Şimdi Ara

[RECOVERY]Moto G PhilZ Touch - CWM Advanced Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  [RECOVERY]Moto G PhilZ Touch - CWM Advanced Edition

[RECOVERY]Moto G PhilZ Touch - CWM Advanced Edition

kurulum tamamlandıktan sonra PhilZ Touch recovery'e girip
    advanced menu'den root veya re-root system diyerek cihazınızı ROOT edebilirsiniz

PhilZ Touch is a CWM Advanced Edition that adds all the features you could ever miss in CWM.
    PhilZ Touch, CWM'de arayıp bulamadığınız tüm özellikleri içeren özel bir sürümdür.

It is a well proven recovery for many phones.
    Birçok telefon için kendini kanıtlamış bir recoverydir.

It also adds a full touch interface a completely configurable GUI.
    Ayrıca tamamen dokunmatik ve özelleştirilebilir bir arayüze sahiptir.

Gerekli Dosyalar (Required Files)

İndirme Linki - En Güncel Sürümü İndirin (Download Link) : https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Advanced_Edition/falcon/

PhilZ Touch XDA Ana Konu (XDA Topic) :
    xda forums
    [2015.10.09]CWM 6.0.5.1 - PhilZ Touch 6.59.0 (libtouch_gui 1.42)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2201860

Sürücüler (Drivers) :http://www.mymotocast.com/download/MDM?platform=windows

ADB Araçları (ADB Tools) :http://files.androidpit.info/content/adb-tools_treiber.zip

Kurulum (Installation)

Bootloader Unlock is required. Root is not necessary.
    Cihazınızın Bootloader Unlock yapılması gereklidir. Root işlemi yapılmış olmasına gerek yoktur.

Bootloader Unlock (English) :
    motorola-global-portal.custhelp.com
    Unlocking the Bootloader � MOTOROLA Android Phones � Motorola Mobility LLC
    https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/standalone/bootloader/unlock-your-device-a

Bootloader Unlock (Türkçe) :http://forum.donanimhaber.com/m_92660101/tm.htm

Download .img File, Drivers and ADB Tools.
    .img Dosyasını, Sürücüleri ve ADB Araçlarını indirin.

Install the Drivers.
    Sürücüleri kurun.

Put together into the one folder, Recovery .img into the adb-tools folder.
    Recovery .img dosyasını adb-tools klasörü içine atın.

Open command prompt as Admin.
    Komut satırını yönetici olarak açın.

Enter the folder with cd command. (cd C:\adb-tools)
    cd komutu ile klasöre girin. (cd C:\adb-tools)

Rename the .img file to "recovery.img".
    .img dosyasını "recovery.img" şeklinde yeniden adlandırın.

Restart the phone in fastboot mode and wait until drivers install.
    Cihazı fastboot modunda açın ve sürücülerin kurulmasını bekleyin.

Lastly, write this command to the command prompt.
    Son olarak komut satırına aşağıdaki kodu yazıp onaylayın.

quote:

fastboot flash recovery recovery.img

All descriptions belongs to me, to share without the permission is forbidden.
    Anlatım ve Kurulum tarafıma aittir, izinsiz paylaşılması yasaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 9 Kasım 2014; 14:36:06 >

• Emeğine sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık.
    Telefonlardaki menüleri yada genel olarak cihazlardaki diyeyim, farklı dillerde kullanılıyor yada Türkçesi yoktur diye ben de iki dilde birden yazıyorum. Ama açıklamaları ingilizce yazmanızın özel bir nedeni var mı merak etttim?

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    xt1033 3-4 ulkede satilan bir cihaz ve bu ulkeler ingilizceyi cok iyi biliyorlar. xt1033 stock rom 4.4.4 yazilinca tum ulkeler erisebilsin, anlasilsin diye yazdim. Bu konuda benzer bir kaynak goremedim. Ozel bir sebebi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 30 Ekim 2014; 11:06:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

xt1033 3-4 ulkede satilan bir cihaz ve bu ulkeler ingilizceyi cok iyi biliyorlar. xt1033 stock rom 4.4.4 yazilinca tum ulkeler erisebilsin, anlasilsin diye yazdim. Bu konuda benzer bir kaynak goremedim. Ozel bir sebebi yok

Anladım. Ancak bunun için XDA denen bir okul, bir okyanus var. Tüm dünya burayı temel alıyor. Adamın ingilizcesi varsa gidip kaynağına bakar. Orada bulunmayan ama birilerinin bildiği birşeyler varsa da gidip orada da paylaşır. Önümüzde de örnek olarak buradan birçok arkadaşımız var. Hepsi orada konular açıp bildiklerini paylaşıyorlar.
    Böyle her marka için ayrı, her markanın kendi içinde modelleri için ayrı, yine her modelin kendi içlerinde 4-5 temel bölümde konuların işlendiği derli toplu bir okul varken, kim gelip herşeyi içiçe geçmiş, tüm aynı marka cihazların aynı bölümde konularının Türkçe olarak işlendiği, arama motorunun bir gün çalışıp 3 gün çalışmadığı bir yere bakma gereği duyacak?
    Yanlış anlama olmasın. Size herhangi bir eleştiri yaptığım yok. Sadece can sıkıntısından biraz fikir alışverişi yapmaktır amacım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bu sekilde anlatan hicbir kaynak yok. Ben de sizin gibi xda da arastirdim ve bulunmadigi icin actim. Ustelik GPE edition dan tekrar ASIA surume gecmek icin ilk ve calisir kaynagida yine ben paylastim. Kendi adimla degil motomodtr deki konum birebir olarak benim adima xda da paylasildi. Yani demem o ki isteyen istedigi herseyi internette bulur ve guvenirse uygular :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 30 Ekim 2014; 21:06:23 >
  • quote:

Bu sekilde anlatan hicbir kaynak yok. Ben de sizin gibi xda da arastirdim ve bulunmadigi icin actim. Ustelik GPE edition dan tekrar ASIA surume gecmek icin ilk ve calisir kaynagida yine ben paylastim. Kendi adimla degil motomodtr deki konum birebir olarak benim adima xda da paylasildi. Yani demem o ki isteyen istedigi herseyi internette bulur ve guvenirse uygular :)

Sanırım gözden kaçmış. Burada XDA'da da paylaşım yapan birçok arkadaş var. Sizin de onlardan birisi olmamanız için bir sebep yok. Orada ne kadar Türk paylaşımcı arkadaş olursa o kadar gurur duyarız.
    Yanlış anlamadıysam Philz'i Moto G'ye uyarlayan sizsiniz. Tüm Moto G sahiplerinin kullanacağı bir recovery'niz varken başkasının sizin adınıza değil de sizin kendi adınıza paylaşımlar yapmanız daha doğru olur. Buradan Ana konuda linkinizi de paylaşır, bizler de destek veririz.

Bir de küçük bir hatırlatma yapayım.
    Motorola'da mutlaka böyle mi yapmak gerekiyor bilmiyorum. Mantık olarak fastboot komut yapısına ters geliyor ama 30 senedir edindiğim tecrübeyle öğrendiğim birşey varsa o da bilişimde bazen mantık aranmaması gerektiğidir. Bu yüzden açık bir kapı da bırakıyorum.

fastboot komutlarında dosya ismi olarak istediğimiz ismi yazabiliriz. Dosya isimlerini değiştirmeye gerek yok. Yani indirdiğimiz recovery dosyasının ismi Philz_byCanERYVZ.img ise şu komutu da verebiliyoruz:
    quote:

fastboot flash recovery Philz_byCanERYVZ.img

Dosya adında boşluk, farklı değişik karakterler v.s. olmasın yeter. 2 senedir Nexus'larda recovery'yi böyle yüklerim.

Aslında yanlış birşey değil. Hatta belki dosya isimlerinde boşluk v.s olabileceği için iyi bile. Ama işlem adımlarını arttırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 31 Ekim 2014; 9:18:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam sizi pek anlamış değilim. Dosya ismi Philz_byCanERYVZ.img olsun ister 1.img olsun farketmez philz_touch_6.58.7-falcon.img bu ismi command prompt ekranında yazmaktansa recovery.img yazmak sizce daha basit değil mi? Bu anlatım sadece teknolojiden anlayanlar için değil, bilmeyen insanlarında yapabilmesi için hazırlandı. Hayatında hiç command prompt ekranını açmamış kişiler var bunun ayırımı bilgisayar başında yapamıyorum malesef. Fastboot ise bir bölüm düzenleme programıdır. Fabrikadan çıkan cihazların 8gb, 16gb her ne kadarsa olan hafızasını bölümlere ayırıp linux ortamı için hazırlar. Kısaca disk yönetim sistemi diyebiliriz. Buradan tüm komutlarını öğrenebilirsiniz:http://elinux.org/Android_Fastboot Eğer recovery'i kurdunuz ve sorunsuz çalışıyorsa ne mutlu. İyi günleer dilerim.

• quote:

Hocam sizi pek anlamış değilim. Dosya ismi Philz_byCanERYVZ.img olsun ister 1.img olsun farketmez philz_touch_6.58.7-falcon.img bu ismi command prompt ekranında yazmaktansa recovery.img yazmak sizce daha basit değil mi? Bu anlatım sadece teknolojiden anlayanlar için değil, bilmeyen insanlarında yapabilmesi için hazırlandı. Hayatında hiç command prompt ekranını açmamış kişiler var bunun ayırımı bilgisayar başında yapamıyorum malesef. Fastboot ise bir bölüm düzenleme programıdır. Fabrikadan çıkan cihazların 8gb, 16gb her ne kadarsa olan hafızasını bölümlere ayırıp linux ortamı için hazırlar. Kısaca disk yönetim sistemi diyebiliriz. Buradan tüm komutlarını öğrenebilirsiniz:http://elinux.org/Android_Fastboot Eğer recovery'i kurdunuz ve sorunsuz çalışıyorsa ne mutlu. İyi günleer dilerim.

Kızmanızı gerektirecek birşey yazmak istemedim. Yazım şeklinizden öyle birşey hissettim. Eğer öyle birşey algıladınız ise özür dilerim. Böyle birşeyi asla düşünmem. Özellikle de sizin gibi Moto G ile ilgili Global olarak birşeyler yapan bir arkadaşımız için asla. Ben sadece işleri daha basite nasıl indirgeyeceğimizin ve oradan buradan copy-paste yapılmış gibi gereği olmayan işlemlerin de paylaşımının yapılmamasının peşindeyim.

Aynı şeyi düşünüyoruz zaten. Ben de hayatında command prompt'a hiç girmemiş kişiler için kolaylık olsun diye bu hatırlatmayı yapma gereği duydum. Böyle bir kişiye ilave olarak dosya adı değiştirtmenin, ekstradan ilave bir iş daha yaptırmanın ne manası var? Eğer dosya adını yazamazlar diye düşünülüyorsa o zaman recovery dosyasının adını basit bir isim yapıp öyle upload edersiniz, hatta fastboot komutunu bir batch dosyasına yazıp ismini yaz.bat yaparsınız, kişi yaz yazıp enter tuşuna basar, sorun ortadan kalkar. Hatta bu batch dosyasında fastboot kontrollerini de yaptırıp, cihazın bağlanmasını v.s. uyarılarını verdirip cihaz bağlandığında da otomatik olarak işlemin yapılmasını da sağlayabilirsiniz. Hiç DOS'a falan düşmesine de gerek olmaz.

Ama sanıyorum birinin, yaptığınız şeyler hakkında, şu yoldan gidilirse daha kısa olabilir şeklinde farklı birşeyler söylemesinden rahatsız oluyorsunuz. Yukarda da yazdığım gibi amacım o değildi. Tekrar özür dilerim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu 1-2 hafta içinde 6 tane vizeye girdim, yorgun ve asabiyim, yanlış anlamış olabilirim. Tek satırlık bir komut için script yazmaya gerek yok bence, onu gerektiren bir konum var:http://forum.donanimhaber.com/m_95333018/tm.htm buyrun buradan bakın. İşlem sıraları önemli olduğu için orada hazırladım. Kimse bunları bilerek bu işe başlamıyor, biraz araştırma biraz hintli kardeşlerimizin yardımları biraz xda. En sonunda kendi işinizi yapabilir ve başkalarına aktarabilir seviyeye geliyorsunuz. Açıklamada anlaşılmaya bir yer olursa bir google kadar uzaklarında. Yada bir PM kadar ben uzaklarındayım, sorun ile karşılaşanlar bana mail atabilir.
  • quote:

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu 1-2 hafta içinde 6 tane vizeye girdim, yorgun ve asabiyim, yanlış anlamış olabilirim. Tek satırlık bir komut için script yazmaya gerek yok bence, onu gerektiren bir konum var:http://forum.donanimhaber.com/m_95333018/tm.htm buyrun buradan bakın. İşlem sıraları önemli olduğu için orada hazırladım. Kimse bunları bilerek bu işe başlamıyor, biraz araştırma biraz hintli kardeşlerimizin yardımları biraz xda. En sonunda kendi işinizi yapabilir ve başkalarına aktarabilir seviyeye geliyorsunuz. Açıklamada anlaşılmaya bir yer olursa bir google kadar uzaklarında. Yada bir PM kadar ben uzaklarındayım, sorun ile karşılaşanlar bana mail atabilir.

Olur böyle şeyler önemli değil. Yazım dili ile hislerinizi tam olarak karşıya aktarmak mümkün değil.
    Gerçekten de diğer konunuzda çok fazla komut var. Onun zaten mutlaka batch yapılması gerekiyordu. Zaten gördüğüm kadarıyla yapmışsınız.

Öğrenmek için soruyorum. Nexus'lardan farklı olarak yapılan birşey farkettim. Nexus'ta fastboot ile rom yüklenebilmesi için bootloader'ın açılması gerekiyor. Ama bootloader'ın açılması için gereken komut unlock komutu. Sizin yazınızda işleme başlanırken lock yazıyor yani kapamak istiyorsanız uygulayın diyor. Acaba bu bir yazım hatası mı yoksa Moto G 'de rom yüklenirken bootloader kapalımı olması gerekiyor?

quote:

Fastboot Modunda Aşağıdaki Kodları Sırasıyla Uygulayın

mfastboot.exe oem lock begin // Cihazin OEM Kilidini Kapatmak Istiyorsaniz Uygulayin
    mfastboot.exe flash partition gpt.bin
    mfastboot.exe flash motoboot motoboot.img

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 1 Kasım 2014; 9:16:04 >

Nexus kullanıyorsanız sizde biliyorsunuz ki root veya custom recovery için bootloader unlock gerekiyor. Moto G de için de durum böyle. Eğer bootloader kilidini açmazsanız bunlara izin vermiyor. Bunu yaptıktan sonra rom yüklediniz root yaptınız vs vs. Sonrasında tekrar fabrika çıkışı hale döndürmek istiyorsunuz. Benim paylaştığım konudaki imaj dosyası moto g tarafından cihazlara kurulan imaj dosyasının birebir aynısıdır. oem lock yaparak bootloader kilidini kapatıp cihası ilk alındığı gibi hiç oynanmamış haline getiriyorsunuz. Tüm cihazlarda çalışmıyor ama komutta herhangi bir yanlışlık yok. oem lock yaparsanız eğer tekrar root veya rom kuracağınız zaman tekrar unlock yapmanız gerekecek. Durum bu şekilde.
  • quote:

Nexus kullanıyorsanız sizde biliyorsunuz ki root veya custom recovery için bootloader unlock gerekiyor. Moto G de için de durum böyle. Eğer bootloader kilidini açmazsanız bunlara izin vermiyor. Bunu yaptıktan sonra rom yüklediniz root yaptınız vs vs. Sonrasında tekrar fabrika çıkışı hale döndürmek istiyorsunuz. Benim paylaştığım konudaki imaj dosyası moto g tarafından cihazlara kurulan imaj dosyasının birebir aynısıdır. oem lock yaparak bootloader kilidini kapatıp cihası ilk alındığı gibi hiç oynanmamış haline getiriyorsunuz. Tüm cihazlarda çalışmıyor ama komutta herhangi bir yanlışlık yok. oem lock yaparsanız eğer tekrar root veya rom kuracağınız zaman tekrar unlock yapmanız gerekecek. Durum bu şekilde.

Ben de böyle biliyordum. Ama hala anlamadığım ve öğrenmek istediğim nokta, sizin komutlarda, rom yüklenmeye başlamadan önce yani ilk olarak Lock yapılıyor. Burada kafam karışıyor benim. İlk komut ile bootloader'ın Unlock edilmesi, sonraki komutlarda rom partisyonlarının yüklenmesi ve son olarak ta bootloader'ın Lock olması gerekmiyor mu? Yoksa bu yüklenen romun kendi durumundan dolayı telefon Lock iken de yüklenebiliyor mu? Bu yüzden mi Lock işlemi ile başlanıyor?

En basta lock yapmiyoruz lock begin yapiyoruz. Zaten fastboot lock islemine srock rom yuklenmedigi zaman izin vermez. Lock begin ile isleme basladigimizi belirtiyoruz en son lock islemini tamamliyoruz. Eger hic bootloader unlock yapmadiysaniz sadece stock romu tekrar kurmak istiyorsaniz bunlara zaten gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 1 Kasım 2014; 12:24:56 >
  • quote:

En basta lock yapmiyoruz lock begin yapiyoruz. Zaten fastboot lock islemine srock rom yuklenmedigi zaman izin vermez. Lock begin ile isleme basladigimizi belirtiyoruz en son lock islemini tamamliyoruz. Eger hic bootloader unlock yapmadiysaniz sadece stock romu tekrar kurmak istiyorsaniz bunlara zaten gerek yok.

Şimdi anladım. Teşekkür ederim.

• Philz ile mevcut romun yedeği alınabiliyor mu hocam
    philzi ilk yüklediğim zaman yedek almayı denedim sonrasında telefonu açtığımda yetersiz bellek uyarısı vermeye başladı yedeği silmeme rağmen hata düzelmeyince sil baştan rom attım
  • wéndigo kullanıcısına yanıt
    Lollipop icin guncel surumu degil 6.55.0 i kullanmaniz gerek. Lollipopda sorunsuz calisan surum bu. Kitkat icin sorun yoktu bende oncesinde zaten.

• Bende 6.58 varmis 6.55 yukleyip denerim uygun bir zamanda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.