Şimdi Ara

Realtek HD Audio, Logitech X540'ı Tanımıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Logitech X540 5.1 ses sistemi kullanıyorum. Önceki bilgisayarımın ana kartında 5.1 ses desteği olmadığından ses sistemi ile tam net bir sonuç alamıyordum. Fakat yeni aldığım pc'nin anakartı ASRock Intel G31M-S ve özellikleri arasında da ses sekmesinde 5.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (ALC662 / VIA® VT1708S Audio Codec) yazıyor. Sanırım bu onboard ses kartının 5.1'i desteklediği anlamına geliyor. Fakat anakart cd'si ile yüklenen Realtek HD Audio programında kontrol panelinde ses testi yaparken tüm hoparlörleri kontrol edemiyorum. Sanki 2.1 varmış gibi play dediğim zaman sadece ön iki hoparlörden ses veriyor.

Realtek HD Audio, Logitech X540'ı Tanımıyor?

Alttaki play tuşuna tıkladıktan sonra tüm hoparlöre sırasıyla ses veriyor. 1 ile numaralandırdığım sağ ve sol hoparlörlerde veriyor sadece sesi, diğerlerini geçtiği zaman ses yok. Halbuki 3 tane daha hoparlör var, fakat onlara ses gönderemiyor.

Bunun nedeni sizce ne olabilir? Programda ayarları biraz karıştırayım dedim ama o kadar basit hazırlamışlar ki, hiçbir seçenek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 3 Ekim 2009; 23:23:13 >

• Arkadaki 3 standart ses çıkışına sırasıyla yeşil, turuncu ve siyah girişleri bağladım ve her seferinde Realtek ne taktığımı sordu, ben de front, rear ve subwoofer diye tanıttım hepsini. Şimdi önceden olduğu gibi arka hoparlörlerden boğuk ses gelmiyor, hepsinden cam gibi ses çıkıyor.

Fakat bir sorun var, deli etti beni sabahtan beri, windows sesleri (tıklama, çöp kutusu vs.) ve internetteki hiçbir videodan ses gelmiyor. Görüntü var ses yok yani.

Nasıl çözeceğim bunu?
  • 7+1 seçenegi var ise onu dene yan hoparlorler onden calısacak ama sonucda 5+1 ses sistemi düzgün bir şekilde çalışacakdır. 2. sorununa gelince öncelikle windows seslerinin kapalı olmadıgını kontrol et kullandıgın işletim sistemi nedir ? biraz daha çözüme ulaşacak cevaplar için bir kaç bilgiye ihtiyac var.
  • anakartın resmi sitesinden tüm sürücülerin yeni sürümlerini indirdim ve kurdum. audio driver da vardı bunların arasında. bilgisayara reset attım ve tekrar realtek kontrol panele girdim, 2CH olarak değişmişti kendiliğinden, 6CH yaptım ve şimdi bütün hoparlörü tanıdı. play dediğim zaman hepsine ayrı ayrı ses gönderebiliyor.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.