1 GB RAM taksam toplamda 1.5 GB RAM im olur mu? DDR2 alsam olurmu-olmazmı. En iyisi ne olur.
galiba sistemin ddr bellek kullanıyor bence o sisteme yatırım yapmayın yada en fazla bir 512 mb daha alın ve kullanın
Ben daha kullanmaya devam ederim bana yetiyor diyorsan ucuza ikinci el ddr ram ekleyebilirsin 1 gb daha
quote:
Orjinalden alıntı: SorrowOcean
Ben daha kullanmaya devam ederim bana yetiyor diyorsan ucuza ikinci el ddr ram ekleyebilirsin 1 gb daha
Bu bilgisayar 8-9 yıllık değil de 5 senelik, 2003 ortası gibi alınmış, ekran kartını da 2005-2006 gibi değiştirmişsiniz.
Ne kadarlık nasıl RAM takılacağını anakart belirler. Anakart işlemci dahil tüm parçaların takıldığı yerdir. Anakart marka ve modelini verebilirsen tam olarak şu şu diyebilirim. Eğer şu an bunları bilmiyorsanhttp://www.cpuid.com/cpuz.php buradan CPU-Z isimli programı indirip çalıştır. Motherboard bölümünde Brand ve Model olarak yazar.
Her durumda eğer Intel çipsetse ve DDR RAM kullandığına göre 845 çipset olmalı, üzerindeki işlemci 400 Mhz'lik. Tam model numarasını öğrenebilirsek iyi olur ama büyük olasılıkla 1 GB RAM destekliyor olmalı.
DDR2 RAM takamazsınız. Yine DDR olması şart. Bi model numarası alayım daha ayrıntılı yazarım.
Üzerinde 2 RAM yuvası varmış, her yuva en çok 1 GB destekliyor. Yani 2 tane 1 GB'lık DDR 400 Mhz alıp takılabilir. Sistem bu RAM'leri 266 Mhz hızında çalıştıracağından eğer daha ucuza 333 ya da 266 varsa ondan alın, yoksa 400 Mhz DDR RAM'ler de olur, hepsi sorunsuz çalışır.
Bence sistem de eski olduğundan eğer değişim yapmayı düşünmüyorsanız şimdilik fazla masraf yapmadan 1 tane daha 512 MB almak yeterli gelecektir. Kingston alın. 512+512'den 1 GB RAM'le de XP hızlanır. 1.5 GB'ın farkı yalnız grafik ve çizim programlarında ortaya çıkar, yoksa sistem hızı da 400 Mhz olduğundan bekledğiniz kadar bir hız kazandırmaz.