arkadaşalr yasakmı değilmi tam bilmiom ama siztorrent sitesine üye oldum film ve oyun indirom ama Ratio die bir şey var ne anlam gelio tam olarak açıklarmısnız bide netim sınırsız 4096 olduğu halde bazı şeyleri çok yavaş bazıalrınıda hızlı alıo neden acaba flash gate ve utorrent kulandığım halde aynı ben flash gate tercih ettim Ratio anlamıo tam olarak bana açıklarmısnız ne acaba
walla kardeş türkçesi oran demk. orda ne demek istiyo sen çıkart artık. internet hızıda bağlandığın server ın hızına yoğunluğuna göre değişir. kafana takma sen onu. eğer her sitede en ufak şeyde msn de bile bariz aşırı bi yavaşlık varsa ip deiştir (modemin enerjisini kesip tekrar ver) düzelir büyük ihtimal. günü yoğun saatleri yavaş olabilir unutma...
quote:
Orjinalden alıntı: melyyh
walla kardeş türkçesi oran demk. orda ne demek istiyo sen çıkart artık. internet hızıda bağlandığın server ın hızına yoğunluğuna göre değişir. kafana takma sen onu. eğer her sitede en ufak şeyde msn de bile bariz aşırı bi yavaşlık varsa ip deiştir (modemin enerjisini kesip tekrar ver) düzelir büyük ihtimal. günü yoğun saatleri yavaş olabilir unutma...
ratio oran demektir
genelde torrentlerde kullanılır.
misal; torrentturk ratio (yani upload/download oranı) 0.5ten az ise 2 hafta içinde siteden atılırsın ve birdaha o siteden indirme yapamzsınn
misal 700mb bir film indirdin. ration o gun 0.105.. gbi bir değer oldu varsayalım 2 hafta içinde o toorenti upload yaparak ratio nu 0.5 den yukarı cıkarmassan siteden atılırsın...