babamda vestel 26 inc hdready lcd var teledünya kullanıyor scart girişinden bağlı kanallar baya net şekilde çekiyor.
bende lg 27 inc full hd lcd aldım. herhangi bi platforma üye olmadan herhangi bir hd uydu alıcı ile atv, a haber, birde trt hd izleniyormuş. acaba diyorum
normal bir uydu alsam scarttan bağlasam hd receiver olupta hd izlenmiyen kanallarla karşılaştığında çok muazzam fark edermi ederse hangi uydu alıcıyı
tavsiye edersiniz. ne kadar ekonomik olursa o kadar iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: civilengineer58
Arkadaşlar
babamda vestel 26 inc hdready lcd var teledünya kullanıyor scart girişinden bağlı kanallar baya net şekilde çekiyor.
bende lg 27 inc full hd lcd aldım. herhangi bi platforma üye olmadan herhangi bir hd uydu alıcı ile atv, a haber, birde trt hd izleniyormuş. acaba diyorum
normal bir uydu alsam scarttan bağlasam hd receiver olupta hd izlenmiyen kanallarla karşılaştığında çok muazzam fark edermi ederse hangi uydu alıcıyı
tavsiye edersiniz. ne kadar ekonomik olursa o kadar iyi olur.
Selamlar,
Şu anki HD yayınlara kısaca değinmek gerekirse;
720p çözünürlükte çekilmiş medyaların üst üste bindirilmesi (interlaced) ile 1080i düzeyinde çözünürlük elde edilmesi mantığına dayalı bir yayın teknolojisidir.
Uydu üzerinden yayınlanan SD yayınlar ise; medya hangi çözünürlükte çekilirse çekilsin, 576i çözünürlük düzeyinde uydu transponder'lerinden gönderilir.
Buradan SD yayınlar açısından çıkarılacak sonuç;
Medya yüksek çözünürlükle(720p ve yukarısı) çekilmişse, uydu transponder'inden gönderilen SD yayında oldukça kaliteli olabilmektedir.
Kısaca; HD yayın transponder'inden gönderilen içerik, yüksek çözünürlüklü olarak çekilmediyse, alınacak görüntü kalitesi HD kalitesinde olmayacaktır. Eskiden çekilmiş medyaların HD transponder'lerden yayınlanması halinde bu durum açıkça görülebilmektedir.
Bu konu fazlaca teknik ayrıntıya girmeden, SD/HD yayın açısından, ancak bu şekilde izah edilebilir.
Birde uydudan gönderilen SD yada HD yayının gönderildiği gibi alınabilmesi konusu vardır ki, bence bu husus daha önemlidir. Yani gönderilen yayının görüntü kalitesini bozmadan alabilmek konusu... Uydu alıcısında bu işi sağlayan birimin adı çipset (işlemci)'tir. Şimdilerde bir çok marka uydu alıcısında, kaliteli çipset bulunmamaktadır.
Konuya bu çerçevede yaklaşım göstermek daha doğrudur.
SD uydu alıcısı almak istiyorsanız; STi ve IBM çipset'li uydu alıcılarından edinmeniz yerinde olur. Goldmaster'in IBM işlemcili modelleri 150 TL civarındadır.
HD uydu alıcısı almak istiyorsanız; STi çipset'li olanlardan edinmeniz yerinde olur.
Yumatu full HD (STi 7101 işlemcili), Kathrein 912HD, Opticum 9600HD Prima, AMIKO 8900HD Alien model cihazlardan oldukça kaliteli SD/HD görüntü alınabilir. Fiyatları sırası ile 300 - 450 - 400 - 400 TL civarındadır. Bu cihazlardan yumatu hariç diğerleri yurtdışından temin edilebilir.
Yukarıdaki tavsiyelerim, uydudan gönderilen içeriğin optimum(en iyi düzeyde) yani bozmadan alabilen cihazlar üzerine idi...
Kolay gelsin.
öncelikle teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz bilgiler için.
bu cipset olayını çok bilmiyorum ama bir kaç modele baktım sizce nasıl hangisini tavsiye edersiniz
nexsstar 18500 hd
nextstar 2010 cıs full hd
hiremco turbo hd
birde mini hd receiver tavsiyeedermisiniz yumatunun var onların performansı nasıl
quote:
öncelikle teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz bilgiler için.
bu cipset olayını çok bilmiyorum ama bir kaç modele baktım sizce nasıl hangisini tavsiye edersiniz
nexsstar 18500 hd
nextstar 2010 cıs full hd
hiremco turbo hd
birde mini hd receiver tavsiyeedermisiniz yumatunun var onların performansı nasıl
Tekrar selamlar,
Kaliteli görüntü sunan receiver'leri bir önceki mesajımda belirtmiştim.
Bahsettiğiniz receiver'lerden 1 nci ve 3 ncü sıradaki receiver'lerde ALI çipset bulunmakta olup, video kalitesi oldukça vasattır.
2 nci sıradaki receiver'de ST40 (266 Mhz.) çipset bulunmaktadır. Bu cihazdaki çipset'in sunduğu görüntü kalitesi iyi olmakla beraber, cihaz özgün tip linux'lu yazılımla işlediği için görüntü kalitesi vasat kalmaktadır.
Diğer HD receiver'ler ile mini HD receiver'lerde; Arm, NXP, CSM, Mstar, ALI ve Connexttant çipsetli olup, görüntü kaliteleri vasatın üzerine çıkamamaktadır.
HD cihazlarda görüntü kalitesini ikinci plana aldığımızda; Broadcom serisi işlemcili cihazlardan edinmenizi tavsiye ederim. Dreambox HD serileri, GigaBlue 800HD solo, Vu+ serileri, Inpax 8100HD, Atlanta 800HD cihazlar Broadcom işlemcili cihazlardır.
Saygılar, sevgiler.
Serkan bey yer problemi olduğu için mini almaya karar verdim.
piyasada şu an full hd olarak yumatu var. nexstar boatech gibi markalar hep scart girişli bu yumatı alınırmı yani sonuçta full hd yazıyor üstünde
quote:
piyasada şu an full hd olarak yumatu var. nexstar boatech gibi markalar hep scart girişli bu yumatı alınırmı yani sonuçta full hd yazıyor üstünde
He he...
Gerekli bilgileri mesajlarımda verdim.
Gerisi sizin bileceğiniz iştir.
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
quote: