Şimdi Ara

Ratio ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu ratio tam olarak ne demek acaba torrent sitesine üye oldum orda 0.5 in falan altına düşmeyin diyor bunun için ne yapmak gerekiyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ratio Ne Demektir?

Bir oran (ratio), iki veya daha fazla miktar arasındaki orantılı bir karşılaştırmadır. Matematiksel olarak, "a:b" şeklinde gösterilir, burada "a" ve "b" karşılaştırılan miktarlardır.

Bir oranda, ilk terim (pay) ikinci terime (payda) bölünür. Örneğin, 3:5 oranında, 3 pay ve 5 paydadır. Bu, 3 miktarın her biri için 5 miktarın mevcut olduğu anlamına gelir.

Oranlar, aşağıdakiler gibi çeşitli amaçlar için kullanılır:

• İki oranı karşılaştırarak miktarlar arasındaki orantıyı belirlemek
    • Nesnelerin boyutlarını, hızlarını veya diğer özelliklerini karşılaştırmak
    • Karışım oranlarını hesaplamak
    • Ölçek faktörlerini belirlemek
    • İstatistiksel analizlerde verileri normalleştirmek

Örneğin, bir pastanın malzemelerinin oranı 3:1 şeker ve undan oluşuyorsa, her 3 birim şeker için 1 birim un kullanılması gerektiği anlamına gelir. Aynı şekilde, arabanızın hız oranı 60:10 ise, her 60 kilometre için 10 litre yakıt tüketmektedir.

Oranları anlamak, günlük yaşamdan bilimsel araştırmaya kadar çeşitli alanlarda önemlidir. Karşılaştırma yapmanıza, verileri yorumlamanıza ve oranlarla ilgili problemleri çözmenize yardımcı olurlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

http://translate.google.com/?hl=tr#en/tr/Ratio

Onu bende biliyorum da sorum ratio düşmemeli falan diyor kurallarda ne demek istiyor onları anlatacak birisini arıyorum?
  • Torrenten anlamam, ama yazılanı tam yazıp sorarsan belki daha aydınlatıcı olur.
  • quote:

Torrenten anlamam, ama yazılanı tam yazıp sorarsan belki daha aydınlatıcı olur.

Sitelere baktım torrentle ilgili olarak eğer rationuz 0.6 nın altına inerse siteden atılırsınız deniyor burayı anlamadım ama araştırmaya devam ediyorum bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToMa46

quote:

Torrenten anlamam, ama yazılanı tam yazıp sorarsan belki daha aydınlatıcı olur.

Sitelere baktım torrentle ilgili olarak eğer rationuz 0.6 nın altına inerse siteden atılırsınız deniyor burayı anlamadım ama araştırmaya devam ediyorum bakalım.

upload değerinin downloada oranıdır. Yani hiç upload yapmazsanız ya da I/0 hızınız düşükse sorun yaşarsınız. Ve forumda torrent yasak galiba gidiyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplam indirme miktarının toplam gönderme oranına bölümüdür, ratioyu aşmak için upload yapın yeterli, ratio sadece turk sitelerinde geceleri yabancıların neredeyse hiçbirinde ratio derdi yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Queer ne Demek?
    4 yıl önce açıldı
    I'd ne demek?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

Toplam indirme miktarının toplam gönderme oranına bölümüdür, ratioyu aşmak için upload yapın yeterli, ratio sadece turk sitelerinde geceleri yabancıların neredeyse hiçbirinde ratio derdi yok

Peki bu ratio miktarını nereden görebiliriz?
  • quote:

quote:

Toplam indirme miktarının toplam gönderme oranına bölümüdür, ratioyu aşmak için upload yapın yeterli, ratio sadece turk sitelerinde geceleri yabancıların neredeyse hiçbirinde ratio derdi yok

Hocam türk sitelerinde zaten giriş yaptığında üstte yazıyor yabancılardada kendi profiline baktığında yazıyordur
  • quote:

quote:

quote:

Hocam türk sitelerinde zaten giriş yaptığında üstte yazıyor yabancılardada kendi profiline baktığında yazıyordur

Bu gb türünden yazılan mı oluyor?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam Ratio: 4.42 gibi birşey yazar rakam farklılık gösterir tabi yanında birşey yazmaz türk siteyemi bakıyosun söylede nerde yazdığını söylim ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam Ratio: 4.42 gibi birşey yazar rakam farklılık gösterir tabi yanında birşey yazmaz türk siteyemi bakıyosun söylede nerde yazdığını söylim ?

Evet hocam Türk site özelden atıyorum.

Pardon hocam atamıyorum site bu Türk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BöcekBaşı -- 9 Şubat 2013; 21:20:47 >

• Tekrar hoşgeldiniz, xxxxxxx (xxx.xxx.xxx.xx) [Çıkış] Oran: Inf. Puan: 1,150.00 Slot: 4 Gönderme: 90.76 GB İndirme 0.00 KB

burada türkçe yazmışlar, oran yazıyor bak
  • quote:

Tekrar hoşgeldiniz, xxxxxxx (xxx.xxx.xxx.xx) [Çıkış] Oran: Inf. Puan: 1,150.00 Slot: 4 Gönderme: 90.76 GB İndirme 0.00 KB

burada türkçe yazmışlar, oran yazıyor bak

Şimdi hocam burda senin oranın 1.150 mi oluyor?
  • Hayır Oran: Inf yazıyor 0 yani oranın yanındaki miktardır ama ben hiç download yapmamışım ordan o yüzden ratiom yok
  • quote:

Hayır Oran: Inf yazıyor 0 yani oranın yanındaki miktardır ama ben hiç download yapmamışım ordan o yüzden ratiom yok

Bende de aynı daha yeni üye oldum ama bu arada bana özelden torrent sitesi önerirmisiniz?
  • Ratio sitedeki toplam upload miktarınızın download miktarınıza oranıdır. Örnek olarak , 10 gb upload ve 20 download yapmışsanız rationuz 0,5'dir.
    Ratio oranlamasının yapılma sebebi ise torrent sitelerinde bazı kullanıcıların indirdiği veriyi indirme tamamlandıkdan sonra program üzerinden kaldırması yani (Hit/Run) dedikleri olayı yapmalarındandır.
    Sonuc olarak torrent sitesinde üyeliğinizin devam edebilmesi için ratio oranınınzın torrent sitesinin belirlediği minimum oranın altına düşmemesine dikkat edin , bunun içinde indirdiğiniz dosyanın en az 4/1 lik kısmını upload edin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lone34r

Ratio sitedeki toplam upload miktarınızın download miktarınıza oranıdır. Örnek olarak , 10 gb upload ve 20 download yapmışsanız rationuz 0,5'dir.
    Ratio oranlamasının yapılma sebebi ise torrent sitelerinde bazı kullanıcıların indirdiği veriyi indirme tamamlandıkdan sonra program üzerinden kaldırması yani (Hit/Run) dedikleri olayı yapmalarındandır.
    Sonuc olarak torrent sitesinde üyeliğinizin devam edebilmesi için ratio oranınınzın torrent sitesinin belirlediği minimum oranın altına düşmemesine dikkat edin , bunun içinde indirdiğiniz dosyanın en az 4/1 lik kısmını upload edin..

Şimdi hocam ben dün 1gb film indirdim torrentten kaldırmadım bu indirdiğim filmi ancak sitede inf 0 diyor nedense ?
  • ToMa46,
    Torrent sitesine yeni üye olmuşsanız belli bir süre sonra ratio oranlaması başlatılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lone34r

ToMa46,
    Torrent sitesine yeni üye olmuşsanız belli bir süre sonra ratio oranlaması başlatılıyor

Anladım hocam teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.