Üstadım daha önce yaklaşık bir ayı aşkın süre gt 6t kullandım,bir süre aradan sonra bugün de yeniden kullanmaya başladım,günlük standart sosyal medya,youtube vs şeklinde yani oyun oynamam o kısım hariç günlük kullanımda hiç bir ısınma durumu yaşamadım. Realme'yi de marka özelinde uzun seneler bir çok modelini kullandım,pil konusunda sd 8 gen 1'li modelleri hariç her zaman çok iyi performans vermiştir yani gün içinden ortalama 8-10 saate varan ekran süreleri alır şekilde hunharca kullanırım ve hiç bir modelinde gün içinde 2.kez şarja takmadım. Pil performansına bir örnek daha ; 3 yılı aşkın Realme 7 Pro kullanan arkadaşım var ve hala pil konusunda hiç bir düşüş ve soruna yaşamadığını her zaman söyler kısaca Realme 3 Pro'dan beri orta/üst segment bir çok modelini uzun seneler kullandım pil konusunda içiniz rahat olsun keza GT 6T'de çok çok iyi ve 120 watt gibi bir avantajda var. Uzattım ama başlamışken son bir ek de yapayım ; malum oneplus'da artık realme ile aynı grubun çatısı altında pil,stabilite ve arayüz neredeyse birbirinden farksız diyebilirim,bende yeniden bu cihaza 2.el olarak almadan dönseydim ki oneplus 12r ile arasında ciddi olarak kalırdım zaman zaman 30.000 civarında 12r ilanları oluyor malum realme de de sıfırı 28.700 lira yani sıfır alma durumunda arada kalsam muhtemelen tercihim 12r olurdu o da sadece metal kasa,cam arka kapak gibi elde daha premium hissiyat vermesindendir yoksa arayüzler neredeyse bire bir ve performanslar da keza öyle denebilir. Yani kısacası eğer Realme'nin 2.elini 20-22 dolaylarında denk getirirseniz malzeme kalitesi farkından 12r'ye minimum 8-10-12 vb farka bence gerek yok ama ikisini de sıfır alma durumunda sorduysanız ben sizin yerinizde olsam 30.000 dolaylarında zaman zaman ilanlarda olan sıfır 12r denk getirip alırdım yani 1-2 bin farka değer (performans değil kasa,kapak yapısı farkından) ama 35'li rakamlarda webden almak yerine hb'den realme alırdım yani 7k fark da hissiyat için bence fazla :) Oneplus'ın 8 gen 2 işlemcisi hala çok iyi ama bu cihazdaki 7+ gen 3 de çok çok iyi o kısmı da 8 gen 2'li Galaxy S23 tecrübemden kıyaslayarak söyleyebiliyorum,işlemci olarak ikisi de memnun edecektir. Biraz uzunca oldu ama son bir kaç gündür sıfır alma durumunda bende aynı ikilemde kalarak o kadar kafa yordum ki siz de tam bunu sorunca döküldüm :) Bugün 2.el denk gelince ikisinin de sıfırına göre çok makul rakama çözünce ikileme gerek kalmadı,ikisinden hangisini tercih ederseniz sizi pişman etmez onu net söyleyebilirim gerisi sizin tercih ve düşüncenize kalmış. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Realme GT 6 / 6T [ANA KONU] Kullanıcı incelemesi (7. sayfa)

-
-
Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim hocam. İlk sorumda belirtmeyi unutmuşum bu arada GT6 ile ilgileniyorum :) 2.el düşünmüyorum, şuan internette sıfırda 30k altında güvenilir bir satıcıda 12/256 modelini bulamadım. Elektronik marketlerde de GT6 34-35 civarlarında satılıyor, GT 6T ile 6 arasında işlemci dışında herhangi bir fark yok anladığım kadarıyla? Peki mesela bu 2 cihazda da akşam yatmadan şarj etme durumu için %100'ü geçince elektriği kes ya da ben uyanmaya yakın %100'e ulaş gibi pil sağlığı koruma seçenekleri var mı Samsung'da olduğu gibi? Açıkçası Mi 14T ve S24 FE gibi seçenekler arasında da kaldım araştırırken, hali hazırda S20 FE kullanıyorum 3 yıl 7 aydır; ekranında bir problem çıkmasa da kullanmaya devam edecektim uzun süre dediğim gibi. Çok uzun yıllar sorunsuz götürecek bir seçenek lazım bana. Telefonlara çok büyük paralar vermek akıl karı gelmiyor.
-
Ben yanıtı GT6T özelinde verdim ama dediğiniz gibi benim kullanım tarzıma göre de GT6 ile GT6T arasındaki ufak ya da büyük olan farklara bakmadan bana yetecek olan GT6T'ye yöneldim.
Pille alakalı sorunuza gelirsem ; evet ikisinde de (12r kullanmadım ama arayüz nedeniyle biliyorum) "akıllı şarj" gece şarja takınca kullanım alışkanlıklarınızı öğrenip %80'e kadar şarj edip akabinde kalkma saatinize yakın zamana kadar şarjı kesip akabinde sabah başlayıp tamamlama ya da "şarj limiti" ek ayarlar da mevcut.
Bende Samsung da kullandım severim one ui arayüzünü ama yavaş şarj olayı ve zamanla olan pil performans düşüşünden bıktığımdan ve S23 sonrası A55 ve S24 FE gibi ergonomik olmayan cihazların ağırlık olarak hantallığından yeniden Realme'ye döndüm,arayüz olarak oneplus da realme de sizi üzmez hatta şeklen bana one ui'dsn daha da hoş geliyor bu kısım zevk meselesi ama arayüz olarak benim için bir numara realme arayüzüdür,one iu'ın hakkını vereceğim tek şey (one ui 7 dağıtımında sıvamaları hariç :) güncelleme desteği ve hızıdır,realme ui o kadar uzun vadeli destek almıyor tek fark bu diyebilirim.
Performans ve pil odaklı uzun süreli kullanım için ne gt6 ne gt6t ne 12r sizi üzmez ona emin olun,pil konusunda gayet iyiler "1600 döngüde %80 üzeri pil sağlığı alacaksınız" bilgisi bu cihazların sanırım tamamının sayfasında da koca fontlarla yazılı,uzun denecek süreçte çok realme,oppo kullanımım olduğundan pille ilgili içiniz rahat olsun.
Çıkış yılları ve android sürümlerini baz alırsak GT serisi bir yıl fazla destek alacak uzun süreli kullanım için bunu dikkate alabilirsiniz,kamera/ufs ve işlemci gibi benim kullanımıma göre önemsiz farklar dışında GT6 ile arasında bence fark yok,ne kadar baz alınmalı bilmem ama antutu skorlarına bakarsak 3 işlemci de birbirine yakın skorlar alıyor yani arada atla deve farklar yok.
Son olarak S24 FE evet f/p cihazıdır orası net ama uzun süreli kullanımda exynos'un süprizlerini ve pil aşınması durumunu ve de bence hiç ergonomik olmamasını da katarak dikkate almazdım evet 2.elde talibi çoktur realme ya da oneplus'a göre ama siz zaten yıllar boyu kullanma kısmındasınız bunun çok cazibesi kalmıyor.
Mi 14T ya da Mi grubundan herhangi bir cihaz için hiç yorum yapmayayım arayüzü hiç ama hiç benlik değil ve yd olarak imei vs işleri olmasa Tr'de bu denli kullanan da olmazdı bana göre,garantisiz olma riskini yarı fiyata ya da altına almak cazip ve alanlar da haksız diyemem ama bedava verilse kullanmayacağım kadar uzak bir arayüzü var (başkalarına ya da size hitap edebilir ben tamamen kendi açımdan uzağım)
Uzuuun lafın kısası :) GT6/6T ya da 12r arasında hangisini tercih ederseniz memnun kalır ve uzun süre de sorunsuz kullanırsınız bundan emin olun,GT6T malum HB'de 28.700,GT6 256 30 dolaylarında ve 12r de 35 dolaylarında var,2.el bu cihaz denk gelmese Bursa'da 30.499 kapalı kutu,ada faturalı 12r ilanı vardı sarı sitede muhtemelen onu alacaktım yani hepsi 30 dolaylarında gibi bakarsanız hangisi içinize sinen,size daha hoş gelen cihazsa onu alın ama 35 dolaylarında 12r ona gerek var mı takdir sizin,üç cihaz da beklentilerinizi karşılar.
Pil koruma kısmının görselini de ekledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdbjk -- 27 Şubat 2025; 1:18:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Samsung'un daha Exynos çipsetini düzgün yapabildiğini görmedim hocam, epey bi samsung kullandım yıllardır :) Pazarlamaya deli gibi para akıtıyorlar ama sahada Qualcomm'a karşı zayıf oldukları ayyuka çıkıyor hep. 12r veya 6 alacağım çok yüksek ihtimal. MIUI arayüzünü ben de beğenmiyorum evet. Ayrıntılı açıklamalar için tekrardan teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gt 6t hakkında bir önceki sayfada bir kaç yorum yaptım. Mesajları okuyabilirsiniz. Günlük kullanımda arada bir ısınma gördüm. Fotoğraf videoda biraz oldu. Ama bu her cihazda oluyordur gibime geliyor. Android 15 daha android 14 kadar kararlı değil gibi. Duvar kağıdının hata vermesi gibi küçük sorunlar mevcut.
Benim bu telefonun en sevdiğim yanı hızlı şarj ve uzun pil. Birde ekranının baya güzel olması. Renk paleti samsunga göre baya iyi. Ve ince ayar seçenekleri de başarılı.
Teşekkürler, inceleyeceğim hocam. Açıkçası şuan gt6 12/256 uygun fiyata tek bir yerde gözüküyor elektromanya diye bir satıcıda pazarama ve n11'de. Fiyatı oldukça uygun fakat hiç yorum yok ve satıcıyı bilmediğim için tercih etmeye çekiniyorum. Muhtemelen 3-4 bin tl daha verip sağlam olsun kafasıyla vatan'dan alacağım. Yahut pahalı gelirse 6T'yi hepsiburada'dan alabilirim sanırım. 8sgenc3 için aradaki 7-8k'ya değer mi emin değilim sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nature vs. Nurture -- 27 Şubat 2025; 8:35:24 >
Değmez bence. GPU farkı nasıl bilmiyorum ama işlemci olarak aynı gözüküyor. O satıcıyı araştırırdım ben olsam. Kendisine de soru sorabilirsiniz. N11 alış sürecinde bir garanti veriyor zaten. Pazar yerlerinden ki satıcılardan biri ürününün realme Türkiye garantili olduğunu söylemişti. Eğer resmi distiribitör garantili derse realme Türkiye ile iletişime geçip doğrulamayı deneyebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Exynos konusunda A55,S24 serisi ve S24 Fe çiplerinde pil verimliliği kısmını çözdüler orada da hakkını vereyim :) Rica ederim ayrıca hangisini alacaksanız şimdiden hayırlı olsun diyeyim :)
Elektromanya ; uzun zamandır Vodafone'nun cihaz distrübütörü olan Arena Connect'in e-ticaret firmasıdır eski adıyla Arena Bilgisayar dersem bilirsiniz.Vodafone'un eski tedarikçisi olan Brightstar'ı satın aldı vs şeklinde geçmişi var.
Sektörde uzun yıllar dirsek çürütmüşlüğüm oldu bu nedenle süreç ve firmaya biraz vakıfım bir sorun yaşamazsınız yani :)
Bu kısımları içeren bilgi web sitelerinde de var görsel olarak bunları da ekliyorum.
-
Üstadım sizin de kullanım tarzınız benimkine banzediğinden işlemcideki çok ufak performans farkı,kamera da farklar vs sizin kullanım senaryonuzda tıpkı ben gibi pek gerekli değil vatan'da bazen geceleri 36.000 gibi rakamlara düşüyor GT6 ama bence 6k farka hiç gerek yok derim.
12r'de de dediğim ilanda 30 civarı olan içinize sinerse onu düşünebilirsiniz ama onda da 34.500 gibi diğer genel rakamlara "metal kasa,arka cam kapak" hissiyatından benzer denecek performansta cihaz için o hissiyata o farkı vermek isterseniz tabi olabilir artık gerisi sizin kararınız :)
-
-
https://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-8s-gen-3-vs-qualcomm-snapdragon-7s-gen-3
Hocam şurada 6 ve 6t işlemcileri arasında ciddi fark gösteriyor sentetik testlerde ama bilemedim yanlış yere mi bakıyorum.
Elektromanya ile ilgili görüşleriniz için teşekkürler müsaitliğimde oradan sipariş geçeceğim
Exynos konusunda ise hiç güvenmiyorum Samsung'a maalesef, parayı bastırıp testlerde vs. öne çıkarmışlardır yine kendi işlemcilerini diye şüpheliyim. Neyse zaten samsung almaya niyetim de yok :)
Teşekkürler.
-
Üstadım 7s gen 3 ile kıyaslamaya bakmışsınız doğrusu 7 plus gen 3 ile bakmanız alta linki ekledim :)
nanoreview.net
Snapdragon 8s Gen 3 vs Snapdragon 7 Plus Gen 3: tests and benchmarkshttps://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-8s-gen-3-vs-qualcomm-snapdragon-7-plus-gen-3
Üstadım detay yok maalesef kısa geçmişler açıklamayı,ben güncellemeyi yaptım görülen açıklama kısmını ekliyorum.
Bu güncellemenin üzerine bir güncelleme daha geldi bugün hata düzeltmesi sanırım
Bende poco f5 var bize o bile gelmiyor,1 yildan sonra tirt
Bilemiyorum üstadım yeniden bir süre kullandım ama sesli arama uygulamasının google arama olmasına uyuz olduğumdan cihazı verdim gitti.
Güvenlik yamasıdır muhtemel,hayırlı olsun :)
:)
Realme ilk etapta üst,orta üst modellerine güncelleme verir sonra bir kaç ayda bir falan vermeye devam eder ama verir,poco için yorum yapamayacağım çok tecrübem olmadı :)
Bana 600 sürümü gelmedi. Bir küsür gb olarak 620 sürümü geldi. Duvar kağıdı sorununu çözmüş. Pil durumu değişmiş mi bakıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X