Şimdi Ara

Recovery Genius 5 Uninstall sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bilgisayar öğretmeniyim. Okulda bilgisayar labratuvarlarında Recovery Genius 5 kullanıyoruz güvenlik programı olarak. Deepfreezein yaptığı işin aynısını yapıyor. 1 yıldır hiç sorunsuz kullanıyoruz.

    Yeni öğretim yılı öncesi program güncelleme vb. nedenlerle bilgisayarlardan bir tanesine sıfrdan XP kurdum. Tüm programları kurup updateleri yatıktan sonra RG5i kurmak istedim. Ancak Format öncesi bilgisayardan RG5 i kaldırmadığım için hata verdi ve kurmadı biraz uğraştım yine olmadı. Uninnstal denedim, birkaç adım ilerledim yine olmadı.
    Kurulum dosyaları arasında başlangıö disketi oluşturma seçeneği var. Disket oluşturuyorum. Ancak restart sonucu boot failure ile disketten boot olmuyor. Belki bu yöntemde uninstall yapacak ama olmuyor.

    XP kurulumunu şöyle yaptım:
    Tek HDD 2 partition halindeydi.
    Sırayla tüm partitionları sildim.
    Sonra 2 tane partition oluşturdum.
    Hızlı NTFS format atarak XP SP3 TR kurdum.

    Ancak bu durumda RG5in izleri hddden gitmemiş. Kurduğum makinenin, acronis true image ile tüm hddyi "imaj" backup alıp bir başka makineye imajı yüledim. O mekinedede aynı şekilde RG5 kurulum hatası aldım. İmaj alırken ve geri yüklemede birşey dikkatimi çekti.
    Hdd şu şekilde:
    Hdd1
    c:
    d:
    MBR:

    Bu MBR nedir? RG5 kendini orada saklıyor olabilir mi? RGi nasıl uninnstal edecem bulamadım bi türlü. Şimdi evdeyim. İnternette araştırdım bi süre. Son şans olarak buraya yazdım. Yaraın yapacaklarım için bir liste oluşturdum, sizinde önerilerinizi bekliyorum:

    1- Güvenli modda kurulum ve uninstall
    2 - Makinenin acronis ile alınmış eski imagei elimde var. O imagei yükleyip, RG5 kur-kaldır yapıp, tekrar yeni image atmak (ancak yeni image ile sorunlu rg5 tekrar gelir herhakde)
    3 - RG6 ve RG6.1 elimde var. Onları denemek.
    4- RG5 benzeri başka programlar denemek.
    5- Bilgisayar açılışında CTRL+R kombinasyonu RG5 setup açıyor yazmıştı başka bi forumda arkadaşın biri.

    Hiçbiri olmazsa makineye tekrar format atacam fakat nasıl format atayım, harici bir makinede özel bir program mı denemeli??







  • MBR - Master Boot Record Nedir?
    Bu bölüm ise harddiskin ilk sektörüdür ve bilgisayar açılırken flash bios otomatik olarak burayı okur ve ilk yapılması gerekenler hakkında emirleri burdan alır ve işleme sokar. Bilgisayarınızda ilk çalıştırılması gereken program veya ilk gidilmesi gereken adres gibi bilgiler bu bölümden alınarak uygulanmaktadır. MBR bölümü hiçbir şekilde format, bölüm silme ve yeniden kurma gibi yollarla değiştirilemez. Harddsik ilk alındığında işletim sistemi kurulduğu sırada MBR ile ilgili komutlar buraya yüklenir ve öylece kalır.

    Probleminiz bu MBR bölümünü silmenizle çözüme ulaşabilir. Çözüm aslında oldukça basit. Windows’un kurulum CD’sini takarız. Otomatik kurtarmayı ("R" repair - onarma) seçtikten sonra komut satırı gelene kadar bekleriz. Ardından fixmbr komutunu yazıp enter’a basarız. İşlemi onayladığımız anda MBR tekrar yazılır ve sadece kurulu olan işletim sistemini görür. Böylece bilgisayarımızı yeniden başlattığımız anda sorunsuz bir şekilde Windows açılır.

    Bu yol probleminizi çözmezse Win98 işletim sistemi zamanında bu MBR kaydını tekrar oluşturacak komutlar kullanılırdı, o konuları da yazardım ama vaktim yok problemi çözemezseniz PM atın, ayrıntılı açıklarım. Birde HDD'yi fabrika ayarlarına getiren format yöntemleri var, maxblast 4 bu programı bulup inceleyin veya HDD'nizim markasına göre imalatçısının bazı özel format yazılımları var deneyebilirsiniz..




  • Low Level formatı da seçenekler arasına aldım. Acaba hddyi başka makineye taksam, Partition Magic MBRyi silebilir mi?
  • Partition MAgic HDD bölümleme işine yarar, Partition Magic 8 Kullanımı (Fotolu Anlatım) Partition Magic 8 Kullanımı (Fotolu Anlatım).

    Hiren Bootcd Türkçe!!, bakım onarım ve kurtarma için mükemmel bir program konusunu ve benzer konuları inceleyin.

    Bad Sector-Lowlevel Format konusunu inceleyin.
    Low Format nedir ve Nasil atilir? konusunu inceleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 8 Eylül 2009; 1:59:10 >




  • örnek: samsung hdd (modeller listelenmiş)

    http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/utilities/Support_HUTIL.html



    bu programın mbr ile alakasını pek anlamadım.
    bu nasıl bir program ki; hızlı bir format sonrasında bir program kurulumunda hata versin.
    forumda ilk defa böyle bir problem okuyorum. var belki de bana yeni denk geldi.
    format atacğım, bana kurulum yaptırmayacak? o hdd' nin hiç şansı yok..






  • quote:

    Orijinalden alıntı: The souls migration

    örnek: samsung hdd (modeller listelenmiş)
    http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/utilities/Support_HUTIL.html
    bu programın mbr ile alakasını pek anlamadım.
    bu nasıl bir program ki; hızlı bir format sonrasında bir program kurulumunda hata versin.
    forumda ilk defa böyle bir problem okuyorum. var belki de bana yeni denk geldi.
    format atacğım, bana kurulum yaptırmayacak? o hdd' nin hiç şansı yok..



    MBR ile alakası tahmin sadece. Ama yukarıda da yazdığım gibi bu program sıradan bi program değil. deepdereze gibi her restarta sistemi ilk haline döndüren program. O yüzden bende bu programın mbr içinde kendine yer edinmiş olabileceğini düşünmeye başladım.

    Bu arada formatlayıp yeniden kurduğum makineye bir öğrencinin kullanabileceği her programı (ofis, adobe vb.) kurdum ve çalıştırdım. Sistemin çalışmasında hiç bir sorun yok. Taş gibide sistem oldu. Ama mekineye güvenlik programı kuramazsan hiçbir işe yaramaz tabiki.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.