Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
5
Favori
55.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu olanlar bence yama yapanlara ders olmalı. Ben yama yapıyor olsam bu olaylar üzerine hemen bırakırdım. Türkçe çeviri yapacak kadar dil bilgim varsa zaten İngilizce de oynayabiliyorumdur. Niye hem kendimi yorup hem de kafamı ağrıtayım ki?
    Şikayet edenler yamayı almayabilirdi. Böylece onlar için bu yama hiç olmamış gibi olurdu. Ancak artık almak isteyenler için de yama yok. Arkadaşları tebrik etmek lazım.
    Rockstar bu duruma niye müdahale ediyor anlayamıyorum. Yama sayesinde bu oyun daha fazla satacaktı. Ben de yama çıksa oyunu alacaktım ama tabi iptal ettim bu durum üzerine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickymouz

    Bu mesaj silindi.
    Ben o insan kadar hayatımda trol bir insan görmedim yöneticiler ona çok fazla izin verdi türkçe yama bölümünü bitirenlerden bir tanesidir kendisi...
  • konuyu gördüm içimden yazmak geldi
    pc de oyun oynamam ps3-ps4 benim değişmezimdir ordaki yamalar pc den yapılıp bizim önümüze servis ediliyor.

    mesele şu ki ortada 1 emek var bu emeğin hakkı kimilerine göre pahalı kimilerine göre ucuz kimilerine göre gereksiz gelmiştir kanımca ...

    anlamadığım tek şey niye kendi ayağınıza sıktığınız niye orta yolu bulmadığınız ?
    şikayet ettiğiniz oyunu yapan kişiler size biz bu yamayı çıkartıp sizin sorununuzu çözeceğiz mi dediler ? yoksa siz merak etmeyin biz sizi göz ardı ettik bundan sonra oyunları turkçe cıkartıcagız mı dediler ? yazık çok yazık bu oyunun tanıtımı bile panolarda türkçe reklamlarda türkçe ama oyun türkçe değil !!!

    onların umurlarında bile değiliz şu an bize yaptıkları dağı dağa kusturmek kimse üstüne alınmasın yazdıklarımı türk'ün türk'den başka dostu yoktur. maymun gözünü açtı artık bu saatten sonra yapılan çoğu yamaya telif hakkı gelecektir kurunun yanında yaş da yanacaktır
    inş. şuan herkes mutlu mesutdur , yoksa bu oyunu türkçe oynamayı bekleyenler mi desem çevirmenler mi desem şikayet edip umduğunu bulamayanlar mı desem ne desem bende bulamadım ....




  • henrymorgan92 kullanıcısına yanıt

    Aynen ücretli olduğu için. Yoksa niye "ÜCRETSİZ" bir ton oyunlarına yapılan yamayı kaldırtsın ki adamlar? Hiç.

  • Aylık 15tl veriyorsun, her ay aaa oyun çevriliyor. mükemmel bir hizmetti, katlettiler. youtube'da twitch'te sırf yazdığı mesajı yayıncı okusun diye 30-40 tl aylık para veriyor insanlar. bu bedavacı tayfa, çeviri yapanların emeğine değer veren insanların haklarını da gasp ettiler. halbuki yamalar zamanla ücretsize de dönerdi. gidip oyun firmalarına şikayet maili atmak benim gözümde bu işin dip noktası, karaktersizliğin dibi. her zaman söylüyorum, bu saatten sonra ücretsiz yama yapmak, yamayı yapan o kişiyi enayi yerine koyan insanları ödüllendirmektir. çeviri yapan arkadaşlar, bu bedavacı asalak kitleyi ödüllendirmeyin lütfen, tek bir çeviri yapmayın ücretsiz.

  • Netflix 17,99 haberiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herkul5

    Netflix 17,99 haberiniz olsun

    Unutmadan 3 key,yani 3 kişi kullanabilir,6tl den az:)))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fener1980 kullanıcısına yanıt

    telif melif hikaye dostum yamayı yap at internete olsun bitsin isteyen kullansın istemeyen kullanmasın.

    adamlar koskoca AAA oyunların torrentlerini crack yapıp yayınlıyorlar sitelerde yerelleştirme çalışması için kimse kimseye bir şey demez bunlar kendi kendilerine kurmuşlar bedava vermemek için yamayı tüm olay bundan ibaret.

  • Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali
  • Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali
  • Bağımsız bir oyun geliştiricisi olarak söylüyorum ki, Bence bu yama konusu gereksiz bir şekilde belli bir kesim tarafından oldukça abartıldı ve çeviriyi yapan arkadaşlar linç edildi gibi. Süreci fazla takip etmedim ama burada yazılan mesajlardan gördüğüm kadarıyla bazı kişiler yama için 40-50 tl gibi bir fiyat istenmesine tepki göstermiş, bazıları ise 'game pass ' mantığında bir üyelik sistemi gibi birşey olmasından ve aylık bir ödeme sisteminden şikayet etmiş. Öncelikle şunu söylemek istiyorum,

    Burada yok başkasının oyunundan sen para kazanamazsın, yok haksız kazanç diyenlerin neredeyse %90ı'nın Take-Two yu veya Rockstarı umursadığı falan yok, Bu firmaların haklarının da, bu kişilerin umurlarında olduğunu vs düşünmüyorum. burada bir çekememezlik durumu var. Ortaya emek koyulup yapılan bir ürüne, bedava ulaşma isteği ve art niyeti var. Bu arkadaşlar bu kadar Firmaların haklarını önemsiyor ise Yıllardır neredeydiler ? %200 lere ulaşan vergiler ile 'Araba üreticisinden, telefon üreticisinden' daha çok para, vergi adı altında bizlerden talep edilirken neredeydiler ? bunlar da haksız kazanç değil mi ? hem de ortada hiçbir emek olmaması gerçeği de dururken !

    RDR 2 gibi bir oyunu çıktığı gün almış ve oynamış biri olarak söylüyorum ki, ben bu oyunu PC de de oynamak istiyordum ve sırf Türkçe yaması geldiği içinde aylardır bekliyordum ve eminim ki benim gibi bekleyen bir çok insan vardı. Şimdi bazı kişiler game pass mantığından bahsetmiş, böyle birşey gerçekten var mı yok mu bilmiyorum ama çeviriyi yapan ekip böyle bir satış politikasına girmişler ise bence yanlış bir seçim olmuş,tüketici dostu bir satış yöntemi değil bu, yani özellikle ülkemizdeki şartlarda kimse 200-300 tl lik bir fiyata sahip oyunun yamasına aylık 50 tl para vermez, veremez. ama şu da unutulmamalı ki böyle bir şey istense dahi bunun kaybedeni yine çeviri yapan ekip olurdu. yani kimse almazdı yamayı zaten ekipte emeğinin karşılığını alamadığını görünce bir geri adım atmak zorunda kalırdı ve herkesin makul görebileceği bir fiyat ve tek seferlik ödeme ile satışa sunulması ile sonuçlanabilirdi bu durum. inanın bu olurdu da. Ama durum bir anda çok farklı noktalara geldi.


    Türkçe çeviri yapan arkadaşları, Yıllardır geliştirdiği oyunlarda türkçe dil desteği bile eklemeye gerek duymayan bir firmaya (Take-Two) şikayet ettiniz ve işler şuan ki 'Yamayı' İptal etme aşamasına kadar geldi. Yani şikayet eden arkadaşlar bu durumdan ne elde etti ben pek anlamıyorum bunu. Bedava olmadı diye bu kadar abartmaya gerek var mıydı ? Almazdınız. kimse size zorla aldırmıyor. isteyen de alırdı.


    Oyun geliştiren biri olarak söylüyorum, herhangi bir kişi sizin firmanızın bir ürününü, kendi ürünüymüş gibi pazarlayıp ticari kar elde etmiyorsa ( bu durum emek hırsızlığı olur çünkü) inanın ki çoğu firma bunu dert etmez ve uğraşmaz bile. Hatta bugün bir çok oyun modlarının var olma sebebi bile budur.

    Firmaların oyununa, Dil yamaları ile destek vermek, O oyunun daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak demektir. Birçok Oyun Geliştirici firması, maalesef ülkemizde ki orjinal oyun satışının düşük olmasından dolayı Türkçe dil desteği vermemektedir. Çünkü bu çeviri için yapılacak olan masraf, günün sonun da yapılan satışların gelirlerinden yüksek olacaktır yani firma zarar eder bu durumda. Ama firma haricinde yapılan yamalar sayesinde satışlar bir anda yükselebilir ve inanın yükseliyor da. Zamanın da Witcher 3 gibi bir oyunu çevremde yeterli ingilizcesi olmadığı için oynamayan çok tanıdığım var. Bildiğimiz gibi sonradan CD PROJEKT RED, Resmi olmayan bir yamaya izin verdi ve hepimiz sonunda Türkçe oynayabildik. ve ben dahil bu forumda olan bir çok insan, sırf bu güzel jeste karşılık elinde oyunun ilk versiyonu olmasına rağmen gidip GOTY versiyonunu destek olmak için tekrar satın aldı . Yabancı dil eksikliğinden dolayı oynayamayanlar da gidip orjinal olarak satın aldılar oyunu. Ve bu satışların artmasına geliştirici firma bir kuruş para vermeden ulaştı. Satışların artması haricinde bu durum firmaya ayrıca prestij de kazandırır, ülkenize verdiği değeri ve oyuncuların isteklerini dikkate alıyor imajı verir ve bu o firmanın ileride çıkartacağı oyunların hem satışlarını hem de oyuncuların, yapımcı firmaya olan düşüncelerini çok olumlu yönde etkiler. yani kısaca bu işten karlı çıkan yine yapımcı firmadır. Keza Modlar da buna benzerdir. Orjinal bir versiyonu çok daha eğlenceli bir hale getirip Firmaların oyunlarını daha çok kitleye pazarlama aracı haline gelebilir ve emin olun ki bugün bu yüzden mod geliştircilerine yada benzeri işleri yapan kişilere firmalar sesini çıkarmıyor çünkü bu onların da işine geliyor.


    Bazı arkadaşlar, zamanında Rockstar Mod geliştiricilerine şöyle yaptı vs Reddit linkleri paylaşırsa diye söylüyorum.

    Arkadaşlar o Modlar da kesinlikle bir hak ihlali vardır. Yapılan mod yüzünden oyunda çökmeler, buglar olabilir yada en önemlisi Geliştirici firmanın ürününde yansıtmak istediği konseptin, dışına çıkılmış olunabilir. (Yani oyun hakkında kötü bir algı oluşturabilecek yada Geliştirci firmanın davalık olmasına sebep olabilecek şeyler)


    Hatta buna çok basit bir örnek bile verebilirim.

    Bildiğiniz gibi Rockstar firması, Oyunlarında bulundurduğu Şiddet, Cinsellik yada vb içeriklerden dolayı yıllardır davalık olan bir firma. Yani hem rockstarda hem take two da bir davalardan bıkmışlık havası kesinlikle vardır.


    Yıllardır özellikle ABD'de ki insanların GTA markasını eleştirdiği bir nokta var, örn. Oyunda bulunan sivilleri öldürebilme imkanı. Adamlar sırf bu içerikten dolayı bile yıllarca davalık oldular ve bu yüzden özellikle yaptıkları oyunlarda Çocuk karakterleri göremezsiniz. Çünkü oyunda çocuk içeriğinin bulunması halinde, bunun bazı kesimlerce istismar edileceğini ve bunlardan dolayı firmalarına gelebilecek davaları da çok iyi biliyorlar ve istismar edilmesin diye de bu içerik eklenmiyor mesela. Şimdi bir mod geliştiricisi GTA oyununa, Çocuk NPC karakterlerini eklese, Take-Two anında o mod geliştiricisine dava açar ve modun erişimini engeller. Çünkü bunu yapmazsa, o moda gelen tepkiler neticesinde işin kendine de sıçrayacağını iyi bilirler.


    Buna bir diğer örnek olarak da GTA Sanandreas'da bulunan HOT COFFEE modu da verilebilir. Hatırlayanlar olacaktır, Rockstar bu içeriği ilk olarak kendi geliştirdi ve oyununa ekledi. PS2 de ki ilk dağıtılan versiyonlara bakarsanız hala oyunun içerisin de bu içeriğin mevcut olduğunu görebilirsiniz. Bu olay zamanında toplumda infiale yol açmıştı ve firma bu içeriği oyunun içine gizledi ve oyuncunun erişimine kapattı. Sonraları Mod geliştircileri bunu tekrar aktif hale getirince bile adamlar davalık oldular çünkü her ne kadar bunu resmi olmayan modlar ile erişilebilse bile Oyunun kaynak kodları bu içeriği desteklemeye devam ediyor yani bu durum da Hem Geliştirici firma hem de Modu yapan kişi sorumlu tutulur. Bu yüzden bazı modlara geliştirci firması bir şekilde Dava yoluyla engel olur.


    Uzun lafın kısası


    Bizim insanımızda maalesef sürekli yapılan bir işi eleştirme huyu vardır. Zor mutlu ediliriz birde çifte standart çok vardır. Yazının başında da belirttiğim gibi konuyu çok farklı noktalara gereksizce çeken bir güruh var bu forumda ve o arkadaşlara son sözüm yine şunlar olacak.


    Bu kadar Global firmaların haklarını vs umuyorsanız, Yarın Apple'ın,Bmw'nin,Audi'nin, kısacası ülkemize ithal gelen tüm Şirketlerin ürünlerini boykot edin ve Firma maillerine şikayetlerinizi yazın ve şunu söyleyin.


    Firmanızın ürünleri, normal şartlarda ülkemizde bu fiyatta olması gerekirken bizden vergi adı altında üreticinin istediği fiyattan 3 katı 5 katı fazla fiyat talep ediliyor ve bu sebepten dolayı da artık almıyoruz deyip boykot edin bakın bakalım o vergiler nasıl normale dönüyor. Bu yama olayına bu kadar laf eden arkadaşların bu vergi durumuna bakış açıları ne çok merak ediyorum doğrusu. Ortada hiçbir emek olmadan üreticiden bile daha fazla para kazanma durumuna ne diyorlar acaba ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CODE -RED- -- 16 Ekim 2020; 10:55:3 >




  • take two yamayı engelledi diyorlar

    yav he he he

    peki forum yöneticisi Blog Kaan nasıl youtube da yamalı oynadığı videoları paylaşıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maverick1525

    telif melif hikaye dostum yamayı yap at internete olsun bitsin isteyen kullansın istemeyen kullanmasın.

    adamlar koskoca AAA oyunların torrentlerini crack yapıp yayınlıyorlar sitelerde yerelleştirme çalışması için kimse kimseye bir şey demez bunlar kendi kendilerine kurmuşlar bedava vermemek için yamayı tüm olay bundan ibaret.

    sanmıyorum hocam. kaç yıllık eski rockstar yamaları bile silindi, sitelerden kaldırıldı. gta 4, la noire, max payne yamaları yıllardır sitelerde duruyordu. şimdi hepsini uyarı üzerine kaldırmışlar...


    @yerel oyun kulübü yama kendine özel, dağıtım-satış vb. olaylar yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 16 Ekim 2020; 17:23:29 >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt

    demek istediğim yalan söyledikleri değil dostum hepsine saygım sonsuz..


    benim demek istediğim atın gitsin upload sitelerine millet indirsin kullansın. ben rdr2 yi çevirsem dosyalarını tutmam salarım internete faydalansın millet.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maverick1525

    demek istediğim yalan söyledikleri değil dostum hepsine saygım sonsuz..


    benim demek istediğim atın gitsin upload sitelerine millet indirsin kullansın. ben rdr2 yi çevirsem dosyalarını tutmam salarım internete faydalansın millet.

    işte demek ki bu bile sıkıntı. sonuçta yıllardır internette beleş bir şekilde duran, piyasaya çoktan salınmış olan rockstar oyunları yamaları bile neden kaldırılsın bunca yıldan sonra?

  • Senin bahsetmiş olduğun akıl ve bilinçte olsa insanlar bu şekilde problem çıkmazdı zaten dostum. akıl tutulması var bizim halkımızda neleri eleştirip neleri öveceklerini bilmiyorlar.

  • BlackLead kullanıcısına yanıt

    ne korkakmışsınız kardeşim ya verin bana ben atayım yamaları her yere bloğumda paylaşayım sosyal medyada paylaşayım hatta twitter dan etiketliyeyim rockstar ı onlarada aayım Türkçe dil dosyasını. :)

  • Yamayı yapan arkadaşa ulaşıp bu arkadaşa yaptığı yamasını vermesini söyleyebiliriz Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali 

    mahkeme celbi evine gelincede aynı cesareti mahkemede gösterirsin umarım Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali 

  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.