Şimdi Ara

RAMBONUN HİKAYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Samanyolu galaksisinin ürettiği en büyük güç... O bir asker... O bir ölüm makinesi... O bir ordu... O bir Amerikalı..." Yağmur damlaları dökülüyordu o gün Newyork'un beton zeminine. Hayat her zamanki gibi capcanlı , neşeliydi. Ve bu neşe ve sevincin arasında bir benzin istasyonunda eriyen bir dağ vardı: Rambo... Etraf , soğuğun verdiği gizemle kaplıydı. İstasyona yeni giren arabanın kapısı açıldı ve arabadan garip biri indi. Üniformasının demir düğmesi soluk güneş ışınlarının altında parlıyordu. Bu albaydı. Albay TRAUTMAN. ( Her öyküde Rambonun başını belaya sokan ve Amerika'nın yüzü tutmadığı için Ramboyu ikna etsin diye her seferinde gönderdiği gizemli tip.) Güney kutbundaki Usame Bin Laden'in amcaoğlu Talip Bin Ladin Colorado'da bir mahalleyi yoketmişti. İşte bu radikalleri yakalamak için Amerikan ordusu harekete geçmiş ancak başarılı olamamıştı. Ve iş Ramboya kaldı. B-52 'lerin yapamadığını ürkek bakışlı kınalı kuzu rambo yapacaktı. Amerikanın yüce çıkarları bunu gerektiriyordu. Amcasının oğlu gibi kurnaz olan Talip öle bi yere kaçmıştı ki Usame bin ladin bile çektiği yeni bir kasette "ulan embesil kuzen orada soğuktan donacaksınız" demesine neden oldu. Ama aynı zamanda inatçıydı Talip. Bu videoya hemen bir başka video ile cevap verdi. "sevgili kuzen sen kendi işine bak , biz burada Rambo'yu bekliyoruz." Maşallah Talip'in istihbaratı olayı hemen çözmüş. Neyse biz istasyona geri dönelim Albayla Ramboyu yalnız bırakmayalım. Benzin istasyonunda bir o yana bir bu yana bakan Albay Ramboyu ofisinden çıkarken farketti. Rambo artık burada pompacılık yapıyordu ; o kadar operasyon yöneten , Amerikanın şerefini kurtarmaktan artık bıkan bu şampiyon artık kader kurbanı olmuştu. - "Yine mi sen" dedi şaşkın bir sesle. Bir an geri dönmek istedi ama karizma elden gidebilirdi. Yavaşça yürüyerek Albay'ın yanına geldi. Sanki o yokmuş gibi benzin pompasını alıp depoya soktu ve...
    -ne kadarlık bayım...
    ( Bu albay yüzünden Rambonun askerliği bitmediği gibi garibim Rambo iş de bulamamıştı. Terzi , manav,doğramacı derken kader yolunu bir istasyona çevirmişti. Ama Amerika bu , çıkarı olduğu için Ramboyu hemen buldu.) -Hadi John yapma. (Albay Rambonun ilk ismini kullanarak yumuşatma tribine giriyo ama Rambo bu.. yemezler.) Amerikan halkının sana ihtiyacı var. Ordunun devletin , herkesin . Hadi John tam sana göre bir iş.
    -Bugüne kadar fedakarlık yaptım noldu ha!..(bağırıp pompayı yere atar)
    -hey rambo.
    -bırak beni(albaya sert bir şekilde yüzünü döner)
    Albay ve Rambo ikisi de karşı karşıyadır. Albayın gözlerinde "ulan nasıl olsa kandıracam sonunda , afra tafra yapıyo lavuk " edası vardı. Fakat Rambo kararlıydı hafifçe yürüyüp Albayın yanından geçti.
    -bana bak albay , artık yokum , yeter yaw , yaw gardaşım sizin yüzünüzden ev bark sahibi olamadık. Lan o kadar adam öldür , helikopter kaçır , git Allahın Wietnamında okkkkadar adamı kurtar sonra da "Helal olsun Ramboya" var mı lan böle yağma para peşin arkadaş...
    Güneş yavaş yavaş sıcak yüzünü istasyonun üzerinden gösteriyordu. Albay ve Rambo kararını verdi ve bir anda...
    -tamam rambo 1 milyon doları peşin 1 milyon dolar da taksitle , 10 taksit nasıl ii mi?
    - ne lan bu istikbalden yatak odası takımı mı alıyoruz olmaz gardaşım peşin...
    -lan olm senet yaparız...
    -hayır...
    rambo kararlıydı. Ama albay diretiyordu.
    -olm beyaz saray bu aralar sıkışık , hem yeme beni sende çok para vardır şimdi seni gidi kirli çıkı seni...
    -yok yaw o kadar çok param var ki zevkten pompacılık yapıyorum. Bir süre tartışan Albay ve Rambo sonunda 1,5 milyon dolar peşin 500 bin dolar da işten sonra olmak kaydıyla anlaşmaya vardı. Albay görevini yapmanın verdiği huzurla gülerken , rambo şimdiden görev için kendine gaz veriyordu. Hedef güney kutbuydu. -DEVAMI RAMBO-2 ADLI ÖYKÜDE-
    BY HUSSOLOJİ

• şuan itibariyle Kanal 7 de oynayandan halininden çok merak ettiğim bi yazı dizisi olacak sanırım
  • işsizim boş zamanlarımı böle değerlendiriyorum
  • RAMBO-2

RAMBO FOR NEXT OPERATION
    “HEY SİZ GÜNEY KUTBUNDAKİLER , RAMBONUN GÖLGESİ ÇOK BÜYÜKTÜR” CAN RAMBO.....

-Bana bak albay tamam kabul edip geldim ama bunu bil ki bu son iş anladın mı anladın mı ha?
    Albay: tamam be olm! Yeme beni şimdi bak burası güney kutbunun haritası yeni çizdi bizimkiler...
    Rambo ve başbelası albay beraber haritayı inceliyorlardı , Ladin denilen adamın amcaoğlu Talip Bin Ladin Colorado’daki eyleminden sonra güney kutbuna çekilmiş ve orada nifak saçmaya devam ediyordu. Güney kutbu sakinleri bu adamdan çok sıkılsa da bunalsa da napsınlar işte anasını satayım paranın gücü heryerde aynı yaw.....
    Rambo: yok abi ya ben eskisi gibi değilim albay sen beni hala afganistandaki vietnamdaki rambo ile karıştırıyosun eskisi kadar güçlü değilim ....
    Albay: yapma rambo sen herzaman güçlüsün dostum bu işi tek başına halletmen gerekmekte.....
    Rambo: bak albay bana yap dediğin şey güney kutbundaki binlerce adamı olan birini yok etmek. Bunun kolay olduğunu mu sanıyorsun söyle albay (bağırır)
    Albay: bağırma lan kulağımın dibinde seni rambo yapan kim ulan teres söle bakalım seni rambo yapan kim ha..... seni yücelten ve bu duruma getiren yine bu ülke A.B.D. bunu unutma ve adam gibi davran ve bir daha da emirler konusunda artizlik yapma..... yarın uçağa atlıyosun gidiyosun güney kutbuna ve o adamın azına sıçıp geliyosun ok?
    Rambo: hey albay...(Bir süre meşhur rambo gibi yani öküz gibi bekler gözler donuk ha) geri döneceğim.
    Albay: biliyorum can biliyorum......
    Müzik başlar ve Rambo yine inanılmaz zor ve aslında dünya tarihinde başarılmamış ve başarılamayacak olan bir harekatın kucağına tek başına itilir. Albay bulunduğu mevkinin gereklerini ramboya dua ederek ve ona gaz vererk yapmaktadır. Rambo yolculuk yaparken bir yandan da Albay’ı görmektedir hayallerinde.... “hadi evlat başarabilirsin” Çocukluk yılları gelmektedir aklına Albay onu küçükken de hiç yalnız bırakmamıştır. “hadi rambo bu körebede oynamak zorundasın , başarabilirsin” “hadi rambo buna kovalambaç derler onları yakalayabilirsin” rambo daha o yaşlarda oyun denilen kavramın acımasız ve şiddet dolu doğasını öğrenmişti. “evet rambo evet işte ortada sıçan , başarmalısın rambo” bu görüntüler devam ederken bir yandan da Rambo’nun gözünden akan bir damla yaşı görmekteyizdir..... duygusallık artık tavana vurmakta bu sahnelerde kimse gözyaşlarını tutamamaktadır. O SIRADA......
    Talip: koşun lan rambo denilen herif yarın burada olacak ona bir sürpriz hazırlamalıyız.... bir yandan da her filmde olduğu gibi kötü adam olarak o iğrenç kahkahayı atar. (aslında bu Türk filmlerinde yer alan bir kültürel kod ve özellikle Erol Taş ile birlikte artık ritüel haline geldi ama sonuçta türkiş bir iş olan bu rambo filminde böle bir enstantane olsun istedim)
    Talipin Adamı: abi ya ne yapcaz bu adam gelince ya ..
    Talip: beraber halay çekecez... aptalllllll(bağırır) ona ölümlerin en güzelini hazırlıyoruz baksana şuraya ....(adamlarını gösterir) bunların hepsi ölüm makinası hahaha.....
    Talipin Adamı: ama patron ramboyu bir filmde izlemiştim adamların azına sıçıyodu....
    Talip: unutma musa filmler hiçbirzaman gerçek değildir , rambo beyin nazik götü bu soğuğa dayanamaz.. ha ne dersin... hahaha
    Musa: patron herşey iyi güzel hoş da böle sık sık gülmen bence izleyici de ters bir etki yaratabilir.
    Talip. Bana bak musa git başımdan azını yüzünü daatmadan , şu anda kafamı toparlamam lazım , yarın büyük gün.....
    ........................................................YARIN.............................................
    Müzik eşliğinde rambo güneykutbuna iner.....
    Asker: Merhaba rambo abi senin bi sürü filmini izledim ben ve şimdi senle tanışıyorum inan ne kadar mutluyum ya bilemezsin... (helikopter sesleri arasında konuşmaktadırlar)
    Rambo: Asker komutanın nerde senin.
    Asker:Şu anda karşımda duruyor.
    Rambo: ne yani bizden başka kimse yok mu?
    Asker: ee kim olacak ki abey sen zaten tek başına yetmeyecek misin?
    Rambo: ulan Albay yaptın o kadar bok püsür filmi karıştırdın bu birtanecik vatandaşımın aklını.. ben nasıl yeneyim lan tek başıma lan ALBAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYY(SESİ SOĞUK BİR GÜNEY KUTBU AKŞAMINDA YANKILANMAKTADIR)
    O SIRADA.....
    Talip: demek geldi pezo ha dürbünü ver. (dürbünle rambonun geldiği yönü inceler) “yine atlet fanila giymeden gelmiş koduumun manyagı ya. Lan burası güney kutbu.
    Rambo. Aaaaa ! aaaa! ( dağcı filminde donmak üzereyken çıkardığı ilginç ünlem ve nidaları tekrarlar) donuyorum asker yardımcı ol bana.
    Asker: ama rambo abi sen de bi bok giymeden gelmişsin ya al su kazagı bari giy napalım.
    Rambo: bu kazak neden V yaka lan.
    Asker: eh be abi çüş ben nerden bulayım sana burda balıkçı kazağını be ya.
    Rambo: kes lan nerde talip ve adamları.
    Asker: işte şurda abi benim görevim buraya kadar bundan sonra seni ABD’nin şerefini korumak veya korumamak ile başbaşa bırakıyorum abi. Yolun açık olsun.
    Rambo: sağol asker sen de şimdi toz ol.
    VE HAREKETLİ BİR ROCKNROLL İLE RAMBOYU İLERLERKEN SLOWMOTIONLAR İÇİNDE MUTLU BİR ŞEKİLDE İZLEMEKTEYİZDİR.
    Talip: bu adam gerçekten manyak.
    Gökyüzü buz mavisini giyinmişti yine , bir tarafta üç savaşı tek başına malkoçoğlu stili ile geçen rambo öte tarafta ise ladinin amca oğlu talip , bugüne kadar ne mahalleler ne semtler bombalamıştı o bir savaş manyağıydı. Rambo abimizin bir de rocky macerası vardı ki öyle yenilir yutulur cinsten değildi kısacası italyan aygırı yine sahnedeydi. Ortalıkda garip bir sessizlik hakimdi. Bu sessizliği yırtan çığlık talipten geldi.
    Talip: yandım aneyyyy kim vurdu lan beni.
    Adamlarından biri Cıa ajanıydı ve talipi arkadan vurdu aman aman neydi bu durum.
    Olamaz bu Talipin en çok güvendiği adamlardan biri olan Abdülmecit idi. Daha doğrusu gerçek adı ile Eric.
    Talip: vay be eric lan bunu da mı yapacaktın koduumun hipnatoru biliyodum zaten senin ajan oldugunu.
    Eric ise hiç bozuntuya bile vermedi.
    Eric: nah biliyodun.
    Talip: nasıl olsa amcamın oğlu sitecek seni buhst herif.
    Eric: ne kadar salaksın sen öle talip amcanın oğlu da bizden dostum.
    Talip: aman Allahım neden peki neden bütün bunlar?
    Eric: ah be Talip açıklaması çok uzun sürer , sen çok büyük bir oyundaki en küçük piyonlardan birisisin ahbap. Açıkçası ben de bir piyonum ve görevim burada bitti , tabi senin de.
    Talip: sen bir cia emeklisi olarak miamide villanda geri kalan bir ömür içinde ben ise karanlık bir mezar içinde ... sözü kesilir...
    Eric: hey dostum bilirsin işte her oyunun bir galibi vardır sen kaybettin kusura bakma (talipin yanına gelir ve silahını ona doğrultur)
    Silah sesi duyulur talip ölür. “GAME OVER”.
    RAMBO YANLARINA GELİR.
    Eric: merhaba rambo ben güneykutbu ajanı Eric. Memnun oldum.
    Rambo: hey ben buraya Talip’i almaya geldim yoksa senin ajan oldugun anlasıldı mı ha?
    Eric: hayır Eric ben de tam işimi bitirmiş seni bekliyordum , her kahramanın arkasında başarılı bir ajan vardır.
    Rambo. Anlamadım.
    Eric: boş ver Rambo bu cesedi al ve helikopterle git burdan .
    Rambo: hey peki talip’in adamları ne olacak.
    Eric: onların yeni lideri benim dostum hadi geç kalma çabuk gitmelisin.
    Rambo duygusal zekasının düştüğü ikilemler içinde güneytkutbunu terkederken Eric ve adamları öylece kalakaldılar.
    DEVAMI RAMBO-3 TE

• bu ne lan bu RAMBO şerefsiz çıktı para mara istiyo
    KARA MURAT olsa ver gazı sal düşmanın üstüne alayını telef etsin
    para flnda istemez
    RAMBOya
  • SEN O KADAR VİETNAMLIYI KURTARDIKTAN SONRA BENZİNCİDE POMPACI OLARAK ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIRSAN SEN DE PARA İSTERSİN...
  • pardon ya ne vietnamlısı yanlış yazmışım amarikalı:-)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En sevdiğiniz zebani hikayesi
    7 yıl önce açıldı
    Efsanevi Film Replikleri
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rambo adamdır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.