Şimdi Ara

rc pilli araba modifiyesi ve çıkan arızalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar new bright marka bir araba aldım oğluma doğum günü hediyesi monster jam modeli indirimdeydi 450lira civarından yaklaşık 240 liralara indirmişler beğendim ve aldım. tabi oğlum ufak olduğu için kumanda edemiyor ben ileri geri yaparak oynatıyorum öğreniyor daha.


    neyse konuya gelirsek aracın 5 pil yuvası var, 2 tane de kumandaya koyuluyor toplam 7 pille çalışıyor. tabi pil dayanmaz diyerek şarjlı pil alacaktım. 80-100 lira civarı 6lı piller var 2100mah. malum pandemi de evdeyken, evde atıl olan eski telefonların pillerinden modifiye edeyim dedim. youtube da bir çok video var bu konuda. 2 adet toplamda 8V eden pil varken bunları arabaya taktım. ilklerde çalışıyordu denerken ama az kullanınca komple araba hareket etmez oldu. uzun uğraşlar sonucu sigortasının yandığını bulduk (babamla beraber :) eski elektronikçilerdendir kendisi) şimdilik idareten bir sigorta taktık.


    şu an tek sorun ileri giderken aniden geri yöne basınca kumandadan araç yine sigorta yanması gibi kapanıyor çalışmaz hale geliyor. altta on off düğmesinden bir kapatıp açınca düzeliyor. bu sorun ne olabilir acaba elektronikçiler var mı fikir yürütebilecek. araba bende ve babama vereceğim yakında kondansetör takalım dedi motora giden kısma. pek anlamam elektronikten şimdilik böyle ani hareketler yapmadan kullanıyoruz ama çözümde bulmamız lazım.


    bu arada araç modifiye pillerle canavar gibi oldu. halıda sağ solda zorlanıyordu normal pillerle ama şu an takla atacak o derece. bu arada unuttum birde modifiye ettiğimiz pillere soket taktık 9V adaptörle şarj ediyoruz.


    mobilden girince resimleri yüklerim modifiye edilmiş. böyle modifiye edenler varsa fikir paylaşımı da yapabiliriz.


    iyi forumlar herkese








  • evet arkadaşlar kimse cevap atmadan sorunu çözdük. resimleri yükleyemeden modifiye pilleri söktük :) sorun şu ki ani harekette yüksek güç çekiyor araba ve bu da modifiye pillere sanırım ters geliyor akımı düşürüyor. sanırım piller kendinden koruma özellikli. yani yüksek akımlarda çalışınca ısınmayı falan önlemek için olabilir. ani hareket ölçümlerinde 8v olan pil değeri 3v a falan düşüyor. sonuç olarak şarjlı pillerle yolumuza devam edeceğiz. bilgi olsun diye yazdım. iyi forumlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.