Şimdi Ara

Realtek Ac97 5+1 Ses Sorunu Acil Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Donanım Haber ailesi. Sorunum başlıktan anlayacağınız üzere 5+1 ses sisteminden sadece 2 kanaldan ses alıyorum. Malum Realtek ac97 sorunludur biraz. Neyseki ben buna alıştım . Ayrıntıya inmem gerekirse bilgisayarımda tüm sistemi aktif kullanmak istiyorum ama bunu sadece Jet Audio gibi medya oynatıcılarla sağlayabiliyorum. Kullananlar bilecektir Jet Audio de "Multi-Channel" diye bir ayar vardır yani tüm sisteme sesi dağıtır ses kartı önemsemeden. Amacım ise bu ses dağıtma olayını sistemimin her anında istiyorum oyun oynarken, internetten mp3 dinlerkenden tutunda bilgisayar açılış-kapanış sesine kadar bunu sağlamak istiyorum. Acaba bu yazılımsal olarak mümkün müdür? Mümkünse önerileriniz nedir?

Not: Lütfen Denetim masasından 5+1 i ayarla, s*ktr et git ses kartı al, Kabloların yerini değiştir gibi cevaplar atmayınız. Unutmayın önemli olan her şeye sahip olmak değil elindekinin değerini bilmektir.

• HERKESE MERHABALAR DONANIM AİLESİ
  • Up Up Up! Yok mu yardımcı olacak kimse?
  • 5.1 filmlerde nasıl durum? Sadece stereo seslerde mi var bu sorun?
    Realtek'in High Definition kartlarında "Hoparlör Doldurma" diye bir seçenek var. Bu sizde çıkmıyor mu?

Realtek Ac97 5+1 Ses Sorunu Acil Yardım.
  • 5+1 Filmlerde ses hepsinden geliyor. Şimdi diyeceksiniz ki "mp3'ler stereo kayıtlardır 2 kanaldan ses alabilirsin." Ayrıca benim sistem eski olduğu için Realtek Hd değil. Başka çözüm önerisi olan.
  • Zaten Realtek HD olmadığını bildiğim için soruyorum ya.

"Şimdi diyeceksiniz ki "mp3'ler stereo kayıtlardır 2 kanaldan ses alabilirsin."

Öyle demeyeceğim.
    Bahsettiğiniz sorunu ancak 2 yöntemle çözebilirsiniz.

1) SRS Audio Sandbox gibi bir yazılım kullanarak. Link:http://download.cnet.com/SRS-Audio-Sandbox/3000-2169_4-10582591.html
    2) Ön ve arka ses çıkışlarını ön hoparlör çıkışa [yeşil] ortak bağlayarak. Tabi bu yöntemle 5.1 ses alamazsınız. Sadece genişletilmiş Stereo alırsınız.

SRS Audio Sandbox hakkında bilgi almak için göz gezdir derim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_10917950/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 21 Temmuz 2012; 19:59:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

Zaten Realtek HD olmadığını bildiğim için soruyorum ya.

"Şimdi diyeceksiniz ki "mp3'ler stereo kayıtlardır 2 kanaldan ses alabilirsin."

Öyle demeyeceğim.
    Bahsettiğiniz sorunu ancak 2 yöntemle çözebilirsiniz.

1) SRS Audio Sandbox gibi bir yazılım kullanarak. Link:http://download.cnet.com/SRS-Audio-Sandbox/3000-2169_4-10582591.html
    2) Ön ve arka ses çıkışlarını ön hoparlör çıkışa [yeşil] ortak bağlayarak. Tabi bu yöntemle 5.1 ses alamazsınız. Sadece genişletilmiş Stereo alırsınız.

SRS Audio Sandbox hakkında bilgi almak için göz gezdir derim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_10917950/tm.htm

hocam bu onerdıgınız programın şifresinide verseydınız barı bır turlu bulamadım nette :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an kullandığım surround hoparlörler zaten front kolonlonlarımla birlikte paralel olarak bağlıdır ve 5+1 le alakası yoktur. Dediğiniz programı inceleyeceğim.
  • Merhaba tekrar ben. Hocam SRS programı aslen tam olarak istediğim şey ama bir sorun var nedense Jet Audio'da ki gibi verimli ve yüksek ses alamıyorum. Ayrıca deneme sürümü oluşu da bir dezavantaj. Bana bu formatta kaliteli bir program önerebilir misiniz? Ha bir de atlamadan söyleyeyim programda da gene aynı olayla karşılaştık sadece Front Kolonlarımı görüyor hepsinden ses gelmesine rağmen yazılımsal olarak sadece onlara müdahale edebiliyorum. Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormboy007

Şu an kullandığım surround hoparlörler zaten front kolonlonlarımla birlikte paralel olarak bağlıdır ve 5+1 le alakası yoktur. Dediğiniz programı inceleyeceğim.

Ses kartına paralel olarak değil de, önü ve arka hoparlörleri ayrı bağlayın. Ön-Yeşil. Arka-Siyah olacak şekilde. Ses ayarlarından da 5.1 sesi seçin. Daha sonra SRS Audio Sandbox kurarak 5.1 ayarını oradan da aktif hale getirin.
    Tüm kanallardan doğru ses alabilmenizin yolu bu şekilde.

Mesajlarınızı bir kontrol edin.
  • Hocam şuan çok şaşkınım programı yükledim sildim ve şuan istediğim kalitede 5+1 ses alıyorum :D Çok ilginç cidden vede performans, kalite sorunu yaşamıyorum. Tekrardan sağolun elinizde şifa var :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormboy007

Hocam şuan çok şaşkınım programı yükledim sildim ve şuan istediğim kalitede 5+1 ses alıyorum :D Çok ilginç cidden vede performans, kalite sorunu yaşamıyorum. Tekrardan sağolun elinizde şifa var :D

Rica ederim hocam. Hallolduğuna sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.