Ama imei uçmaz ya da uçmayacak diye bir garanti yok. Neden ? Çünkü direnci uygulayan ustanın kullandığı direncin teknik ölçüsüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Yani dirençli cihazlarda imei'nin uçup - uçmaması, uygulamayı yapan ustanın kullandığı direncin teknik ölçüsü ile alakalı bir durumdur.


    Yazılım değiştirmeyecekseniz, bootloader kilidini açtırmanın herhangi bir getirisi olmaz.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Eskiden xiaomi cihazlara imei işlemini kendim yapıyordum istediğim gibi custom rom atıyordum. sonra mi a3 te işler biraz zorlaştı, recovery kurmak zor olsa da başardım custom rom yükledim. Ancak Pek çok kez bootloop ve brick oldu. Edl moduna alıp rom yükleyebildim.


    Bu redmi note 13 pro 5g çok nalet bi cihazmış, çin versiyonu almışım ama nasıl yaptılarsa global rom yüklü. Güncelleme almıyor, bu benim için sorun değil. İmei işi de yaptırmayıp yasal sürelerde kullanacağım. Ancak tek sıkıntım şu bootloader kilidi. Özellikle debloat takıntım yüzünden cihazı bootloopa sokmam veya brick yapmam mümkün. Bootloader kilidi kapalı bir cihaz özellikle bu cihaz, böyle bir durumda ölür mü? Yoksa bootloader kilidi kapalı olduğu için ne olursa olsun recovery modundan rom sıfırlanıp açılır mı? Sizin ya da başkasının bilgisi var mı bu konuda?

  • ishadami kullanıcısına yanıt

    Evet, kilit açmada sıkıntılı bir cihaz olduğunu mi forumda okumuştum. Bende de daha fazlası için bilgi ve tecrübe yok maalesef...


    Cihazda global yazılım olup - olmadığına bakmaksızın, 4g band20 var mı diye baksaydınız, cihazın çin ya da global olduğunu kolayca anlayabilirdiniz. 4g band 20 yalnızca global cihazlarda oluyor.


    Windows pc varsa, mi forumda işi bilen ustasından uzaktan yardım alarak halledersiniz.


    mi forumda debloat için açılan konu başlıkları var. Orada kaldırılacak uygulamalar ile ilgili listeler yayınlıyorlar. Kaldırma işlemini liste dahilinde yaparsanız, sorun olmaz diye değerlendirmekteyim.


    Bu cihazların en büyük avantajı, Tayvan, Endonezya gibi rom'lar yükleyerek, miui ait arama, rehber ve mesajlaşma uygulamaları kullanılabiliyor. Malum global yazılımlı cihazlarda google arama, rehber ve mesajlaşma uygulaması biraz tırt...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, cihazı pek araştırmadan aldım, ayarlar cihaz kısmında global yazıyordu. çin cihazı olması yani band 20 olmamasını pek önemsemezdim zaten ama bootloader kilidi olayını bilsem almazdım. Neyse bakalım belki bir yöntem bulunur ileride. Yetkili hesap sahipleri kilidi açabiliyor evet ama sanırım gereksiz yüksek fiyat istiyorlar.

  • ishadami kullanıcısına yanıt

    İşte bu yetkili hesap sahipliği vs detaylara hakim olanlar bu işin simsarları... Yani bu simsarlar da bu işlerden haraç topluyorlar. Makul ücret istese, ekmek yiyor deriz... Yüksek fiyat çekince "haraç topluyorlar" demek zorunda kalıyoruz. Her neyse... Bu simsarlara para kaptırmamak için, mi telefonlardan vazgeçmek en iyisi galiba...


    Şimdilerde kolayca imei yüklenen bir kaç marka telefon var. Mesela aklıma gelen, infinix cihaza imei yüklemek kolay. GT 20 pro modelinde işlemci modeli yüksekti, hatırladığım kadarıyla...


    Yani anlatmaya çalıştığım, kullanıcılar mi telefonları fiyat/performans durumuna bakarak alıyorlar. Tabi işin içine girince, anlatılmayan çok detaydan dolayı, sıkıntılı cihaz edindiğini sonradan öğreniyor. Bu türden sıkıntılı cihazları almaktansa, kilit, imei vs sıkıntıları olmayan cihazlardan almak daha mantıklı olur, kanaatindeyim.


    Zaten xiaomi'nin eskisi gibi cihazları düzgün yazılım desteği verdiği de söylenemez.





  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.