Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] (365. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.362
Cevap
148
Favori
816.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dandybar

oyunun epic games versiyonu için mouse imleç hatasına bir çözüm bulunmuş. oyun çalışırken windows task managerden rdr2 yi tıkladığınızda çalışan programlardan biri "EOSOverlayRenderer..." adında. bu ismin bulunduğu klasörün içindeki 4 dosyayı silerseniz sorun çözülüyormuş. siz yine de bu klasörün yedeğini almayı ihmal etmeyin.
    Hiçbir sorun görmedim, oyundan atma, imler hatası vs hiçbirine denk gelmedim. Şans sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

yok seninle ortak paydaya varmak zor olacak

işi hala amdye ve rockstara kitlemeye çalişiyosun

ben sana pascal gpular dx12 performansında kötüler diyorum.

adamlar dx12'ye göre optimize etmişler diyorum.

gtx 1660 iler rx 580 bu oyunda eşit perf. niye çünkü 1660 1060'dan daha iyi dx12 performansına sahip. 1660 ile 1060 arasında olması gereken fark en fazla %5-10ken bu oyunda %20lere varmış. neden?

oyun amd'Ye optimized değil, oyun dx12yi iyi işleyebilen kartlara optimize.

Alıntıları Göster
    Ben size katılmıyorum, sorunun dx12 ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Diğer oyunlarda daha net görücez bence. Şu ana kadar birçok oyunu dx12 ile oynadık böyle bir sorun ortaya çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker ali -- 15 Kasım 2019; 14:11:40 >

• Arkadaşa oyunu alıcam siteden satın al diyorum önümde bomboş siyah bir ekran var. Bu sorunu yaşayan oldu mu?
  • Rurik Eternally kullanıcısına yanıt
    redditte bir başlıkta gördüm, yeni bir çözüm. istersen "mouse cursor EOSOverlayRenderer" diye googledan aratabilirsin, çıkar büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker ali

Ben size katılmıyorum, sorunun dx12 ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Diğer oyunlarda daha net görücez bence. Şu ana kadar birçok oyunu dx12 ile oynadık böyle bir sorun ortaya çıkmadı.

Alıntıları Göster
    valla göreceğiz hocam. shadow of tomb raider'da evet, böyle abuk farklar olmuyordu,

yine de rx 570 1060'ı geçiyordu. 580 1060'a ciddi fark atıyordu

bana kalırsa iş dx12'de bitiyor. gtx 1660'ın dx11 oyunlarda 1060 ile arasındaki fark %5-6yken, dx12 rdr 2'de şak diye %20 25 fark atması bence bunu kanıtlıyor.

ha dersen ki turing'de tam performans alıyo mu dx12'den, hiç sanmam

• Dandybar D kullanıcısına yanıt
    aynen buldum 12 saat önce açılmış konu umarım işe yarar akşam deneyeceğim çok sağol.

Kaynak
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaymonD7

Oynarsın da çamur gibi birşey olur atı eşşek olarak görebilirsin :)
    Tahmin edebiliyorum :) Biraz daha erteleyeceğiz o zaman oynama işini .
  • quote:

valla göreceğiz hocam. shadow of tomb raider'da evet, böyle abuk farklar olmuyordu,
    https://www.guru3d.com/articles_pages/shadow_of_the_tomb_raider_pc_graphics_performance_benchmark_review,6.html

yine de rx 570 1060'ı geçiyordu. 580 1060'a ciddi fark atıyordu

bana kalırsa iş dx12'de bitiyor. gtx 1660'ın dx11 oyunlarda 1060 ile arasındaki fark %5-6yken, dx12 rdr 2'de şak diye %20 25 fark atması bence bunu kanıtlıyor.

ha dersen ki turing'de tam performans alıyo mu dx12'den, hiç sanmam

Alıntıları Göster
    İşte böyle abuk farklar olması bence zaten bu oyundaki sorun. Bu bana göre normal ve devam edicek bir durum değil. Bu oyunun sorunlarından bir tanesi sadece. Ben zaten amd kartların dx12de daha iyi olduğunu kabul ediyorum ama bu derece bir durum bence abuk fark sizin deyiminizle. Yani normal olması gereken değil bence. Amd bu oyunda net olarak nvidiadan daha başarılı. Ama bunu genele yayamayız şu an için. Genele yayılırsa zaten nvidianın işi biter o fiyatlarla.

• parker ali P kullanıcısına yanıt
    Nvidia ile RS kardeş gibiydi bu 2 firma. Güzel aldatmışlar birbirlerini tebrik ederim.
  • quote:

bu oyunda 5700xt rtx 2070 super'i yakalıyor. 1080ti falan çok gerilerde.

nvidianın pascal serisinde dx12'de insanlara attığı kazığın en büyük dışavurumu bu oyun olmuştur

https://prnt.sc/pxbfkz

bu tablo pascal serisinin dx12'de ne kadar rezalet olduğunun somut ve brüt kanıtıdır. pascal kullanıcıları kötü performansa mahkum bırakılmıştır. gtx 1070'i yakalayan rx 580 gibi kepazelikler gerçekleşmiştir.

yine görülüyor ki turing mimarisinde bile dx12 konusunda çakallıklar ve kısayollar kullanılmış. hala tam bir dx12 performansı göremiyoruz.

dx12 mainstream oldu artık. dx12 olmayan oyun kolay kolay çıkmaz. benim gözümde pascal ve turing mimarisi de dx12de yeterince iyi değil.

Alıntıları Göster
    Katılıyorum ancak bu geçiş çok hızlı oldu gibi. Önceden dx11 den 12 ye alıyorduk amd daha verimliydi şimdi vulkan diye bir şey çıktı ve amd bunda da iyi çıktı. Nvidia ne yapıyor diye düşünüyor insan.

Bu performans farkı optimizasyon sorunu ile alakalı değil. Yeni nesil AMD grafik kartları oyunlarda yer alan Dx12 ve Vulkan Api gibi programlama arayüzlerini Nvidia grafik kartlarına kıyasla çok etkin ve verimli olarak kullanıyor. Ben de bir Nvdia GTX1080 kullanıcısıyım ama bu bir gerçek Nvidia çuvalladı bu konuda üstelik bununla da kalmayıp bir de RTX kartlarda fiyatları yükseltti.

Oyun çıkışını gerçekleştirmeden önce de söylemiştim eğer RDR 2 Vulkan desteği ile çıkış yaparsa AMD kullanıcıları yaşadı diye. Görüyoruz işte Rx570-580 gibi orta seviyenin tepe noktasındaki kartlar GTX1070 ile yarışıyor artık özellikle Vulkan destekli oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 15 Kasım 2019; 14:28:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MisterX06

Bu performans farkı optimizasyon sorunu ile alakalı değil. Yeni nesil AMD grafik kartları oyunlarda yer alan Dx12 ve Vulkan Api gibi programlama arayüzlerini Nvidia grafik kartlarına kıyasla çok etkin ve verimli olarak kullanıyor. Ben de bir Nvdia GTX1080 kullanıcısıyım ama bu bir gerçek Nvidia çuvalladı bu konuda üstelik bununla da kalmayıp bir de RTX kartlarda fiyatları yükseltti.

Oyun çıkışını gerçekleştirmeden önce de söylemiştim eğer RDR 2 Vulkan desteği ile çıkış yaparsa AMD kullanıcıları yaşadı diye. Görüyoruz işte Rx570-580 gibi orta seviyenin tepe noktasındaki kartlar GTX1070 ile yarışıyor artık özellikle Vulkan destekli oyunlarda.
    O zaman nvidianın optimize edememesi diyelim yeni teknolojilere. Öyle yada böyle şu an için sadece bir oyunla net bir karar veremeyiz. Böyle devam ederse yeni nesilde amd alırım direkt hem daha ucuz nvidia babamın oğlunun firması değil kendileri zararlı çıkar. Ama yeni çıkacak oyunlara bakmak lazım, bakarsın bu oyuna gelecek güncelleme bile sorunu düzeltir bilemeyiz.

Aynen öyle oyunlardan ziyade oyunların içerisinde bulunan bu teknolojileri etkin kullanamaması. Dx12'yi her oyunda göreceğiz zaten. Vulkan destekli oyunlar ise günden güne artıyor güzel bir gelişme.
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    30 fps nasıl kilitleyebiliriz ve 30 fps konusunda dediklerinize katılıyorum.
  • deshpar kullanıcısına yanıt
    disconnect sorununu ben Modem den DMZ aktif ederek çözdüm. önceden beni de 3-5 dk bir atıyordu, şuan sorun yok.
  • oyun çıkış yapmadan önce var olan r9 390 ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyordum.. taa ki düne kadar amd r9 390,medium-high-ultra ayarları + vulkan + freesync + son gelen güncelleme ile RDR 2 optimize çalışmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chambernight -- 15 Kasım 2019; 15:10:39 >
  • impiousgoat kullanıcısına yanıt
    dmz nedir ustadim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeniada kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. İyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 15 Kasım 2019; 15:14:17 >
  • farukclkk kullanıcısına yanıt
    oyunda seçenek yoksa nvida panelden ayarlanıyor olması lazım

• Yazılanları 3 sayfa geriye giderek okudum. Rockstar Pc'ye oyun değil enkaz çıkarmış. İnsanların paralarını da çalmış. Önce konsola çıkarmış Pc oyuncusunu sabırla bekletmiş.Ödül olarak da pc oyuncularına alın enkaz oynayın demiş. Alay eder gibi de sistem gereksinimlerini düşük açıklamış. Gel-gör ki en iyi sistemlerde bile performansı düşük çalışıyor oyunun.

Rockstar da gitti. Elimizde oyuncu dostu diyebileceğimiz, oyuncuya değer veren 1-2 tane firma kaldı. İnşallah Cd Red Projeckti kaybetmeyiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.