Şimdi Ara

RAW Formatli HDD'den Veri Kurtarma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
32.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Peki şu anki durum nedir?
  • johonwayni kullanıcısına yanıt
    halen aynı raw formatında
  • ntsf formatında biçimlendirip verileri tekrar kurtarmak geliyor aklıma fakat daha öncede format sonrası veri kurtarma sıkıntısı yaşamıştım dosyalar bozuluyor geri gelmiyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wishmaster8

Merhaba arkadaşlar konu ile ilgili size bir yöntem sunacağım.
    KESİNLİKLE DİSKİ BİÇİMLENDİRMEYİN YADA FORMAT ATMAYIN!
    Diskiniz raw formatına dönüşmüş veya diskinizin sadece bir bölümü örneğin c sürücü raw d sürücü sağlam görünüyor ise;
    “DiskInternals Partition Recovery” programına ihtiyacınız var demektir. İnternette aratıp bulabilirsiniz deneme sürümü işinize yaramaz
    Crack yapmanız gerekir. Programı çalışan başka bir bilgisayara kuruyorsunuz daha sonrasında Raw formatına dönüşmüş diskinizi programın kurulu olduğu
    bilgisayara bağlıyorsunuz.Programı çalıştırıyorsunuz bu sırada biraz beklemeniz gerekmektedir çünkü program bilgisayardaki diskleri tanımaya çalışıyor.
    Sürücüler programda göründüğü zaman raw formatına dönüşmüş sürücüye gelip sağ tıklayıp expert ve open as reader diyorsunuz. Yine kısa bir süre bekliyorsunuz,
    ve işte tüm verileriniz karşınızda gerekli olan dosyaları seçin kurtarmak için sağ tıklayın recovery deyin gelen menüden değişiklik yapmadan ileri deyin.
    Seçtiğiniz dosyaları yedeklemek istediğiniz sürücü seçip ileri deyin. Kopyalama başlamış olacaktır geriye sadece işlemin bitmesini beklemek kalıyor. Verileri kurtardıktan sonra
    diski biçimlendirin yada işletim sistemi varsa yeniden kurulum yapın çünkü program raw formatını nyfs yada fat32 ye çevirmez.

Eğer diskinizin kapasitesi düşük görünüyorsa öğrneğin diskiniz 500gb ama 300gb görünüyor ve raw formatında ise;
    Önceliklehttp://www.seagate.com/support/internal-hard-drives/consumer-electronics/ld25-series/seatools-dos-master/ bu linkten seatools programını indirin.
    İndirdiğiniz program Seagate harici başka disklerde çalışıyormu bilmiyorum denemeye fırsatımda olmadı. İnen program iso formatındadır. Programı bir cd ye yazdırın.
    Yazdırdığınız cd yi disk kapasitesi düşük olan bilgisayara takın ( başka bir disk daha bağlı olmasın sadece bozuk olan disk olsun) bilgisayarı cd den başlatın. Bios ayarlarından yapılıyor yada
    f8 f11 f12 v.b tuşlarlada seçebilirsiniz ancak bu tuşlar anakartın marka ve modeline değişiklik göstermektedir. Bilgisayarı cd den boot ediyoruz ve Seatools Desktop aracını seçiyoruz.
    Gördüğünüz gibi diskin kapasitesi düşük.Burada üst menülerde bulunan Advanced Features menüsündeki Set Capacity to MAX işlemini uyguluyorsunuz. Sonra Basic Tests menüsünden “Short Test” bağlantısına tıklıyoruz kısa bir test süreci başlıyor. Test işlemi tamamlandığında göreceksinizki diskiniz normal kapasitesine geri dönmüş olacaktır. Programı kapatın bilgisayarıda kapatın ve
    yeniden açın göreceksinizki verileriniz görünür halde olacaktır. Eğer hala raw formatında ise üst kısımda anlattığım işlemi uygulayınız. Ancak diskin kapasitesini normale çevirmeden DiskInternals Partition Recovery yapmayınız.

hocam denemediğim program kalmadı.önce tek parça halinde raw iken harddiskim şimdi 3 parça.önce tvye bağladığımda görüyordu şimdi görmüyor.verilerim duruyor mu onu da bilmiyorum.
    DiskInternals Partition Recovery programını önce denedim donuyor diye 30 40 dk sonra vazgeçmiştim.şimdi diskleri görüyor ama expert i tıklatınca open as reader yerine open as uneraser çıkıyor.sizce verilerim silindi mi

• bende diskinternals kullandım içini görüyor ama hdd düzelmedi
  • 1'er TB lık iki diskim harici HDD kutusu kullanmamdan dolayı RAW'a dönüşmüştü. Günlerce haftalarca veri kaybı olmasın diye 1 yıldır ara ara uğraşıyordum.
    Sonunda çok kısa bir çaresini buldum.

Sadece veri kurtarmak isteyenlere kesinlikle tavsiyemdir.
    HDD ile hiç oynamadan, format atmadan-değiştirmeden; Easus- Disk İnternals tarzı hiç bir programla HDD ile oynamadan (yoksa HDD boş görünebiliyor)

1- Çalışan bir pcye RAW olan HDD yi 2. HDD olarak takın.
    2- Slax CD 'den çalışan Linux sürümünü indirip bir CDye yazın. ( Ben Cd için ISO formatında olan Slax Turkish 7.0.8 32 Bit olanı indirdim)
    3- PC yi Slax Linux ile başlatın.
    4- Başlat => Bilgisayar => Ev Dizini => Aygıtlar kısmından HDD nizi seçin tamamdır.

Ben sonra onları PC nin Windows 7 kurulu sağlam HDD sinin masaüstüne attım. işim bitince PC yi Normal Win 7 ile başlatıp onları masaüstünden kopyaladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fehmi02

1'er TB lık iki diskim harici HDD kutusu kullanmamdan dolayı RAW'a dönüşmüştü. Günlerce haftalarca veri kaybı olmasın diye 1 yıldır ara ara uğraşıyordum.
    Sonunda çok kısa bir çaresini buldum.

Sadece veri kurtarmak isteyenlere kesinlikle tavsiyemdir.
    HDD ile hiç oynamadan, format atmadan-değiştirmeden; Easus- Disk İnternals tarzı hiç bir programla HDD ile oynamadan (yoksa HDD boş görünebiliyor)

1- Çalışan bir pcye RAW olan HDD yi 2. HDD olarak takın.
    2- Slax CD 'den çalışan Linux sürümünü indirip bir CDye yazın. ( Ben Cd için ISO formatında olan Slax Turkish 7.0.8 32 Bit olanı indirdim)
    3- PC yi Slax Linux ile başlatın.
    4- Başlat => Bilgisayar => Ev Dizini => Aygıtlar kısmından HDD nizi seçin tamamdır.

Ben sonra onları PC nin Windows 7 kurulu sağlam HDD sinin masaüstüne attım. işim bitince PC yi Normal Win 7 ile başlatıp onları masaüstünden kopyaladım.

Burayı okuyun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok sağol hocam harbiden ama hdd yi takarsak bilgisayar garantiden çıkarmı acaba ??

• quote:

Orijinalden alıntı: DAMBIL DOOR

Çok sağol hocam harbiden ama hdd yi takarsak bilgisayar garantiden çıkarmı acaba ??

Nasıl yani takarsak?

• Yani harici hddyi dahili hdd nin yerine takarsak diyorum bilgisayarı açarsak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DAMBIL DOOR

Yani harici hddyi dahili hdd nin yerine takarsak diyorum bilgisayarı açarsak ?

Harici hdd dediğin, şu küçük ebatlı harici disk olarak satılan hdd lerden ise, garanti dışı kalabilir bilmiyorum. Ama normal hdd olup, disk kutusuyla harici yapılmış hdd ise hiçbişey olmaz.

• Çünkü harici disk olarak satılan ürünleri, söküp açmak gerekir muhtemelen, bu da garanti dışı bırakır diye düşünüyorum?

• Hmm sağolun bakacam artık. Bi çaresine

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.