Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama BELİRTİLEMEYEN NEDENLERLE İPTAL (Anonymous Çeviri) (246. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.987
Cevap
111
Favori
580.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
275 oy
Giriş
    Firmaların şöyle bir kafa yapısı var. Benim ürünüm üzerinden modifiye edip satış yapamazsın. Müzik eseri olsun, film olsun.

Dediğiniz doğru dolaylı yoldan kazanç sağlanıyor, reklam gelirleri vs ile oradan ödeme yapılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LordVGrim L kullanıcısına yanıt
    Tepki konusunda katılıyorum bu kadar çok dil arasında Türkçe'de olmalı. Ancak Horizon Zero Dawn konsol tarafında da Türkçe dil desteğiyle gelmedi. Oyunun hala dil desteği yok PS4'de. Türkçe dil desteği ile çıkmayan nadir exc. oyunlarından Playstation'un. Diğer taraftan Türkçe dil desteğiyle konsola çıkışını yapmış ve daha sonra bilgisayara da gelen Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human ve Death Stranding gibi oyunlar bilgisayara da Türkçe dil destekleriyle birlikte geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RxCan -- 17 Temmuz 2020; 23:44:33 >
    i5 13600K - Asus Z690-P D5 - Pure 9070XT - XPG DDR5 2x16 6000MHz - TUF Gaming VG27AQML1A - Sigma L36 Pro 360-W - NZXT C1000 - Montech King Pro 95-W - Razer BlackShark V2 - Razer BlackWidow V3 - Razer Basilisk V2 - Galaxy S24FE
  • https://steamcommunity.com/app/917720/discussions/0/2639622942671537940/ konuyu açan kişi benim buradan samimi insanları da görelim resmi dil desteği için uğraştım konuyu o yüzden açtım oyunun geliştiricisinden de cevap aldık hatta bir arkadaşımız da burada konu açmıştı. Hani lazımsa hesabım bakarsın. Daha fatura vs lazımsa detaylıca yazayım...
    O konuda hatalıyım o zaman ben resmi var sanıyordum harici varsa. Ama 20 tane dil desteği var bu oyun ülkemizde ve birkaç ülkede ucuza çıktı insanlar ülkemize vpn ile bağlanıp satın aldılar dimi 1 gün sonra fiyatlar uçtu hani satış rakamları ülkenizde az bu yüzden dil desteği yok bahanesi de işe yaramaz . Bu durum nasıl açıklanabilir ? 20 tane dil desteği var ve Türkçe yok ise ortada karşı tarafın art niyetinden kaynaklı bir durum söz konusudur.
    Çünkü yamaya karşı çıkanların hepsi telif haklarına yasalara saygılı insanlar bizler gibi basit saygısız değiller, hiçbir zaman crackli oyun kullanmadılar, hiçbir zaman telefonlarına ve geçmişte mp3 playerlarına mp3 atmadılar, hiçbir zaman internete girip film dizi izlemediler, yaşı büyük olanlar hiçbir zaman korsan cd alıp vcd-dvd kullanmadılar, o yüzden telif hakları kırmızı çizgileridir, çünkü türkçe düşmanı milyar dolarlık şirketlerin telif haklarını savunacakları avukatları yoktur bu arkadaşlar o vazifeyi burda taketwo adına yapmaktadırlar

• quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

260 küsür oyunum spotify üyeliğim ve netflix aboneliğim var. Olur paşam senin için çekerim başka bir isteğin de var mı?
    Tanımadığına paşam diyen birinde bunlar olsa ne olur olmasa ne olur, Önce git edep ahlak üslub öğren heralde çocugumla aynı yaştasın veya yakınsındır nicke bak zaten nick den yaş belli geç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 17 Temmuz 2020; 23:47:46 >

Adamların malını adamlara sormadan çevirip rant sağlamaya çalışırsan yayınlatmaz. Yayınlayıp para kazanmaya çalış da nasıl dava açıyorlar gör.
    Ps4 oyun alışverişlerim: iskender 86 Driveclub pri alındı; redow AC Unity sec alındı; ANIL007 the order sec alındı; classlord23 wolfenstein the old blood sec alındı; Toni-1903 wd sec alındı; Oliver-Queen nba 2k15 sec alındı; YusufKk469 gta5 plus sec hesap satıldı; hallos metro redux sec alındı; lucifer50 the order sec satıldı; bilalakman ac unity sec satıldı; LawlietRyuzaki the order sec ; lithium watch dogs sec satıldı ve daha fazlası takip edemedim artık :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rustem1905

Çünkü yamaya karşı çıkanların hepsi telif haklarına yasalara saygılı insanlar bizler gibi basit saygısız değiller, hiçbir zaman crackli oyun kullanmadılar, hiçbir zaman telefonlarına ve geçmişte mp3 playerlarına mp3 atmadılar, hiçbir zaman internete girip film dizi izlemediler, yaşı büyük olanlar hiçbir zaman korsan cd alıp vcd-dvd kullanmadılar, o yüzden telif hakları kırmızı çizgileridir, çünkü türkçe düşmanı milyar dolarlık şirketlerin telif haklarını savunacakları avukatları yoktur bu arkadaşlar o vazifeyi burda taketwo adına yapmaktadırlar
    bak mesela böyle bir olay cd red projekt gibi bizim gönlümüzde taht kurmuş bir firma olsa yine başka yönden yaklaşırım.

ama e be adam. karşında ki firma rockstar denilen türkiye nerede diye sorsan belki de haritada gösteremeyecek derece türkleri takmayan bir firma. bunların hakkını beleşe burada savundun da ne oldu? türk oyuncular olarak bu oyunu türkçe yamayla oynamaktan mahrum kaldık sadece o kadar. rockstar denilen firma zerre bir şey kaybetmedi.

olan yine bu oyunu sırf türkçe diye orijinal alan tonla insana oldu ben dahil. şimdi gidip iade edip cyberpunk alıcam. başlarım türkçe yamasına da osuna busuna da. adamalar en azından hali hazırda resmi türkçeyle çıkaracak. onlar kazansın bari.

• Şimdi kesin hükümlere varıp kişilere iftira atmak istemem ancak benim düşünceme göre de bu olay T-2 ile yani dava edilme ile alakalı bir durum değil. Neden derseniz:

IT'ci biri olarak az çok bazı sistemlerin işleyişini biliyorum. Her sistemde farklı olsa da T-2'ya şikayet içeren mail atıldığında en fazla 1 veya 2 tanesi inboxlarına düşmüştür. Diğerlerinin %99unun içeriği aynı olduğu için sistem bunu spam olarak algılayıp spama postalamıştır. Muhtemelen bu tarz bir sistem kullanıyorlar. T-2 bu mailleri gördü ve baktı diyelim, ilk olarak sitede aktif bir satış yok o yüzden sırf "satış yabacaz" dedikleri için şikayet edemezler bildiğim kadarıyla. (Yanlış biliyorsam düzeltin) Bundan dolayı olayın hukuki olduğunu düşünmüyorum. Dosyalarla oynandığı için dava açılmış olabilir arkadaşlar ama bununla ilgili bir kanıt yok, ekran görüntüleri photoshop ile de yapılabilir elbette, bunun da hukuki açıdan bir problem çıkartacağını zannetmiyorum.

Ayrıca ilk mesajda "bizim tarafaımızdan imkan olmayan sebeplerle" deniyor. Yine yanlış biliyorsam düzeltin ama bildiğim kadarıyla hukuki bir süreç olduğunu söylemek suç değil. "T-2 ile aramızdaki hukuki süreçten dolayı bilgi veremiyoruz." gibi bir şey yazabilirlerdi. Böyle çok havada kalıyor ve düşüncemi güçlendiriyor. Benim aklıma gelen şeyler grup içindeki anlaşmazlıklar veya tool problemleri gibi geliyor ama tabi bunu bilebilmemiz biraz imkansız şu an.

Son olarak, her ne kadar yaptıkları yasal bir iş olmasa da (Şu an yasal olmayan bir şeyi ölümüne savunanlara da birkaç kelam yazmak isterdim ancak şu an havamda değilim) çevirmenlerin yaptıkları işi küçümseyenleri kınıyorum. Bu çeviri işi resmi olarak yapılsa firmaya maliyeti tahminimce en az 150-200bin dolar olur. Bu kadar ağır emeği küçümsemeyin.
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2

• Niye kendi kendini vuruyorsun? Üslup diyorsun emrediyorsun. Ben yazmadım bunu:

Oyunları unutmadık tabi steam satın almayı aynen ekleyin buraya. Tabi 35+ büyükler pc dvd kutularının fotograflarını da atacaklar..

Sen emret paşam biz dediğini yaparız

• hagiosmann kullanıcısına yanıt
    Bana bu konuda 1 tane dava açılan mahkemeye düşmüş bir olay gösterir misiniz mümkünse ?Varsa Dava hakkında dosya numarası vs bilginiz var mı hangi mahkeme yetkili vs ?

Orijinalden alıntı: BlackLead

altyazı sitelerinin çevirmenlere para ödemediğini mi sanıyorsun?

hangi enayi beleşe çalışır?

Alıntıları Göster
    Telif sahibi uzerinden para talep edilmiyor zaten.
    Mesela sen suan DH den para almiyorsun degil mi ?
    Almiyorsun ama DH senin benim uzerimden para kazaniyor , biz burada oldugumuz icin reklam vb yollar ile gelir elde ediyorlar.

Dizi film sitelerinden izledigimiz her sey illegal, izliyor olmamiz legal yapmiyor, Filmler global oldugu icin telif sahipleri sitelerin pesine dusuyor.
    Abd pazarina cikan dizinin TR pazarindan izlenmesi illegaldir ama ticari olarak zarar vermez .
    Yayin haklarini alan ise ayni film gibi ugrasir cunku bir ucret odeyip Tr deki insanlardan gelir edecektir.Tr de o diziyi her yayinlayan site dogal olarak zarar etmesini saglar.
    Buna en basit ornek, Dijiturk un got yayin haklarini almasi ve Tr deki hemen her dizi sitesinden got bolumlerini sildirmesi veya mahkeme yoluyla erisime kapattirmasidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 17 Temmuz 2020; 23:57:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    İade et hocam bende ettim, cyberpunkı rdr2den önce almıştım zaten almamış olsaydım bende senin gibi yapardım

• Gerçekten uyarmış olabilir T2, zamanında gta 5 için yapıp ağzının payını aldı. Geçmiş olsun ne diyelim.

Orijinalden alıntı: LordVGrim

Bana bu konuda 1 tane dava açılan mahkemeye düşmüş bir olay gösterir misiniz mümkünse ?Varsa Dava hakkında dosya numarası vs bilginiz var mı hangi mahkeme yetkili vs ?
    Dava olayı olmadığı için iptal :) ettiler :) satmayı :)

Detaylı bilgi için fsek bakabilirsiniz
    Ps4 oyun alışverişlerim: iskender 86 Driveclub pri alındı; redow AC Unity sec alındı; ANIL007 the order sec alındı; classlord23 wolfenstein the old blood sec alındı; Toni-1903 wd sec alındı; Oliver-Queen nba 2k15 sec alındı; YusufKk469 gta5 plus sec hesap satıldı; hallos metro redux sec alındı; lucifer50 the order sec satıldı; bilalakman ac unity sec satıldı; LawlietRyuzaki the order sec ; lithium watch dogs sec satıldı ve daha fazlası takip edemedim artık :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Residentevil8

Bu mesaj silindi.
    Kesin değildir,

10 yaşında foruma üye olup mesaj atmasını engelleyecek bir sistem yok.

Kaldı ki 10-15 yaşındaki çocuklar bu foruma ayt tyt konularına mesajlar atmakta.

Kendinizi haklı çıkartıp cici göstermeye çalışmayın. Aklınız sıra 30 yaşındaki birine zeka yaşınız 10-15 diyerek hakaret edip üste çıkabileceğinizi düşünüyorsunuz.

Evet kesinlikle aynı eğitime sahip değiliz çünkü ben bu konular hakkında en az 4 yıl eğitim aldım. Çeşitli makalelerim, üni dergilerinde yazılarım mevcut. Dediğiniz gibi kesinlikle aynı düzeyde değiliz..

Hem kin dolu olup, hem de böyle kendini haksız iken haklı çıkarmaya çalışan birini nasıl olur da daha önce tespit edip bloklayamadım hayret ediyorum.

" - Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur. "

• Bu olaya birileri öncü oldu, umarım gerekli uyarıyı alırlar. Tekneci tayfa takımı biliyorlar kendilerini. Bu sistem ile olmaz.

• kangaetemo kullanıcısına yanıt
    hukuki olmasa başka ne sebep olsun?

zaten discord kanalında yayın açıp türkçe yamalı bir halde oyunu oynuyorlardı. ayrıca yamayı önceden verdikleri bir kaç youtuber arkadaş da vardı.

walküre'de zaten yama tamamiyle hazır diyor şuanda. yazdıkları da zaten olayın hukuki boyutuyla alakalı olduğunu gösterir vaziyette
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.