Şimdi Ara

Ram yükselttim hala 4 gb görünüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar 4 Gb gskill ripjaws 1600 cl9 ddr3 ram vardı yanına aynısından bir tane daha aldım taktım sisteme ama hala 4gb görünüyor. Herhangi birşey mi yüklemem gerekiyor. İyice bastırdım yuvasına otursun diye montajda sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Asus H81M-Plus anakart var. Herkese teşekkürler şimdiden.

• İşletim sistemin 32 bittir. 64 bit kurman gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem 64 bit hocam.
  • biosa girip board explorere bakar mısın orada gözüküyor mu ram
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    Ona nasıl bakabilirim hocam? Biosa girdim direk 4 gb falan diye gorunuyor sadece bir tane.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/Z97-A/images/bios_01.jpg

şu resimde solda dram status yazan yerde yeni ram yazıyor mu yoksa boş mu yazıyor? bir de sadece yeni aldığınız rami takınca sistem açılıyor mu?
    Hocam bu rami takıyorum da ben böyle elimle hafif çekiyorum çıkıyor hemen anlayamadım halbuki bastırıyorum da yani anakartın belini kıracam artık. yandaki kilitler çıt etmiyor. diğerinde çıt edip kapanıyordu acaba ondan mı yana doğru açık duruyor kilitler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristan23 -- 4 Eylül 2015; 18:28:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tristan23

Hocam bu rami takıyorum da ben böyle elimle hafif çekiyorum çıkıyor hemen anlayamadım halbuki bastırıyorum da yani anakartın belini kıracam artık. yandaki kilitler çıt etmiyor. diğerinde çıt edip kapanıyordu acaba ondan mı yana doğru açık duruyor kilitler.

kilitleri sonuna kadar açın yanlardan bastırın, diğer slota takın slotta mı sorun var
    Ramlerin yerini değiştirdim ve iyice bastırdım hocam. Çok şükür halloldu. 8192 görünüyor şu an. İnşallah oyunlarda da stabil çalışır :) Teşekkür ederim yardımınız için.
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    ne demek stabilite için memtest yüklerseniz kesin cevabınızı alırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.