< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ramazan Tarik ÜNSAL mağdurları (12. sayfa)

-
-
Ben sadece makat catlagı amelıyatı oldum, makatın arka kısmı kuyruk sokuman dogru olan yırtık bolgenın makatın kabaca yüzde 120 si kadarı mukoza ile kaplandı...
normalde hastaneden 3 gunde cıkabılırsınız ama biz baska ılden geldıgımız ıcın 4 gun kalmak ıstedık ucaklada gerı dondum 4. gun.......
Amelıyat ücreti olarak ; amelıyata 13 bın tl ve üzerine muayene + ilaçlar vs. 2 bın daha verdım..... toplam 15 bın tl tuttu....
Amelıyat ücreti herkesın amelıyatına gorede değişiklik gösteriyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_07 -- 7 Şubat 2023; 11:41:25 > -
evet ben de gidersem dönüş nasıl olacak diye düşünüyordum. 3 gün de çokmuş ama ne yapalım. Peki yumuşatıcı bir ilaç kullanmadan rahatça tuvalete çıkabiliyor musunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 gun kesın kalmalısın hatta 4 gun kalırsanız daha ıyı...
hastaneden cıkarken ucaktan once dikloron agrı kesıcı ıgne yapıyorlar, bu ıgne sızı 6-8 saat göturuyor....
wc ye normal ilaç vs kullanmadan rahatca cıkıyorum, sebze agırlıklı beslenıyorum kabız olmamak lazım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_07 -- 7 Şubat 2023; 11:41:44 > -
merhaba, bildiğim makat catlagında 2 tip amelıyatı var.
1. tip lis ameliyatı iç kası kesme işlemi.
2. tip ameliyat fleb(yama) ameliyatıdır, kas kesilmez. seçim sizin hangi amelıyatı olmak ıstersenız karar vereceksınız...
Lis ameliyatında başarı oranı yüzde 70-80 dir, tüm cerrahlar devlet hastaneleri dahil bu ameliyatı yapar , cok basıt agrısız bir ameliyattır.
Lis ameliyatı oldunuz iyileşemediyseniz fleb ameliyatı olacaksınız..
fleb amelıyatıda 2 turlu yapıyor, mukozadan ve cilt(deri) den...... ben mukozadan olan tercıh ettım...
makat dış kası uzerındekı yarayı kazıyorlar ve uzerıne bagırsakdan mukoza getırıp yapıstırıyorlar.... cerrahın cok ıyı olması sart ve agrılı bır amelıyat.
cilt(deri) flebi olanların cogunda makatlarında darlık olustugunu okuyorum ınternette... fleb ameliyatlarında iç veya dış kas kesılmez.
kabızlık makat hastalıklarının sebebıdır, beslenmeye dıkkat etmek lazım.
not: iç kasın kesıldıgını anlayamazsın ama dış kas kesılınce hemen anlarsın..
dış kası zaten taharetlenırken elledıgımız , dıskı yaparken sureklı acılan kapanan kastır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_07 -- 15 Şubat 2023; 23:9:33 >
-
mutlaka okuyun sonuna kadar selamlar eğer bunu okuyorsanız gerçekten büyük geçmiş olsun hastalığımı ve süreci size net bir şekilde açıklamaya çalışacağım
2018 ramazanda aşırısı susuz kalma ve kabızlık sonucunda makatta hafif yanma ve taze kan. acı hafif olduğu için pek sallamadım doktora gitmeden eczaneden bir hemoroid kremi aldım 1-2 gün içinde geçti.
2021 kabızlık+ağır spor sonrası 2 gün sürecek olan müthiş makat ağrısı ne yerimde oturabildim ne yatabildim,şehrimdeki özel bir hastaneye gittim uzaktan bakarak çatlak olduğunu söyledi yine aynı kremi verdi oturma banyoları önerdi 3-4 gün sonra iyileştim gibiydi.
12 mart 2022 kâbusun başladığı gün;
allah kimseye böyle bir dert vermesin
ağrı hat safada ne krem işe yarıyor ne ilaçlar nede sıcak su.1 hafta geçti aynı 1 ay geçti aynı şehrimde görünmedik doktor kalmadı.
araştırdıkça makat hastalıklarının ayrı bir bölüm olduğunu her cerrahın bu olaya bakmadığını anladım ve iyi bir proktolok aramaya başladım.
amma velakin bu hastalıkta ilk seçenek sfinkteri kesmek, yani iç makat kasının kesilmesi aklımda şöyle bir soru var, iyi hoş tamam çatlak iyileşti diyelim ya sonrası? ya kaçaklar olursa ??? internette bulduğum istanbulda bir doktora göründüm flep tekniği ile ameliyat yapıyor yani yarayı deri ile kapatıyor kasıda 3/1 oranında kesiyor.
ona gittim muayene oldum bende 2 tane hemoroid birde kronik çatlak olduğunu söyledi ameliyatsız kurtulamayacağımı biran önce ameliyat olmam gerektiğini söyledi sağolsun iyi muayene etti ama benim aklım hâlâ kasın kesilmesindeydi.
neyse ben ameliyatı olsam mı olmasam mı diye düşünürken bu doktor için araştırma yaptım ve şikayet sitelerinde bazı abilerle tanıştım. burda hiç kimsenin adını lekelemek istemem tabi ama tanıştığım kişiler ilk ameliyatlarını onda olduğunu,iyileşemediklerini ve 2.ameliyatlarını karadenizde bir doktorda olduklarını söylediler (bende karadenizliyim) karadenizli doktoru bi araştırdımki üff adam sanki makat hastalıkları için yaratılmış bir doktor anal stenoz ameliyatı yapabilen 2-3 doktordan biri kendi özel hastanesi var muayenesi değil hastane iyice araştırdıktan sonra karadenizli doktorunta flep yaptığını ve kesinlikle kas kesmediğini öğrendim. kendisine muayene oldum ve o da 2 hemoroid var ve fissürün kronik olduğunu söyledi.
bende kendi kendime düşündüm bu adam iyi değilse bile kas kesmiyor ameliyat başarısız olsa bile kaybedeğim birşey olmayacak diye gözümü karartıp ameliyata girdim . ameliyat sonrası ağrı çok olur diye korkarken birde ne göreyim epidural takmışlar hastanede yattığım süre boyunca hiç ağrı çekmedim :) 2. günün sonunda eve geldim normalde 1 gün yatırıyor ama ben 2 gün istedim. ilk lavabo beklediğimden çok çok kolay geçti sıcak su ve doktorun isviçreden getirttiği özel solüsyon+yapma kremi kullanııyorsunuz birde gazlı bez koyuyorsunuz ağrı falan etkilemiyor ilk 20 gün evde dinlendim 20.günün sonunda dışarı çıktım. sanki herşey normalmiş gibi hayatıma devam ettim. ilk 10 gün oturmak yasak ve verdiği bir diyet var ona uyuyorsunuz. ilk 3 ay kremi kullandım şuan 7 ay geçti ve tamamen normal hayatımdayım. buraya e posta adresimi yazıyorum emirhan_1583@hotmail.com soru sormak isteyen olursa çekinmeden yazabilir. ağaçtan düşeni,ağaçtan düşen anlar. benim sürecim başarılı geçti maşallah diyelim :) herkeze geçmiş olsun. korkmayın çözümü var. bu hastalık intihar dahi düşündürür biliyorum.
kendimce bir önerim var eğer akut fissür geçiriyorsanız büyük ihtimalle hemoroid yüzündendir eğer iyi bi doktora giderseniz çatlak tamamen iyileşmişse skleroterapi yaptırın.lazerden uzak durun hepinize selametle :)
-
Karadenizli doktor dediğiniz Ayhan Çağılcı mı?Ameliyattan sonra kaç gün hastanede kaldınız acaba?
Evet. 2 gün kaldım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de başka bir doktorda 2 yıl önce anal fissür ameliyatı olmuştum ama tam iyileşemedim. Sıkar doku oluşmuş dediler. Ayhan hocaya gitmek istiyorum. Ne kadar ücrer ödediniz ve iyileşme süreci uzun sürdü mü?
Daha önce ameliyatı başka hekimde oldum. Bu siteyi ameliyattan önce gördüm. Ama dedim ki her cerrah hastasını ıyi edemiyor ki. Tek tük zannettim. Malum sitesinde behiç olumsuz yorum yok. Onları sildiğini başına gelince öğrendim .sorunun bazen şanssızlık oluyor doktor ıyi de aslında , yani o yönlü bir durum olduğunu sanmistim. Son durak olacak diye inandim. Istanbul da 2 ay kaldım maliyetini siz hesaplayin. Denilen her şeyi harfiyle yaptım. Ciltten flep konusu evet. Ve baska konular. Uzman değerlendirsin tabi.. Dr ücreti ayrı konu . Iyilessek önemli olan. çeken bilir bu durumu.. Seton taktı. Binbir acıya iyileşecek diye cektim. Şimdi 1 sorunla gitmiştim 3 sorun alarak başka doktor bakiyorum. Emarda görünmeyen şeyleri su sorunun da vardı diye diye gereksiz işlem yaptı. Tabi her biri bende sorun olarak kaldı. Drlar ne ameliyatı oldum diye soruyor. Fistül diye gittik. Gerisi yok. E nabizi açtım. Belki dr oraya yazmıştır diye. Ameliyat olmamisim. Hiç kaydım bile yok. Iyi ki ölmemişim dedim. Trabzon dr ayhan beyden bahs ediliyor, çok uzak. Paylaşan arkadaş teşekkür ederim kendi adıma . Ayhan hoca ile ameliyat durumlarinizi burda yazmanızda sakınca yoksa değerlendirirseniz cesaretimiz olur. Çok insan bahsedemiyor . Malum boğaz gibi bir yer değil bahsettigimiz. Malum artık korkuyoruz . Başka doktorlar yok mu bu zararları azaltıp bizi ameliyat edecek. Izmır de mesela yok mu. Antalya 'da mesela. Yazılanları dikkate alsam iyiymiş. Ankarada düzeltme olarak alan doktor yok..Denk gelmedim. . Ama böyle oldu. Ben de yazayım da. Okuyup tercihini bile bile atsın kişi. Bu sayfayı gördüm ve kendi başıma iş açtım. Sayfayı kurana teşekkür ederim. Şifalar diliyorum her birinize
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ameliyati merdiven altinda yapiyor olmalı ki e nabiz da kaydı yok kaydı. Insan bir kere düşer. Başımıza birşey gelse ne olacaktı ilaç allarji yapsa mesela. Birde tekrardan gitseydin diyorsunuz. Iyilesememek de cabasi . Böyle nerduvenalti kayıtsız olacağımızı bilsek gram adım atmazdık. Önce nasıl sağlık bakanlığının bilgi sisteminde göstermeden ameliyat yapar bir hekim diye soralım. Bir doktor bunu nasıl ve hangi düşünce ile yapar .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun , Ayhan hocaya amelıyat oldum 40 gunce makat catlagında suan yuzde 95 ıyıyım....
hoca ıle ılgılı goruslerımı , maddı ve manevi durumları yukarıdakı mesajlarımda yazdım.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_07 -- 26 Şubat 2023; 13:51:48 > -
Herkese geçmiş olsun.12 sayfayı üzüntü ve umut ile okudum.Buradaki herkeste bir sıkıntı var fakat çözüm olarak kalburüstü kalan Trabzon da Ayhan hoca olarak görünüyor.Orayada 2 kişi gitmiş yazılanlardan anladığım kadarıyla.Şuan için @captain_07 arkadaşımızı takipteyim.En azından aydan aya bizi bilgilendirirse çok seviniriz.Allahtan burayı gördüm de RTU ya gitmedim.Peki aramızda LİS olupta şifa bulamayan var mı?Yada LİS olupta gaz ve dışkı kaçıran?
-
bugün internette Prof. Dr. Sezai Leventoğlu diye bir doktor gördüm. Yorumları yine iyiydi ama o da rtü gibi kötüleri sildirdi mi bilmiyorum. tanıyan, giden var mı
-
merhaba, geçmiş olsun.
Makat catlagından 2019 yılında rectoderm, anrecta gibi guclu kremler kullandım geçmedi , üstünede 2 kez botoks oldum geçmedi ,
2021 ocak ayında devlet hastanesınde LİS ameliyatı oldum geçmedi...
( Lisden sonra gaz ve dıskı kacırma vs yok....... kacırma mevzusu erkeklerde cok zor ıhtımal ama kadınlarda bı ıhtımal olabılır....
malum kadınların kas gucu vucut yapısı vs. erkeklere gore daha zayıf....)
2023 ocak ayında Ayhan Çağılcı hocaya amelıyat oldum ve suan cok cok ıyıyım... sadece wc gittikden sonra hafif agrılarım oluyor oda zamanla gececektir....
Makat catlagı amelıyatında fleb yontemını her doktor yapamıyor, cok cok dıkkatlı olun doktor secerken....
ılerleyen aylardada ben bılgı vermeye devam edecegım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_07 -- 4 Mart 2023; 11:36:42 > -
Merhaba! Suan nasılsınız Ayhan hocanın hastalarına yaklasımı nasıl acaba ılgı alakası amalıyattan sonra dırek kendısıylemı ıletısıme gecıyorsunuz yoksa malum yerde bahsedıldıgı gıbı sekreterler mı çıkıyor karşımıza
Ayhan hocanın kardeşi bülent bey muhatap oluyor hastane yatısı ve para işleriyle.... Ama isterseniz Ayhan hoca ılede konusabılırsınız, fakat kendısı cok yogun.... benım 2. ayım bıttı makat catlagında cıddı manada ıyıyım, wc den son hafıf agrılarım oluyor oda normal zamanla gececek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X