Şimdi Ara

Ramlar kendi hızında çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bir anakart satın aldım rampage 3 formula .

ramlarim ise corsair dominator 6gb 1600 mhz ddr3 ramlar.

sorunum ise çok farklı . ramlarimi ne yaptıysam 1600 mhz hızında çalıştıramadım 1066 mhz de sıkıntısız çalışırken 1600 mhz hızında malesef çalışamıyor viostan yükseltip save yapınca ise bilgisayar açılmıyor.

ramlerin yerlerini değiştiriyorum bu sefer de ramleri 4gb olarak görüyor.

2 farklı anakart ile denedim sonuç aynı. corsair için rma açtım sonuçlanmasını bekliyorum ancak genede bir de buraya sorayım dedim çözüm yolu var ise bu şekilde kullanmaya devam edebilirim. çünkü ramlarim çok iyi ancak şimdi çıkan ramlar bunlar kadar stabil çalımıyacakki 1900 mhz hızında 7-8-7-24 hızlarında çok rahat çalışabilen ramlerdi. açıkcası bu duruma gelmelerine çok üzüldüm.

eğer değişimden bile gelicek olursa satıp aynı model ramlarden almayı planlıyorumç

• Öncelikle remlerin tam marka modelini hatta model numarasını burya yazarsanzı iyi olur
  • Mainboard modelinizin web sitesinde hangi ramleri desdeklediğini yazar oradan incelerseniz bulabilirsiniz.
    Birde cpu-z gibi programlardan ram mhz bakıyorsanız yanıltıcı olur tam mhz yi göstermez yarısını görürsünüz...
  • xmp profil icin 1600mhz ramleri normal elle ayarlamiyorsunuz degil mi?
  • işlemcin ney?
  • anakartım ramlarimi destekliyor sorun değil o .

xmp profili seçince otomatik olarak 1600 görünüyor biosta ama kaydedip çıktığımda pc boot olmuyor. bios ekranına kadarr bile gelemiyorum.

işlemcim i7 920
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

anakartım ramlarimi destekliyor sorun değil o .

xmp profili seçince otomatik olarak 1600 görünüyor biosta ama kaydedip çıktığımda pc boot olmuyor. bios ekranına kadarr bile gelemiyorum.

işlemcim i7 920

Hocam memtest ile test edip sonuçları paylaşabilir misiniz? Bir de bios pilini çıkarıp bekleyip tekrar takıp tekrar bios ayarlarından yükseltmeyi deneyelim o da olmadıysa

Güncel bios dosyanız sürüm 0903

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1366/Rampage_III_Formula/RampageIII-Formula-ASUS-0903.zip

Bios güncelleme aracı

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/BUPDATER_V118.zip

Değişiklikler

1. Improve memory compatibility
    2. Improve system stability
    3. Support new CPUs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bios zaten güncel.

mem test i de denedim ... sonu aynı.

şimdi rog connectten bağlanarak hata koduna baktım .

' cpu initial 0000 ' hatası veriyor.

aklıma gelen şey cpu nun bellek kontrolcüsünü uçurmuş olabilirim.

ayrıca biosta şöyle birşey var. for locked cpus only 1066 mhz diye. bu nedir böyle cpu nun çarpanları kilitli tamam ama normalde frekanslarını değiştirebilmem lazım.
  • Voltaj vermeyi denedinizmi voltaj yetmiyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voltaj verdim 1.4 e kadar teker teker denedim hatta bi ihtimal diye ancak

cpu initial

hatası devam ediyor.
  • up sorun devam ediyor
  • işlemcinin normalde actigi ram 1333... siz 1600 e cektiginiz zaman boot edemiyor. bende de aynı sıkıntı var malesef ki. normalde 4 tane 1600 kingston um var 4gb . 1333 de calistirabiliyorum. 1600 e cekip ne yaparsam yapayim makine acilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

işlemcinin normalde actigi ram 1333... siz 1600 e cektiginiz zaman boot edemiyor. bende de aynı sıkıntı var malesef ki. normalde 4 tane 1600 kingston um var 4gb . 1333 de calistirabiliyorum. 1600 e cekip ne yaparsam yapayim makine acilmiyor.

bende 1066 da kalıyor
  • İntel Core i7-920

kardeşim verdiğim linkden bakarsan eğer işlemcin 800-1066 MHZ ram destekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banxco

İntel Core i7-920

kardeşim verdiğim linkden bakarsan eğer işlemcin 800-1066 MHZ ram destekliyor

tamamda ilk aldığım zamanlar bu sistemle oc yarışmalarına katıldım 1800 mhzleri stabil olarak gördüm

1600 mhz de de stabil olarak çalışan ramlar artık 1066 olarak çalışıyor
  • Ozn.Onl kullanıcısına yanıt
    kardeşim ben orasını bilememde işlemcin 1066mhz den üstünü desteklemiyo gözüküyo intelin sitesi öyle söylüyo yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.