Şimdi Ara

RC Kumandayı kendi tasarladığım araca nasıl tanımlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kendi tasarladığım model aracıma rc uzaktan kumandayı fonksiyonel olarak nasıl tanımlayabilirim. Örneğin FlySky FS-T6 2.4ghz bu 6 kanallı kumandayı satın aldığımda aracıma ileri geri sağa sola gitmesi ve eklediğim başka motorları ve fonksiyonları çalıştırması için uzaktan kumandadaki düğmeleri nasıl tanımlayabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum..



  • Ben yapmistin kendim .basit aslinda ama hiz kontrol sistemi bul bi yerden 25-30 tl civaridir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kumanda alinca yaninda alicisi vardir 6 kanal 6 tane soketi vardir o soketlere 6 tabe sey takip gorev atarsiniz oyle kafaniza gore motor takilmaz esc takilir onada motor servo takarsiniz dierlerinede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kumandalar kendi uygun alıcıları ile gelirler fazla kanal lazımsa 6-9 -12-14-18 kanallı kumandalar vardır. Ancak komutların motora iletilmesi için esc ye ihtiyacınız var. Eğer komutlarınız aç/kapa şeklinde ise mevcut donanımlarınızı uygun kanala bağlayarak bu işi yapabilirsiniz. Komplike komutlarsa o zaman bir işlemciye ihtiyacınız olacaktır. Motorları bağladığımız esc ler gibi.
  • cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. anladığım kadarıyla basit bi olay gibi görünüyor. uzaktan kumandanın elimde kalıp kullanamayacağımdan korkuyordum, bir kaç kişiye sordum açıkçası korkuttular.kumandadaki frekansı kendi tasarladığın donanıma yazılım mühendisi bulman gerek işin uzmanlarına mekatronikçi falan anca parayla tanımlatabilirsin diyenler oldu. komut edeceğim görevler sadece aracın motorlarını çalıştırıp kapama şeklinde olacak. yani ileri geri sağa sola devresi koyacağım, hız kontrolü önemli değil. o zaman kumanda alıcı vericisi + esc artı motor işimi görücek.

    peki kumandanın alıcı vericisi birbirine tanımlıysa mesela kanal 1 bir motoru ileri ve geri çalıştırmaya yeter mi yoksa ileri için kanal 1 e geri için kanal 2 ye şeklinde mi tanımlıyacağım. ona göre kumanda kanal sayısını seçmem gerekiyorda.
  • Kumanda daki 6 kanallı olması 6 fonksiyon çalıştırır anlamına gelmez 6 ayrı alıcıya hükmeder anlamına gelir yani bir kumanda 6 tane RC arabayı kontrol eder tanıtma işleminin değişik yöntemleri vardır kumanda ve alıcının manuel lerinde yönergesi yazar ordaki talimatlara uygun hareket ederseniz tanıştırma (bınd) yapmış olursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.