Şimdi Ara

RC Ucak Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim dediğim işte cessna 182 simülasyon tamamlanınca müthiş keyif alacaksın

Orijinalden alıntı: feckless

İlk defa uçuracak için gayet güzel bunla başlasın uçağa hakimiyeti,inişi kalkışı öğrensin sonra Cessna 182,Trainer modelleri alabailir başlangıç için gayette güzel bir üründür ayrıca OYUNCAK DEĞİLDİR.

Şu hobiyi anlatırken böyle davranan insanları anlamıyorum. Gidin bir hobi mağazasına helikopter almak istediğinizi söyleyin, hemen tepkileri şöyle oluyor;

- Aaa nasıl olur? Hiç kullandınız mı?
    - Helikopter zordur?
    - 1 yılda Hover da tutarsınız..
    - 5 yılda anca uçurursunuz.

Aynı muhabbet model uçak konusunda da mevcut.

Bu insanların yaptıkları sadece yaptıkları işi deliler gibi abartmaları.. Sizin de yaptığınız bunun gibi birşey. Verdiğiniz modelin oyuncak olup olmadığını araştırmadım. @GKM oyuncak olduğu hakkında yorum yaptığı için yazdım. Ancak, Cessna 182, Wing Tiger veya Wing Dragon gibi modellerle öğrenildiğinin farkında değilsiniz sanırım.. İnsanlara bu işi çok çok zormuş gibi göstermeye gerek yok. Gayet kolay bir şekilde benim saydığım modellerden kullanabilirler. Hem durduk yere masraf yaptırıyorsunuz. Burada insanlar sizin önerilerinizle bir hobiye başlar ya da bırakır. Kendi başlangıcınızı standart olarak almayın lütfen.

Burada arkadaşlar fikir soruyor. Siz alternatifleri söyleyin arasından beğendiklerini, bütçe için kendilerini uygun olanını seçsinler.

Ayrıca, Root Admin arkadaşımızın isteği karşılığında verdiğiniz link, sayfalar InlineFrame bir bölümde aktif olduğu için direk link, insanların sizin bahsettiğiniz modele veya sayfaya değil, enteresan bir sayfaya yönelmelerine yol açıyor.

• umut bey abartilan bisey yok,siz modelciligi kolay bisey zannediyorsunuz galiba ucagi indir kaldirdan mi ibaret,ben uygun modeli oneriyorum champ model 150 tl ye alinabilecek gayet tatminkar bir modeldir.onerdim alir almaz beni baglamazki ben yardimci olurum.senin gibi adamlar gelir abuk abuk konusur forumunda tadi kalmaz madem anlamiyosun ne diye comak sokuyosun.neyse rc forumlarina nickimi yaz bak bakalim bi 3 sene kolay degil basit gelmis sana bari yanlis yonlendirme
    2- Farkında mısınız bilmiyorum ama bu iş senelerle pek alakalı değil. Tecrübenize saygı duymakla beraber 9 yaşındaki bir çocuğun 10 yıldır bu işi yapan insanı morarttığına bizzat şahit oldum.
    3- Madem bu işi yapmak forumlarda adınızın geçmesi ile alakalı, daha internete girmeyi bilmeyen bizden kaç yaş büyük üstadlarımız bilgisiz mi? Siz forumlarda klavyenizi geliştirmeye devam edin.
    4- 3 senedir bu işin içinde olan bir insan, bu 3 yılın aslında hiçbirşey olmadığını bilir.
    5- Konuştuğunuz kişiyi 3 aydır bu hobi ile igileniyormuş gibi karşınıza almanızın sebebi nedir? Çok yakından tanıyorsunuz sanırım beni?
    6- "Önerdim, alır almaz beni bağlamaz ki" sözünüzde gerçekten buradaki arkadaşlara ne kadar değer verdiğinizi gösteriyor.

Birkaç madde daha sayarım size ama nasıl olsa cevap olarak saygısızca, karşınızdaki insanı küçük görerek cevap yazacaksınız, onun için siz klavyenizi geliştirmeye devam edin. (Şu Türkçe'mizi de biraz düzgün kullanarak birşeylere saygı duymaya başlayabilirsiniz)

• Saygiyi sizden ogrenecek degilim varsin dediginiz gibi olsun,cene yaristirmam sizinle...
    goren olmustur uygun fiyata aldim
    ancak yedek parca olarak satisi zor bir ucak galiba pervanesini bile bulamadim nette
    sorum su elekrikli
    ona uygun baska pervane takilirmi
    saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16544__Hobbyking_Bixler_EPO_1400mm_ARF_.html burun buda benım size tavsiyem kesinlikle uçuşu stabil ve hem yeni başlıyanlar için hemde uçakla kendini denemek isteyenler için taviye
    http://www.youtube.com/watch?v=HZF9qH8-wK4&feature=player_embedded buyrun buda videosu

• model uçak ve modelcilik internet ile başlamak için zor bir hobi..mümkünse bulunduğunuz yerde varsa bir ekip yada arkadaş bularak hiç bir şey satın almadan orada sadece gözlemleyin..istanbul(3-4 ekip), izmir, ankara, antalya, adana, kayseri, trabzon, malatya, dörtyol ve kktc, eskişehir, bursa, sakarya, çorum, ordu,mersin, bodrum,balıkesir şehirlerinde modelciler mevcut internette aratırsanız bu kişilere ulaşabilirsiniz...burada yardımcı olabilen kişler mevcut ayrıca hobby ve model uçak şeklinde araştırın siteleri bulursunuz..yardımcı olmak modelcilikte esastır hepimiz birbirimize destek oluruz..eğer tüm bunlara rağmen bulunduğunuz yerde modelci yoksa ki olabilir o zaman hiç bir şey satın almadan sadece internetten araştırıp bir süre okuyun ve bu konuda tecrübeli kişilere sorular sorarak ilerleyin..eğer ingilizceniz varsa o zaman yabancı sitelere de girebilrsniz ki onların tamamını okumaya zaten vaktiniz yetmez...bu şekilde hem gereksiz harcamalar yapmazsnız hemde yaptıklarınızdan pişman olmazsınız..ayrıca çok tutkulu bir modelciyseniz mesela ben çok seviyorum ve model uçak hayatımın bir parçası o zaman yanlış başlangıçlarla kötü sonuçlarla daha başlangıçta küsmeye, hevesinizde kırılmaya neden olmadan doğru adımlarla belkide çok sevdiğiniz bir hobi sahibi olabilirsiniz..öte yandan maymun iştah ile bu hobiye saldırıp can sıkıntınızı geçirecek bir uğraş arayan birisi iseniz yine fazla para harcamadan doğru önerilerle yolun başında modelcilikten ayrılmanız kısa yoldan terk etmenizde doğru olacaktır..bu son saydığım nokta çok önemli çünkü bu iş balıkçılık gibi, kanarya yada kuş merakı gibi, klasik araba merakı gibi off-road yarış merakı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velociraptor -- 17 Aralık 2011; 7:58:49 >

• kayserideysen pm at kardeş. kendi başına alıp uçurmaya kalkma bence. bahaneleri açık, tehlikeli, doğru seçim önemli, similatör yetmez, bilgi paylaştıkça çoğalır.

illa bir model söyleyin diyorsan ki yukardaki postları okumadım thk ndan wing tiger epo al. kumanda falan içerisinde hem başlangıç için uygun fiyatlı hem de nispeten stabil uçar ve tamiri kolay.

koyal demişken kolay gelsin...

Orijinalden alıntı: canera66

yedek parcasi bol ve bulunur olsun
    ben dun hpi zero aldim bir japon ucak modeli
    goren olmustur uygun fiyata aldim
    ancak yedek parca olarak satisi zor bir ucak galiba pervanesini bile bulamadim nette
    sorum su elekrikli
    ona uygun baska pervane takilirmi
    saygilar

takılır. illa aynı pervane olacak diye birşey yok. pervanede boy ve hatve önemlidir. aldığınız uçak modelse(oyuncak olmadığından eminseniz) ve pervanesini atmadıysanız pervanenin ucuna yada göbeğine bakın 11x4 12x4 gibi rakamlar olabilir. bunlar pervanenin boyu ve hatvesini gösterir. hobi mağazalarında elektrikli pervane bölümünden aynı hatvedeki herhangibir pervaneyi almanız yeterli olacaktır. eğer pervane göbeği dar ise alelade delmeyin balans yapar. tam dik bir şekilde motor mili genişliğindeki bir matkap ucu ile düzgün delmek önemli.

bir de zero haddim değil ama başlangıç için aldıysanız biraz zor bir modeldir. havada çok iyi tutunamaz yapı itibariyle. bir yukardaki postumdaki modeli tavsiye ederim (başlangıç seviyesi ise)

• ilginize tşk ederim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.