Şimdi Ara

Reboot and Select proper Boot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim sorun hiç bir şekilde: BIOS'da boot olarak HDD'yi seçin vs... ile çözülmüyor.

Sırasıyla bu duruma nasıl geldiğimi izah edeyim:

1- Sistem Xeon 1650 CPU + P9X79 Pro Anakart 16GB 4 kanal RAM + Samsung Evo 120GB SSD + 2x1 TB WD10EZEX RAID depolama şeklinde özetleyeyim...
    2- Önce RAID olan MArvell portlardaki HDD'lerin RAID'ini bozdum, yani kazara değil, verilerimi yedekleyip, UEFI menüsüne geçerek, Marvell portların menüsünden Speed olan komutu normal olarak çevirdim. Sistemi yeniden başlattım ve başlıkta belirttiğim DOS ekranına geçtim ve boot menüde bir sıfırlanma - sorun olmuş mudur diyerek ayarlara baktım ve sorun olmadığını gördüm buna rağmen BIOS'u sıfırlayıp, Boot menüde SSD 1. aygıt olacak şekilde düzenlemeyi tekrar yaptım.
    3- SSD UEFI menüsünde, menü atlandıktan sonra açılış ekranında görünmekte... Diski algılmama diye bir durum söz konusu değil.
    4- Sonra evdeki diğer kasaya SSD'yi takarak diskin içindeki verilere göz atabiliyor muyum diye bakmak geldi. Bu aşama sorunsuz yaşandı. Evo, D olarak ve tüm dosyalar mevcut olarak görünür durumdaydı.
    5- Aklıma bu sistemde 1. disk olarak Evo'yu seçip farklı bileşenlere sahip bir sistemde sistemi açıp açamayacağımı görmek fikri geldi. Başlıkta belirttiğim sorun aynen 2. sistemde de yaşanır oldu.
    6- Evo'yu 2. sistemden söktüm ve mevcut olan Agiltiy3 SSD ile açayım dedim ki olay burada iyice garip bir hal alıyor: Agility de aynı sorunu verdi. Yani çalışan sorunsuz 2. sisteme, 1. sistemde yaşadığım sorun resmen bulaştı.

Çıkış yolu bulamıyorum. böyle bir sorunu yaşayan oldu mu çözüm buldu mu merak ediyorum.

Saygılar...

• Hocam MBR kaydını tekrar yazdırın. Windows hangi diskteyse o diski çıkarıp başka bilgisayara takın ve MBR kaydını düzeltin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte o farklı PC'ye takınca diğer PC de gitti:) Yani o diğer PC'deki SSD de aynı sorunu verir oldu. Şİmdi Flash'taki kurulum ile sıfırlama yapayım dedim, kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor gereken bir sürücü bölümü eksik diyor...
  • 2. sistemde biosu sıfırlayıp usbyi alın başa tekrar deneyin

• MBR için girdiğim komutlar da işe yaramadı. Şu an sıfırdan kurulma geçtim tekrar... Teşekkür ederim ilgi için...
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    Önemli değil hocam. Sonucu buraya yazmayı unutma

• Abi okudum ama kafamda gerekli sistem ve mekanizmalar bir şekilde çalışmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    no boot device available
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • :)) Can, senin MBR sorunu benim sistem diskime bulaştı. Şaka bir yana da bir tuhaflık var. Az evvel kurulumu yaptım, sonra güncelleştirme vs... restart, sistem açılışının hemen ardından mavi ekran aldım. Mavi ekrandaki durumu okumaya bile fırsat bulamadan kızım tesadüfen enter'e bastı. Sorun büyük ihtimal win 8 lisans anahtarında... 2. kutuda son üç harf vjn...

Peernet*
    Elbette paylaşacağım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 17 Şubat 2014; 23:14:10 >
  • Sistem kurarken sakin pc de 1 den fazla disk bulundurmayin. Son sistem kurulumunda, On yükleme gitmis raid diske kurulmuş. Raid i bouzunca da Ssd boot etmemiş. Olay bundan ibaret.

Bunu dun gece bir kez daha sistem kurdugumda farkettim. Sisteme agility ve evo yu birlkte takip evo ya tekrar sistem kurdugumda, 350mb lik onyukleme bolumu gitti agility uzerinde olustu. Benim jeton da orada dustu. Bu bios ve anakart chipset kaynakli bir mallik.

Sistem kurulumu sirasinda bu mallik bu neden yasaniyor bilmiyorum ama gecmiste danisanlara sistem kurarken sadece ssd takili olsun diyen ben, dedigimi yapmayinca neden dogru konusuyor musum bunu anlamis oldum:)

Bu belki de windows kaynakli bir sorun ama henuz cozemedim.

Ayrica evoyu 2. Sisteme taktigimda diskin icine ulasilabilmesi, fakat sokunce agility nin de boot etmemesi saniyorum evo nun on yuklemesiz olmasi, 2. Sisteme takinca agilitynin onyukleme bolumunde bir sekilde sorun yaratmis olmasindan kaynakli.

Akla gelmez, cehennemin dibinde unutulmus
    Sorunlari bulmak icin azimli cabalarima devam etmem umarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 18 Şubat 2014; 22:38:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.